Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'un Dibindeki Cennetler: Kampseverleri Mest Edecek Kamp Alanları

İstanbul'un Dibindeki Cennetler: Kampseverleri Mest Edecek Kamp Alanları

15.10.2021 - 09:45

Lüks otellerde kalmak yerine kamp yapmayı tercih edip doğayla iç içe olmak isteyebilirsiniz. Sevdiklerinizle ya da tek başınıza keyifli zaman geçirmek adına kamp yapabilirsiniz. Daha samimi ve sıcak bir tatil yapma imkanı sunan kamp tatilinizi keyfinize göre planlayabilirsiniz. İstanbul'da yaşıyorsanız ve kısa süreliğine kamp deneyimi yaşamak istiyorsanız yakın konumlardaki kamp yerlerini inceleyebilirsiniz. Hafta sonu tatilinizde ve çeşitli izin günlerinizde kamp yaparak yeni anılar biriktirebilirsiniz. Kamp yapmayı seviyorsanız ve yeni bir macera için kamp yapacak yer arıyorsanız birçok alternatif arasından seçim yapabilirsiniz. Merak etmeyin, bunu yapabilmeniz için destek olacağız! Sizin için araştırdığımız İstanbul'a uzak olmayan kamp konumlarını incelemeye ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şile Sahil Kamp Alanları - Şile / İstanbul

Şile Sahil Kamp Alanları - Şile / İstanbul

İstanbul'dan uzaklaşmak istemiyorsanız Şile ilçesinde bulunan sahil kamplarında kamp yapabilirsiniz. Doğayla iç içe zaman geçirmek ve kafanızı dinlemek istiyorsanız bu kamp yeri ideal bir seçim. Yaklaşık 35 hektarlık bir arazide kurulan kamp alanlarında karavan, bungalov ya da çadır ile konaklama yapabilirsiniz. Aynı zamanda tesislerin sunmuş olduğu imkanlardan faydalanarak çadır kurmak da mümkün. Şile Sahili'ni ziyaret ederek deniz kenarında vakit geçirebilirsiniz. Yazın gittiğiniz zaman denize girerek serinleyebilir ve ferahlayabilirsiniz. Bunlarla beraber tesislerde yer alan Survivor parkurunda adrenalin ihtiyacınızı karşılayarak eğlenebilirsiniz.

Kilimli Koyu - Ağva / İstanbul

Kilimli Koyu - Ağva / İstanbul

Kilimli Koyu ücretsiz kamp alanıyla her bütçeden birçok kampçıya konaklama imkanı sunar. Kamp severler burada çadırlarını kurabilir ya da karavanlarıyla konaklayabilir. Kilimli Koyu'nda herhangi bir işletme yer almadığı için ihtiyaç duyabileceğiniz eşyaları ve gıdaları Ağva'dan satın alabilirsiniz. Ardından kamp alanına ulaşarak tatilinize başlayabilirsiniz. Öte yandan aydınlatma ve duş olanaklarının yer almadığı bu alanda ihtiyaçlarınızı doğayla iç içe bir şekilde karşılamanız gerekebilir. Bu bakımdan kendi imkanlarınızı yaratmanız gerek! Ayrıca doğayla sakin bir ortamda baş başa kalmanız mümkün olduğu için kafanızı dinleyerek iç huzura ulaşabilirsiniz.

Ağva Merkez Kamp Alanları - Ağva / İstanbul

Ağva Merkez Kamp Alanları - Ağva / İstanbul

İstanbul'un Ağva ilçesinde yer alan kamp alanları kendine ait plajıyla size denize girme imkanı da sunar. Bu sayede herhangi bir plaj arayışına girmenize gerek kalmaz. Çadır alanları ve bungalov evleri bulunan kamp alanında kendi tatil beklentinize göre bir yerde konaklayabilirsiniz. Ayrıca kamp alanından Ağva'nın merkezine yürüyerek ulaşmanız mümkün. Bir ihtiyacınız olduğunda kamp alanından kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Arzu ederseniz kendi çadırınızı kamp alanına getirerek konaklayabilirsiniz. Kendi alışkanlıklarınızı bozmadan, çadırınızda keyifli ve konforlu bir tatil yapabilirsiniz. Duş ve tuvalet imkanları bulunan kamp alanında ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Polonezköy Tabiat Parkı - Beykoz/İstanbul

Polonezköy Tabiat Parkı - Beykoz/İstanbul

Kendi çadırınızı kurarak konaklama sağlayabileceğiniz Polonezköy Tabiat Parkı, İstanbul'da tercih edilen ünlü kamp alanları arasında yer alır. Bu park sayesinde şehirden uzaklaşmadan küçük bir tatil yapabilirsiniz. Çadır kurmanın yanı sıra, bu alanda butik oteller ve pansiyonlar da var. Hafta sonu için bu alana kamp yapmaya gelebilirsiniz. Tesiste yer alan imkanlardan faydalanarak ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Ayrıca bisiklete binebilirsiniz ve yürüyüş yapabilirsiniz. Alanda yer alan koşu yolunda spor yapabilir ve fit kalmaya devam edebilirsiniz. Hem dinlenmek için gidebileceğiniz hem de spor yapabileceğiniz bu alan, size keyifli bir tatil vadeder.

Kilyos Kamp Alanı - İstanbul

Kilyos Kamp Alanı - İstanbul

İstanbul'dan ayrılmadan kamp yapmak istiyorsanız, Kilyos da uygun bir seçenek olabilir. Kısa süreli bir tatil imkanınız varsa ve yolda vakit geçirmek istemiyorsanız Kilyos'ta yer alan kamp alanında konaklayabilirsiniz. Doğayla haşır neşir olabileceğiniz ve kamp yapabileceğiniz Kilyos Kamp Alanı, popüler kamp seçenekleri arasında yerini alır. Ayrıca Kilyos sahilinde yer alan plajlar sayesinde denize girebilir ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yuvacık İnönü Yaylası - İzmit / Kocaeli

Yuvacık İnönü Yaylası - İzmit / Kocaeli

İstanbul'dan rahat ulaşım sağlayabileceğiniz bir il olan İzmit'te kamp yapabilirsiniz. Yuvacık İnönü Yaylası, temiz havası ve doğayla iç içe olan ortamıyla size huzur verir. İzmit'e 40 km uzaklıkta bulunan bu yayla, tam 1130 metre yüksekliğe sahip. Arabanızla ulaşım sağlayabileceğiniz bu alanın belirli bir noktasından sonra yürüyüş yapabilirsiniz. Yaylaya çıktığınız zaman yolda geçirdiğiniz vakti unutup keyif almaya başlarsınız. Doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz bu alanda çadırınızı kurarak kamp da yapabilirsiniz. Yuvacık bölgesinden ihtiyaç ve gıda alışverişi yaparak yaylanın temiz havası sizi acıktırdığında karnınızı doyurabilirsiniz.

Sakarya Poyrazlar Gölü - Sakarya

Sakarya Poyrazlar Gölü - Sakarya

İl merkezine 8 km uzaklıkta konumlanan Sakarya Poyrazlar Gölü'ne İstanbul'dan ulaşmak oldukça kolay. Ayrıca arabanız yoksa toplu taşıma araçlarını kullanarak da Poyrazlar Gölü'ne ulaşabilirsiniz. Tabiat parkı olan bölgeye ulaştığınız zaman bir giriş ücreti ödemeniz gerekir. Ardından çadırla ya da karavanla kampınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Doğayla iç içe olduğunuz bu alanda birçok farklı hayvanla karşılaşabilirsiniz. Ailenizle ve sevdiklerinizle keyifli anılar yaratabileceğiniz bu alanda vaktinizin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız!

Ballıkayalar Tabiat Parkı - Gebze / Kocaeli

Ballıkayalar Tabiat Parkı - Gebze / Kocaeli

Ballıkayalar Tabiat Parkı, İstanbul'a yaklaşık 45 dakika mesafede olan Gebze ilçesinde yer alır. Yani buraya kolaylıkla ulaşabilirsiniz! Aracınız yoksa toplu taşıma imkanlarını kullanarak da Gebze'ye gelebilirsiniz. Bu alanda kamp yapmanın yanı sıra trekking yapmak da mümkün. Eğer trekking yapmak istiyorsanız ve İstanbul'dan çok uzak bir yere gidemiyorsanız, bu parkı ziyaret edebilirsiniz. Bununla beraber bu alanda kendi çadırınızla kamp yapabilirsiniz. Çadırınız yoksa bile parkta yer alan çeşitli alanlardan çadır kiralayarak kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

Acarlar Longozu - Karasu / Sakarya

Acarlar Longozu - Karasu / Sakarya

Acarlar Longozu dünyanın en büyük longozları arasında ikinci sırada bulunur. Sakarya'da bulunan Acarlar Longozu'na İstanbul'dan yaklaşık 1-1.5 saat içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz. Aracınızla ya da toplu taşımayla Sakarya'nın Karasu ilçesine gitmeniz oldukça kolay. Bu alanda kamp yaparak doğayla bir bütün olabilirsiniz. Karasu'nun kendine has bitki örtüsü ve çeşitli canlılarıyla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Alana ücretsiz olarak giriş yapabilirsiniz ve restoranların tuvaletini kullanabilirsiniz. Aynı zamanda longozda günlük olarak düzenlenen tekne turlarına da çıkabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murtaza Kara

İnsan usulen de olsa o kadar yabancı insan fotosu arasına bir tane de atletle mangal yapan yerli insan resmi koyar.