Görüş Bildir
Haberler
İzlediğiniz Tüm Hapishane Sahnelerini Unutun: Instagram'ın Karanlık Hesabı 187gangstersz

İzlediğiniz Tüm Hapishane Sahnelerini Unutun: Instagram'ın Karanlık Hesabı 187gangstersz

Mehmet P.
25.01.2016 - 12:58

Hapishaneye girdiniz mi girmediniz mi, bilmiyoruz; fakat şu kesin ki hemen hemen hepimizin hapishaneler hakkında gerek filmlerden, gerek dizilerden, gerekse de çevremizdekilerden duyduklarımız sayesinde az buçuk fikri var. Peki ya tüm bunların dışında, hapishane ortamına direkt şahit olmak nasıl fikir dersiniz? İşte tam bu amaca hizmet eden bir Instagram hesabı bulunuyor: 187gangstersz.

Kaynak: http://www.vice.com/read/photos-from-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hesap tamamen mahkumlara yönelik, bu nedenle sadece mahkumlardan gelen içerikler yayınlanıyor.

Hesap tamamen mahkumlara yönelik, bu nedenle sadece mahkumlardan gelen içerikler yayınlanıyor.

Hesabı incelediğinizde dünyanın dört bir tarafındaki hapishanelerde bulunan mahkumlar tarafından gönderilmiş bir çok fotoğraf ve videoyu bulabiliyorsunuz. Tabii bu da akıllara bazı sorular getiriyor, örneğin 'Mahkumlar hapishanede telefonları nereden buluyor?' gibi.

Öncelikle nereden geliyor bu cep telefonları?

Öncelikle nereden geliyor bu cep telefonları?

Bu soru karşısında hesap sahiplerinden birinin cevabı tam olarak şu şekilde oluyor: 'Hepimiz çivisi çıkmış bir dünyada yaşadığımızı biliyoruz, dostum. Bugün istedikten sonra hemen hemen her şeyi hapishaneye sokabilirsin.'

Doğal olarak akla hemen bu cep telefonları sayesinde organize suçların işlenip işlenmeyeceği geliyor.

Doğal olarak akla hemen bu cep telefonları sayesinde organize suçların işlenip işlenmeyeceği geliyor.

Amerika'da hapishaneye sokulan cep telefonları çok büyük problem teşkil etmekte, çünkü mahkumların bu sayede hapishaneden kaçış gibi planlar yapabilmeleri oldukça kolay. Ancak gelen cevap işlerin pek de öyle yürümediğini söylüyor:

'Tamamen saçmalık. Suçluların işlerini gerçekten iPhone sayesinde yürüttüklerini mi sanıyorsunuz? Kimse o kadar aptal değil. Hapishanedeyken bir iş yapmak istiyorsan bunun için bin bir türlü yolun var. Mesela PGP telefonlar yaygın olarak kullanılıyor. Bu telefonlar oldukça güvenli, mikrofonları bile yok ve sadece diğer PGP telefonlar ile iletişime giriyor. Ayrıca mesaj veya çağrı da yok, sadece e-mail ile anlaşılıyor bu telefonlarla. Dolayısıyla yakalanma ihtimali neredeyse sıfıra iniyor. Ancak hapishanede bunlardan birini elde etmek için baya önemli ve güçlü biri olman gerek. Özetle diğer cep telefonları tamamen zararsız, insanlar bunları arkadaşları ve aileleriyle iletişim kurmak, sıkıldıklarında oyun oynayabilip stres atmak için kullanıyor.'

Hesabın dünyanın farklı yerlerinden tam 8 adet yöneticisi bulunuyor.

Hesabın dünyanın farklı yerlerinden tam 8 adet yöneticisi bulunuyor.

Bazıları hala hapishanedeymiş, bazıları ise çıkmış. Farklı ülkelerde yer aldıkları için hesabı 24 saat aktif tutabiliyorlarmış. Fikrin ortaya çıkış hikayesini ise kendi ağzından dinleyelim kurucu yöneticinin: 

'Bir gün internette gezinirken ne kadar gereksiz şeylerin viral olduğunu fark ettim. Mesela şu vlogger'lar, kendilerini şortlarıyla evde otururken videoya alıp yayınlıyorlar ve milyonlarca insan izliyor. Bu saçmalık o kadar izlenme alıyorsa gerçek hayat internetin tozunu attırır diye düşündük. İnsanlara hapishane ortamını göstermek istedik ve çok kısa bir sürede 60 bin takipçiye ulaştık. İnsanlar suçluların dünyasına bayılıyor. Dünyada ne tür manyaklıkların döndüğünü, hapishanelerin nasıl yerler olduğunu en iyi insanlar bile merak ediyor.'

Fotoğrafta da görüldüğü gibi ülkemizden de fotoğraflar yollayan var hesaba.

Fotoğrafta da görüldüğü gibi ülkemizden de fotoğraflar yollayan var hesaba.

Hesabın başarılı bir şekilde giderek popülerleştiği ortada. Bunun nedeni olarak da Instagram'da bu türdeki tek hesap olduklarını ve yaptıkları işin kopyalanamayacağını söylüyor hesap sahipleri:

'Başka kişiler aynı fikri denemeye çalışabilir, sonuçta cep telefonu sokmak zor değil bu ortamlara. Ancak kilit nokta şu ki, herkes size fotoğraflarını yollamaz. Güven kazanmanız gerek ve insanlar bize oldukça fazla güveniyor. Hepsi bizi tanıyor, polis olmadığımızı biliyorlar. Çoğumuz yıllarca hapishanelerde kaldık ve bu fotoğrafları yollayan insanlar arkadaşımızdı. Başlarda sadece bu arkadaşlarımızdan fotoğraflar alırken zamanla dünyanın dört bir yanından tanımadığımız insanlar da fotoğraflarını ve videolarını göndermeye başladı, ancak dediğim gibi bizim dünyamız oldukça küçük. Fotoğraf yollamak isteyen herkes kısa sürede bizim kim olduğumuzu öğrenip güvenilir olduğumuzu anlayabilir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hesabın gönderilen içerikleri elemeye yönelik bir sistemi bile var.

Hesabın gönderilen içerikleri elemeye yönelik bir sistemi bile var.

Örneğin hapishane kavgalarına dair bir çok video ve fotoğraf geliyormuş, ancak hesabın kapatılmamasını sağlamak ve insanları bu tür şiddet eylemlerine özendirmemek amacıyla bu içerikleri yayınlamıyorlarmış. Bunun dışında bir çok kadından da cinsellik içeren fotoğraf ve video yollanıyormuş hesaba, bu tür içeriklerinse bir kısmını yayına alıyorlarmış.

Peki asıl amaç ne burada?

Peki asıl amaç ne burada?

Hesap sahipleri amaçlarının hapishane ortamının sanıldığı kadar rahat olmadığını ve sadece Meksika gibi ülkelerde değil, tüm ülkelerde mahkumların berbat koşullar altında yaşadıklarını göstermek olduğunu söylüyor. Böylece insanların gözlerini biraz da olsa korkutup suç işleyecekken bir kaç kez düşünmelerini sağlamayı amaçlıyorlar. Amaçlarına ulaşıyorlar mı, bilmiyoruz.

Instagram üzerinde hesaba ulaşmak için buraya, Facebook üzerinde ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
129
79
56
22
10
8
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
GONCA ÇELİK

aklıma Prison Break Panama hapishanesi geldi :)

Pasif Kullanıcı

sonaaa :))

Pasif Kullanıcı

Hesabı takibe aldım bi türkün videosu var amk dürüm adana köfte yiyor :)

delirium

Ahdhahd gülesim yoktu ama dhahd

Barney

adamlar kas yapıyolar, bizimkilerde dürüm gömüyolar. tüm gün işin ne spor yap en azından çıkınca "vaay hacı şekil yapmışın" desinler :)