Görüş Bildir
Haberler
İşçi Partisi'nin Adı Değişiyor

İşçi Partisi'nin Adı Değişiyor

ATKN
13.02.2015 - 14:34 Son Güncelleme: 13.02.2015 - 15:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

İşçi Partisi 'Vatan Partisi' oluyor

İşçi Partisi 15 Şubat Pazar günü Ankara’da olağanüstü kurultay yapacak. Kurultay gündeminde isim ve tüzük değişikliği var. Kurultayda İşçi Partisi’nin adının Vatan Partisi olması delegenin oyuna sunulacak. Kurultaya CHP’den istifa eden Birgül Ayman Güler de katılacak.

Doğu Perinçek’in liderliğini yaptığı İşçi Partisi (İP) 15 Şubat Pazar günü Ankara’da olağanüstü kurultayını toplayacak. Toplantının gündeminde isim ve tüzük değişikliği var. İşçi Partisi'nin adının Vatan Partisi olması önerilecek. CHP’den istifa eden Birgül Ayman Güler ve Süheyl Batum’un Vatan Partisi’ne katılması bekleniyor.

Birgül Ayman Güler

'Vatan'da birleşiyoruz'

İzmir Milletvekili Güler yaptığı yazılı açıklamada Pazar günü yapılacak kurultaya katılacağını açıkladı. Güler “Baş sözü ‘Gülümse Türkiye’ ve ‘Vatan'da Birleşiyoruz' sözüyle yürütülen kurultay çalışmaları 2015 genel seçimleri için ciddi bir çıkış yolu yaratma hazırlığıdır” dedi. Güler kurultay sonrasında yapılacak çalışmalara da katkıda bulunacağını açıkladı.

'Çok sayıda vekille temas içindeyiz'

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan ise Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada partiye katılımlarla ilgili isim vermedi:

'Milletvekillerinin isimlerini bizim zikretmemiz doğru olmaz. Kendilerinin ilan etmesi daha uygun olur. Ancak Cumhuriyet, Atatürk devrimleri ve Türkiye'nin bağımsızlığından, emekten yana olan çok sayıda vekille temas içindeyiz ve onları davet ediyoruz. Türkiye'nin böyle bir güce ihtiyacı var.'

İşçi Partisi’nin ‘askerleri’

Geçtiğimiz günlerde Balyoz ve Ergenekon davalarında yargılanan birçok emekli subay İşçi Partisi'ne katılmıştı. Abdullah Öcalan’ı yakalandıktan sonra sorgulayan komutan Atilla Hasan Uğur ile  Balyoz davasından yargılanan Tümgeneral Beyazıt Karataş ve  Öcalan’ı idam cezasına mahkum eden mahkeme başkanı Turgut Okyay İşçi Partisi’ne katılmıştı.

Al Jazeera Turk

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/isc...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0