Görüş Bildir
Haberler
İlk Finalde Şampiyonluk Gelmedi

İlk Finalde Şampiyonluk Gelmedi

Tenis Haber
01.03.2015 - 17:16 Son Güncelleme: 01.03.2015 - 17:50

Rekortmen Berfu ilk finalinde ikinci oldu

Antalya Kaya Belek Hotel'de düzenlenen ITF Uluslararası Kadınlar Tenis turnuvası GD Tennis Cup'ta, 15 yaşında finale yükselerek Türk tenis tarihinde bunu başaran en genç tenisçi olan Berfu Cengiz, ilk finalinden ikincilikle ayrıldı.

Turnuvaya wild-card alarak katılan Berfu Cengiz, yarı finalde turnuvanın 1 numaralı seribaşı raketi Dia Emtimova'yı 6-2 ve 6-4'le geçerek finale yükselme başarısı göstermişti.

Toplamda 10 bin dolar para ödüllü turnuvanın finali bugün oynanırken, tenisçimiz 4 numaralı seribaşı Romen Diana Buzean'la karşılaştı. İlk seti 6-4 kazanan Cengiz, ikinci sette şampiyonluk için eline geçirdiği fırsatları değerlendiremeyince seti 4-6 kaybetti.

Final setinde kendisinden 12 yaş büyük Romen tenisçi önünde maçta tutunmaya çalışan genç tenisçimiz seti 0-6 yitirince ilk finalinden ikinci ayrılmış oldu.

ITF Juniors klasmanında 'Grand Slam' oynayabilecek puan sıralamasına sahip olan Berfu Cengiz, profesyonel tenis kariyerinde finale yükselen en genç Türk tenisçi olma özelliğini eline geçirmişti.

Berfu Cengiz aynı zamanda 13 yaşında bir ITF Juniors turnuvasında şampiyon olarak bu dalda da rekoru elinde bulunduruyordu.

Kaynak: http://www.tenishaber.com/haber.php?h...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın