Görüş Bildir
Haberler
Ortalama Bir Dizi İzlemeyi Düşünürken Kalitesiyle Beklentinin Çok Üzerinde Kalacak Birbirinden Güzel Diziler

Ortalama Bir Dizi İzlemeyi Düşünürken Kalitesiyle Beklentinin Çok Üzerinde Kalacak Birbirinden Güzel Diziler

Rana Önder
20.08.2022 - 20:29

Ortalama bir dizi izlemek amacıyla açıp sonrasında hayran kaldığımız birçok dizi vardır. Bazı diziler her ne kadar ortalama bir dizi olarak görülse de izlenildiği zaman beklentinin çok üzerinde kalarak kalitesi ile izleyenleri de kendisine hayran bırakan diziler vardır. 

Severance, Counterpart, Atlanta ve Fleabag dizilerinin de dahil olduğu IMDb puanlarına göre sıralanmış beklentinin üzerinde kalan dizilere bakmak için listeye göz atabilirsiniz. İyi Seyirler.🎬🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

28. Russian Doll (2019–)

28. Russian Doll (2019–)

IMDb: 7.8 

Özet: Nadia'nın 36. doğum gününde partisinden ayrılırken bir araba çarpar ve ölür. Bir anda tekrar yaşar ve o gecenin erken saatlerinde doğum günü partisine geri götürülür. Dakikalar sonra tekrar ölür ve kendini bir kez daha partisine geri dönerken bulan Nadia, durumunun gizemini çözmeye çalışırken akıl sağlığını da sorgulamaya başlar. Her seferinde tekrardan ölen ve aynı ana dirilen Nadia kendisini bu kısır döngüden çıkarmaya çalışır. 

Yönetmen: Natasha Lyonne, Amy Poehler, Leslye Headland

Oyuncular: Natasha Lyonne, Charlie Barnett, Greta Lee

27. Preacher (2016–2019)

27. Preacher (2016–2019)

IMDb: 7.9

Özet: Bir vaiz, kilisesinde meydana gelen doğaüstü bir olayın ardından Tanrı'yı bulmak için bir vampir ve eski sevgilisinden yardım ister. Çizgi romanlardan uyarlanan bu filmde Genesis isimli Tanrı kadar güçlü bir varlıkla birleşen, Texas’lı Vaiz Jesse Custer’ın Tanrıyı bulma hikayesi konu edinilir. Jesse, tüm cemaatinin ölümüne sebep olur ve kilisesi kendisi yüzünden yerle bir olur. Olanları düzletmek için de Tanrıyı bulması gerekir. 

Yönetmen: Sam Catlin, Seth Rogen, Evan Goldberg

Oyuncular: Dominic Cooper, Joseph Gilgun, Ruth Negga

26. Travelers (2016–2018)

26. Travelers (2016–2018)

IMDb: 8.0 

Özet: Bundan yüzlerce yıl sonra, hayatta kalan insanlar, insanlığın yolunu değiştirmeye çalışırken, bilincin zamanda geriye, 21. yüzyılın insanlarına nasıl gönderileceğini keşfetmesini konu edinen bir dizidir. Bu Gezginler, insanlığı korkunç bir gelecekten kurtarmak için gizlice ekipler halinde görev yapmak için çalışırken, görünüşte rastgele önlerine çıkan insanların hayatlarını üstlenirler. 

Yönetmen: Brad Wright

Oyuncular: Eric McCormack, MacKenzie Porter, Nesta Cooper

25. Counterpart (2017–2019)

25. Counterpart (2017–2019)

IMDb: 8.0 

Özet: Howard Silk Berlin'de BM'ye bağlı bir ajanlık biriminde çalışır. Bir gün çalıştığı yerde paralel evrene açılan bir kapı olduğunu fark etmesiyle hayatı değişir. Paralel evrende kendisini daha kötü, hiç bilmediği bir dünyada bulur ve istemediği gerçeklerle yüzleşir. Dram, bilimkurgu ve gerilim türünde bir dizidir. Eski bir BM çalışanının paralel boyutta yaşadıklarının konu edinildiği fantastik bir dizidir. 

Yönetmen: Justin Marks

Oyuncular: J.K. Simmons, Olivia Williams, Harry Lloyd

24. Ramy (2019–)

24. Ramy (2019–)

IMDb: 8.0 

Özet: Ramy Hassan isimli yıllar öncesinde Mısır'dan New Jersey'e göç eden Müslüman bir aileyle yaşan ve bir yandan kültür çatışması yaşarken diğer yandan da kendi değer yargılarını sorgulayan bir gencin hikayesi. Türkiye'de yıllar boyunca ve hala daha işlenen doğu-batı çatışmasına bir de Mısırlı bir gencin gözünden bakmak açısından da güzel bir dizidir. New Jersey'de Mısırlı göçmenlerin oğlu Ramy, Müslüman topluluğu, Tanrı ve sonsuz olasılıkları gören arkadaşları arasında bölünmüş manevi bir yolculuğa çıkmasını konu edinen bir dizidir.

Yönetmen: Ari Katcher, Ryan Wech, Ramy Youssef

Oyuncu: Ramy Youssef, Amr Waked,Mohammed Amer, Hiam Abbas

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Legit (2013–2014)

23. Legit (2013–2014)

IMDb: 8.1 

Özet: FX'in yeni orijinal komedi dizisi Legit'te Jim Jefferies, Avustralyalı sinirli, ağzı bozuk, stand-up komedyeni olarak rol alır. 30'lu yaşlarının ortalarında ve Los Angeles'ta yaşar ve hayatını, kariyerini daha 'yasal' hale getirmek için mücadele eder, ancak bunu yolun her adımında zor ve rahatsız edici yokuş olarak görür. Jim ve arkadaşları, iyi bir insan olmanın ne demek olduğunu öğrenmeye çalışmasını konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Jim Jefferies, Peter O'Fallon

Oyuncular: Jim Jefferies, Dan Bakkedahl, DJ Qualls

22. The End of the F***ing World (2017–2019)

22. The End of the F***ing World (2017–2019)

IMDb: 8.1

Özet: Toplum tarafından dışlanan iki karakterin bir şekilde bir arada gelerek karıştıkları olay doğrultusunda başlarından geçenlerin konu edindiği bir dizidir. Yaşıtlarından tamamen farklı iki kişi yaşadıkları yerden sıkılır ve bir yolculuğa çıkarlar ancak bu yolculuğun sonu bekledikleri gibi sonlanmaz. Hem komedinin hem dramın ağırlıklı olduğu, izlerken iyi hissettiren bir yapımdır. İki karakterin birbirlerine karşı olan bağlanışlarını ve yaşadıklarını farklı üslupla konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Jonathan Entwistle; Lucy Tcherniak

Oyuncular: Alex Lawther; Jessica Barden; Gemma Whelan; Wunmi Mosaku; Steve Oram; Christine Bottomley; Navin Chowdhry; Barry Ward

21. The Deuce (2017–2019)

21. The Deuce (2017–2019)

IMDb: 8.1

Özet: 1970'lerde ve 80'lerde Manhattan'da yetişkin film sektörünün ve hayat kadınlığının yaygın olduğu New York'taki hayata bir bakışı konu edinen bir dizidir. 1970'lerin New York'una dayanan bu dizi, o zamanlar halka açık bir şekilde yürütülen fuhuş işinin en gerçek ve cesur bir tasvirini seyirci önüne sunuyor. Polis baskısının bir sonucu olarak, karakterler aynı işin nispeten daha güvenli ve daha farklı biçimlerine doğru ilerlemeye çalışmasının konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: David Simon, George Pelecanos

Oyuncular: James Franco, Maggie Gyllenhaal, Gbenga Akinnagbe

20. Grace and Frankie (2015–2022)

20. Grace and Frankie (2015–2022)

IMDb: 8.2 

Özet: Grace ve Frankie eşleri tarafından terk edildiği birlikte yaşamak zorunda kalan iki kadının hikayesidir. Grace ve Frankie yaşlanmaktan korkan iki kişidir ve geçmiş zamanlardan beri eşleri dolayısıyla tanışan ama yakın olmayan kişilerdir. Eşlerinin eşcinsel olup birlikte olduklarını öğrenmeleriyle birlikte beraber yaşamaya başlayan ikili ilk zamanlarda anlaşamasalar bile zamanla birbirlerine alışmaya ve yakın dost olmaya başlarlar. Eşlerinin kaçmasının ardından trajikomik olaylar yaşayan iki kadının hikayesi konu edinilir. 

Yönetmen: Marta Kauffman

Oyuncular: Jane Fonda, Lily Tomlin, Sam Waterston

19. The Get Down (2016–2017)

19. The Get Down (2016–2017)

IMDb: 8.2 

Özet: 1970'lerin sonlarında, bir grup gencin Bronx sokaklarında yaşadıklarının konu edinildiği bir dizidir. Yıkılmaya mahkum bırakılmış, kimliklerinden koparılmak istenen gençlerin hem hayalleri hem mücadeleleri konu edinilir. Punk, disco, ve hip-hop müzik türlerinin içerisinde olduğu ve hip-hop kültürüne de değinen bir yapımdır. Bir grup gencin müzik yoluyla hayallerine ulaşma ve kirli işlerden uzak durma çabasını, müzikle hayata tutunma çabalarını konu edinen bir dizidir.

Yönetmen: Baz Luhrmann

Oyuncular: Justice Smith, Shameik Moore, Herizen F. Guardiola

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Undone (2019–)

18. Undone (2019–)

IMDb: 8.2 

Özet: Ölümden döndüğü bir trafik kazasını atlatan ve ardından zaman ile farklı bir bağlantısı olduğunu keşfeden bir kadının hikayesinin konu edinildiği bir dizidir. Alma isimli kadın zamanla arasındaki farklı bağı babasının ölümüm ardında saklı olan sırrı ortaya çıkarmak için kullanır. Bir kadın, neredeyse onu öldüren bir araba kazasından sağ çıktıktan sonra zamanla yeni bir ilişkisi olduğunu keşfettiği animasyon türünde bir iştir. 

Yönetmen: Raphael Bob-Waksberg, Kate Purdy

Oyuncular: Rosa Salazar, Siddharth Dhananjay, Bob Odenkirk

17. Patriot (2015–2018)

17. Patriot (2015–2018)

IMDb: 8.2

Özet: İran'ın nükleere yönelmesini önlemek için son görevi olan istihbarat subayı John Tavner'ın karmaşık yaşamını takip eden, tüm güvenlik ağlarından vazgeçmesini ve tehlikeli, resmi olmayan bir kapak üstlenmesini gerektirmesini konu edinen bir dizidir. ABD İstihbarat subayının bütün bağlantılarından fedakarlık edip İran’dan gelecek nükleer saldırıyı önlemek için çalışmasını konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Steven Conrad

Oyuncu: Michael Dorman, Kurtwood Smith, Michael Chernus, Kathleen Munroe

16. Shin'ya shokudô: Tokyo Stories (2016–2019)

16. Shin'ya shokudô: Tokyo Stories (2016–2019)

IMDb: 8.4 

Özet: Şanghay'da her gece yarısı saat sabah 7'de küçük bir restorantta şef ile müşteriler arasında geçen diyaloglardan oluşan bir dizidir. Restoranda müşterilere henüz bir menü sunulmaz; şef restorana gelen her misafir için onlara özel yemekleri kendisi sunar. Yıllar içeresinde dükkana gelen misafirlerin ve hikayelerinin konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Tony Leung Ka Fai

Oyuncular: Tony Leung Ka Fai, Tony Yo-Ning Yang, Tao Liu

15. Normal People (2020)

15. Normal People (2020)

IMDb: 8.4 

Özet: Farklı geçmişlere sahip ama İrlanda'daki aynı küçük kasabadan gelen Marianne ve Connell, birbirlerinin romantik hayatlarını örerken takip eden bir dizidir. Marianne ve Connel başlarda lise aşkı olarak ilişkilerine başlarlar ancak bir süre sonra aralarında derin bir bağ oluşur. Bu derin ilişki kimim zaman karmaşık bir hal alsa da ikili hiçbir zaman birbirlerine karşı olan sevgilerini kaybetmezler. Hayat ikiliyi farklı yollara sürüklese de yine de birbirlerini bulmayı başarırlar. 

