Görüş Bildir
Haberler
Lambalı Açılış Sahnesiyle Hepimizi Çocukluğumuza Götüren Pixar'ın En İyi Animasyon Filmleri

Lambalı Açılış Sahnesiyle Hepimizi Çocukluğumuza Götüren Pixar'ın En İyi Animasyon Filmleri

Animasyon filmlerini kim sevmez ki! Özellikle Pixar yaptıysa. Filmi açarsınız, o meşhur lambalı açılış sahnesi gelir ve bum! Birden çocukluğunuza geri dönüverirsiniz. En azından Pixar'ın benim üzerimdeki etkisi bu şekilde. IndieWire Dergisi, geçtiğimiz günlerde Pixar'ın filmlerini kötüden iyiye doğru sıralamış. Bence hepsi iyi ya orası ayrı. Gelin listeye hep birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Elemental (2023)

22. Elemental (2023)

Film, ateş, su, kara ve hava sakinlerinin birlikte yaşadığı bir şehirde beklenmedik bir çift olan Ember ve Wade'in yolculuğunu konu alıyor. Ateşli genç kadın ve akışa ayak uyduran adam, temel bir şeyi keşfetmek üzerelerdir: Aslında ne kadar çok ortak noktaları vardır.

Yönetmen: Peter Sohn

Oyuncular: Leah Lewis, Mamoudou Athie, Ronnie Del Carmen

21. Monsters University (2013)

21. Monsters University (2013)

Mike Wazowski ve James P. 'Sully' Sullivan ayrılmaz bir ikilidir ama durum her zaman böyle değildir. Bu iki uyumsuz canavar tanıştığı andan itibaren birbirlerine dayanamazlar. Bu film, Mike ve Sully'nin farklılıklarının üstesinden nasıl gelip en iyi arkadaşlar olduklarının kapısını aralıyor.

Yönetmen: Dan Scanlon

Oyuncular: Billy Crystal, John Goodman, Steve Buscemi

20. Cars (2006)

20. Cars (2006)

Film, acemi bir yarış arabasının hayatının en büyük yarışına giderken yıkık bir kasabada mahsur kalmasını ve kazanmanın hayattaki her şey olmadığını öğrenmesini konu alıyor.

Yönetmenler: John Lasseter, Joe Ranft

Oyuncular: Owen Wilson, Bonnie Hunt, Paul Newman

19. Luca (2021)

19. Luca (2021)

İtalyan Rivierası'nda geçen film, bir insan ile insan kılığına girmiş bir deniz canavarı arasında beklenmedik ama çok güçlü bir dostluk gelişmesini konu alıyor.

Yönetmen: Enrico Casarosa

Oyuncular: Jacob Tremblay, Jack Dylan Grazer, Emma Berman

18. Incredibles 2 (2018)

18. Incredibles 2 (2018)

Incredibles ailesi, aile rollerinde bir değişikliği içeren yeni bir misyon üstlenir: Bob Parr (Bay İnanılmaz), karısı Helen (Elastik Kız) dünyayı kurtarmak için dışarı çıkarken evi yönetmek zorundadır.

Yönetmen: Brad Bird

Oyuncular: Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Cars 3 (2017)

17. Cars 3 (2017)

Yeni nesil ışık saçan hızlı yarışçılar tarafından gafil avlanan efsanevi Şimşek McQueen, birdenbire sevdiği sporun dışına itilir. Oyuna geri dönmek için, kendi kazanma planı olan hevesli bir genç yarış teknisyeninin yardımına, merhum Fabulous Hudson Hornet'ten ilham almasına ve birkaç beklenmedik dönüşe ihtiyacı olacaktır.

Yönetmen: Brian Fee

Oyuncular: Owen Wilson, Cristela Alonzo, Chris Cooper

16. A Bug's Life (1998)

16. A Bug's Life (1998)

Kolonisini açgözlü çekirgelerden kurtarmak için 'savaşçılar' arayan uyumsuz bir karınca, beceriksiz bir sirk grubu olduğu ortaya çıkan bir grup böceği işe alır.

Yönetmenler: John Lasseter, Andrew Stanton

Oyuncular: Kevin Spacey, David Foley, Julia Louis-Dreyfus

15. Toy Story 4 (2019)

15. Toy Story 4 (2019)

'Forky' adlı yeni bir oyuncak Woody ve çetesine katıldığında, eski ve yeni arkadaşlarla birlikte yapılan bir yolculuk, dünyanın bir oyuncak için ne kadar büyük olabileceğini ortaya çıkarır.

Yönetmen: Josh Cooley

Oyuncular: Tom Hanks, Tim Allen, Annie Potts

14. Coco (2017)

14. Coco (2017)

Müzisyen olmak isteyen Miguel, ailesinin atalarından kalma müzik yasağıyla karşı karşıya kalır ve efsanevi bir şarkıcı olan büyük-büyük-büyükbabasını bulmak için Ölüler Diyarı'na girer.

Yönetmenler: Lee Unkrich, Adrian Molina

Oyuncular: Anthony Gonzalez, Gael García Bernal, Benjamin Bratt

13. Brave (2012)

13. Brave (2012)

Hayatta kendi yolunu çizmeye kararlı olan Prenses Merida, krallığına kaos getiren bir geleneğe meydan okur. Bir dileği yerine gelen Merida, canavarca bir laneti geri çevirmek için cesaretine ve okçuluk becerilerine güvenmelidir.

Yönetmenler: Mark Andrews, Brenda Chapman, Steve Purcell

Oyuncular: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Soul (2020)

12. Soul (2020)

New Yorklu bir caz piyanisti, hayatının konserine çıktıktan sonra birdenbire kendisini dünya ile öbür dünya arasındaki garip bir diyarda kapana kısılmış halde bulur.

Yönetmenler: Pete Docter, Kemp Powers

Oyuncular: Jamie Foxx, Tina Fey, Graham Norton

11. Monsters, Inc. (2001)

11. Monsters, Inc. (2001)

Şehre güç sağlamak için canavarların çocukları çığlık atmaları için korkutması gerekiyordur. Bununla birlikte, çocuklar canavarlar için zehirlidir ve bu yüzden iki canavar hiçbir şeyin düşündükleri gibi olmayabileceğini fark eder.

Yönetmenler: Pete Docter, David Silverman, Lee Unkrich

Oyuncular: Billy Crystal, John Goodman, Mary Gibbs

10. Toy Story (1995)

10. Toy Story (1995)

Yeni bir uzay adamı aksiyon figürü, bir erkek çocuğun yatak odasında en iyi oyuncak olarak onun yerini aldığında, bir kovboy oyuncağı derinden tehdit edildiğini düşünerek onu kıskanır.

Yönetmen: John Lasseter

Oyuncular: Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles

9. Up (2009)

9. Up (2009)

Film, karısı ölmüş olan 78 yaşındaki Carl Fredricksen'ın, yanlışlıkla genç bir kaçak yolcuyu alarak balonlarla donatılmış eviyle Paradise Falls'a seyahat etmesini konu alıyor.

Yönetmenler: Pete Docter, Bob Peterson

Oyuncular: Edward Asner, Jordan Nagai, John Ratzenberger

8. Toy Story 3 (2010)

8. Toy Story 3 (2010)

Oyuncaklar, Andy üniversiteye gitmeden hemen önce yanlışlıkla tavan arasına değil de bir kreşe teslim edilir ve diğer oyuncakları terk edilmediklerine ikna edip eve dönmek Woody'ye düşer.

Yönetmen: Lee Unkrich

Oyuncular: Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Toy Story 2 (1999)

7. Toy Story 2 (1999)

Woody bir oyuncak koleksiyoncusu tarafından çalındığında, Buzz ve arkadaşları, toplama çetesi Jessie, Prospector ve Bullseye, Woody'yi kurtarmak için bir kurtarma görevine çıkarlar.

Yönetmenler: John Lasseter, Ash Brannon, Lee Unkrich

Oyuncular: Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack

6. Inside Out (2015)

6. Inside Out (2015)

Genç Riley, Midwest'teki hayatından koparılıp San Francisco'ya taşındıktan sonra, duyguları - Sevinç, Korku, Öfke, Tiksinme ve Üzüntü - yeni bir şehirde, evde ve okulda en iyi nasıl davranacağı konusunda çatışır.

Yönetmenler: Pete Docter, Ronnie Del Carmen

Oyuncular: Amy Poehler, Bill Hader, Lewis Black

5. WALL·E (2008)

5. WALL·E (2008)

Çok uzak bir gelecekte geçen film, çöp toplayan küçük bir robotun, yanlışlıkla insanlığın kaderini belirleyecek bir uzay yolculuğuna çıkmasını ve burada başına gelen maceraları konu alıyor.

Yönetmen: Andrew Stanton

Oyuncular: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin

4. Turning Red (2022)

4. Turning Red (2022)

Film, ergenliğin getirdiği sorunların altında sıkışıp kalan 13 yaşındaki Mei Lee’nin hayatına odaklanıyor. Baskıcı olduğu kadar koruyucu bir anne olan Ming, kızının yanından uzaklaşmasını istemez. Ancak bu durum Mei Lee için oldukça talihsizdir. Hem ilişkilerindeki hem de vücudundaki değişikliklerle uğraşan Mei, heyecanlandığı zaman dev bir pandaya dönüşür.

Yönetmen: Domee Shi

Oyuncular: Rosalie Chiang, Sandra Oh, Ava Morse

3. The Incredibles (2004)

3. The Incredibles (2004)

Bob Parr ve eşi Helen, Metroville'de dünyanın en ünlü suçla savaşan süper kahramanlarıdır ve her zaman kötülükle savaşırlar. Ancak 15 yıl sonra, sivil kimliklerini benimsemek ve dünyaya gelen üç çocukları Violet, Dash ve Jack-Jack ile 'normal bir hayat' yaşamak için süper kahramanlar olarak emekli olmaktan başka çarelerinin kalmadığını anlarlar. Ancak kısa bir süre sonra dünyayı tamamen yok olmaktan kurtarmak için süper bir aile çabası gerektiğini keşfederler.

Yönetmen: Brad Bird

Oyuncular: Craig T. Nelson, Samuel L. Jackson, Holly Hunter

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Ratatouille (2007)

2. Ratatouille (2007)

Remy adlı bir fare, ailesinin isteklerine rağmen harika bir Fransız şef olmayı hayal ediyordur. Kader Remy'yi Paris'in lağımına attığında kendisini mutfak kahramanı Auguste Gusteau tarafından ünlenen bir restoranın altında bulur. Güzel bir Fransız restoranının mutfağında beklenmedik ve istenmeyen bir ziyaretçi olmanın bariz tehlikelerine rağmen Remy'nin yemek pişirme tutkusu kısa sürede Paris'in mutfak dünyasını alt üst eden komik ve heyecan verici bir fare yarışını harekete geçirir.

Yönetmenler: Brad Bird, Jan Pinkava

Oyuncular: Brad Garrett, Lou Romano, Patton Oswalt

1. Finding Nemo (2003)

1. Finding Nemo (2003)

Film, oğlu Great Barrier Reef'te yakalanıp Sidney'e götürüldükten sonra ürkek bir palyaço balığının onu eve getirmek için bir yolculuğa çıkmasını ve yolculuk sırasında tanıştığı deniz canlılarıyla kurduğu dostlukları konu alıyor.

Yönetmenler: Andrew Stanton, Lee Unkrich

Oyuncular: Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould

Animasyon filmleri yapan Pixar'ın çocukluğumuzun o meşhur açılış sahnesini bilmeyen yoktur aramızda. Peki siz en çok bu filmlerden hangilerini seviyorsunuz? Ben "Soul" ve "Coco" filmlerine bayılıyorum. Yorumlarda buluşalım.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
9
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın