Görüş Bildir
Haberler
Seyirciye Çaresizliği ve Umutsuzluğu Dibine Kadar Hissettiren Film Önerileri

Seyirciye Çaresizliği ve Umutsuzluğu Dibine Kadar Hissettiren Film Önerileri

Sinema tarihinde umutsuz filmler belki de konuları itibariyle en sevilen filmlerdir. Dramatik olay örgüsü ve sonunun kötü biteceğini bile bile seyirciyi kendi içerisine çeker. Bu içerikte konusu umutsuz hikayeler olan filmler listelenmiştir.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Always a Grind (2020) - IMDb: 5.1

21. Always a Grind (2020) - IMDb: 5.1

Umutsuz üç arkadaş, çıkmaz sokaktaki işlerinden kaçmak için bir yetişkin filmi çekmeye karar verirler, ancak korkunç bir meme ucu kelepçesi kazası başrol oyuncularını hastaneye gönderince umduklarından fazlasını üstlenmek zorunda kalırlar.

Yönetmen: Joel Betancourt

Oyuncular: Nicole Abelove, Juan Andujar, Adolfo Bacigalupo

20. Darkness Falls (1999) - IMDb: 5.5

20. Darkness Falls (1999) - IMDb: 5.5

Küçük bir haraççı, önemli bir ekonomik hırsızlığın arifesinde Man Adası'ndaki evine döner. Ancak sabaha kadar acımasız bir gangsterin hesabına önemli bir para yatırmayı başaramazsa ölecektir.

Yönetmen: Gerry Lively

Oyuncular: Sherilyn Fenn, Ray Winstone, Tim Dutton

19. The Violators (2015) - IMDb: 6

19. The Violators (2015) - IMDb: 6

Tacizci babası aleyhine tanıklık yapan 15 yaşındaki Shelly, mahkeme kararıyla toplu konutlara yerleştirilir. Ufak tefek hırsızlıklarla yaşamını sürdüren Shelly, toplu konutlar ve liman bölgesinde takılır ve karşısına çıkan fırsatları değerlendirmeye çalışır.

Yönetmen: Helen Walsh

Oyuncular: Lauren McQueen, Brogan Ellis, Stephen Lord

18. Different Kinds of Rain (2017) - IMDb: 6.1

18. Different Kinds of Rain (2017) - IMDb: 6.1

Bir genç, çaresiz babasını, annesini ve kız kardeşini dışarıda bırakarak kendini içeri kilitler. Japonya'da onun gibi gençlere verilen isim Hikikomori yani inzivaya çekilmiş. Bu fenomen, Batı dünyasında da yayılmaya başlar. Ailenin yapabileceği tek şey kilitli kapının önünde durup sormak, yalvarmak, öfke nöbetleri geçirmek, umutsuzluğa kapılmak, suçlamak, görmezden gelmek ve umut etmektir. Bu arada kapı giderek kendi hayatlarının bir aynası haline gelir.

Yönetmen: Isabel Prahl

Oyuncular: Bjarne Mädel, Bibiana Beglau, Emma Bading

17. 13 Sins (2014) - IMDb: 6.3

17. 13 Sins (2014) - IMDb: 6.3

Şifreli bir telefon görüşmesi, şanssız bir satıcı olan Elliot için tehlikeli bir risk oyununu başlatır. Oyun, her biri bir öncekinden daha uğursuz olan 13 görevi tamamlamak için artan ödüller vaat eden bir şeydir.

Yönetmen: Daniel Stamm

Oyuncular: Mark Webber, Devon Graye, Tom Bower

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Pale Blue Eye (2022) - IMDb: 6.6

16. The Pale Blue Eye (2022) - IMDb: 6.6

West Point'teki cinayete kurban giden askeri öğrencileri araştırmak için dünyadan bıkmış bir dedektif tutulur. Harbiyeliler, davayı çözmeye yardım etmesi için ona kendilerinden birini görevlendirir. Bu kişi dünyanın Edgar Allan Poe olarak tanıyacağı genç bir adamdır.

Yönetmen: Scott Cooper

Oyuncular: Christian Bale, Harry Melling, Simon McBurney

15. Der Überfall (2000) - IMDb: 6.7

15. Der Überfall (2000) - IMDb: 6.7

Tutunmak için uygun bir yer ararken, Andreas bir terzi dükkanına girer. Sadece birkaç dakika sürmesi gereken şey, sonunda üç adam için tuhaf bir öğleden sonraya dönüşür: Uzman olmayan soyguncu, huysuz terzi ve diğer ikisini çılgına çeviren her şeyi bilen bir müşteri.

Yönetmen: Florian Flicker

Oyuncular: Roland Düringer, Josef Hader, Joachim Bißmeier

14. The Unforgivable (2021) - IMDb: 7.1

14. The Unforgivable (2021) - IMDb: 7.1

Şiddet içeren bir suçtan hüküm giydikten sonra hapisten çıkan Ruth Slater, geçmişini affetmeyi reddeden bir topluma yeniden girer. Bir zamanlar evim dediği yerin sert davranışlarıyla karşı karşıya kalan kadının tek kurtuluş umudu geride bırakmak zorunda kaldığı ve görüşmediği küçük kız kardeşini bulmaktır.

Yönetmen: Nora Fingscheidt

Oyuncular: Sandra Bullock, Viola Davis, Vincent D'Onofrio

13. Possession (1981) - IMDb: 7.3

13. Possession (1981) - IMDb: 7.3

Bir kadın, kocasından boşanma talebinde bulunduktan sonra giderek daha rahatsız edici davranışlar sergilemeye başlar. Sadakatsizlik şüpheleri çok geçmeden yerini çok daha uğursuz bir şeye bırakır.

Yönetmen: Andrzej Zulawski

Oyuncular: Isabelle Adjani, Sam Neill, Margit Carstensen

12. Aguirre, the Wrath of God (1972) - IMDb: 7.8

12. Aguirre, the Wrath of God (1972) - IMDb: 7.8

İnka imparatorluğunun yıkılmasından birkaç on yıl sonra, bir İspanyol seferi Peru dağlarından ayrılır ve altın ve zenginlik aramak için Amazon nehrinden aşağı iner. Kısa süre sonra büyük zorluklarla karşılaşırlar ve yalnızca zenginliği önemseyen acımasız bir adam olan don Lope de Aguirre liderleri olur. Ancak arayışı onları 'altın şehre' mi yoksa kesin bir yıkıma mı götürecek?

Yönetmen: Werner Herzog

Oyuncular: Klaus Kinski, Ruy Guerra, Helena Rojo

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Captain Phillips (2013) - IMDb: 7.8

11. Captain Phillips (2013) - IMDb: 7.8

Film, Kaptan Richard Phillips'in ve iki yüz yıldır kaçırılan ilk Amerikan kargo gemisi olan ABD bandıralı MV Maersk Alabama'nın 2009'da Somalili korsanlar tarafından kaçırılmasının gerçek hikayesini konu alıyor.

Yönetmen: Paul Greengrass

Oyuncular: Tom Hanks, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman

10. I, Daniel Blake (2016) - IMDb: 7.8

10. I, Daniel Blake (2016) - IMDb: 7.8

Newcastle'da yaşayan Daniel Blake adlı bir marangoz, sağlık durumu nedeniyle çalışamamaktadır, ama sistemin çarpıklığı yüzünden devlet yardımı da alamaz ve iş aramak zorunda kalır. Daniel bu süreçte kendi gibi zorluk çeken bir anne ve onun çocuklarıyla dostluk kurar.

Yönetmen: Ken Loach

Oyuncular: Dave Johns, Hayley Squires, Sharon Percy

9. Amour (2012) - IMDb: 7.9

9. Amour (2012) - IMDb: 7.9

Georges ve Anne seksenlik bir çifttir ve kültürlü, emekli müzik öğretmenleridir. Aynı zamanda bir müzisyen olan kızları, ailesiyle birlikte İngiltere'de yaşıyordur. Bir gün Anne felç geçirir ve çiftin aşk bağı ciddi şekilde sınanır.

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert

8. Dancer in the Dark (2000) - IMDb: 7.9

8. Dancer in the Dark (2000) - IMDb: 7.9

Çek göçmeni Selma Jezkova 10 yaşındaki oğlu Gene ile bir karavanda yaşarlar. Bir fabrikada çalışmakta olan Selma kalıtsal bir hastalık nedeniyle görme yetisini yavaş yavaş kaybetmektedir. En büyük amacı gerekli parayı biriktirip oğlunu ameliyat ettirerek aynı akibete uğramasına engel olmaktır. Bu arada akşamları arkadaşı Kathy ile The Sound of Music müzikalinin amatör bir sahnelemesi için prova yapmaktadırlar. Ne var ki olaylar onun istediği biçimde gelişmez.

Yönetmen: Lars von Trier

Oyuncular: Björk, Catherine Deneuve, David Morse

7. The Revenant (2015) - IMDb: 8

7. The Revenant (2015) - IMDb: 8

1820'lerde bir kürk ticareti gezisinde bir sınır görevlisi, bir ayı tarafından parçalandıktan ve kendi av ekibinin üyeleri tarafından ölüme terk edildikten sonra hayatta kalmak için savaşır.

Yönetmen: Alejandro G. Iñárritu

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cries & Whispers (1972) - IMDb: 8

6. Cries & Whispers (1972) - IMDb: 8

Film, 20. yüzyılın başlarında İsveç'te kanserden ölmekte olan bir kadının iki kız kardeşi tarafından ziyaret edilmesini ve ardından kardeşler arasında uzun süredir bastırılan duyguların su yüzüne çıkmasını konu alıyor.

Yönetmen: Ingmar Bergman

Oyuncular: Harriet Andersson, Liv Ullmann, Kari Sylwan

5. Bicycle Thieves (1948) - IMDb: 8.3

5. Bicycle Thieves (1948) - IMDb: 8.3

İkinci Dünya Savaşı sonrası İtalya'nın bunalımlı ekonomisinde işsiz bir adam olan Antonio Ricci, sonunda poster asma işi bulur, ancak bir bisiklete ihtiyacı vardır. Bisikleti çalınınca, o ve oğlu onu aramak için Roma sokaklarında yürürler. Antonio sonunda hırsızı bulmayı başarır, ancak hiçbir kanıt bulamayınca amacından vazgeçmek zorundadır. Ancak o ve oğlu, Antonio'nun bisikleti olmadan işini sürdüremeyeceğini gayet iyi biliyorlardır.

Yönetmen: Vittorio De Sica

Oyuncular: Lamberto Maggiorani, Enzo Staiola, Lianella Carell

4. Requiem for a Dream (2000) - IMDb: 8.3

4. Requiem for a Dream (2000) - IMDb: 8.3

Sara Goldfarb küçük bir apartman dairesinde yaşayan emekli bir duldur. Zamanının çoğunu televizyon izleyerek, özellikle de bir kendi kendine yardım programı izleyerek geçirir. Oğlu Harry ise bir keştir ama arkadaşı Tyrone ile birlikte uyuşturucu satıcısı olarak işi büyütme vizyonları vardır. Harry'nin kız arkadaşı Marion da moda tasarımcısı ya da ressam olabilir ama kendini Harry'nin uyuşturucu merkezli dünyasına kaptırmıştır. Bu sırada Sara da kendine bir bağımlılık geliştirmiştir. Çaresizce kilo vermek ister ve bu nedenle kendinde yeni bir bağımlılık geliştirir.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly

3. Incendies (2010) - IMDb: 8.3

3. Incendies (2010) - IMDb: 8.3

Bir annenin son dilekleri, ikiz çocukları Jeanne ve Simon'ı birbirine karışmış köklerini aramak için Orta Doğu'ya doğru bir yolculuğa gönderir. Wajdi Mouawad'ın beğenilen oyunundan uyarlanan Incendies, iki genç yetişkinin köklü nefretin, bitmeyen savaşların ve bitmeyen aşkın özüne yaptığı yolculuğun güçlü ve dokunaklı öyküsünü anlatıyor.

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin, Maxim Gaudette

2. Come and See (1985) - IMDb: 8.4

2. Come and See (1985) - IMDb: 8.4

Elem Klimov'un yönettiği, askeri drama türünde çekilen uzun metrajlı film, 1943'te Beyaz Rusya topraklarında geçiyor. Hikayenin merkezinde, Nazi cezalandırıcı eyleminin dehşetine tanık olan ve iki gün boyunca neşeli bir gençten gri saçlı yaşlı bir adama dönüşen Belaruslu bir çocuk var.

Yönetmen: Elem Klimov

Oyuncular: Aleksey Kravchenko, Olga Mironova, Liubomiras Laucevicius

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Law of Moises (2019) - IMDb: 8.7

1. The Law of Moises (2019) - IMDb: 8.7

Yetenekli genç bir film yapımcısı olan Moises, gerçek kaderinin kaçmayı çok istediği kasabayı kurtarmak olduğunu keşfeder. Moises'ın netlik kazanmayı istediği soru şudur: Biz mi rüyalarımızı seçiyoruz, yoksa rüyalarımız mı bizi seçiyor?

Yönetmen: Crystal Barnes

Oyuncular: Yeniffer Behrens, Thea Camara, Nic Caruccio

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın