Görüş Bildir
Haberler
Az Kişi Tarafından Bilinseler de Beklentinizin Çok Üzerinde Bir Etki Yaratacak Birbirinden Kaliteli 22 Dizi

Az Kişi Tarafından Bilinseler de Beklentinizin Çok Üzerinde Bir Etki Yaratacak Birbirinden Kaliteli 22 Dizi

Hepsinin puanları efsane...

İçeriğin Devamı Aşağıda

NOT: Dizi yorumları beyazperde.com'dan alınmıştır ve sıralamada dizilerin IMDb puanları esas alınmıştır.

22. Masters of Sex (2013–2016)

22. Masters of Sex (2013–2016)

IMDb: 7.9

Bir kitap uyarlaması olan Masters of Sex, Thomas Maier'ın Masters of Sex: The Life and Times of William Masters and Virginia Johnson, The Couple Who Taught America How to Love isimli kitabından uyarlanıyor. Bir psikoterapi yöntemi olan modern cinsel terapini kurucu ve uygulayıcıları William Masters ve Virginia Johnson'ın 60'lı yıllarda sebep oldukları cinsel devrim sürecini anlatıyor.

21. The Sinner (2017– )

21. The Sinner (2017– )

IMDb: 8.0

Petra Hammesfahr’ın aynı isimli kitabından uyarlanan The Sinner, genç bir annenin içine düştüğü nedensiz öfke, şiddet ve korkunun temelini aramasını anlatacak. Dizide Bill Pullman tarafından canlandırılan dedektif ile birlikte genç kadın geçmişi ile bolca yüzleşmek zorunda kalacak.

20. The Blacklist (2013– )

20. The Blacklist (2013– )

IMDb: 8.0

Raymond Reddington, dünyanın en çok arananlar listesinin en üstünde yer alan bir suçludur. Yıllardır aranan Raymond hiç beklenmeyen bir anda kendi isteği ile FBI’a teslim olur. İşlediği suçlar sebebi ile artık serbest kalması mümkün değildir. Zeki bir adam olan Raymond, FBI’a ilginç bir teklif sunar. Kendi özgürlüğü karşısında hazırlamış olduğu suçlular listesini FBI’a verecek ve listede yer alan kişileri yakalatacaktır. Listeyi vermek için de tek bir şart sunar; FBI profilcisi Elizabeth Keen ile birlikte çalışmak. Kendisinin bu işe neden seçildiğini araştıran Elizabeth, Raymond ile suçluları yakalamaya başlar.

19. Lilyhammer (2012–2014)

19. Lilyhammer (2012–2014)

IMDb: 8.0

New York yeraltı dünyasına hükmeden İtalyan mafya babası Frank Tagliano, yakayı ele verince polisle iş birliği yapar ve tanık koruma programından yararlanır. 1994 Kış Olimpiyatları'nı izledikten sonra Norveç’in Lilyhammer kasabasına yerleşme kararı alır fakat Amerika'da korkulan ve saygı duyulan biri olan Frank'in sıradan bir göçmen hayatı sürdürmesi pek kolay gözükmemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Altered Carbon (2018– )

18. Altered Carbon (2018– )

IMDb: 8.1

Aynı isimli çizgi romandan uyarlanan Altered Carbon, insanların karakterlerini ve ruhlarını yeni bedenlere transfer edebildikleri alternatif bir gelecekte geçiyor. Takeshi Kovacs, yıldızlararası savaşçılardan oluşan seçkin bir time mensup bir askerdir. Ancak takım, filizlenen bir isyan sonrası ağır bir yenilgi alınca hayatta kalmayı başaran tek asker Takeshi olur. Takeshi’nin zihni “buz içerisinde” hapsedilir ve yüzyıllar sonra Laurens Bancroftm adında son derece varlıklı bir adam ortaya çıkana kadar dondurulur. Laurens, Takeshi’ye tekrar hayata dönebilmesi için bir şans sunar. Ancak karşılığında son derece zorlu bir cinayeti çözmesini isteyecektir.

17. Penny Dreadful (2014–2016)

17. Penny Dreadful (2014–2016)

IMDb: 8.2

Gerilim, dram ve korku türündeki Penny Dreadful; Dracula, Dorian Grey ve Dr.Frankenstein ve daha pek çok korku ile beslenen edebiyatın ünlü karakterlerini bir araya getirmiştir. Dizi 19.yüzyıl Viktorya döneminin Londra’sında geçen Penny Dreadful’da pek çok gerilim ve korku sahnesi yer alıyor.

16. Poldark (2015– )

16. Poldark (2015– )

IMDb: 8.3

İngiliz yazar Winston Graham’ın 12 seri olan “Poldark” romanlarından uyarlanan dizide Ross Poldark’ı, yerel mahkemelerde cinayet ve hasar verme suçlamalarına karşı kendini savunmak için hazırlanırken, toplumdaki yerini, parasını ve ailesinin ismini korumaya çalışır. Ücretlerin düşmesi ve fiyatların yükselmesi nedeniyle kargaşa yaşayan ülkede sivil itaatsizlik artarken sokak çeteleri ülkedeki seçim sonuçlarına karşı ayaklanmaya başlar. Finans gücü azalan Ross ve yeni gelin Demelza, zengin ve güçlü rakipleri George Warleggan’ın gittikçe artan bir düşmanlığı ve muhalefetiyle karşı karşıya kalır.

15. The Leftovers (2014–2017)

15. The Leftovers (2014–2017)

IMDb: 8.3

İki çocuk babası polis müdürü Kevin Garvey, birçok insanın açıklanamaz şekilde yok olmasından sonra durumu kontrol altında tutmaya çalışmaktadır. Tabii eşi Laurie’nin onu ve çocuklarını terk edip gizemli bir tarikata katılması bunu hiç de kolaylaştırmayan bir durum. The Leftovers’ın merkezinde Garvey Ailesi olsa da dizide bu tarikat, bir gazete editörü, bir liseli kız gibi aileyle bir şekilde bağlantılı, bağlantısız kişilerin başından geçenleri, bu olayın sonrasında yaşananları anlatıyor.

14. Orphan Black (2013–2017)

14. Orphan Black (2013–2017)

IMDb: 8.3

Yetim olan Sarah Manning koruyucu bir aile tarafından yetiştirilmiştir.Yaşadığı şehirden kaçıp başka bir şehre gitmek isterken kendisine tıpatıp benzeyen Beth Childs’ın intiharına tanık olur. Bundan sonrasını tahmin etmek çok da zor olmasa gerek. Sarah ölen ikiz kardeşi Beth’in çantasını karıştırır ve mesleğini ve hayatını alır.Beth polis dedektifidir ve Sarah onun yerine geçmiştir.Olaylar ise Sarah’ın ikiz kardeşinin başka klonlarının olmasını anlaması ile çok farklı haller almaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Utopia (2013–2014)

13. Utopia (2013–2014)

IMDb: 8.4

Dizi, kabaca, bilim kurgu sosuna batırılmış bir komplo/gerilim hikayesi olarak özetlenebilir. İlk bölümde, Utopia Experiments adlı kült bir grafik romanın ve onun yayınlanmamış ikinci cildinin sayfalarına ulaşmaya çalışan bir grup insanın olayların merkezinde olduğu izlenimi uyanıyor izleyicide. Bu kişilerden bazıları, bir online forumda yazışan ve Utopia Experiments’in hayranı bir grup “geek” iken, diğerleri sayfaları bulmak yolunda önlerine çıkan (çocuklar dahil) herkesi öldüren tehlikeli birtakım adamlar. Bir de kim olduğunu ilk etapta öğrenemediğimiz gizemli Jessica Hyde karakteri var ki, komplonun çözülmesinde kilit bir rol oynayacağı en başından belli oluyor.

12. Banshee (2013–2016)

12. Banshee (2013–2016)

IMDb: 8.4

İlk bölümde, 15 yıl hapis yattıktan sonra çıkan mücevher hırsızı ile tanışıyoruz. Bu adamın Ukraynalı gangster patronu Rabbit (Tavşan) lakabı ile tanınmaktadır. Rabbit’in kızı Anastasia hapisten çıkan adamın eski sevgilisi ve suç ortağıdır üstelik elmaslarla birlikte ortadan kaybolmuştur. Rabbit adamın peşindedir çünkü kendisini kızına ve elmaslara götüreceğine inanmaktadır. Adam Pennsylvania’da küçük bir kasabaya, Banshee’ye kaçar. Anastasia o kasabada yaşamaktadır ve artık ismi Carrie’dir. Evlenmiştir. O esnada kasabaya yeni gelen şerif Lucas yerel suçlularla çıkan bir arbedede öldürülür. Bu durum hapisten çıkan adam için kaçırılmaz bir fırsattır ve hemen şerifin kimliğini alır. Artık ismi Lucas Hood olmuştur ve şerif rolünü oynamaya başlar. Bundan sonra işi Carrie ile işleri yoluna koymaya çalışmak, suç makinesi Kai Proctor ile baş etmek ve Rabbit’ten kaçmaktır.

11. Carnivàle (2003–2005)

11. Carnivàle (2003–2005)

IMDb: 8.4

Hikaye, 1930’lu yıllar boyunca tüm dünyada sürmüş olan ekonomik buhran ve büyük kuraklık dönemlerinde geçmektedir. 1934 yılında başlayan hikayemiz, gezici bir karnaval çalışanı Ben Hawkins ile California’da rahiplik yapan Justin Crow’un hikayesini anlatan iki ayrı konu barındırır. Bu iki karakter, birbirine benzer, gizemli ve şifreli rüyalar görmektedirler.

10. The Night Of (2016)

10. The Night Of (2016)

IMDb: 8.5

Pakistan asıllı olan ve ABD’de doğup büyüyen Nasir Khan; Amerikalıların vurdumduymaz, ön yargılı ve rahat yapılarının aksine detaycı, incelikli ve biraz da güvensiz biridir. Elbette ki bunun nedenleri arasında çok farklı olan Doğu kültüründen gelmesinin ve ABD gibi yabancı bir ülkede kendini kabul ettirebilmesinin zorlukları olduğu söylenebilir. Khan bir gün ansızın cinayetle suçlanır. İşin kötü tarafı ise bu cinayeti işleme olasılığı en yüksek olan zanlı kendisidir. Tüm ipuçları Khan’ı gösterdiği için kahramanımız işin içinden çıkabileceği ümidini hızla yitirir ve kaçma, kalma, suçu üstlenme, inkar etme gibi pek çok varsayımın arasında bocalar. Bu sırada olayları araştıran dedektif Box son derece sakindir ve profesyonelce hareket eder. Bir süre sonra diziye giren avukat Jack Stone ilk başta nasıl bir olayın içinde yer aldığının farkına varmaz. Son derece savruk, öz güveni tavan yapmış biridir. Fakat ilerleyen süreçte ciddiyetin farkına varır ve kendinden beklenmeyecek şekilde zekice ve hünerli davranmaya başlar.

9. The IT Crowd (2006–2013)

9. The IT Crowd (2006–2013)

IMDb: 8.5

The IT Crowd her sezonu altı bölümden oluşan ve izledikten sonra tadı damağınızda kalacak, bir komedi dizisi. Bir şirketin Bilgi İşlem departmanında çalışan Roy, Moss ve Jen’in başından geçen olaylar anlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Anne (2017–2019)

8. Anne (2017–2019)

IMDb: 8.6

Lucy Maid Montgomery’nin ‘Anne with Green Gables‘ kitabından uyarlanan dizide, anne ve babasının ölümü ile kimsesiz kalan bir kızın hikayesini konu ediyor. Anne Shirley, anne ve babasının ölümü sonrasında kimsesiz kalan bir kızdır. Hayatına bir yön vermeye çalışan küçük kız, yaşadığı tatsızlıklardan sonra evlenmemiş yaşlı bir kadın ve onun erkek kardeşi ile birlikte yaşamaya başlar. Green Gables kasabasındaki yeni hayatına alışmaya çalışan Anne, sevgi dolu kalbi ve zekası ile karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelmeye çalışır.

7. Daredevil (2015–2018)

7. Daredevil (2015–2018)

IMDb: 8.6

Hikaye New York’un Hell’s Kitchen bölgesinde geçiyor. Matt Murdock 9 yaşında radyoaktif bir kaza geçirir ve gözlerine radyoaktif bir madde dökülür. Geçirdiği kaza görme duyusunu kaybetmesine neden olur. Ancak hala etrafındaki her şeyin şeklini ve yerini rahatça tespit edebilmektedir. Başına gelen bu kaza diğer 4 duyusunun daha hassas ve güçlü olmasına neden olmuştur. Matt’in eski boksör olan babası, oğlunun başına gelen bu kazadan dolayı kendini suçlamaktadır. Bu sebepten işini bırakır ve kendini yeniden boksa verir. Yaptığı bir dövüş esnasında, kendine söyleneni yapmadığı için öldürülür. Artık Matt’in baş düşmanı, babasının ölümüne sebep olan Kingpin’dir...

6. Bron/Broen (2011–2018)

6. Bron/Broen (2011–2018)

IMDb: 8.6

İsveç ve Danimarka arasında ulaşımı sağlayan Öresund Köprüsü’nde, bir dakikadan az bir süreliğine elektrik kesintisi yaşanır. Elektrikler geri geldiğinde ise köprünün tam ortasında bir ceset bulunur. İkiye bölünmüş olan ceset, yarısı İsveç diğer yarısı Danimarka sınırında olmak üzere bırakılmıştır. Bu nedenle bu cinayet için görevlendirilecek dedektiflerden birisi İsveç Polisinden Saga Noren, diğeri de Danimarka Polisinden Martin Rohde olacaktır. İki ülke polis teşkilatları tarafından ortak yürütülen soruşturma sonucunda, cinayeti işleyen kişinin basit biri olmadığı anlaşılır. Ortaya çıkan her ipucu sonrasında katilin kimliğine yaklaşılmaktadır. Ancak olaylar İsveç ve Danimarka için bir krize yol açabilecek kadar ciddi ilerlemektedir.

5. Peep Show (2003–2015)

5. Peep Show (2003–2015)

IMDb: 8.6

Kız arkadaşı tarafından evden atılan aylak Jeremy, arkadaşı Mark'ın yanına taşınır. Mark'ın dünya görüşü Jeremy'den oldukça farklı olsa da aynı derecede işlevsizdir.

4. Fleabag (2016–2019)

4. Fleabag (2016–2019)

IMDb: 8.7

Fleabag, Londra'da tek başına ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadının hikayesini konu ediyor. Dizide, 30'lu yaşlarındaki kadının aşk, aile ve iş hayatında yaşadığı gündelik olaylar ele alınıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Skam (2015–2017)

3. Skam (2015–2017)

IMDb: 8.7

Skam, Oslo şehrinde yer alan Hartvin Nissen lisesinin öğrencilerini kapsıyor. Öğrencilerin aşk hayatı, cinsel yaşamı, arkadaşlıkları, sorunları ve problemleri, yaşadığı olumlu ve olumsuz tüm detaylar bizlerle paylaşılıyor. Diziyi özel kılan bir diğer detay ise Skam sezonları tekil karakter üzerinden gidiyor. Yani ilk sezonda karşımıza bir ana karakter sunulmuş olsa da ikinci sezonda ve üçüncü sezonda farklı ana karakterleri takip ediyoruz. Dizinin konusunda karakterlerin ayrıntılı yaşamlarını mercek altına alan bir hikâye söz konusu oluyor.

2. Six Feet Under (2001–2005)

2. Six Feet Under (2001–2005)

IMDb: 8.7

Cenaze evi işleten bir ailenin, babalarının ölümüyle birlikte değişen hayatlarının, tüm aile fertlerinin birbirlerini yeniden tanıyışlarının, hayata atılan farklı bakışların, yüzeysel ilişkilerin yavaş yavaş derinleştiği bir kara mizah hikayesi...

1. The Wire (2002–2008)

1. The Wire (2002–2008)

IMDb: 9.3

5 sezondan oluşan dizide farklı sezonlarda farklı konular ele alınıyor. İlk sezonunda uyuşturucu, ikinci sezonda işçi ve sendikalar, üçüncü sezonda politika, dördüncü sezonda eğitim sistemi ve beşinci sezonda da medya konuları işleniyor. Sezonlarda ana konular birbirinden farklı olduğu halde, konu tamamıyla değişmiyor. Aynı karakterler farklı sezonlarda görülüyorlar ve tüm olaylar Baltimore şehrinin etkileyici atmosferinde geçiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
11
6
5
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
şafak şimşek

Bu diziler az mı biliniyor? az çok yabancı dizi takip eden hemen herkes biliyordur muhtemelen

yazıyor..

The Sinner tek geçerim müthiş gizemli her geçen bölümde daha heyecanlı

Rosa

The Night of izlediğim en güzel mini dizilerden bir tanesiydi kesinlikle tavsiye ederim