Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne Saldırı Anı Kamerada

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne Saldırı Anı Kamerada

FreiGeist
01.04.2015 - 18:08 Son Güncelleme: 02.04.2015 - 10:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. Kadın saldırganın öldürüldüğü, 2 polisin yaralandığı açıklandı. Silahlı saldırı güvenlik kameralarına böyle yansıdı.

Aksaray Vatan caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası önünde dün saat 18.00 sıralarında silah sesleri duyuldu. 

Anadolu Ajansı'nın verdiği bilgiye göre, kadın saldırgan iki el bombası attı. Emniyetin kapısının yakınına düşen el bombalarından biri patladı.

Daha sonra binanın ana giriş kapısındaki güvenlik noktasına ateş açıldı. Güvenlik noktasındaki polislerin karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. Çatışmada kadın saldırganın öldürüldüğü açıklandı.

Öldürülen kadın saldırganın üzerinde bomba ve uzun namlulu silah bulunduğu, patlayıcının  bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildiği belirtiliyor. 

Saldırıda iki polis memuru hafif yaralandı.

Saldırgan iki değil bir kişiydi

Saldırgan iki değil bir kişiydi

İstanbul Valisi Vasip Şahin ilk açıklamasında, 'İstanbul Emniyet Müdürlüğümüze yarım saat kadar önce biri kadın iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Çatışmada kadın terörist üzerindeki bomba ve uzun namlulu silahla ölü olarak ele geçirildi. Diğer saldırganın yaralı olarak kaçtığı olayda bir polisimiz hafif yaralandı' demişti. 

İstanbul Valiliği daha sonra internet sitesine bir açıklama koydu. Açıklamada saldırıya ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

'Bugün saat 17.50 sıralarında ilimiz Vatan Caddesi üzerinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü binası uzun namlulu silahla taranmış, çıkan çatışmada saldırıda bulunan kadın terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Teröristin üzerinde bir uzun namlulu silah, 2 el bombası ve 1 tabanca bulunmuştur. Çatışma sırasında hafif şekilde yaralanan 2 polis memuru tedavi altına alınmıştır. Konu hakkında detaylı araştırma ve soruşturmaya ilgili birimlerimizce devam edilmektedir.'

Vali'nin ilk açıklamasında bahsi geçen ve yaralı halde olay yerinden kaçtıktan sonra helikopter destekli bir operasyonla yakalandığı belirtilen ikinci kişinin ise olayla ilgisi olmadığı ortaya çıktı.

AA'ya göre, kaçan kişi İstanbul Üniversitesi'nde izinsiz gösteri yaptıkları için gözaltına alınan 21 kişiye destek amaçlı İstanbul Emniyeti'nin yakınında bekleyen gruptaydı, çatışma sırasına bacağına kurşun isabet etti ve yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güvenlik artırıldı

Güvenlik artırıldı

Silahlı ve bombalı saldırıdan sonra Emniyet Müdürlüğü çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Vatan caddesinin büyük kısmı trafiğe kapandı. Çapa, Fatih, Bayrampaşa ve Aksaray yönünden Emniyet Müdürlüğü'ne çıkan tüm yollar araç ve yaya girişine kapatıldı. Aksaray-Atatürk Havalimanı hattında çalışan metro da patlamanın ardından Vatan Emniyet Durağı'nda güvenlik gerekçesiyle durmadı.

Bomba İmha Şube Müdürlüğü'ne bağlı uzman polisler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü çevresindeki şüpheli paketleri, içinde patlayıcı veya bomba olma ihtimaline karşı kontrollü bir şekilde fünyeyle patlattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'u arayarak bilgi aldı.

Yaralı polislerin sağlık durumu iyi

Yaralı polislerin sağlık durumu iyi

Saldırı sırasında hafif şekilde yaralanan 2 polis memurunun durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis memuru İ.M.'nin açılan ateş sırasında kulağından yaralandığı, polis arkadaşlarının yardımıyla Emniyet binasının yakınında bulunan Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. 

Diğer polis memuru T.D.'nin ise alnını kurşun sıyırdı. Yaralı polis ambulansla çevredeki bir hastaneye kaldırıldı.

Saldırganın kimliği 

DHA'nın verdiği bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı saldırı düzenlerken öldürülen kadının, daha önce ismi birkaç olayda 'canlı bomba' olarak geçen Elif Sultan Kalsen olduğu tespit edildi. Daha önce Sultanahmet’te Turizm Şube Müdürlüğü’ne düzenlenen canlı bomba saldırısını DHKP-C örgütü üstlenmiş ve saldırganın ismini Elif Sultan Kalsen olarak duyurmuştu. Ancak ailesine cesedin gösterilmesinin ardından, saldırganın Kalsen olmadığı ortaya çıkmıştı. 

AA, DHA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0