Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Roman Sayfalarında Geziniyormuş Gibi Hissettiren Kitaplardan Uyarlanma Yabancı Diziler

İzlerken Roman Sayfalarında Geziniyormuş Gibi Hissettiren Kitaplardan Uyarlanma Yabancı Diziler

Rana Önder
05.07.2022 - 09:11

Kitap okumak kadar, romanlardan uyarlanan yapımları izlemekte keyifli olabiliyor ancak sevilen romanlardan uyarlanan filmler kimi zaman izleyici önüne serilirken riskli olabiliyor. Romanlar okunurken okuyan kişi kendi dünyasını oluşturduğu için uyarlanan diziler kimi zaman diğer yapımlardan daha fazla eleştiriye maruz kalabiliyor.

İçerisinde romanlardan uyarlanan The Queen's Gambit, Game of Thrones ve The Handmaid's Tale gibi birçok türden dizinin bulunduğu bu listeye göz atabilirsiniz. İyi seyirler.🎬🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. The Cursed (2021)

30. The Cursed (2021)

IMDb: 6.2 

Özet: 19. yüzyıl Fransa'sının kırsal kesiminde gizemli ve muhtemelen doğaüstü bir uyarı ile birlikte küçük bir köyü tehdit edilir. Bir patolog olan John McBride, tehlikeyi araştırmak ve bu süreçte kendi iblislerinden bazılarını kovmak için şehre gelir. Köyde birisi öldürülür ve bu çocuğun kim tarafından öldürüldüğü bir gizem konusu olur. 

Yönetmen: Sean Ellis

Oyuncular: Boyd Holbrook, Kelly Reilly, Alistair Petrie

29. Shadowhunters: The Mortal Instruments (2016-2019)

29. Shadowhunters: The Mortal Instruments (2016-2019)

IMDb: 6.5 

Özet: Annesi kaybolduktan sonra Clary, iblis avcılığının karanlık dünyasına girer ve Gölge Avcıları arasındaki yeni rolünü benimsemeye çalışır. Cassandra Clare'in çok satan romanından uyarlanan bu dizide 18 yaşındayken yarı insan yarı melek soyundan geldiğini öğrenmesiyle hayatı değişen bir kadının maceraları konu edinilir. 

Yönetmen: Edward Decter

Oyuncular: Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Alberto Rosende

28. Shannara Günlükleri (2016-2017)

28. Shannara Günlükleri (2016-2017)

IMDb: 7.1 

Özet: Elfler, troller, druidler ve iblislerin de dahil olduğu birçok canlı türünün olduğu bir evrende geçen bu dizide Shannara ve arkadaşlarının dünyada barışı sağlamak için iblislerle verdikleri savaş konu edinilir. Bir gün barışı simgeleyen Ellcrys ağacı yaprak dökmeye başlar ve ölmek üzeredir. Shannara ve arkadaşları da barışı getirmek için ağacı iyileştirme hedefiyle zorlu bir mücadele girer. 

Yönetmen: Alfred Gough, Miles Millar

Oyuncular: Austin Butler, Ivana Baquero, Manu Bennett

27. Gözlerinin Ardında (2021)

27. Gözlerinin Ardında (2021)

IMDb: 7.2 

Özet: Louise, sekreter olarak çalışan boşanmış bir annedir ve bir gece ofisteki yeni patronu olan David isimli bir adamla tanışmasının ardından ona aşık olur. Kader, Louise'yi karısıyla tanıştırır ve ilişkilerinin ardında yatanı bulmak için araştırması gereken şeyleri öğrenmesi gerekir. Loise'nin işe başladığı yerdeki patronuyla olan aşının ve karısıyla olan beklenmedik arkadaşlığının konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Steve Lightfoot

Oyuncular: Simona Brown, Tom Bateman, Eve Hewson

26. Gossip Girl (2007-2012)

26. Gossip Girl (2007-2012)

IMDb: 7.4

Özet: New York'un Yukarı Doğu Yakası'nda yaşayan ayrıcalıklı gençler, her zaman izleyen acımasız blog yazarından hiçbir sır saklayamaz. Acımasız ve gizemli bir blogcu olan Gossip Girl, New York'un yukarı doğu yakasındaki gençler hakkındaki sırları açığa çıkarır. Hız treni romantizmleri ve Gossip Girl'ün bulması için saklanan sır yığınları ile bu gösteri dizideki insanlar için bir dramaya dönüşür. 

