Görüş Bildir
Haberler
IŞİD'den Paris Saldırganlarının Son Mesajları ve İngiltere'ye Tehdit

IŞİD'den Paris Saldırganlarının Son Mesajları ve İngiltere'ye Tehdit

ATKN
25.01.2016 - 10:16 Son Güncelleme: 25.01.2016 - 10:17

IŞİD, yayınladığı yeni videoda, Paris saldırılarını gerçekleştirdiğini öne sürdüğü 9 kişinin görüntülerini yayınladı. Örgüt, videoda ayrıca, İngiltere'yi de tehdit etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Örgüt, Paris saldırılarına katıldığını öne sürdüğü 9 kişinin görüntülerini yayınladı. Fotoğraftaki kişi de o 9 isimden biri olan Ebul Kaka el Beljiki.

IŞİD’in Telegram hesabından dün yayınlanan videoda, 13 Kasım’daki Paris saldırılarını gerçekleştirdiği iddia edilen 9 kişinin son görüntüleri ve açıklamaları yer alıyor. 9 kişi, “Bunlar inlerinden çıkıp bütün bir ülkeyi -Fransa’yı- dizlerinin üstüne çöktüren dokuz hilafet aslanının son mesajları” ifadesiyle tanıtılıyor.

Paris saldırganlarından Ebu Ömer el Belçiki adını kullanan Fas kökenli Belçikalı Abdelhamid Abaaoud, “Müslümanları bombalamak için Hunter [Avcı] savaş uçaklarını yolladınız. Şimdi de İslam Devleti kâfirlerin kanına susamış avcıları size yolluyor. Avcılarımız sizi katletmekte tereddüt etmeyecektir” diyor.

Videodaki 9 kişinin üçünün Fransız, dördünün Belçikalı, ikisinin Iraklı olduğu belirtiliyor.

Cameron'a tehdit

Cameron'a tehdit

Videoda İngiltere Başbakanı David Cameron

İçeriğin Devamı Aşağıda

Videoda İngiltere Başbakanı David Cameron’un Paris saldırısı sonrası dayanışma mesajı verdiği görüntü kullanılıyor. “Kim kâfirlerin safında yer alırsa, kılıçlarımızın hedefi olur” ifadesiyle başta İngiltere olmak üzere ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyona katılan ülkeler tehdit ediliyor.

Videoda, örgütün rehin aldığı insanlarının kafalarının kesildiği görüntüler de yer aldı. Grubun sosyal medya hesaplarını takip eden uzmanlardan Laith Alkhouri, videonun bütün özellikleriyle IŞİD’in videolarına benzediğini söyledi.

'Hiçbir tehdit bizi teröre karşı savaştan caydıramaz'

'Hiçbir tehdit bizi teröre karşı savaştan caydıramaz'

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande

Hindistan ziyareti sırasında videoyla ilgili açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, “Hiçbir şey, hiçbir tehdit bizi teröre karşı savaştan caydıramaz” dedi.

13 Kasım 2015’te, üçe ayrılan 9 saldırgan, bir stadyuma, kafelere ve bir konser salonuna saldırmıştı. Saldırılarda 130 kişi ölmüştü. Daha sonra saldırganlardan 9’unun öldüğü, ancak saldırganların sayısının daha fazla olabileceği açıklanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görsel: BBC Türkçe

Belçikalı yetkililer, olayla ilgili 10 kişiye resmi suçlama yöneltti. 4 şüpheli ise hâlâ aranıyor.

Reuters, AFP ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
28
27
9
8
7
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferid Elizade

Bu videolar nerde yayinlaniyo

Murat Candar

Aranan şahıslarda Fransa 2.Lig'i topçusu tipi var.