Yönetmen: Sally Rooney, Alice Birch, Mark O'Rowe

Oyuncular: Daisy Edgar-Jones, Paul Mescal

14. The Americans (2013–2018)

14. The Americans (2013–2018)

IMDb: 8.4

Özet: Soğuk Savaş'ın zirvesinde, iki Rus ajanı, ailesiyle birlikte ortalama bir Amerikan çifti olarak poz vermek zorunda kalırlar. Şaşırtıcı derecede gerçekçi olay örgüsü, izleyiciyi ilan edilmemiş bir savaşın gerçek maliyetini, birinin inançlarını korumak için ne gerektiğini, buna değip değmediğini ve gerçekten her iki taraf için de işe yarayıp yaramadığını düşünmeye zorlayan bir dizidir. 

Yönetmen: Joe Weisberg, Joel Fields

Oyuncular: Matthew Rhys, Keri Russell, Keidrich Sellati

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Community (2009–2015)

13. Community (2009–2015)

IMDb: 8.5 

Özet: Eski bir avukat, lisans derecesini taklit ettiği ortaya çıktığında bir topluluk kolejine gider. İspanyolca dersinde bir öğrenciyle birlikte olmak için bir İspanyolca çalışma grubu oluşturur. Şaşırtıcı bir şekilde, çalışma grubuna daha fazla insan katılır ve uyumsuzlar grubu beklenmedik bir topluluk oluşturur. Görevden uzaklaştırılan bir avukat, eksantrik personeli ve öğrenci topluluğu olan bir topluluk kolejine kaydolmak zorunda kalmasını konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Dan Harmon, Moses Port, David Guarascio

Oyuncular: Danny Pudi, Joel McHale, Gillian Jacobs

12. Skam (2015–2017)

12. Skam (2015–2017)

IMDb: 8.6

Özet: Norveç'te geçen bu dizide bir grup lise öğrencisi sosyal hayatlarında eme bozuklukları, yasak aşk, cinsellik, akıl sağlığı sorunları gibi sorunlar başta olmak üzere birçok problemle mücadele ederler. Oslo'daki Hartvig Nissens lisesindeki gençlerin ve öğrencilerin hikayesi ve onların sorunları, skandalları ve günlük yaşamları konu edinilir. Her sezon olayların farklı bir kişinin bakış açısından anlatıldığı bir dizidir. 

Yönetmen: Julie Andem

Oyuncular: Josefine Frida Pettersen, Iman Meskini, Ulrikke Falch

11. Park ve Bahçeler (2009–2015)

11. Park ve Bahçeler (2009–2015)

IMDb: 8.6 

Özet: Leslie, bir devlet dairesinde kasabadaki park ve bahçelerinden sorumlu müdür yardımcı olarak çalışan birisidir. Dizide, bölgedeki insanlar sürekli yaralandığı için şehri güzelleştirmeyi çalışan Leslie ve arkadaşlarının hükümet engeliyle birlikte yaşadıkları sorunlar komik bir dille anlatılmıştır. Bir Indiana kasabasının kamu görevlilerinin, şehirlerini daha iyi bir yer haline getirmek için çeşitli projeler yürütürken yaşanan absürt olaylardan oluşan bir dizidir. 

Yönetmen: Michael Schur, Greg Daniels

Oyuncular: Nick Offerman, Amy Poehler, Aubrey Plaza

10. Atlanta (2016–2022)

10. Atlanta (2016–2022)

IMDb: 8.6 

Özet: Earn ve Atlanta'da yaşayan kuzeni Alfred, rap sahnesinde dünyada yollarını bulmaya çalışmalarını konu edinen bir dizidir. Yol boyunca ırk, ilişkiler, yoksulluk, statü ve ebeveynliğe değinen sosyal ve ekonomik sorunlarla yüz yüze gelirler. Earn, Alfred'in kariyerini bir sonraki seviyeye taşımak için elinden geleni yapar. Kuzenini sağ kolu ve yol göstericisi olan Earn, kuzeninin kariyeri ile kendi hayatı arasında yaşamını geçiren birisidir. 

Yönetmen: Donald Glover

Oyuncular: Donald Glover, Brian Tyree Henry, Lakeith Stanfield

9. Justified (2010–2015)

9. Justified (2010–2015)

IMDb: 8.6 

Özet: Federal Şerif Raylan Givens, Miami'de yaşayan ve bir görev sırasında kendisini korumak için herkesin önünde bir suçluyu öldüren birisidir.  Olayın ardından Raylan'a soruşturma açılır ve  başka bir yer için görevlendirilir. ayin edildiği yer ise doğup büyüdüğü yer olan Kentucky'nin Harlan Kasabası'dır. Raylan bir yandan geçmişiyle yüzleşir diğer yandan da kasabada suçu önlemek için elinden geleni yapar. 

Yönetmen: Graham Yost

Oyuncular: Timothy Olyphant, Nick Searcy, Jacob Pitts

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Severance (2022–)

8. Severance (2022–)

IMDb: 8.7 

Özet: Lumen Industries iş ve özel hayatı ayıran, iş-yasam dengesini başka bir seviyeye taşımayı hedefleyen bir şirkettir. Mark ise bu ofisteki insanlara liderlik yapar ancak bir gün gizemli bir iş arkadaşı sayesinde işin arka planındaki gizemi fark eder ve bu bilinmezliği çözmeye çalışır. Dizi ofiste geçen bir distopya-komedi yapımıdır. Özgün ve alışılmışın dışındaki konusu, hikayeyi ele alış biçimi bakımından farkını ortaya koyan bir yapımdır. Mark, anıları ameliyatla iş ve özel yaşamları arasında bölünmüş bir ofis çalışanı ekibine liderlik eden birisidir. Gizemli bir iş arkadaşını iş dışında göründüğünde, işleri hakkındaki gerçeği keşfetmek için bir yolculuğa çıkar. 

Yönetmen: Dan Erickson

Oyuncular: Adam Scott, Zach Cherry, Britt Lower

7. The Crown (2016–)

7. The Crown (2016–)

IMDb: 8.7 

Özet: Kraliçe II. Elizabeth'in tahta geçmesinin arka planının, siyasi rekabetlerin, romantizmin ve yirminci yüzyılın ikinci yarısını şekillendiren olayların  konu edinildiği bir dizidir. Tarihi olayların konu edinildiği bir drama yapımıdır ve pek çok ülkede ilgi görmüştür. Kraliçe II. Elizabeth'in saltanatının siyasi rekabetlerini ve romantizmini ve yirminci yüzyılın ikinci yarısını şekillendiren olayları takip eden bir dizidir. 

Yönetmen: Peter Morgan, Stephen Daldry

Oyuncular: Olivia Colman, Tobias Menzies, Helena Bonham Carter

6. Roma (2005–2007)

6. Roma (2005–2007)

IMDb: 8.7

Özet: Roma Cumhuriyeti'nin son günlerinde geçen hem ünlü hem de sıradan Romalıların hayatlarının gerçekçi bir şekilde anlatıldığı bir dizidir.  Julius Caesar’ın ölümü sonrası Roma Cumhuriyeti’nin imparatorluğa dönüşmesini konu edinen bu dizide yaşanan çekişmeler ve güç kavgaları da yer alır. Yalnız entrikaları değil aynı zamanda da o dönemin insanlarını da konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Bruno Heller, William J. MacDonald, John Milius

Oyuncular: Polly Walker, Ray Stevenson, Kevin McKidd, Kerry Condon, Indira Varma

5. The Boys (2019–)

5. The Boys (2019–)

IMDb: 8.7 

Özet: Bir grup kanunsuz, süper güçlerini kötüye kullanan yozlaşmış süper kahramanları devirmek için yola çıkması konu edinilir. Kendilerini kanunu korumaya adayan ve “The Boys” olarak adlandırılan bir grup insan, kötü insanlara dönüşen süper kahramanları ortadan kaldırmak için zorlu bir mücadelenin içerisine girerler. 

Yönetmen: Eric Kripke

Oyuncular: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr

4. Fleabag (2016–2019)

4. Fleabag (2016–2019)

IMDb: 8.7 

Özet: En fazla aday gösterilen dizi rekoruna ve Emmy ödülüne sahip bir dizidir. Bir yandan güldürürken diğer yandan da izleyenlerin yüreklerini ihmal etmeyen dizide Londra'da 30'lu yaşlarında olan bir kadının hayatı konu ediniliyor. Fleabag takma ismini kullanan genç kadın arkadaşıyla bir kafe işlettiği sırada yakın arkadaşının intiharı üzerine mekanı işletmeye devam eder. Fleabag, Phoebe Waller-Bridge'in tek kişilik tiyatro oyunundan uyarlanmış bir dizidir ve kadın karakterin hayata tutunma, yaşama çabasını anlatan hem komedi hem de dram türünde bir iştir.

Yönetmen: Phoebe Waller-Bridge

Oyuncular: Phoebe Waller-Bridge, Andrew Scott, Brett Gelman

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Arrested Development (2003–2019)

3. Arrested Development (2003–2019)

IMDb: 8.7 

Özet: Michael aile şirketinden ayrılıp kendi şirketini kurmak isteyen genç adam babasının hesaplarında sahtecilik nedeniyle tutuklanmasıyla birlikte bu hayali gerçekleşmez. Orange County'de kalıp, birbirinden tuhaf aile bireylerine ellerindekilerle yetinmeyi öğretmek zorunda kalır. Michael, babası hapse girdikten sonra aile işini devralmak aileyi çekip çevirmek zorunda kalır. 

Yönetmen: Mitchell Hurwitz

Oyuncular: Will Arnett, Jason Bateman, Jessica Walter

2. Succession (2018–)

2. Succession (2018–)

IMDb: 8.8 

Özet: Roy ailesi, dünyanın en büyük medya ve eğlence şirketini kontrol etmesiyle tanınır. Ancak babaları şirketten ayrıldığında dünyaları değişir. Dört çocuğun para, güç, siyaset ve aile kavramları arasında geçen hayatının konu edinildiği bir dizidir. Aile bireylerinin şirketin başına geçmek için verdikleri mücadelenin konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Jesse Armstrong

Oyuncular: Brian Cox, Nicholas Braun, Jeremy Strong

1. BoJack Horseman (2014–2020)

1. BoJack Horseman (2014–2020)

IMDb: 8.8 

Özet: Bir at olmasının yanı sıra aynı zamanda 90'ların ünlü bir komedi yıldızını konu edinen bu dize güldürürken bir yandan da insanı kendi içine dönüp önemli konularda düşünmesini sağlıyor. BoJack Horseman, 80'ler ve 90'larda hit televizyon dizisi 'Horsin' Around'un yıldızıydı, ama şimdi Hollywood'da yaşayan, her şeyden şikayet eden ve rengarenk kazaklar giyen bir at olarak hayatını idame ettirir. Özellikle de insan psikolojisine derinden değinen ve izleyenler tarafından oldukça beğenilen bir dizidir. 

Yönetmen: Raphael Bob-Waksberg

Oyuncular: Will ArnettAmy SedarisAlison Brie

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

bojack horseman pesimist nihilist felsefe uzerine kurulu. nihilizm temel hayat felsefelerimden biridir, severim, ilk sezonlar cok keyifliydi, pesimizm olsada... Devamını Gör

feyk

bojack horseman in en begengim yanlarindan biri hayvan streotypelarinin cok iyi islemesi. tum hayvanlarin insan gibi yasadigi bir animasyon ama kendi turleri... Devamını Gör

gabriel

Türkler güzel olan her şeye düşmanlardır

Elif Kocabaş

Skam 😻😻😻😻😻