Yönetmen: Josh Schwartz, Stephanie Savage

Oyuncular: Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Pretty Little Liars (2021-2017)

25. Pretty Little Liars (2021-2017)

IMDb: 7.4 

Özet: Kraliçe Arı Alison DiLaurentis bir parti sırasında öldüğünde en iyi dört arkadaş sarsılır. Bir yıl sonra, gizemli 'A', yalnızca Ali'ye anlattıkları sırlarla dolu tehditlerle onlara eziyet etmeye başlar. Dört arkadaş, en karanlık sırlarını ortaya çıkarmakla tehdit eden ve aynı zamanda en iyi arkadaşlarının ortadan kaybolmasını araştıran isimsiz bir düşmana karşı bir araya gelirler. 

Yönetmen: Marlene King

Oyuncular: Lucy Hale, Troian Bellisario, Ashley Benson

24. Ölmek İçin 13 Sebep (2017-2020)

24. Ölmek İçin 13 Sebep (2017-2020)

IMDb: 7.5 

Özet: Hannah, yaşadıkları sonucunda intihar etmiş, lise çağında bir gençtir. Hannah, intiharının ardından video kasetlerini bırakır ve ondan hoşlanan Clay'in sevdiği kişiden kalan kaseti almasıyla birlikte hayatı değişir. Hannah, bazı kişilere ses kaydı yollar ve bunula birlikte hem Hanna'nın intihar sebepleri hem de buna neden olan kişiler açığa çıkar. 

Yönetmen: Brian Yorkey

Oyuncular: Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro

23. The 100 (2014-2020)

23. The 100 (2014-2020)

IMDb: 7.6 

Özet: Bir nükleer savaşın medeniyeti yok etmesinden 97 yıl sonra, insanlığın yalnız kurtulanlarını barındıran bir uzay gemisinin gezegeni yeniden doldurmayı umarak 100 genç suçluyu Dünya'ya geri göndermesiyle dizi başlar. 100 genç dünyayı tekrardan doldurmak için bir uzay gemisi ile dünyaya gönderilir. 

Yönetmen: Jason Rothenberg

Oyuncular: Eliza Taylor, Paige Turco, Bob Morley

22. Amerikan Tanrıları (2017-2021)

22. Amerikan Tanrıları (2017-2021)

IMDb: 7.7

Özet: Louise, oğluyla yaşayan bekar bir annedir ve geçimin sağlamak için bir psikiyatristin yanında çalışmaya başlar. Burada psikiyatrist ile arasında bir ilişki başlar ve bir süre sonra patronun eşi ile de beklenmedik bir arkadaşlık kurar. 

Yönetmen: Steve Lightfoot

Oyuncular: Simona Brown, Tom Bateman, Eve Hewson

21. You (2018-)

21. You (2018-)

IMDb: 7.7

Özet: Joe, New York'ta kitapçıda çalışan zeki ve son derece takıntılı birisidir. Joe, bir dün kitapçıya  Beck isimli bir kadın gelir ve Joe, onu takıntı haline getirir. Joe, Beck'i her yerden takip etmeye başlar ve onu elde etmek için her türlü yalan söyler. Joe ile Beck sevgili olurlar ancak bir süre sonra Beck, sevgilisinin takıntılı hallerini fark eder. 

Yönetmen: Greg Berlanti, Sera Gamble

Oyuncular: Penn Badgley, Elizabeth Lail, Ambyr Childers

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Yabancı (2020)

20. Yabancı (2020)

IMDb: 7.7 

Özet: 'Yabancı', genç bir çocuğun korkunç cinayetiyle ilgili görünüşte basit bir soruşturmayla başlar. Ancak bilinmeyen bir doğaüstü güç olaya karıştığında, deneyimli bir polisi ve alışılmışın dışında olan araştırmacıyı inandıkları her şeyi sorgulamaya yönlendirir.

Yönetmen: Richard Price

Oyuncular: Ben Mendelsohn, Bill Camp, Jeremy Bobb

19. Talihsiz Serüvenler Dizisi (2017-2019)

19. Talihsiz Serüvenler Dizisi (2017-2019)

IMDb: 7.8 

Özet: Violet, Klaus ve Sunny Baudelaire ailelerini korkunç bir yangın sırasında kaybedince yetim kalırlar. Yetim kalan çocuklara yüklü miktarda miras kalır ancak bu mirasa belirli bir yaşa geldiklerinde ulaşabileceklerdir. Kardeşler yetim kaldıkları için bir akrabalarının yanına gönderilir fakat akrabalarının niyeti miraslarını almaktır. 

