Görüş Bildir
Haberler
Hepsinin IMDb Puanı 7'den Yüksek: İzlerken Koltuğa Yapışacağınız En Sürükleyici Gerilim Filmleri

Hepsinin IMDb Puanı 7'den Yüksek: İzlerken Koltuğa Yapışacağınız En Sürükleyici Gerilim Filmleri

Gerilim filmleri izleyiciyi gizem dolu, tehlikeli ve sonunun nereye vuracağı bilinmez diyarlara götürür. Bu filmlerde şüphe, belirsizlik, endişe ve sürprizler söz konusudur. Bu içerikte hepsinin IMDb puanı 7 ve üzeri olan, son zamanların en sürükleyici gerilim filmleri listelenmiştir.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Menu (2022)

21. The Menu (2022)

Zorlu bir damak tadına sahip bir grup ultra zengin, son derece saygın gurme şef Julian Slowik tarafından yönetilen özel bir mutfak tapınağı olan Hawthorn'a gelir. Ancak mutfaktaki dehanın bu gece için büyük planları olduğunu kimse bilmiyordur.

Yönetmen: Mark Mylod

Oyuncular: Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult

20. Parasite (2019)

20. Parasite (2019)

Film, açgözlülüğün, fakirliğin ve sınıf ayrımcılığının, zengin Park ailesi ile yoksul Kim ailesi arasında yeni kurulan simbiyotik ilişkiyi nasıl tehdit ettiğini gözler önüne seriyor.

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong

19. Extraction 2 (2023)

19. Extraction 2 (2023)

Film, Tyler Rake'in Bangladeş'in Dhaka kentindeki görevinden aldığı ağır yaralardan zar zor kurtulduktan sonra geri dönmesini ve ekibinin bir sonraki görevleri üstlenmeye hazır olmasını konu alıyor.

Yönetmen: Sam Hargrave

Oyuncular: Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani, Adam Bessa

18. Sound of Freedom (2022)

18. Sound of Freedom (2022)

Film, yüzlerce çocuğu seks tacirlerinden kurtarmak için tehlikeli bir göreve çıkan eski bir hükümet ajanının kanunsuz kişiliğe dönüşmesinin inanılmaz olan gerçek hikayesini konu alıyor.

Yönetmen: Alejandro Monteverde

Oyuncular: Jim Caviezel, Mira Sorvino, Bill Camp

17. Pearl (2022)

17. Pearl (2022)

1918 yılında deliliğin eşiğindeki genç bir kadın, ailesinin çiftliğindeki angaryadan, yalnızlıktan ve sevgisizlikten kaçmak için umutsuz bir çabayla yıldızlığın peşine düşer.

Yönetmen: Ti West

Oyuncular: Mia Goth, David Corenswet, Tandi Wright

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Midsommar (2019)

16. Midsommar (2019)

Bir çift, kırsal bir köyün efsanevi İsveç yaz ortası festivalini ziyaret etmek için Kuzey Avrupa'ya gider. Pastoral bir hikaye olarak başlayan olaylar, hızla bir pagan tarikatının elinde giderek artan şiddetli ve tuhaf bir rekabete dönüşür.

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Vilhelm Blomgren

15. Bullet Train (2022)

15. Bullet Train (2022)

Şanssız suikastçı Uğur Böceği, işleri raydan çıktıktan sonra artık onları barışçıl bir şekilde yapmaya kararlıdır. Ancak kaderin başka planları vardır: Uğur Böceği'nin son görevi, onu dünyanın en hızlı treninde dünyanın dört bir yanından - hepsi birbiriyle bağlantılı ama çelişkili hedeflere sahip - ölümcül düşmanlarla çarpışma rotasına sokar. 

Yönetmen: David Leitch

Oyuncular: Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson

14. The Unbearable Weight of Massive Talent (2022)

14. The Unbearable Weight of Massive Talent (2022)

Nick Cage'in kurgusal versiyonu, tehlikeli bir süper hayran olan Javi Gutierrez'in doğum gününe katılmak için 1 milyon dolarlık bir teklifi kabul etmelidir. Nick Cage, bir CIA ajanı Vivian tarafından işe alındığında ve kendisini ve sevdiklerini kurtarmak için ekrandaki en ikonik ve sevilen karakterlerini kanalize ederek kendi efsanesine göre yaşamaya zorlandığında işler çılgınca beklenmedik bir hal alır.

Yönetmen: Tom Gormican

Oyuncular: Nicolas Cage, Pedro Pascal, Tiffany Haddish

13. Tenet (2020)

13. Tenet (2020)

Tenet ile donanmış ve tüm dünyanın hayatta kalması için savaşan bir kahraman, gerçek zamanın ötesinde bir şeyde ortaya çıkacak bir görevle uluslararası casusluğun alacakaranlık dünyasında yolculuk ediyor.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki

12. Doctor Sleep (2019)

12. Doctor Sleep (2019)

Cinnet (1980) olaylarından yıllar sonra, artık yetişkin olan Dan Torrance, benzer güçlere sahip genç bir kızı, ölümsüz kalma güçleri olan çocukları avlayan The True Knot olarak bilinen bir tarikattan korumalıdır.

Yönetmen: Mike Flanagan

Oyuncular: Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Last Night in Soho (2021)

11. Last Night in Soho (2021)

Gelecek vadeden bir moda tasarımcısı, gizemli bir şekilde 1960'lara girmeyi başarır ve burada göz kamaştırıcı özenti bir şarkıcıyla karşılaşır. Ancak ihtişam göründüğü gibi değildir ve geçmişin hayalleri çatırdamaya ve daha karanlık bir şeye dönüşmeye başlar.

Yönetmen: Edgar Wright

Oyuncular: Thomasin McKenzie, Anya Taylor-Joy, Matt Smith

10. Nobody (2021)

10. Nobody (2021)

Uysal bir aile babası, evi iki küçük hırsız tarafından soyulduktan sonra gerçek karakterini yavaş yavaş ortaya çıkarır ve bu, tesadüfen onu bir Rus mafya babasıyla kanlı bir savaşa sürükler.

Yönetmen: Ilya Naishuller

Oyuncular: Bob Odenkirk, Aleksey Serebryakov, Connie Nielsen

9. Logan (2017)

9. Logan (2017)

Mutantların neslinin tükenmek üzere olduğu bir gelecekte, yaşlı ve yorgun Logan sakin bir hayat sürmektedir. Ancak bilim adamları tarafından takip edilen mutant bir çocuk olan Laura yardım için ona geldiğinde, onu güvenli bir yere götürmesi gerekir.

Yönetmen: James Mangold

Oyuncular: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen

8. Wrath of Man (2021)

8. Wrath of Man (2021)

Bir nakit kamyonunun yeni güvenlik görevlisi bir soygun sırasında hassas becerilerini açığa çıkardığında iş arkadaşlarını şaşırtır. Mürettebat, onun kim olduğunu ve nereden geldiğini merak eder.

Yönetmen: Guy Ritchie

Oyuncular: Jason Statham, Holt McCallany, Josh Hartnett

7. The Nice Guys (2016)

7. The Nice Guys (2016)

1970'li yılların Los Angeles'ında geçen film, birbirlerine uyumsuz gibi görünen bir çift özel dedektifin kayıp bir kızı ve bir porno yıldızının gizemli ölümünü araştırmasını konu alıyor.

Yönetmen: Shane Black

Oyuncular: Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sicario (2015)

6. Sicario (2015)

Film, idealist bir FBI ajanının, ABD ile Meksika arasındaki sınır bölgesinde uyuşturucuya karşı tırmanan savaşa yardım etmesi için bir hükümet görev gücü tarafından askere alınmasını konu alıyor.

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio Del Toro

5. Passengers (2016)

5. Passengers (2016)

Avalon adlı uzay gemisi, Homestead II adında çok uzak bir koloniye 5000'den fazla kişiyi götürmek üzeredir ve 120 yıl sürecek bir yolculuk yapmaktadır. Giden kişiler bu yolculuk sonunda sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam edebilmek için özel tasarlanmış 'uyku kapsüllerinde' uyutulmaktadırlar. Ancak yaşanan teknik bir sorun nedeniyle tamirci Jim Preston ve yazar Aurora Dunn'ın kapsülleri olması gerekenden önce açılır.

Yönetmen: Morten Tyldum

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen

4. The Last Duel (2021)

4. The Last Duel (2021)

Film, Fransa'nın Orta Çağ'daki son muharebesinin gerçek hikayesine dayanmaktadır. Jean'in karısı Marguerite'in, Le Gris'i tecavüzle suçlamasının ardından Şövalye Jean de Carrouges, eski arkadaşı Jacques Le Gris'i düelloya davet eder.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer

3. Promising Young Woman (2020)

3. Promising Young Woman (2020)

Film, gelecek vadeden ancak acıklı bir olay sonucu geleceği mahvolan Cassie’ye odaklanıyor. Tıp fakültesini bırakmak zorunda kalan genç kadın, ebeveynleriyle birlikte yaşamakta ve bir kahve dükkanında çalışmaktadır. Dışarıdan hayatı durma noktasına gelmiş gibi görünen Cassie ise ikili bir hayat yaşamakta ve geceleri yolunun kesiştiği erkeklerden intikam almaktadır.

Yönetmen: Emerald Fennell

Oyuncular: Carey Mulligan, Bo Burnham, Alison Brie

2. Ex Machina (2014)

2. Ex Machina (2014)

Genç bir programcı, son derece gelişmiş bir insansı yapay zekanın insan niteliklerini değerlendirerek sentetik zeka alanında çığır açan bir deneye katılmak üzere seçilir.

Yönetmen: Alex Garland

Oyuncular: Alicia Vikander, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Place Beyond the Pines (2012)

1. The Place Beyond the Pines (2012)

Luke, kasaba kasaba gezerek gösterilere çıkan profesyonel bir motosikletçidir. New York’un kuzeyindeki Schenectady kasabasından geçerken eski sevgilisi Romina’nın yeni doğan bebeğinin kendisinden olduğunu öğrenir. Oğluna bakabilmek için banka soygunculuğuna bulaşan Luke’un yolu çaylak polis memuru Avery ile kesişir.

Yönetmen: Derek Cianfrance

Oyuncular: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın