Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
İçiniz Ürperecek: Tarihin Oldukça Ses Getiren Ünlü Trajedilerinden Hemen Önce Çekilmiş Fotoğraflar!

etiket İçiniz Ürperecek: Tarihin Oldukça Ses Getiren Ünlü Trajedilerinden Hemen Önce Çekilmiş Fotoğraflar!

Serngl
07.12.2018 - 12:04 Son Güncelleme: 08.12.2018 - 17:59

Sakin bir fotoğrafın saniyeler sonra bir felakete dönüşmeyeceğini nereden bilebiliriz ki? İşte insan varoluşunun öngörülemez olduğunu kanıtlayan trajik fotoğraflar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Everest'e yapılan ölümcül keşif.

1. Everest'e yapılan ölümcül keşif.

1924 yılında George Mallory, Sandy Irvine ve birkaç dağcı, dünyanın en yüksek dağı Everest'i fethetmeye çalışırken kayboldular; ve ardından ölü bulundular. Bu fotoğraf ise dağcılar trajik bir şekilde hayatlarını kaybetmeden önce çekilen son fotoğraflarıydı.

2. Niagara Şelalesi'nden ölümcül atlayış.

2. Niagara Şelalesi'nden ölümcül atlayış.

Profesyonel bir dublör olan Robert Overacker, evsizler konusunda farkındalık yaratmak için jet-ski ile Niagara Şelalesi üzerinden atlamak istedi; ancak atlayıştan sonra bir sorun oluştu ve paraşütü açılmadı. Ne yazık ki Robert Overacker hayatını kaybetti.

3. John Lennon'ın ölümü.

3. John Lennon'ın ölümü.

Bu fotoğraf efsanevi grup The Beatles'ın vokalisti, dünyaca ünlü Müzisyen John Lennon'ın, 8 Aralık 1980'de Mark Chapman tarafından New York'ta vurularak öldürülmesinden yalnızca 10 dakika önce çekildi.

4. Lambert Trajedisi.

4. Lambert Trajedisi.

1 Ağustos 1943'te Lambert Field'de St. Louis Belediye Başkanı, William Dee Becker ve bazı politikacılar planör uçakla kaza geçirdiler. Bu trajik kaza sonucu 10 kişi hayatını kaybetti. Geriye ise kazadan kısa bir süre önce çekilmiş bu fotoğraf kaldı.

5. Malaysia Airlines'ın 17 sefer sayılı uçuşu.

5. Malaysia Airlines'ın 17 sefer sayılı uçuşu.

17 Temmuz 2014'te Dave Hally kızının ve eşinin bu fotoğrafını Malaysia Airlines'ın 17 sefer sayılı uçuşu öncesinde çekti. Ne yazık ki bu mutlu aile tablosu, uçağın Ruslar tarafından vurulmasıyla sona erdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Paradise Rhode Island'daki gece kulübü yangını.

6. Paradise Rhode Island'daki gece kulübü yangını.

20 Şubat 2003'te “İstasyon” gece kulübünde Great White grubu sahnede olduğu sırada, piroteknik gösteri nedeniyle yangın çıktı ve 100 kişi hayatını kaybetti. Fotoğrafta ise sahne arkasındaki gitaristin ilk kıvılcımı fark ettiği görülüyor.

7. Hindenburg Felaketi.

7. Hindenburg Felaketi.

6 Mayıs 1937'de Hindenburg zeplini Almanya’dan Amerika’ya uzanan yolculuğunu tamamlamak üzereyken New Jersey’deki Lakerhurst Donanma Hava Üssü'ne iniş yapacağı sırada içinde bulunan hidrojen tanklarının da etkisiyle patladı. Bu trajik kazada 36 kişi hayatını kaybetti.

8. Patrick Swayze'nin hatıra fotoğrafı.

8. Patrick Swayze'nin hatıra fotoğrafı.

Hollywood'un ünlü romantik kahramanı ve seks sembolü Patrick Swayze'ye, 14 Eylül 2009'da pankreas kanseri teşhisi kondu. Bu fotoğraf ise Patrick'in henüz 57 yaşında bu dünyadan ayrılmadan hemen önce, ne kadar değiştiğini gösteriyor.

9. Challenger Uzay Kazası.

9. Challenger Uzay Kazası.

28 Ocak 1986'da dünya havacılık tarihinin en trajik kazalarından biri gerçekleşti. NASA tarafından programlanan Challenger Uzay Programı, bir trajedi ile sonuçlandı. Mekik, kalkışından 73 saniye sonra tüm dünyanın gözleri önünde infilak etti. Bu gülen gözler ise kalkıştan hemen sonra hayatını kaybeden astronotlara ait.

10. James Dean'in trajik kazası.

10. James Dean'in trajik kazası.

30 Eylül 1955'te Hollywood'un başarılı ve yakışıklı yıldızı James Dean, Porsche 550 Spyder'iyle yaptığı kazada hayatını kaybetti. Dean henüz 24 yaşındaydı. Bu fotoğraf ise kazadan hemen sonra çekildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Columbine Lisesi Katliamı.

11. Columbine Lisesi Katliamı.

20 Nisan 1999'da, Eric Harris ve Dylan Klebold adlı iki öğrenci, Colorado, Littleton'da bulunan Columbine Lisesi'ndeki öğretmenlere ve öğrencilere ateş açtı. 13 kişinin öldüğü ve 20 kişinin de yaralandığı bu olaydan sonra saldırganlar intihar etti. Bu fotoğraf ise, saldırganların hayattayken çekilmiş son fotoğrafı.

12. 11 Eylül saldırısı.

12. 11 Eylül saldırısı.

11 Eylül 2001'de terörist grup El Kaide üyeleri tarafından kaçırılan uçaklar New York Dünya Ticaret Merkezi ve Washington DC'nin Pentagon binalarına çarptı. Fotoğraf ise 3,000 kişinin öldüğü ve 6,000 kişinin yaralandığı bu ulusal trajediden saniyeler önce çekildi.

13. John F. Kennedy Suikastı.

13. John F. Kennedy Suikastı.

22 Kasım 1963'te Dallas, Teksas'ta Amerika Birleşik Devletleri'nin 35. Başkanı 46 yaşındaki John F. Kennedy, Cabriolet'inde karısıyla birlikteyken suikaste uğradı. Fotoğraf ise Kennedy suikaste uğramadan hemen önce çekildi.

14. Titanic'in batmadan önceki bilinen son fotoğrafı.

14. Titanic'in batmadan önceki bilinen son fotoğrafı.

10 Nisan 1912'de Titanic, İngiltere, Southampton'daki limanından 2,240 yolcusuyla görkemli bir şekilde ayrıldı. Gemi New York'a doğru yol alırken Atlantik Okyanusu üzerinde bir buz dağına çarptı ve tarihin en büyük trajedilerinden biri böylece yaşanmış oldu.

Sizi en çok etkileyen fotoğraf hangisiydi? Yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz... 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
319
83
78
8
8
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Gözlerim Paul walker i aradı ki nasıl atladınız anlamadım

ŞeytaniDeha

Titanic ; Eğer ' Tanrı(Allah) bile bunu batıramaz' derseniz böyle batarsınız işte. Sen kimsin ki Kainatın Yaratıcısından üstün tutuyorsun kendini.

lonelyrider111

La ne deyisen AmQ sen

Beste kafkar

Niagara Şelalesi olayı ürpertici.