Yönetmen: Brad Silberling

Oyuncular: Jim Carrey, Meryl Streep, Jude Law

18. Cadılar ve İblisler (2018-2022)

18. Cadılar ve İblisler (2018-2022)

IMDb: 7.9 

Özet: Tarihçi ve cadı olan Diana Bishop, Ashmole 782'ye erişir ve gizemlerini çözmesi gerektiğini anlar. Gizemli Matthew Clairmont ona yardım teklif eder ancak o bir vampirdir ve cadılar ile vampirler arasında bir güven bağı yoktur. Diana ve Matthew kütüphaneyi ele geçiren iblislere, cadılara ve vampirlere karşı mücadele ederler. 

Yönetmen: Kate Brooke

Oyuncular: Matthew Goode, Teresa Palmer, Edward Bluemel

17. Altered Carbon (2018-2020)

17. Altered Carbon (2018-2020)

IMDb: 7.9 

Özet: Bilincin dijitalleştirildiği ve depolandığı bir gelecekte geçen bir mahkum, yeni bir bedende hayata döner ve özgürlüğünü kazanmak için akıllara durgunluk veren bir cinayeti çözmesi gerekir. Altered Carbon, insan zihninin dijitalleştiği ve ruhun bir bedenden diğerine aktarılabildiği 23. yüzyılda geçer. 

Yönetmen: Laeta Kalogridis

Oyuncular: Anthony Mackie, Lela Loren, Renée Elise Goldsberry

16. Unorthodox (2020)

16. Unorthodox (2020)

IMDb: 8.0 

Özet: Yurtdışında yeni bir hayata başlamak için görücü usulü evliliğinden ve dini cemaatinden kaçan genç bir Ortodoks Yahudi'si olan kadının hikayesidir. Genç kadın Berlin'e gider ve burada bir sanat okulunda eğitim görmeye başlar ancak geçmişi peşini bir türlü bırakmaz. 

Yönetmen: Anna Winger

Oyuncular: Shira Haas, Amit Rahav, Jeff Wilbusch

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Orange Is the New Black (2013-2019)

15. Orange Is the New Black (2013-2019)

IMDb: 8.1 

Özet: Eski bir kız arkadaşına uyuşturucu parası nakletmekten on yıllık bir suçtan hüküm giyen, normalde yasalara saygılı Piper Chapman, hayatı değiştiren hapishanenin gerçekte nasıl olabileceği gerçeğiyle yüzleşmek için bir buçuk yıl hapis cezasına çarptırılır. Piper ilk zamanlarda zorlansa da burada sıkı dostluklar kurar. 

Yönetmen: Jenji Kohan

Oyuncular: Taylor Schilling, Natasha Lyonne, Laura Prepon

14. The Witcher (2019-)

14. The Witcher (2019-)

IMDb: 8.2 

Özet: The Witcher'da yıllarca barış içerisinde yaşayan elfler, cüceler ve insanlar arasındaki barışın bozulup ırklar arasına başlayan savaş konu edinilir. The Witcher isimli suikastçı Geralt of Rivia ise dünyayı değiştirecek çocuğun doğumu bekler. Witcher'ın görevi vadeliden çocuğu bu savaştan korumaktır. Halkı savaştan korumaya çalışan birisinin koruyucunun kızını aradığı bir dizidir.

Yönetmen: Lauren Schmidt Hissrich

Oyuncular: Henry Cavill, Anya Chalotra, Freya Allan

13. The Handmaid's Tale (2017-)

13. The Handmaid's Tale (2017-)

IMDb: 8.4 

Özet: Margaret Atwood’un aynı adlı romanından uyarlanan, distopik bir evrende geçen dizidir. Dizi. Gilead isimli bir toplumda kadınların damızlık olarak yetiştirildiği ve yalnızca doğum yapmak için kullanıldığı bir evrende geçer. Toplumun nülüsü azalır ve kadınlar devletin malı olarak kabul edilir ve Offred hem bu düzen içerisinde hayatta kalmaya hem de bu hapsolduğu sistemden kaçarak kızını ve eşini bulmaya çalışır.  

Yönetmen: Bruce Miller 

Oyuncular: Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Clea DuVall

12. Yabancı (2014-)

12. Yabancı (2014-)

IMDb: 8.4 

Özet: Aşkı, bilim kurguyu ve macerayı içerisinde barındıran bir dizidir. Claire, 1945 yılında savaş hemşiresi olarak çalışan evli bir kadındır. Bir gün nedenini bilmediği bir şekilde kendisini 1743 yılında bulur ve tanımadığı bir İskoç savaşçı ile evlenmek durumda kalır. Claire, bir süre sonra İskoç savaşçıdan hoşlanmaya başlar ve iki erkek arasında kalır. 

Yönetmen: Ronald D. Moore

Oyuncular: Caitriona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies

11. My Mad Fat Diary (2013-2015)

11. My Mad Fat Diary (2013-2015)

IMDb: 8.4 

Özet: 1996 Lincolnshire'da geçen dizi, intihara teşebbüsten dolayı bir akıl hastanesinde dört ay geçiren sorunlu bir genç kız olan Rae'nin trajik ve esprili hikayesi konu edinilir. Hastaneden ayrıldıktan sonra, Rae en iyi arkadaşı Chloe ve grubuyla yeniden bağlantı kurar ancak hiçbiri Rae'nin zihinsel sağlık, beden imajı sorunlarının ve dört aylık hastanede kalışının farkında değildir.

Yönetmen: Ben Caron , Tim Kirkby

Oyuncular: Ciara Baxendale, Dan Cohen, Jodie Comer

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Büyük Küçük Yalanlar (2017-2019)

10. Büyük Küçük Yalanlar (2017-2019)

IMDb: 8.5

Özet: Prestijli bir ilkokuldaki üst sınıf annelerin görünüşte mükemmel hayatları, bekar bir annenin şirin California sahil kasabasına taşınmasıyla cinayet dolayısıyla yolarının kesişmesiyle gelişen olayların konu edinildiği bir dizidir. Veli toplantısı sırasında bir cinayet meydana gelir ve bu üç kadın cinayeti aydınlatmak için bir araya gelirler. 

Yönetmen: Liane Moriarty, David E. Kelley

Oyuncular: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley

9. The Expanse (2015-2022)

9. The Expanse (2015-2022)

IMDb: 8.5 

Özet: 24. yüzyılda, bir grup insan, Güneş Sistemi'nin kırılgan yumuşama durumunu tehdit eden geniş bir komployu çözer. Hem insanlık tarihini tehdit eden durumu ortadan kaldırmak hem de zengin bir ailenin kayıp kızını bulmak amacıyla olayı araştıran ve mücadele veren kişileri yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Mark Fergus, Hawk Ostby

Oyuncular: Steven Strait, Thomas Jane, Cas Anvar

8. The Last Kingdom (2015-2022)

8. The Last Kingdom (2015-2022)

IMDb: 8.5 

Özet: Uthred, savaşta öldürülen bir İngiliz Kralı'nın oğludur. Babasının ölmesiyle birlikte Kont Ragnar'ın kölesi olan prens, paganların yaşadığı bir yere götürülür. İngiltere'de ise tahta amcası geçer ve prensi öldürmek için planlar kurar. Uthred, bu durumdan kurtulmak için öldüğü bilgisini yayar ve ne İngilizlerden  ne de Paganlardan yardım göremez. Yardım almak için gittiği yerde kimin tarafında savaşacağına dair yaşanılan ikilemlerin konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Stephen Butchard

Oyuncular: Alexander Dreymon, Emily Cox, Millie Brady

7. Korkusuz (2015-2018)

7. Korkusuz (2015-2018)

IMDb: 8.6 

Özet: Avukat Matt Murdock, görme yetisini kaybetmiş ve bu yüzden de diğer duyuları fazlaca gelişmiş bir insandır. Gündüzleri suçluları savunuzken geceleri de Daredevil kilimliğiyle şehirdeki kötülerle mücadele eden avukat Matt Murdock, küçük yaşlardayken bir mafya lideri yüzünden babasını kaybetmiştir ve bu yüzden de kötülere karşı olmuş ve daima suçlularla mücadele etmiştir.    

