Görüş Bildir
Haberler
‘House of the Dragon’ Dizisini Sevenlerin Beğenerek İzleyeceği Başarılı Drama Dizileri

‘House of the Dragon’ Dizisini Sevenlerin Beğenerek İzleyeceği Başarılı Drama Dizileri

Rana Önder
26.10.2022 - 20:18

Game Of Thrones'un spin-off  dizi olan House Of The Dragon yayınlandığı ilk andan itibaren merakla takip edilen bir dizi oldu. 

House Of The Dragon dizisini sevenlerin izleyebileceği The Crown, Game of Thrones, The Great gibi yapımları izlemek için içeriğe göz atabilirsiniz. İyi seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Vampire Academy (2022-)

17. Vampire Academy (2022-)

IMDb: 6.1 

Özet: Ayrıcalık ve çekicilik dünyasında, iki genç kadının dostluğu, eğitimlerini tamamlayıp kraliyet vampir topluluğuna girmeye hazırlanırken, aralarındaki çarpıcı derecede farklı sınıfların ötesine geçmesinin konu edinildiği bir dizidir. Ayrıcalık ve ihtişam dolu bir dünyada, iki genç kadının arkadaşlığı, eğitimlerini tamamlayıp vampir toplumuna girmeye hazırlanırken, aralarındaki sınıfsal fark hazırlıklarının önüne geçer. 

Yönetmen: Julie Plec, Marguerite MacIntyre

Oyuncular: Sisi Stringer, Daniela Nieves, Kieron Moore

16. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (2022-)

16. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (2022-)

IMDb: 6.9 

Özet: Tolkien'in 'Hobbit' ve 'Yüzüklerin Efendisi', kötülüğün Orta Dünya'da uzun zamandır korkulan yeniden ortaya çıkışıyla yüzleşirken hem tanıdık hem de yeni bir karakter topluluğunu takip eden dizisidir. Göreceli bir barış zamanında başlayan dizi, kötülüğün Orta Dünya'da uzun süredir korkulan yeniden ortaya çıkışıyla yüzleşirken hem tanıdık hem de yeni karakterleri konu edinen bir dizidir. Yüzüklerin Efendisi film serisinin spin-off'u olan bir dizidir. 

Yönetmen: John D. Payne, Patrick McKay

Oyuncular: Morfydd Clark, Markella Kavenagh, Robert Aramayo

15. Once Upon a Time in Wonderland (2013-2014)

15. Once Upon a Time in Wonderland (2013-2014)

IMDb: 6.9 

Özet: Victoria İngiltere'sinde genç ve güzel Alice, bir tavşan deliğinin diğer tarafında var olan yeni ve garip bir diyarın içine düşer. Dizide de Alice'in gizemli dünyada yaşadıkları konu edinilir. Alice her şeyi geride bırakmaya hazır gibi görünse de kalbinin derinliklerinde bir şeyler ona bu muhteşem Harikalar Diyarı'nın gerçek olduğunu söyleyip durur ancak doktorlar bunun bir hayal olduğunu düşünür. Ancak Harikalar Diyarı'ndan gelen kişiler ile birlikte Alice tekrardan gizemli dünyaya döner ve burada yeni yeni maceralara atılır. 

Yönetmen: Jane Espenson, Zack Estrin, Edward Kitsis

Oyuncular: Sophie Lowe, Peter Gadiot, Michael Socha

14. Becoming Elizabeth (2022)

14. Becoming Elizabeth (2022)

IMDb: 7.0 

Özet: Elizabeth Tudor, tacı güvence altına alma yolculuğunda İngiliz mahkemesinin siyasi ve cinsel politikalarına karışan yetim bir gençtir. Elizabeth Tudor'un gençlik yılında yaşadıklarının konu edinildiği bir dizidir.  I. Elizabeth'in tahta çıkma sürecini, hayatta kalabilmek için kuralları öğrenmesini ve kraliçe olma sürecini konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Anya Reiss

Oyuncular: Alicia von Rittberg, John Heffernan, Oliver Zetterström, Jamie Parker

13. The White Princess (2017)

13. The White Princess (2017)

IMDb: 7.5 

Özet: Philippa Gregory'nin aynı adlı kitabına dayanan Beyaz Kraliçe'nin kızı York Elizabeth'in Lancaster galibi Henry VII. ile olan evliliğinin hikayesini konu edinen bir dizidir. Philippa Gregory'nin en çok satan romanından ve Kuzenlerin Savaşı kitap serisinin bir parçasından uyarlanan Beyaz Prenses, İngiltere'nin görünüşte iyi olan Yorklu Elizabeth ile Kral VII. Aralarındaki ilişkinin krallığı bir kez daha parçalamakla tehdit etmesinin konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Emma Frost

Oyuncular: Jodie Comer, Rebecca Benson, Jacob Collins-Levy

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Gölge ve Kemik (2021-)

12. Gölge ve Kemik (2021-)

IMDb: 7.6 

Özet: Karanlık güçlerin kontrolü ele aldığı bir dünyada, genç bir haritacı olan Alina Starkov, yanlışlıkla savaşın kaderini değiştirme gücüne sahip olduğunu keşfeder. Işığı çağırma gücüne sahip tek kişi odur ve bu, savaşta çok önemli bir rol oynamasını neden olur. İkiye ayrılmış dünyayı birleştirme gücüne sahip olan tek kişi Alina'dır. 

Yönetmen: Eric Heisserer

Oyuncular: Jessie Mei Li, Archie Renaux, Ben Barnes

11. Karanlık Cevher (2019-2022)

11. Karanlık Cevher (2019-2022)

IMDb: 7.8 

Özet: Genç bir kız, dünyasını, insanların büyüyle ve şeytanlar olarak bilinen hayvan ruhlarıyla olan bağlarını bastıran Magisterium'un pençesinden kurtarmaya mecburdur. Paralel evrenlerde hareket edebilen, ulaşabilen iki çocuğun yaşadıklarının konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Jack Thorne

Oyuncular: Dafne Keen, Amir Wilson, Ruth Wilson

10. Medici (2016-2019)

10. Medici (2016-2019)

IMDb: 7.9 

Özet: Cosimo de’ Mecini’nin babasını kaybetmesinin ardından yaşadıklarının konu edinildiği bir dizidir. 15. yüzyılın başlarında Floransa'da geçen politik bir aile dramasıdır. Babası Giovanni aniden ölünce Cosimo de Medici kendini bankacılık hanedanının başında bulur. Babaları aniden birisi tarafından öldürülünce aile üyeleri var olan güçlerini ve servetlerini korumak için katili ortaya çıkarmaya çalışırlar. 

Yönetmen: Frank Spotnitz, Nicholas Meyer

Oyuncular: Daniel Sharman, Bradley James, Julian Sands

9. Merlin (2008-2012)

9. Merlin (2008-2012)

IMDb: 7.9 

Özet: Merlin'in güçlerini farkına varmadığı gençlik yıllarının konu edinildiği bir dizidir. Merlin büyücüdür ancak güçlerini farkında olmayan bir gençtir. Merlin'in, Camelot'un kraliyet sarayında genç Prens Arthur'un sadece bir hizmetkarıyken, en iyi arkadaşı haline gelmesini ve Arthur'u büyük bir krala dönüştüren yepyeni maceraları konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Johnny Capps, Julian Murphy

Oyuncular: Colin Morgan, Bradley James, Anthony Head

8. The Tudors (2007-2010)

8. The Tudors (2007-2010)

IMDb: 8.1 

Özet: Kral Henry VIII'in saltanatı ve evliliklerini konu edinen bir drama dizisidir. İnatçı ve sinirli tavırları, aşkları ile İngiltere tarihinde yer alan Kral VIII. Henry'nin yaşadığı tutkulu aşkların ve döneminde meydana gelen sorunların konu edinildiği bir dizidir. İngiliz Kraliyet hanedanın aşk oyunlarının, politik çekişmelerinin ve entrikalarının konu edinildiği bir dizidir.  

Yönetmen: Michael Hirst

Oyuncular: Jonathan Rhys-Meyers, Tamzin Merchant, Sarah Bolger

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Galavant (2015-2016)

7. Galavant (2015-2016)

IMDb: 8.1 

Özet: Galavant, hayatının aşkını kendisinden çalan Kral'dan intikam almak isteyen bir prenstir. Prensin intikam alıp sevdiği kadına ulaşmaya çalışırken yaşadığı komik durumların konu edinildiği, müzikal türünde bir dizidir. 

Yönetmen: Dan Fogelman

Oyuncular: Joshua Sasse, Timothy Omundson, Karen David

6. The Great (2020-)

6. The Great (2020-)

IMDb: 8.2 

Özet: 18. yüzyılda Rusya'nın kırsalında yaşayan bir kraliyet kadını, bir imparatorla evlendiğinde kendi kişisel mutluluğu ile Rusya'nın geleceği arasında seçim yapmak zorunda kalmış bir şekilde bulur. Dizi Rus İmparatoriçesi II. Katerina’nın yükselişini, kocası ile olan ilişkisini ve sansasyonel hayatını konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Tony McNamara

Oyuncular: Elle Fanning, Nicholas Hoult, Phoebe Fox

5. The Witcher (2019)

5. The Witcher (2019)

IMDb: 8.2 

Özet: The Witcher'da yıllarca barış içerisinde yaşayan elfler, cüceler ve insanlar arasındaki barışın bozulup ırklar arasına başlayan savaş konu edinilir. The Witcher isimli suikastçı Geralt of Rivia ise dünyayı değiştirecek çocuğun doğumu bekler. Witcher'ın görevi vadeliden çocuğu bu savaştan korumaktır. Halkı savaştan korumaya çalışan birisinin koruyucunun kızını aradığı bir dizidir.

Yönetmen: Lauren Schmidt Hissrich

Oyuncular: Henry Cavill, Anya Chalotra, Freya Allan

4. The Last Kingdom (2015-2022)

4. The Last Kingdom (2015-2022)

IMDb: 8.5 

Özet: Uthred, savaşta öldürülen bir İngiliz Kralı'nın oğludur. Babasının ölmesiyle birlikte Kont Ragnar'ın kölesi olan prens, paganların yaşadığı bir yere götürülür. İngiltere'de ise tahta amcası geçer ve prensi öldürmek için planlar kurar. Uthred, bu durumdan kurtulmak için öldüğü bilgisini yayar ve ne İngilizlerden  ne de Paganlardan yardım göremez. Yardım almak için gittiği yerde kimin tarafında savaşacağına dair yaşanılan ikilemlerin konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Stephen Butchard

Oyuncular: Alexander Dreymon, Emily Cox, Millie Brady

3. The Crown (2016-)

3. The Crown (2016-)

IMDb: 8.7 

Özet: Kraliçe II. Elizabeth'in tahta geçmesinin arka planının, siyasi rekabetlerin, romantizmin ve yirminci yüzyılın ikinci yarısını şekillendiren olayların  konu edinildiği bir dizidir. Tarihi olayların konu edinildiği bir drama yapımıdır ve pek çok ülkede ilgi görmüştür. Kraliçe II. Elizabeth'in saltanatının siyasi rekabetlerini ve romantizmini ve yirminci yüzyılın ikinci yarısını şekillendiren olayları takip eden bir dizidir. 

Yönetmen: Peter Morgan, Stephen Daldry

Oyuncular: Olivia Colman, Tobias Menzies, Helena Bonham Carter

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Succession (2018-)

2. Succession (2018-)

IMDb: 8.8 

Özet: Roy ailesi, dünyanın en büyük medya ve eğlence şirketini kontrol etmesiyle tanınır. Ancak babaları şirketten ayrıldığında dünyaları değişir. Dört çocuğun para, güç, siyaset ve aile kavramları arasında geçen hayatının konu edinildiği bir dizidir. Aile bireylerinin şirketin başına geçmek için verdikleri mücadelenin konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Jesse Armstrong

Oyuncular: Brian Cox, Nicholas Braun, Jeremy Strong

1. Game of Thrones (2011-2019)

1. Game of Thrones (2011-2019)

IMDb: 9.2 

Özet: Yazların onlarca yıl, kışların ise bitmek bilmediği kurgu bir evrende geçen bu dizi de ırklar arası meydana gelen taht savaşları konu edinilir. Westeors kıtasında birkaç güçlü aile Yedi Krallığın kontrolü için savaşırlar. Dostların ve düşmanların içerisinde bulunduğu taht savaşlarının olduğu bu dizi Dünya çapında birçok yerden ilgi gören ve hayran kitlesi elde eden bir dizi olmuştur.

Yönetmen: D.B. Weiss, David Benioff 

Oyuncular: Peter Dinklage, Emilia Clarke, Kit Harington

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yesimy

Sandman?