Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Üniversitesi'nde IŞİD Gerilimi Sürüyor: 17 Gözaltı

İstanbul Üniversitesi'nde IŞİD Gerilimi Sürüyor: 17 Gözaltı

adem kara
24.10.2014 - 10:53 Son Güncelleme: 24.10.2014 - 13:04

İstanbul Üniversitesi’ndeki gerilim 26 Eylül’de başladı. Edebiyat Fakültesi’nde IŞİD karşıtı afişlere tepki gösteren yüzü maskeli bir grup öğrencilere saldırmıştı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde Müslüman Gençlik grubu üyeleri ile sol görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Üniversiteye giren polis kavgaya müdahale etti. 17 öğrenci gözaltına alındı.

DHA'nın verdiği bilgiye göre, Fen Fakültesinde 10 gün önceki Kobani eylemleri sırasında sol görüşlü öğrenciler ile Müslüman Gençlik adlı öğrenci grubu arasında satırlı sopalı kavga yaşanmıştı. Üniversitenin Edebiyat fakültesinde de geçtiğimiz günlerde IŞİD karşıtı afişlere tepki gösteren ve ‘Müslüman Gençlik’ grubu üyeleri olduğu öne sürülen bir grup ile bu afişleri asan öğrenciler arasında kavga çıkmıştı.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında bu sabah yine kavga çıktı. Fakülte yönetimi durumu polis ekiplerine bildirmesi üzerine üniversite önünde araçlarında bekleyen çok sayıda sivil polis ve çevik kuvvet ekibi üniversite içerisine sevk edildi.

Fakülteye giren polis, iki gruptan toplam 17 öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrencilerin bir kısmının hafif bir şekilde yaralandığı görüldü. Gözaltına alınan öğrenciler, “Yaşasın müslüman öğrenciler”, “Bizler müslüman öğrencileriz, müslüman öğrencilere edilen hakaret cevapsız kalmayacak” ve “Bizler müslüman öğrencileriz, bunlar islama ve Müslümanlığa hakaret ettiği için gerekli karşılığı veriyoruz” şeklinde slogan attı.

Gözaltına alınanlar fakültenin yanında bulunan Beyazıt Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü. Kavga sonrası yaralanan öğrencileri tedavi etmek için 112 sağlık ekiplerine haber verildi. Okul önüne ve polis merkezine gelen 2 ambulans ile hafif bir şekilde yaralanan öğrenciler tedavi edildi. Polis ekiplerinin okul önündeki bekleyişi devam ediyor. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0