Yönetmen: Drew Goddard

Oyuncular: Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson

6. The Queen's Gambit (2020)

6. The Queen's Gambit (2020)

IMDb: 8.6 

Özet: Dokuz yaşındaki yetim Beth Harmon sessiz, somurtkan ve görünüşe göre dikkat çekici değildir. Ancak ilk satranç oyununu oynayınca duyuları keskinleşir, düşünceleri netleşir ve hayatında ilk kez kontrolün tamamen kendisinde olduğunu hisseder. On altı yaşına geldiğinde, ABD Açık şampiyonası için yarışır. Fakat Beth profesyonel pistte becerilerini geliştirdikçe riskler artar, izolasyonu daha da korkutucu hale gelir ve kaçış düşüncesi daha da cazip hale gelir. Walter Tevis'in kitabından uyarlanan bir dizidir. 

Yönetmen: Scott Frank, Allan Scott

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Thomas Brodie-Sangster, Bill Camp

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Mindhunter (2017–2019)

5. Mindhunter (2017–2019)

IMDb: 8.6 

Özet: 1970'lerde FBI ajanı olarak çalışan iki kişi seri katiller, tecavüzcüler gibi ağır suçlular üzerinde psikolojilerine dair araştırmalar yaparlar ve suç dünyasına yeni bir yöntem kazandırırlar. Profil çıkarma teknikleri bakımından yeni teknikler bulan ikilinin geliştirdikleri yöntemin konu edindiği bir yapımdır. Eski bir FBI şefinin yazdığı kitaptan uyarlanan bir dizidir. 

Yönetmen: Joe Penhall

Oyuncular: Jonathan Groff , Holt McCallany, Anna Torv

4. Anne with an "E" (2017-2019)

4. Anne with an "E" (2017-2019)

IMDb: 8.7 

Özet: Anne kimsesiz ve yetimhanede yaşayan bir çocuktur. Bir gün evlenmemiş yaşlı bir kadın ve kardeşi ağır islere yardımcı olması için erkek çocuk evlat edinmeye karar verirler. Ancak bir yanlışlık olmasıyla birlikte Anne yollanınca başta Anne'yi yollamak isterler ancak çocuk onlarla yaşamaya başlar ve Anne'nin hayal gücü ile sonsuz enerjisiyle birlikte birbirlerine iyi gelmeye başlarlar. Abla-kardeş ve Anne bir aile haline gelirler. 

Yönetmen: Moira Walley-Beckett

Oyuncular: Amybeth McNulty, Geraldine James, Lucas Jade Zumann

3. Dexter (2006-2013)

3. Dexter (2006-2013)

IMDb: 8.7

Özet: Dexter Morgan dışarıdan son derece sevimli, yakışıklı ve komik duran Amerika'nın en bilindik seri katilidir. Miami adli tıp uzmanı olarak günlerini suçları çözerek geceleri de suç işleyerek geçirir. Dexter, dünyada adaleti sağlamak amaçlı katil olan, kendi ahlak anlayışı çerçevesinde adaleti sağlamaya çalışan bir seri katildir. 

Yönetmen: Marcos Siega 

Oyuncular: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, Desmond Harrington

2. Sherlock (2010-2017)

2. Sherlock (2010-2017)

IMDb: 9.1 

Özet: Birçok kez uyarlanan Sherlock Holmes modern zamana uygun uyarlamasıdır. Bu uyarlama cep telefonu, mesaj, mail, blog gibi teknolojinin de içerisinde olduğu günümüz İngiltere'sinde geçer. Yol arkadaşı Doktor Watson ile cinayetlerin açığa çıkarılmasına çalışıldığı bir polisiye-suç dizsidir. 

Yönetmen: Steven Moffat, Mark Gatiss

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Amanda Abbington

1. Game of Thrones (2011-2019)

1. Game of Thrones (2011-2019)

IMDb: 9.2 

Özet: Yazların onlarca yıl, kışların ise bitmek bilmediği kurgu bir evrende geçen bu dizi de ırklar arası meydana gelen taht savaşları konu edinilir. Westeors kıtasında birkaç güçlü aile Yedi Krallığın kontrolü için savaşırlar. Dostların ve düşmanların içerisinde bulunduğu taht savaşlarının olduğu bu dizi Dünya çapında birçok yerden ilgi gören ve hayran kitlesi elde eden bir dizi olmuştur. 

Yönetmen: D.B. Weiss, David Benioff 

Oyuncular: Peter Dinklage, Emilia Clarke, Kit Harington

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın