Görüş Bildir
Haberler
Uygulaması Çok Kolay: Bu Sonbaharda Her Yerde Göreceğiniz Makyaj Trendleri

Uygulaması Çok Kolay: Bu Sonbaharda Her Yerde Göreceğiniz Makyaj Trendleri

09.10.2021 - 11:00

Sıcak yaz mevsimini geride bıraktığımız ve sonbahara kucak açtığımız bugünlerde havalar ile birlikte makyaj trendleri de değişti. Yazın cıvıl cıvıl renkleri yerini sonbaharın toprak tonlarına bıraktı. Bu durum canlı renklerin yasını tutacağımız ve onlara veda edeceğimiz anlamına gelmiyor tabii ki! 2021 sonbahar makyaj trendinde de renkli detaylara ve iddialı yaklaşımlara kapımızı sonuna kadar açıyoruz. Sıcak tonlar, dramatik göz makyajları ve kalın dudaklar yine bizimle olacak. Sizler için bu sezonun büyüleyici detaylarını ve sonbahar makyajının püf noktalarını ele aldık. Gelin, hep birlikte bunlara göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kalın kaşlar ve çarpıcı gözlerin muazzam uyumuna hazır olun!

1. Kalın kaşlar ve çarpıcı gözlerin muazzam uyumuna hazır olun!

Kalın kaşların kadınlara erkeksi bir ifade verdiğini savunanlar olsa da, çoğu kadın kalın ve dolgun kaşlardan vazgeçemiyor. Makyaj uzmanları ise kalın kaş seven kadınlara, erkeksi bir görünümden uzaklaşmak için bazı tüyolar veriyor. Bu tüyolara göre kalın kaşlarda kaş yapısının daha simetrik olması gerekiyor. Yani daha kadınsı bakışlara sahip olmak için kalın kaşlarınıza biraz kavisli şekil vermelisiniz. Eğer kaşlarınız seyrekse bu modaya ayak uydurabilmek için kaş kalemi ile kaşlarınızı kalınlaştırabilir ve gölgelendirme yapabilirsiniz.

Sonbahar göz makyajında öne çıkan diğer noktalar hiç şüphesiz zarif ve sofistike bakışlar. Bu bakışları yakalamak için gözlerinize bej tonlarında far ve göz kalemi uygulayabilirsiniz. Biraz maskara ve toprak tonları ile gölgelendirme yaparak, bu sonbaharın göz makyajı trendini yakalamak mümkün!

2. Buğulu mor göz makyajı gece gezmelerinin favorisi olacak!

2. Buğulu mor göz makyajı gece gezmelerinin favorisi olacak!

Bu yılın sonbahar göz makyajı trendlerinde farklı tonlardaki farlara sıklıkla rastlıyoruz. Buğulu göz makyajı ise bu sonbaharda da trendlerdeki yerini kimseye kaptırmıyor. Her göz rengine uygun mor tonlarındaki göz makyajı, gece dışarı çıktığınız zaman size çok iyi eşlik edecek. Gecenize ayrı bir ışıltı katacak bu makyajı uygulamak için vakit kaybetmeyin, bizden söylemesi!

3. Mat dudaklar olmadan sonbahar düşünülemez.

3. Mat dudaklar olmadan sonbahar düşünülemez.

2021 sonbahar makyaj trendlerinde de doğal ve kalın dudaklar cazibesini koruyacak! Dudak renginize yakın tonlardaki dudak kalemi ve ruj ile doğal görünümlü ve aynı zamanda şahane dudaklarınız olabilir. Dudaklarınızın kalın görünmesi için ise mat tonlarda bir ruj ve üzerine parlatıcı sürebilirsiniz.

4. Mavisiz olmaz!

4. Mavisiz olmaz!

Mavi renkle bu sezon da bol bol haşır neşir olacağız. Ten rengi bir makyajın yanı sıra, mavi far ya da mavi göz kalemi yardımı ile ortaya çıkan gözler, trendlere ayak uydurduğunuzu en çarpıcı haliniz ile gösterecek. Kedi gözü eyeliner stilini de uygularsanız, iki çarpıcı trendi de denemiş olacaksınız!

5. Kedi gözü makyajı sahalara dönüyor.

5. Kedi gözü makyajı sahalara dönüyor.

Kedi gözü makyajı trendi birkaç yıldır oldukça popüler. Tam kedi gözü stili trendlerin hala demirbaşı. Yine de Sydney Sweeney gibi ünlüler, son zamanlarda daha küçük bir kuyruk efektiyle uyguladıkları “yavru kedi gözü” şeklini kullanıyor. Üstelik bu tekniği uygularken eyeliner çekme becerisine de gerek yok! Çoğunlukla özel günlerde ve gece dışarı çıkarken tercih edilen kedi gözler, daha dinamik bakışları da beraberinde getiriyor. Göz hatlarınız kedi gözü makyajına uygunsa, bu sonbahar makyaj trendi ile siz de dramatik bakışlara sahip olabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Minimalist makyaj her devrin vazgeçilmezi!

6. Minimalist makyaj her devrin vazgeçilmezi!

Sonbahar sezonunun belki de en çok ses getiren makyaj trendlerinden biri minimalist makyaj. Vazgeçilemeyen bu trendi uygulamak için doğal görüntünüzü bozmadan ve ufak dokunuşlar uygulayarak makyajsızmış gibi görünmelisiniz. Bunun için öncelikle cildinizi temiz tutmalı ve nemlendirmelisiniz. Daha sonra cildinize uygulayacağınız hafif ve nötr tonlarda bir fondöten kullanmanız gerekiyor. Allık ile alın bölgenizi ve elmacık kemiklerinizi vurgulamanızın ardından, basit ama etkili bir göz makyajına geçebilirsiniz. Bir kat maskara sürdükten sonra bile göz makyajınız yerinde ve yeterli olacak. Eğer arzu ederseniz dudaklarınıza da nötr tonlarda bir ruj ya da parlatıcı sürebilirsiniz.

7. Bu sonbaharda allık devrimi moda olacak!

7. Bu sonbaharda allık devrimi moda olacak!
fentybeauty.com

Havalar soğurken bronz tenlere yavaş yavaş veda ediyoruz. Bu da demek oluyor ki, gül kurusu ve şeftali tonlu allıklar ile bronzerların zamanı geldi! Nemli bir sünger ile uygulayabileceğiniz doğal görünümlü allıklar bu sonbaharda da size çok iyi hissettirecek! Arzu ederseniz, bu tonlara sahip rujunuzu krem allık gibi de kullanabilirsiniz.

Püf Noktası: Yanlışlıkla aşırıya kaçarsanız telaşa kapılmayın. Allık kenarlarını yumuşatmak için kullanacağınız fondöten ya da pudra fırçası, rengi derinin altından geliyormuş gibi gösterecek.

8. Göz pınarlarına doğru süreceğiniz far ile sonbahar modasına ayak uydurabilirsiniz.

8. Göz pınarlarına doğru süreceğiniz far ile sonbahar modasına ayak uydurabilirsiniz.

Sonbaharın sadeliğine inat parlak renkler bu sezonda da hayatımızda olacak. Off-White'ın Sonbahar Kış 2021 şovunda yer alan ünlü model ve oyuncu Joan Smalls, cesur kimliği ile öne çıkıyor ve göz makyajında bu renklere yer veriyor. Cıvıl cıvıl göz farlarını kullanarak gözünün iç kısımlarında oluşturduğu grafik şekiller epey ses getireceğe benziyor.

Ünlü makyaj sanatçısı Sir John'a göre bu trendi uygulayabilmek için göz kapağınıza gölge koyarak işe başlamalısınız. Daha sonra biraz makyaj temizleyici eklediğiniz bir pamuklu çubuk alıp istediğiniz görünümü oluşturmak için herhangi bir kenardan başlayarak asıl çizginin etrafını temizleyebilirsiniz. İşte iddialı ve etkileyici bakışlara sahip olmak bu kadar kolay!

9. Grafik görünümlü eyeliner yardımı ile iddialı bakışlara sahip olun.

9. Grafik görünümlü eyeliner yardımı ile iddialı bakışlara sahip olun.

Sonbahar denince hiç kuşkusuz içimize hüzün çöküyor. Hüzün kokan bu mevsime ise dramatik bakışlar çok yakışıyor. Sonbahar trendine ayak uyduran göz makyajı ise iddialı bakışlardan geçiyor. Kendinden emin bakışlar yakalamak için kirpiklerinize dolgunluk kazandıracak bir maskara kullanabilirsiniz. Bununla birlikte eyeliner ile yapılan ince çizgileri unutmayın. Yağmurlarıyla meşhur bu mevsimde yağmura yakalanma ihtimalinize karşı da suya dayanıklı ürünleri tercih edin ve makyaj sabitleyici kullanmayı da unutmayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın