Görüş Bildir
Haberler
Roman Sayfalarından Sıyrılıp Harika Bir Sinematik Yolculuğa Çıkacağınız Romantik Filmler

Roman Sayfalarından Sıyrılıp Harika Bir Sinematik Yolculuğa Çıkacağınız Romantik Filmler

Bir kitap okurken, karakterlerin ve mekânların gözümüzde canlandığını hayal ederiz. Ama hikayenin beyaz perdede canlanmasını izlemek de oldukça keyiflidir. Bu yüzden yıllar boyunca pek çok kitap filmlere uyarlanmıştır. Özellikle de romantik filmler... Bu içerikte romanlardan uyarlanan romantik filmleri sizler için listeledim.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Twilight (2008) - IMDb: 5.3

21. Twilight (2008) - IMDb: 5.3

Bella Swan, Kuzeybatı Pasifik'te küçük bir kasabaya taşındığında, kendisinin 108 yaşında bir vampir olduğunu öğrendiği gizemli bir sınıf arkadaşı olan Edward Cullen'a aşık olur.

Yönetmen: Catherine Hardwicke

Oyuncular: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke

20. The Kissing Booth (2018) - IMDb: 5.9

20. The Kissing Booth (2018) - IMDb: 5.9

Elle, en yakın arkadaşı Lee'nin abisi ve gizli aşkı olan Noah ile öpüşmüştür ve bu öpücük bir ilişkinin ilk adımıdır. Fakat şöyle bir sorun vardır: Lee ve Elle arasındaki arkadaşlık kurallarına göre bu ilişki kesinlikle gerçekleşemez. Elle, ya kalbinin sesini dinleyip Noah ile birlikte olacaktır ya da kurallara uyup Lee ile arkadaş olmaya devam edecektir. 

Yönetmen: Vince Marcello

Oyuncular: Joey King, Jacob Elordi, Joel Courtney

19. Paper Towns (2015) - IMDb: 6.2

19. Paper Towns (2015) - IMDb: 6.2

Tüm gece süren bir maceranın ardından, Quentin'in hayat boyu aşık olduğu Margo ortadan kaybolur ve arkasında Quentin ve arkadaşlarının hayatlarının yolculuğunda takip edecekleri ipuçları bırakır.

Yönetmen: Jake Schreier

Oyuncular: Nat Wolff, Cara Delevingne, Austin Abrams

18. Safe Haven (2013) - IMDb: 6.6

18. Safe Haven (2013) - IMDb: 6.6

Gizemli bir geçmişe sahip genç bir kadın, dul bir kadınla olan bağının onu peşini bırakmayan karanlık sırla yüzleşmeye zorladığı Kuzey Karolina, Southport'a gelir.

Yönetmen: Lasse Hallström

Oyuncular: Julianne Hough, Josh Duhamel, Cobie Smulders

17. Emma. (2020) - IMDb: 6.7

17. Emma. (2020) - IMDb: 6.7

Yakışıklı, zeki ve zengin Emma Woodhouse, küçük kasabasında rakipleri olmayan huzursuz bir kraliçe arıdır. Sosyal sınıfın ve büyümenin acısının bu ışıltılı hicivinde, Emma başından beri orada olan aşkı bulmak için yanlış yönlendirilmiş eşleşmeler ve romantik yanlış adımlar arasında maceraya atılmalıdır.

Yönetmen: Autumn de Wilde

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Mia Goth

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bridget Jones's Diary (2001) - IMDb: 6.8

16. Bridget Jones's Diary (2001) - IMDb: 6.8

Artık 30'lu yaşlarına adım atan Bridget, hayatını rayına oturtamamış ve aradığı erkeği bulamamıştır. Bir şekilde kim olduğunu kendine hatırlatması ve tüm hareketlerini kontrolü altına alabilmesi için bir günlük yazmaya başlar. O noktadan itibaren kendisini aşık olduğu iki erkeğin arasında kararsız bir vaziyette bulur.

Yönetmen: Sharon Maguire

Oyuncular: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant

15. Water for Elephants (2011) - IMDb: 6.9

15. Water for Elephants (2011) - IMDb: 6.9

Jacob Jankowski, 23 yaşında, anne-babasının bir trafik kazasında öldüğü haberini aldığında parasız ve evsiz kalır. Cornell Üniversitesi'nde veterinerlik bölümünü bırakır. Sirk treni olduğunu öğrendiği bir trene atlayıp başı boş ve korkutucu bir topluluğun arasına girer. Eğitiminin veterinerlik üzerine olduğunu öğrenen sirk sahibi ona hayvanların sorumluluğunu verir. Patronu August ve onun karısı Marlena ile temkinli bir ilişki kuran Jacob bir süre sonra genç ve güzel Marlena'a aşık olur. 

Yönetmen: Francis Lawrence

Oyuncular: Robert Pattinson, Reese Witherspoon, Christoph Waltz

14. Crazy Rich Asians (2018) - IMDb: 6.9

14. Crazy Rich Asians (2018) - IMDb: 6.9

Dünyanın en çok satan kitaplarından uyarlanan bu çağdaş romantik komedi, New Yorklu Rachel Chu'nun erkek arkadaşının ailesiyle tanışmak için Singapur'a gitmesini konu alıyor.

Yönetmen: Jon M. Chu

Oyuncular: Constance Wu, Henry Golding, Michelle Yeoh

13. P.S. I Love You (2007) - IMDb: 7

13. P.S. I Love You (2007) - IMDb: 7

Holly Kennedy hayatının aşkıyla evlidir; tutkulu, esprili ve tez canlı İrlandalı Gerry. Ancak Gerry amansız bir hastalık yüzünden öldüğünde, Holly’nin de hayatı kararır. Ona yardım edebilecek tek kişi, artık yanında değildir. Gerry ölmeden once, Holly’ye sadece çektiği acıda değil, kendini yeniden keşfetmesinde de rehberlik edecek bir dizi mektup yazmıştır. 

Yönetmen: Richard LaGravenese

Oyuncular: Hilary Swank, Gerard Butler, Harry Connick Jr.

12. To All the Boys I've Loved Before (2018) - IMDb: 7

12. To All the Boys I've Loved Before (2018) - IMDb: 7

Lara Jean Covey geçmiş aşklarının hepsine mektuplar yazar, mektuplar sadece kendisi içindir. Ta ki bir gün tüm aşk mektupları eski aşklarına gönderilinceye kadar. Şimdi aşkları birer birer onunla yüzleştiğinde hayatı çok geçmeden kaosa sürüklenir.

Yönetmen: Susan Johnson

Oyuncular: Lana Condor, Noah Centineo, Janel Parrish

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Time Traveler's Wife (2009) - IMDb: 7.1

11. The Time Traveler's Wife (2009) - IMDb: 7.1

Film, evliliklerinde sorunlar yaşayan Clare ve Henry çiftinin zamanda yolculuk hikayesini ele alıyor. Çocukluğunda annesini kaybeden Henry’nin genetik bir problemi vardır. Bu problem dolayısıyla çocukluğundan beri kontrolsüz bir şekilde zamanda yolculuk yapar. Ne zaman, nereye, hangi ana gideceğine karar veremeyen Henry’nin hayatı Clare ile tanışıp evlenmesiyle değişir. Ancak Henry’nin özel durumu evliliklerini zora sokar.

Yönetmen: Robert Schwentke

Oyuncular: Eric Bana, Rachel McAdams, Ron Livingston

10. Five Feet Apart (2019) - IMDb: 7.2

10. Five Feet Apart (2019) - IMDb: 7.2

Film, kistik fibrozlu bir çift gencin hastanede karşılaşmasını, birbirlerine aşık olmasını ve hastalıkları yüzünden yakın fiziksel temastan kaçınmaları gerektiği zaman yaşadıklarını konu alıyor.

Yönetmen: Justin Baldoni

Oyuncular: Haley Lu Richardson, Cole Sprouse, Moises Arias

9. Chocolat (2000) - IMDb: 7.3

9. Chocolat (2000) - IMDb: 7.3

Ufak bir Fransız köyündeki gündelik yaşam, buraya yeni taşınan gizemli bir genç kadın ve kızı sayesinde bir anda değişir. Kasaba halkı, anne-kızın birlikte açtıkları son derece sevimli çikolata dükkanı sayesinde farkında olmadıkları bambaşka bir hayatla tanışırlar. Fakat kasabadaki bu değişimden memnun olmayan insanlar da vardır. Bunların en başında, ahlak bekçiliği yaparak kasabayı dilediği gibi yöneten belediye başkanıdır.

Yönetmen: Lasse Hallström

Oyuncular: Juliette Binoche, Johnny Depp, Judi Dench

8. Me Before You (2016) - IMDb: 7.4

8. Me Before You (2016) - IMDb: 7.4

Tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda olan yarı felçli genç adam, bakıcı olarak küçük bir kasabada yetişmiş genç kadını işe alır. İlk başta birbirlerinden hoşlanmayan ikili farklılıklarının fazlalığından yakınsa da zamanla hayatla ilgili bilmedikleri şeyleri birbirlerine öğretmeye başlarlar. Birbirlerine aşık olan karakterleri şimdi daha da zorlu bir sınav beklemektedir.

Yönetmen: Thea Sharrock

Oyuncular: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer

7. Love, Simon (2018) - IMDb: 7.5

7. Love, Simon (2018) - IMDb: 7.5

Simon Spier ailesinden, arkadaşlarından ve tüm sınıf arkadaşlarından büyük bir sır saklıyordur: o bir eşcinseldir. Bu sır tehdit edildiğinde, Simon herkesle yüzleşmeli ve kimliğiyle hesaplaşmalıdır.

Yönetmen: Greg Berlanti

Oyuncular: Nick Robinson, Jennifer Garner, Josh Duhamel

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Stardust (2007) - IMDb: 7.6

6. Stardust (2007) - IMDb: 7.6

Film, büyülü bir diyarın sınırındaki bir kırsal kasabada, genç bir adamın sevgilisine büyülü diyara girerek düşen bir yıldızı geri alacağına dair söz vermesini konu alıyor.

Yönetmen: Matthew Vaughn

Oyuncular: Charlie Cox, Claire Danes, Sienna Miller

5. The Fault in Our Stars (2014) - IMDb: 7.7

5. The Fault in Our Stars (2014) - IMDb: 7.7

16 yaşındaki Hazel tiroid kanseridir ve kanser akciğerlerine de sıçradığı için yanında bir oksijen tüpüyle gezmektedir. Kanserli hastalar için oluşturulan destek grubunun bir terapi seansı esnasında Augustus isimli bir gençle tanışır. Augustus da beyin tümörüyle savaşmış ve bu yolda bir bacağını kaybetmiştir. İkili birlikte zaman geçirdikçe birbirlerine aşık olurlar. Augustus, sevgilisinin çok istediği bir hayali gerçekleştirmek için onunla birlikte yola çıkar. Planlarına göre Amsterdam'a gidecek ve Hazel'ın en sevdiği yazar olan Peter Van Houten'i bulmaya çalışacaklardır.

Yönetmen: Josh Boone

Oyuncular: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff

4. Silver Linings Playbook (2012) - IMDb: 7.7

4. Silver Linings Playbook (2012) - IMDb: 7.7

Bir akıl hastanesinde yatan eski öğretmen Pat Solitano, ailesinin yanına geri döner ve eski karısıyla barışmaya çalışır. Pat, kendi sorunları olan gizemli bir kız olan Tiffany ile tanıştığında işler daha da zorlaşır.

Yönetmen: David O. Russell

Oyuncular: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro

3. Pride & Prejudice (2005) - IMDb: 7.8

3. Pride & Prejudice (2005) - IMDb: 7.8

Elizabeth Bennet bekar, zengin ve gururlu Bay Darcy ile tanıştığında aralarında kıvılcımlar uçuşur. Ancak Bay Darcy, istemeye istemeye de olsa kendi sınıfından aşağı bir kadına aşık olduğunu fark eder. Her biri kendi gururunun ve önyargısının üstesinden gelebilir mi?

Yönetmen: Joe Wright

Oyuncular: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Brenda Blethyn

2. Call Me by Your Name (2017) - IMDb: 7.8

2. Call Me by Your Name (2017) - IMDb: 7.8

1983 yılı yazında 17 yaşındaki Amerikalı-İtalyan Elio Perlman günlerini ailesinin İtalya'nın kuzeyindeki 17. yüzyıldan kalma villasında klasik müzik yaparak, okuyarak ve arkadaşı Marzia ile flört ederek geçirmektedir. Bir gün, doktorasını sürdüren büyüleyici bir Amerikalı bilim adamı olan Oliver Elio'nun babasına yardım etmek göreviyle yıllık yaz stajyeri olarak villaya gelir. Güneşin ışıltılarının arasında Elio ve Oliver hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir yaz yaşarlar.

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Notebook (2004) - IMDb: 7.8

1. The Notebook (2004) - IMDb: 7.8

Fakir ama tutkulu bir genç adam, zengin bir genç kadına aşık olur ve ona daha önce hiç tatmadığı bir özgürlük hissi verir. Ancak, sosyal farklılıklar çok geçmeden aşıkların arasına girer.

Yönetmen: Nick Cassavetes

Oyuncular: Gena Rowlands, James Garner, Rachel McAdams

Siz romanlardan uyarlanan bu filmlerden hangilerini çok sevdiniz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Me before you, The notebook, P.S. I Love You (2007) - IMDb: 7 çok beğenmiştim.

mamamia

filmini izlememiş olmama rağmen başlığı okuyunca aklıma direkt gurur ve önyargı geldi, harika kitaptı başlarda sıkıcı gibi gelmişti bana çok güzel aktı. aşk ... Devamını Gör

Arwen

Romanın yarısı etmese de Pride&Prejudice filmi çok güzel bir uyarlama canım, izlemeni öneririm. İngiliz kırsalı görüntüleri, dekor, karakterler tam kitaptaki... Devamını Gör

Gülsu Beren Kolsuz

aynı yıldızın altında......... kitabı çok güzeldi