Görüş Bildir
Haberler
Hepsinin IMDb Puanı 7'den Yüksek: Son Yılların En Çok İzlenen Popüler Psikolojik Gerilim Filmleri

Hepsinin IMDb Puanı 7'den Yüksek: Son Yılların En Çok İzlenen Popüler Psikolojik Gerilim Filmleri

Psikolojik gerilim filmleri seyircinin izlerken hem duygusal hem de zihinsel olarak gerildiği filmlerdir. Bu filmlerde karakterlerin psikolojisi karmaşıktır, hikaye görsel açıdan karanlık bir atmosferde geçer ve olaylar rahatsız edicidir. Bu içerikte IMDb puanı 7 üzeri olan son zamanların -çekilmesinin üzerinden yıllar geçmiş olan filmler de dahil- en popüler psikolojik filmlerini sizler için listeledim.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Prisoners (2013)

23. Prisoners (2013)

Keller Dover'ın altı yaşındaki kızı Anna, arkadaşı Joy ile birlikte kayıptır ve dakikalar saatlere dönüşürken panik başlar. Tek ipucu, daha önce sokaklarına park etmiş harap bir karavandır. Soruşturmaya başkanlık eden Dedektif Loki, şoförü Alex Jones'u tutuklar,ancak delil yetersizliği onu serbest bırakmaya zorlar. Polis ipuçlarının peşine düşerken çocuğunun hayatının tehlikede olduğunu bilen çılgın Dover, meseleyi kendi halletmekten başka çaresi olmadığına karar verir. 

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

22. Inception (2010)

Rüya paylaşım teknolojisini kullanarak şirket sırlarını çalan bir hırsıza, bir CEO'nun zihnine bir fikir yerleştirmek gibi zor bir görev verilir. Ancak trajik geçmişi, projeyi ve ekibini felakete sürüklemek üzeredir.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Elliot Page

21. American Psycho (2000)

21. American Psycho (2000)

Zengin bir New York City yatırım bankacılığı yöneticisi olan Patrick Bateman, şiddetli, hazcı fantezilerini derinlemesine araştırırken diğer yandan da alternatif psikopatik egosunu iş arkadaşlarından ve arkadaşlarından gizlemeye çalışır.

Yönetmen: Mary Harron

Oyuncular: Christian Bale, Justin Theroux, Josh Lucas

20. Se7en (1995)

Film, iki cinayet masası dedektifinin Hristiyanlık inancındaki yedi ölümcül günah işleyenleri öldüren bir seri katili çaresizce aramasını konu alıyor. Tecrübeli ve kültürlü olan Somerset, katilin işleyiş tarzını anlamaya çalışırken parlak ama düşüncesiz Dedektif Mills, onun bir katilin zihnine girme çabalarıyla alay ediyor.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey

19. Joker (2019)

19. Joker (2019)

Sosyal açıdan beceriksiz, kiralık bir palyaço olan Arthur Fleck, bir stand-up komedyeni olmayı arzuluyordur. Annesi Penny Fleck'e bakıyor ve akıl hastalığı hakkında daha çok şey öğrendikçe geçmişi hakkında daha çok şey öğreniyordur. Film, karakterin ikinci kişiliği 'Joker'in nasıl ortaya çıktığını konu alıyor.

Yönetmen: Todd Phillips

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Shutter Island (2010)

18. Shutter Island (2010)

Teddy Daniels ve Chuck Aule adlı iki ABD polis memuru, bir hastanın ortadan kaybolmasını araştırmak üzere ücra bir adadaki bir akıl hastanesine gönderilir ve burada Teddy orayla ilgili şok edici bir gerçeği ortaya çıkarır.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo

17. The Silence of the Lambs (1991)

Genç bir FBI adayı, kurbanlarının derisini yüzen bir deli olan başka bir seri katili yakalamaya yardım etmesi için hapsedilmiş ve manipülatif bir yamyam katilinden yardım almalıdır.

Yönetmen: Jonathan Demme

Oyuncular: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney

16. Get Out (2017)

16. Get Out (2017)

Genç bir Afrikalı-Amerikalı, hafta sonu beyaz kız arkadaşının ebeveynlerini ziyaret eder ve burada, onların onu karşılamasıyla ilgili içinde kaynayan huzursuzluk, sonunda patlama noktasına ulaşır.

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford

15. Gone Girl (2014)

15. Gone Girl (2014)

Karısının ortadan kaybolması yoğun bir şekilde medyanın odak noktası haline gelen bir adam, masum olmadığından şüphelenildiğinde tüm dikkatlerin üzerine çevrildiğini görür.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

14. Black Swan (2010)

14. Black Swan (2010)

Nina, yıldız olmanın eşiğinde olan yetenekli ama dengesiz bir balerindir. Sanat yönetmeni ve baştan çıkarıcı bir rakibi tarafından kırılma noktasına kadar itilen Nina'nın gerçekliğe olan hakimiyeti kayar ve bu durum onu bir kabusa sürükler.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Scream (1996)

Annesinin ölümünden bir yıl sonra Sidney Prescott ve arkadaşları garip telefonlar almaya başlar. Daha sonra aramaların beyaz yüzlü bir maske ve büyük siyah bir cübbe giymiş, intikam arayan çılgın bir seri katilden geldiğini öğrenirler. Telefon görüşmeleri pek çok sorudan oluşur. Asıl soru şudur: En sevdiğin korku filmi hangisi?

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette

12. The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

12. The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Mikael Blomkvist, zengin bir sanayici tarafından ailesi hakkında bir biyografi yazması istenen gözden düşmüş bir gazetecidir. Ancak Blomkvist'in asıl yapmak istediği şey ise 40 yıl önce kaybolan yeğenine ne olduğunu bulmaktır.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer

11. Basic Instinct (1992)

11. Basic Instinct (1992)

Eski bir rock yıldızı olan Johnny Boz, seks sırasında vahşice öldürülür ve dava, SFPD'den dedektif Nick Curran'a verilir. Soruşturma sırasında Nick, Boz'un öldüğünde kız arkadaşı olan polisiye yazarı Catherine Tramell ile tanışır. Catherine çok zeki ve manipülatif bir kadın olduğunu kanıtlar ve Nick, Boz'u onun öldürdüğüne aşağı yukarı ikna olsa da herhangi bir kanıt bulamaz. Daha sonra, Nick'in polisteki rakibi Nilsen öldürüldüğünde, Nick bu olaya Catherine'in karıştığından şüphelenir. Daha sonra onu haklamak için Catherine'le şehvet dolu tehlikeli bir akıl oyunu oynamaya başlar, ancak ilişkileri ilerledikçe ceset sayısı artar.

Yönetmen: Paul Verhoeven

Oyuncular: Michael Douglas, Sharon Stone, George Dzundza

10. The Handmaiden (2016)

10. The Handmaiden (2016)

1930'larda geçen hikayede kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünüşlü Japon varis Leydi Hideko'nun zenginliğini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee'yi ise ona yardım etmesi için leydiye hizmetçi olarak kiralar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz hanımefendisine delicesine aşık olması işleri karıştıracaktır.

Yönetmen: Park Chan-wook

Oyuncular: Kim Min-hee, Ha Jung-woo, Cho Jin-woong

9. Reservoir Dogs (1992)

Birbirine yabancı altı haydut, bir suç patronu olan Joe Cabot tarafından bir elmas soygunu gerçekleştirmeleri için tutulur. En başta, fazla yaklaşmamaları ve işe konsantre olmaları amacıyla sahte isimler verilir. Soygunun başarılı olacağından da tamamen eminlerdir. Ancak, polis tam o sırada soygun mahallinde ortaya çıktığında grup üyeleri arasında panik yayılır ve ardından gelen çatışmada ikisi, birkaç polis ve sivil ile birlikte öldürülür. Kalan insanlar önceden tasarlanmış buluşma noktasında (bir depo) toplandıklarında, içlerinden birinin gizli polis olduğundan şüphelenmeye başlarlar.

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Split (2016)

8. Split (2016)

Güvenilir psikiyatr Dr. Fletcher, Kevin adlı hastasının en az 23 farklı kişiliği bünyesinde barındırdığını kanıtlamıştır. Ancak ortaya çıkmamış son bir kişilik vardır ki meydana çıktığında diğer kişilikleri süpürecek çok vahşi bir karakterin habercisidir. Bu dizginlemesi zor gücün etkisiyle Kevin, 3 genç kızı kaçırıp alıkoyar. 

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Oyuncular: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson

7. Saw (2004)

İki yabancı, oraya nasıl geldiklerini hatırlamadıkları bir odada uyanır ve çok geçmeden kötü şöhretli bir seri katil tarafından işlenen ölümcül bir oyunun piyonları olduklarını keşfederler.

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Cary Elwes, Leigh Whannell, Danny Glover

6. Shooter (2007)

6. Shooter (2007)

Eski bir keskin nişancı olan Bob'dan son bir görev için işine geri dönmesi istenir. Ancak bu yeni görevi sırasında ABD Başkanına yönelik bir suikast senaryosu tuzağına düştüğünü fark etmesi uzun sürmeyecektir.

Yönetmen: Antoine Fuqua

Oyuncular: Mark Wahlberg, Michael Peña, Rhona Mitra

5. The Sixth Sense (1999)

Çocuk psikoloğu Malcolm Crowe, ölü insanlarla karşılaşan Cole adında küçük bir çocuğu tedavi etmeye başlar. Buna karşılık Cole, Malcolm'un görüşmediği karısıyla barışmasına yardım eder.

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Oyuncular: Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette

4. A Time to Kill (1996)

4. A Time to Kill (1996)

Film, Mississippi'de korkusuz genç bir avukatın ve onun yardımcısının, on yaşındaki kızına tecavüz eden iki beyaz adamı öldürmekle suçlanan ve Ku Klux Klan'dan şiddetli intikam almaya teşvik eden bir siyahi adamı savunmasını konu alıyor.

Yönetmen: Joel Schumacher

Oyuncular: Matthew McConaughey, Sandra Bullock, Samuel L. Jackson

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Irreversible (2002)

3. Irreversible (2002)

Paris'te travmatik bir gece boyunca yaşanan olaylar, güzel Alex'in bir altgeçit tünelinde bir yabancı tarafından vahşice tecavüze uğraması ve dövülmesiyle ters kronolojik sırayla gelişir.

Yönetmen: Gaspar Noé

Oyuncular: Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel

2. Nightcrawler (2014)

2. Nightcrawler (2014)

Çaresiz bir dolandırıcı olan Louis Bloom, L.A. suç gazeteciliği dünyasına girdiğinde, kendi hikayesinin yıldızı olmak için gözlemci ile katılımcı arasındaki çizgiyi bulanıklaştırır.

Yönetmen: Dan Gilroy

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton

1. The Devil All the Time (2020)

1. The Devil All the Time (2020)

Film, uğursuz karakterlerin, yolsuzluk ve vahşetle dolup taşan bir savaş sonrası taşra kasabasında kendini sevdiklerini korumaya adamış genç bir adamın etrafında birleşmesini konu alıyor.

Yönetmen: Antonio Campos

Oyuncular: Bill Skarsgård, Tom Holland, Banks Repeta

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Shutter island ve seven listenin favorisi 👌🏻👏

Thistle

Listenin tamamı iyi. Bir tek şu Get Out bana çok yavan geliyor.