Görüş Bildir
Haberler
IŞİD'in Yayınladığı Görüntülere Dünyadan Tepki Yağıyor

IŞİD'in Yayınladığı Görüntülere Dünyadan Tepki Yağıyor

ATKN
16.11.2014 - 17:29

IŞİD'in Amerikalı yardım görevlisi Peter Kassig'e ait olduğu iddia edilen kesik başın gösterildiği videoyu yayınlamasıyla ilgili, İngiltere Başbakanı Cameron ve Fransa Başbakanı Valls açıklama yaptı.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Amerikalı yardım görevlisi Peter Kassig'e ait olduğu iddia edilen kesik başın gösterildiği videoyla ilgili, 'Bu infaz, IŞİD'in ne kadar korkunç ve acımasız bir örgüt olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur' dedi.

Suriye halkına yardım etmek için bu ülkeye insani yardım görevlisi olarak giden Peter Kassig'in IŞİD tarafından acımasızca öldürüldüğünü kaydeden Cameron, Kassig'in ailesine başsağlığı diledi. Cameron, 'Baş keserek öldürmeler, IŞİD'in ne kadar korkunç ve acımasız bir örgüt olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur' ifadesini kullandı.

Fransa Başbakanı Manuel Valls de yaptığı yazılı açıklamada örgütün son infazlarını 'yeni bir barbarlık eylemi' olarak niteledi.

Başbakan Valls, 'Bu infazlar, Fransa’nın Irak ve Suriye’de IŞİD’e yönelik mücadelesindeki kararlılığı güçlendirecektir' ifadesini kullandı.

Suriye'de görev yapan 26 yaşındaki Kassig, geçen yıl ekim ayında kaçırılmıştı. Arkadaşları, Kassig'in kaçırıldıktan sonra Müslüman olduğunu ve Abdulrahman ismini aldığını ileri sürmüştü.

IŞİD, ekim ayında İngiliz yardım görevlisi Alan Henning'in infazına ilişkin yayınladığı videoda Kassig'in bir sonraki kurban olacağını belirtmişti.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/dunya/421493-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0