Görüş Bildir
Haberler
Her Akşama Bir Film: Aralık Ayı Boyunca TRT 2 Ekranlarından İzleyebileceğiniz Birbirinden Güzel Filmler

Her Akşama Bir Film: Aralık Ayı Boyunca TRT 2 Ekranlarından İzleyebileceğiniz Birbirinden Güzel Filmler

01.12.2021 - 13:05 Son Güncelleme: 01.12.2021 - 17:06

Birbirinden güzel filmler TRT 2 ekranlarında izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Her akşam ayrı bir filmin ekrana geleceği Aralık ayında bakalım bizi neler bekliyormuş?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1 Aralık Son Çıkış

1 Aralık Son Çıkış

Tahsin, çalışma saatleri 9-6 olan bir ofiste çalışmaktadır. Hayatından bezmiş ve sabrının sonuna gelmiş olan Tahsin, her şeyi geride bırakıp Akdeniz sahillerine yerleşmeye karar verir. Her şeyini toplayıp umut dolu bir yolculuğa çıkar. Fakat hiçbir şey planladığı gibi gitmez ve bu macera saçma ve komik bir kabusa döner. İstanbul'dan ayrılmak için her yolu deneyen Tahsin bir türlü amacına ulaşamaz.

2 Aralık Contact (Mesaj)

2 Aralık Contact (Mesaj)

Çocukluğundan gelen merak ve heyecanla dünya dışı yaşamlara ve varlıklara inanan Dr. Eleanor Arroway, bu tutkusunu çocuk yaşta kaybettiği babasının da yardımlarıyla bir mesleğe dönüştürür. Dr. Arroway SETI isimli programda çalışan, dünya dışı varlıkları araştıran bir ekibin önemli gökbilimcilerinden biridir. Çocukluğundan bu yana umudunu asla kaybetmeyen ve her seferinde daha tutkulu bir şekilde radyo sinyallerini dinleyen kadın ihtiyacı olan fon desteğini de elde ettiğinde, rekabetçi çalışma ortamına ve uğradığı haksızlıklara rağmen, hayalini kurduğu ve gerçekliğine sıkı sıkıya tutunduğu dünya dışı varlıklardan ilk mesajını alacaktır.

3 Aralık Pandora'nın Kutusu

3 Aralık Pandora'nın Kutusu

Her biri uzak diyarlara düşmüş üç kardeş artık hasretlerine zorunlu bir son verecektir. Üçü de birbirinden farklı hayatlara savrulmuştur. Birbirleriyle aralarındaki bağ körelmeye yüz tutmuştur ve iletişimlerini kaybetmiş bu üç orta yaşlı kardeş için kavuşma vakti yaklaşmaktadır. Memleketleri Karadeniz'de yaşayan yaşlı annelerinin kaybolduğu haberi onları yıllar sonra bir araya getirecektir. Her biri aynı şehre düşmüş, İstanbul'da yaşıyor olmalarına rağmen kontaktlarını kaybeden kardeşler anneleri Nusret'i bulmak için kendileri ve anılarına dair birçok şeyi gün yüzüne çıkardıkları bir yolculuğa çıkarlar. Bu yolculuk bir içsel hesaplaşmaya, annelerini bulduktan ve İstanbul'a getirdikten sonraki süreç ise sancılı bir yaşam sınavına dönüşecektir. Bu sınavdan alnının akıyla çıkabilen tek kişi ise yaşlı kadının torunu Murat olacaktır

4 Aralık Castle Of Dreams (Şirin'in Kalesi)

4 Aralık Castle Of Dreams (Şirin'in Kalesi)

Dağılmış bir ailenin reisi olan Jamal, eşinin ölümünden sonra çocuklarının yanına geri döner. Kızını ve oğlunu başka bir yere götürmekten başka bir çaresi olmayan Jamal bilinmeze doğru bir yola çıkar. Eşinin çocukları için çizdiği hayallerden oluşan kale acaba ne taraftadır?

