Görüş Bildir
Haberler
İnce Telli Saçları Kalınlaştırmak İçin Neler Yapılabilir?

İnce Telli Saçları Kalınlaştırmak İçin Neler Yapılabilir?

Şebnem Sucu
21.09.2021 - 11:03

Saçların ihtiyacı olan vitaminler yeteri kadar alınmadığında saçlarda incelme, seyrelme ve kırılma gibi çeşitli problemler meydana gelmektedir. Saçın kalın ya da ince telli olmasının temelinde saçın yapısı rol oynasa da zamanla kişinin kendi saç kalınlığında azalmalar görülebilir. Bu nokta da ince telli saçları kalınlaştırmak için bazı yöntemlerden faydalanmak saçların köklerinin canlanmasına ve saç tellerinin hacim kazanmasına yardımcı olur. Peki, ince telli saçları kalınlaştırmak için neler yapılabilir? İşte ince telli saçları güçlendirmek için doğal ve bitkisel tedavi yöntemleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnce telli saçlara sahip olan pek çok kişi saçlarının kalınlaşmasını ve gür olmasını ister. Çünkü bu saç tipi genellikle hacimsiz, şekil almayan ve bakımsız bir görünüme sahiptir. Diğer saç tiplerine göre fazladan bakım isteyen ince telli saçlar kırılmalara daha eğilimlidir. İnce telli saçları kalınlaştıracak kesin ve etkin bir yöntem bulunmamakla birlikte birkaç bakım yöntemi ile ince telli saçlar gür ve sağlıklı bir görünüme kavuşabilir. Peki, ince telli saçları kalınlaştırmak için neler yapılabilir? İşte saçlarınızın daha dolgun ve hacimli görünmesini sağlayacak bitkisel yöntemler…

HİNT YAĞI

Hint yağı saç köklerine uygulandığında kan dolaşımını uyarır ve saç tellerini kökten itibaren daha dolgun gösterir. Uygulama için 1 kahve fincanı hint yağını saç köklerinize uygulayın ve saçınızı nemli sıcak havlu ile sarın. Yaklaşık 30 dakika sonra saçlarınızı durulayın. Son yıkama suyunuza demlenen ısırgan otu çayı eklemek daha faydalı olacaktır.

FINDIK VE ZEYTİNYAĞI MASKESİ

Zeytinyağı vücut sağlığının yanı sıra saç sağlığı içinde de sık kullanılan bir üründür. Yarım çay bardağı zeytinyağı ile bir avuç ezilmiş fındığı bir kapta karıştırın. Ardından karışıma kuru maya ekleyerek ocakta hafice ısıtın. Saç köklerinize masaj yaparak uygulayın. Streç ya da bone ile saçınızı sararak 1 saat kadar bekletin. Son olarak saçınızı şampuanla yıkayın.

BAL VE SARIMSAK 

Sarımsak saçların güçlenmesine ve sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Ayrıca sülfür içeriği ile saç için gerekli olan keratinin üretilmesini sağlar. Bal ise saçlarınıza doğal bir nem verir ve saçlarınızın yumuşamasına destek olur. Bu maskeyi uygulamak için 5-6 diş ezilmiş sarımsağı 1 çay bardağı zeytinyağı ile güzelce karıştırın. Karışıma 1 tatlı kaşığı bal ilave edip tekrar karıştırın. Karışımı dairesel hareketlerle saç köklerinize ve saç tellerinize yedirin. Maskeyi saçınızda yarım saat beklettikten sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
28
9
9
7
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın