Görüş Bildir
Haberler
IMDb'ye Göre Son 25 Yılın Gelmiş Geçmiş En İyi 25 Filmi Belli Oldu!

IMDb'ye Göre Son 25 Yılın Gelmiş Geçmiş En İyi 25 Filmi Belli Oldu!

Beyza
13.03.2023 - 13:24

Filmlerin ne kadar iyi olduğunu anlamak için IMDb puanlarına bakarız. Bu puanlar bize filmi izleyip izlemememiz gerektiği hakkında bazı ipuçları verir. Eğer bir film bağımlısıysanız ve keyifli bir akşamda kaliteli bir film izlemek istiyorsanız mutlaka bu içeriğe bir göz atmalısınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Başkalarının Hayatı, 2006

25. Başkalarının Hayatı, 2006

IMDb: 8,4

Özet: Film iktidarın meşrutiyetini devam ettirebilmek için ülke genelinde kurduğu istihbarat servisini ve bu birim içerisinde önemli bir pozisyonda çalışan ve Bakan tarafından bir sanatçıyı takip etme görevine atanan Yüzbaşı Gerd Wiesler’in karşılaştığı oyunları konu edinir.

Yönetmen: Florian Henckel von Donnersmarck

Oyuncular: Ulrich Mühe, Sebastian Koch, Martina Gedeck

24. Vol.i

24. Vol.i

IMDb: 8,4

Özet: Vol.i, günümüzden çok uzak bir gelecekte geçmektedir. Filmde, insanoğlu aşırı kirlenme sebebiyle Dünya’yı terk edip başka bir gezegende yaşamaya başlamıştır. Çöplerle çevrili dünyayı temizleme görevi sevimli bir robota, Vol.i’ye verilir. İnsanoğlunun bıraktığı çöplerden kendine yeni bir dünya yaratan yalnız Vol.i’nin yalnızlığı, başka bir robot olan Eve’nın gelmesiyle son bulur. İki sevimli robotun arasında filizlenen dokunaklı ilişki türlü zorluklara rağmen direnmeye ve ayakta kalmaya çalışır.

Yönetmen: Andrew Stanton

Oyuncular: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin

23. Zincirsiz, 2012

23. Zincirsiz, 2012

IMDb: 8,4

Özet: Django, eski efendisini ölü ya da diri ele geçirmek isteyen Schultz ile anlaşmaya varır ve özgürlüğü karşısında Brittle kardeşleri kendisine getirme sözü verir. Görev başarıyla tamamlanır ama ikilinin yolları ayrılmaz Schultz ve Django beraber Güney’in en çok aranan suçlularının peşine düşerler.

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio

22. Akıl Defteri, 2000

22. Akıl Defteri, 2000

IMDb: 8,4

Özet: Leonard Shelby, ucuz otel odalarında konaklayan ve sadece nakit para kullanan biridir. Şık giysiler giyip, Jaguar marka araba kullanan Leonard, dışarıdan işadamı gibi görünmektedir. Fakat aslında hayatını karısına tecavüz edip öldüren kişiyi bulmak için adayan biridir.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

21. Can Dostum, 2011

21. Can Dostum, 2011

IMDb: 8,5

Özet: Zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Philippe, yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonrası felç olur ve boynundan aşağısı kullanamaz hale gelir. Driss ise hapishaneden henüz yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss'i evine yatılı yardımcı olarak alınca ikisinin de dünyası değişecektir. Normal şartlar altında hiçbir zaman yan yana gelmeyecek bu ikili iyisiyle kötüsüyle hayatın tadını beraber çıkarmaya başlarlar.

Yönetmen: Eric Toledano, Olivier Nakache

Oyuncular: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Whiplash, 2014

20. Whiplash, 2014

IMDb: 8,5

Özet: Küçük yaşlardan itibaren bateri çalmaya başlayan Andrew, işinde tam anlamıyla bir usta olmak ister. Üniversite tercihinde de ülkenin en iyi müzik okulu olarak gördüğü Shcarffer Konservatuarı'na girer. Henüz 19 yaşındadır ama dersler harici var gücüyle antrenman yapar. Bir gün, okulun en sert hocalarından biri olan caz duayeni Terence Fletcher'ın dikkatini çeker. 

Yönetmen: Damien Chazelle

Oyuncular: Miles Teller, J.K. Simmons, Paul Reiser

19. The Prestige, 2016

19. The Prestige, 2016

IMDb: 8,5

Özet: 19.yy sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaştırlar hem de bir sihirbazın asistanlarıdırlar. Bir gösteri esnasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar. Zaman içinde ikisi de hem ünlü olurlar hem de rakip sihirbazlara dönüşerek birbirlerinin sahne üstünde performansını sabote etmeye kalkışırlar. Alfred başarılı bir hile yapınca Robert, rakibinin sırrını çözmek konusunu takıntı halinde getirir ve trajik olaylar birbirini kovalar.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine

18. Köstebek, 2006

18. Köstebek, 2006

IMDb: 8,5

Özet: Uzun yıllardan beri mafya tarafından, polis teşkilatına sızmak üzere yetiştirilen adamlar son derece iyi pozisyonlardadırlar teşkilat bünyesinde. Aynı şekilde polisin aynı amaçla yetiştirdiği adamları da mafya içinde cirit atmaktadırlar. Ancak vakit her şeyin açığa çıkma vaktidir. Her iki cephede de köstebeklerin var olduğu anlaşıldığında söz konusu köstebeklerin ölümle burun buruna gelecekleri koşturmaca ve macera başlayacaktır. 

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Ray Winstone, Leonardo DiCaprio, Matt Damon

17. Geçmişin Gölgesinde, 1998

17. Geçmişin Gölgesinde, 1998

IMDb: 8,5

Özet: Babasının uyuşturucu satıcısı bir zenci tarafından öldürülmesinden sonra Derek faşist bir çetenin önemli bir üyesi haline gelmiştir. Babasının ölümünün intikamını bu örgütün, kendileri gibi olmayanlara karşı yaptığı saldırılar ve tacizlerle almaya çalışan Derek, bir gün, arabasını çalmaya çalışan iki zenciyi öldürür ve hapse girer. Bu süreçte küçük kardeşi Danny de ağabeyinin izinden gitmeyi seçer. 

Yönetmen :Tony Kaye

Oyuncular: Edward Norton, Edward Furlong, Elliott Gould

16. Gladyatör, 2000

16. Gladyatör, 2000

IMDb: 8,5

Özet: Gladyatör'de,İmparator Marcus Aurelius’un hüküm sürdüğü Roma’da bir general olan Maximus imparatorluğun hiyerarşik basamaklarında gitgide yükselmektedir. Babasının kendisini kayırmak yerine Maximus adındaki bu yabancıyı el üstünde tutması da tahtın asıl varisi olan Commodus’u rahatsız etmektedir. Commodus, Maximus ve ailesinin öldürülmesi yönünde emrini çıkarmak için fazla beklemez. 

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Parazit, 2019

15. Parazit, 2019

IMDb: 8,5

Özet: Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir.

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-Ho, Woo-sik Choi, Park So-Dam

14. Piyanist, 2002

14. Piyanist, 2002

IMDb: 8,5

Özet: Film, Nazi işgali altındaki Polonya’da yaşamanın imkansızlaştırıldığı bir dönemde, bir şekilde esir kampına gitmekten kurtulan ünlü piyanistin Varşova’nın kenar mahallelerindeki hayatta kalma mücadelesine odaklanır. 

Yönetmen: Roman Polanski

Oyuncular: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Emilia Fox

13. Ruhların Kaçışı, 2004

13. Ruhların Kaçışı, 2004

IMDb: 8,5

Özet: Film, küçük Chihiro ve ailesinin yeni bir kasabaya taşınmalarıyla açılır. Yolculuk esnasında yolda gördükleri bir tünele dikkat eden aile, tünelin içerisinden geçtiklerinde karşılaştıkları fantastik dünyanın içerisinde büyülenirler. Ancak bu kasabada yolunda gitmeyen bir şeyler vardır, bu büyü kısa bir zaman sonra bozulacaktır. Ailesini kaybeden küçük Chihiro, babasını kurtarmak için korku dolu bir maceraya atılacaktır.

Yönetmen: Hayao Miyazaki

Oyuncular: Rumi Hiiragi, Miyu Irino, Mari Natsuki

12. Yeşil Yol, 2000

12. Yeşil Yol, 2000

IMDb: 8,6

Özet: Paul Edgecomb'un hapishanedeki görevi, idama mahkum edilen mahkumları son yolculuklarına uğurlamaktır. Çalıştığı yıllar içerisinde yüzlerce mahkumu idam etmiştir. Bir gün John Coffey isimli korkutucu görünümlü bir adamla tanışır. Ancak Coffey'in bu ürkütücü görünümünün altında oldukça saf bir ruh yatmaktadır. Coffey, iki küçük kız çocuğunun katil davasında yargılanmaktadır. Coffey'in günden güne gün yüzüne çıkan dünya ötesi güçleri, karakteri hakkında yeni ipuçlarını anbean ortaya çıkaracaktır.

Yönetmen: Frank Darabont

Oyuncular: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse

11. Hayat Güzeldir, 1998

11. Hayat Güzeldir, 1998

IMDb: 8,6

Özet: Hayat Güzeldir'de, başkahramanımız hayat dolu Guido’nun güzeller güzeli öğretmen Dora’ya vurulur ve tüm engellere rağmen evlenirler. Ardından bir de çocuk sahibi olan çiftin hayatlarındaki tüm pürüzler ortadan kalktığında savaş patlak verir. Yahudi oldukları için toplama kampına götürüldüklerinde Guido, oğluna esir kampının ve savaşın bir oyun olarak söyleyecek; oğlu, oyunu başarıyla tamamlarsa ödül olarak çok istediği bir oyuncak tankı hediye edecektir.

Yönetmen: Roberto Benigni

Oyuncular: Roberto Benigni, Horst Buchholz, Marisa Paredes

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Yıldızlararası, 2014

10. Yıldızlararası, 2014

IMDb: 8,6

Özet: Bilgi ve beceri yeteneği yüksek olan Cooper, çiftçilik yaparak geçimini sürdürür. İki çocuğuna iyi bir hayat sunmak için elinden geleni ardına koymaz. Bir gün, Cooper'un karşısına hiç ummadığı bir teklif gelir. Canından çok sevdiği ailesinin hatta insanlığın geleceği ve güvenliği için çok zor bir karar alması gerekecektir.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine

9. Tanrı Kent, 2002

9. Tanrı Kent, 2002

IMDb: 8,6

Özet: Tanrıkent, şiddet dolu arka sokaklarda yaşayan iki arkadaşın hikayesini anlatıyor. Filmde kendilerine farklı yollar seçen çocukların gözünden Tanrıkent’in yokedici gelişimine tanıklık ederiz. Tanrıkent 2002’nin olay filmlerinden biri. Rio De Janerio’nun suç dolu gecekondu mahallelerinden geçen, izleyiciyi altüst eden bir film.

Yönetmen: Kátia Lund, Fernando Meirelles

Oyuncular: Alexandre Rodrigues, Leandro Firmino da Hora, Seu Jorge

8. Er Ryan'ı Kurtarmak, 1988

8. Er Ryan'ı Kurtarmak, 1988

IMDb: 8,6

Özet: Er Ryan’ı Kurtarmak'ta, dört çocuk annesi bir kadı İkinci Dünya Savaşı’nda kaybettiği üç oğlunun ardından fazlasıyla yaralanmıştır. Şimdi tek dileği hayatta kalan tek oğlunun savaştan sağ salim dönmesidir. Yakarışları karşılık bulur ve Başkan tarafından verilen bir emirle James Ryan’ın ne pahasına olursa olsun bu savaştan sağ çıkması sağlanacaktır.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Ryan Hurst, Tom Hanks, Tom Sizemore

7. The Matrix, 1999

7. The Matrix, 1999

IMDb: 8,7

Özet: Neo, yaşayan en tehlikeli adam olarak kabul edilen Morpheus ile temasa geçer. Kötü niyetli gizli ajanlardan oluşan bir kadroya karşı hayatları için acımasız bir savaş veren ekiple karşı karşıya kalan Neo, hayatına mal olabilecek bir gerçekle yüz yüze gelecektir.

Yönetmen: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

Oyuncular: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

6. Inception, 2010

6. Inception, 2010

IMDb: 8,7

Özet: Uzmanlık alanı, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb'un bu nadir insanlarda görülebilecek yeteneği, bu ender rast gelinebilecek mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği her şeye mal olmuştur.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Leonardo DiCaprioMarion Cotillard, Elliot Page

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Yüzüklerin Efendisi: İki Kule, 2002

5. Yüzüklerin Efendisi: İki Kule, 2002

IMDb: 8,7

Özet: Yüzüklerin Efendisi: İki Kule'de, Yüzük Kardeşliği üyelerinin her birinin, kardeşlik bozulduktan sonra başlarına gelenler anlatılıyor. Kahramanlarımız, gruplar halinde Orta Dünya’nın en tehlikeli yerlerinde maceralar yaşayacaklar, yeni kavimler ve çoktan unutulmuş medeniyetlerle tanışacaklar.

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Elijah Wood, Sean Astin, Viggo Mortensen

4. Dövüş Kulübü, 1999

4. Dövüş Kulübü, 1999

IMDb: 8,8

Özet: Jack, hayatın sıradanlığına kapılmış bir sigorta memurudur. Uzun bir süredir 'insomnia' yani uykusuzluk hastalığından şikayetçidir. Kendi psikolojik sıkıntılarından kurtulabilmek adına grup terapilerine katılmaktadır. Terapiler esnasında Marla adında bir kızla tanışır. Bir süre sonra da hayatını değiştirecek olan Tyler Durden ile.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter

3. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği, 2001

3. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği, 2001

IMDb: 8,8

Özet: Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği, dünyanın kaderini değişterecek olan yüzükten kurtulmak için verilen mücadeleyi konu ediyor. Yıllar önce üretilen ve Orta Dünya topraklarına kandan başka hiçbir şey getirmeyen yüzüklerin sonuncusu, üretiminden yüz yıllar sonra ortaya çıkar. Amcasının kendisine emanet ettiği yüzüğün nelere kadir olduğundan habersiz olan Frodo, büyücü Gandalf'ın anlattıkları sonrasında dehşete kapılır.

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Elijah Wood, Sean Astin, Ian McKellen

2. Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü, 2003

2. Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü, 2003

IMDb: 8,9

Özet: Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü, Tek Yüzük'ün yok edilmesi için verilen mücadeleyi konu ediyor. Sauron'un orduları büyüdükçe büyümektedirler. Frodo ve onun can dostu Sam, korku dolu bir yolculuğun göbeğinde, korkunç Mordor'a adım adım yaklaşmaktadırlar. Tek yüzük yok edilmelidir ve iyilik bunun için savaşmaya hazırdır. 

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Sean Astin, Elijah Wood, Viggo Mortensen

1. Kara Şövalye, 2008

1. Kara Şövalye, 2008

IMDb: 9

Özet: Kara Şövalye, halk için büyük bir tehdit oluşturan Joker’in ortaya çıkması ile kaosa dönen Gotham Sokakları’nın yeniden kurtarıcılığını üstlenen Batman’in hikayesini konu ediyor. Suç işleyenlerden arındırılan bir yer, bir zaman sonra yeniden tehdit altında kalabilir ve işte o zaman yeniden kolları sıvayacak olanların mücadelesi de daha keskin olarak hayata geçecektir.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
19
6
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cüneyt bütün

son 25 yılın yazıp da, 1988 yapımı filmi sıralamaya koymak nedir?

Movie Lover

Er Ryan'ı Kurtarmak, 1998 olacak, tarih yanlış yazılmış.

Rıza R Akın

kendimi cok kulturlu hissettim bir an 25-24 haric hepsini izledim ya la bunlarin