Görüş Bildir
Haberler
İmam Hatip Lisesinde Cinsel İstismar İddiası

İmam Hatip Lisesinde Cinsel İstismar İddiası

Emre Ordu
21.01.2016 - 11:03 Son Güncelleme: 21.01.2016 - 14:22

Başkentteki Keçiören İmam Hatip Lisesi’nde bir öğretmen hakkında 12 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla dava açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ'ın haberine göre, Keçiören Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 2012 ve sonrasında yaşanan taciz skandalı, yargıya taşındı. Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Mustafa Başer, lise öğretmeni Sefer A. hakkında çocuğun cinsel istismarı ve cinsel taciz iddiasıyla hazırladığı iddianameyi Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. İddianamede, bu suçlardan sanığın 145 yıldan 274,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Sanık öğretmen Sefer A. savcılıkta verdiği ifadede, 31 yıllık öğretmen olduğunu, Keçiören Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 2012’den beri öğretmenlik yaptığını, İlahiyat Fakültesi mezunu olduğunu, genellikle Kuran-ı Kerim derslerine girdiğini anlattı.

Öğretmen hakkındaki iddialara 'senaryo' dedi

Öğretmen hakkındaki iddialara 'senaryo' dedi

Öğrencilerini çocuğu gibi sevdiğini, kız-erkek ayrımı yapmadan onlara gerekli sevgi ve şefkati gösterdiğini öne süren sanık, “Öğrencilerim de beni bir baba gibi görerek saygılarını esirgemezler. Suçlamaları kabul etmiyorum. Bana yaklaşan kız öğrencilere ‘kızım benden en az yarım metre ötede durun’ diye tembihte bulunurum. Öğrencilerin birbirlerini yönlendirdiği için hakkımda bu şekilde beyanlarda bulunduklarını düşünüyorum. Hakkımdaki suçlamalar senaryodur” dedi.

Buna karşılık iddianamede, sanık öğretmen hakkında bu tür şikâyetlerin daha önce de yapıldığı, hatta Ankara Başsavcılığı’nın 2004’te “öğrencilere karşı taciz (sarkıntılık) suçlamasından takipsizlik kararı verildiği anlatıldı.

Tutuklama yok

Tutuklama yok
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ancak bu kadar ciddi bir suç karşısında sanığın tutuklanmaması dikkat çekti. Savcılık, soruşturma aşamasında sanığı tutuklamaya dahi sevk etmedi. Savcı iddianamede, davanının kabul edilmesiyle sanığın tensiben tutuklanmasını talep etti. İddianameyi kabul eden mahkemenin sanığın tutuklanması talebini ilk duruşmada karara bağlayacağı öğrenildi.

Cumhuriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

Çocukları dinin ve dindandarların egemen olduğu yerlerden uzak tutalım..Mümkünse biz de uzak duralım.

Anateist Tsietana

1-2 anlarımda, 12 öğrenci şikayet etmiş. Utanmaz pislik, "kurgu" diyor. Hadi bu kurgu, 2004'te de benzer bir olay yaşanmış bre şerefsiz. Bu sapıkları temizle... Devamını Gör

Tyliebee

Buradaki anahtar cümle, "Bana yaklaşan kız öğrencilere ‘kızım benden en az yarım metre ötede durun’ diye tembihte bulunurum" cümlesidir. Durduk yere kim böyl... Devamını Gör