5 Aralık Marshland (Bataklık)

5 Aralık Marshland (Bataklık)

1980 yılında İspanya güneyinde, medeniyetin olmadığı bir kasabada ergenlik çağlarındaki kızlar birbiri ardına cinayete kurban gitmektedir. Cinayetleri araştırmakta olan iki dedektif, Juan ve Pedro, ideolojik olarak birbirlerine zıt kişilerdir. Fakat daha fazla cinayetle karşılaşmamaları için, tüm farklılıklarını bir kenara bırakıp güç birliğine girmeleri gerekecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6 Aralık Big Eyes (Büyük Gözler)

6 Aralık Big Eyes (Büyük Gözler)

1950’li yıllarda çizdiği kendine has iri gözlü çocuk tablolarıyla tanınan Amerikalı ressam Margaret Keane’in, eşi Walter Keane ile yaşadığı güç mücadelesini beyazperdeye taşıyan film, Keane çiftinin aralarındaki iktidar gerginliğini konu alan biyografik bir uyarlama. Karısının göze çarpan yeteneğini ve ortaya koymuş olduğu orijinal eserleri satış stratejisi adına sahiplenen Walter Keane, para ve şöhreti yakaladıktan sonra eşi Margaret'ı gölgede bırakır. Yaptığı tabloların birisi için bile 'Benim tablom!' diyemeyen Margaret, kocasının baskına karşı çetin bir savaş verecektir.

7 Aralık Ordinary Justice (Adliye)

7 Aralık Ordinary Justice (Adliye)

İtalya’daki adalet sarayında bir davanın karar günü. Duruşma salonundaki sanık kürsüsünde genç bir suçlu ve gencin suç ortağını silahla vurup öldüren bir benzin istasyonu görevlisi oturuyor. Filmde resmi ilişkiler, cübbeler, sorgulamalar, kanıtlar ve tanıkların yanı sıra duruşma salonunun dışında neler olup bittiğini; koridorları, yazıhaneleri, mübaşirleri, sanığın ve maktulün duruşma salonunun önünde bekleyen aileleri, çocukları ve eşlerini de görüyoruz.

8 Aralık Soluk

8 Aralık Soluk

Orta yaşı huysuz bir adam olan Tamer'in hayatı pek de yolunda değildir. O, hedeflerini, okulunu evliliğini, hayatına dair birçok şeyi yarıda bırakmıştır. Aslı ise Tamer'in tam tersi olan bir kadındır. Hayat dolu olduğu kadar da içine kapanık olan Aslı, zamanının çoğunu Tamer'in evinde geçirir. Çocukluğunu mezarlıklarda oynayarak geçiren Cemil ise, hayatı ölüm ile öğrenmiş bir adamdır. Bu üç farklı karakter, hayata tutunma arzuları ile bir araya gelir.

9 Aralık Gold (Altın)

9 Aralık Gold (Altın)

Altın, babası gibi dağlara çıkıp servetini topraktan arayan, madencilik işinde tecrübeli Kenny Wells’i anlatıyor. Şanssız adam olan Kenny Wells bir jeolog olan Michael Acosta ile ekip olup Endonezya’nın keşfedilmemiş ormanlarında altın aramaya koyulur. Altın bulmak zordur fakat altını Wall Street'in en güçlü kurumları arasında elinde tutmak daha da zor olacaktır. Madencilik işi büyük zenginler yarattığı gibi büyük hayal kırıklıkları da yaratabilir fakat bu yoldan Kenny’i sadece ölüm ayırabilir.

10 Aralık Desierto

10 Aralık Desierto

Yönetmenliğini ve senaristliğini Jonás Cuarón'un üstlendiği ve başrollerinde Gael García Bernal, Jeffrey Dean Morgan, Alondra Hidalgo'nun yer aldığı film Meksika sınırından Amerika'ya kaçak giriş yapmaya çalışan bir grup insanın yaşadıklarını konu alıyor. Fakat Meksikalı mültecinin başında çöl sıcağı, vahşi hayvanlar ve Amerikan polisinden daha büyük bir bela vardır. Beyaz bir faşist Amerikalı elinde tüfekle çölü aşmaya çalışan mültecileri beklemekte ve onları birer birer avlamaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11 Aralık One Last Deal (Bir Anlaşma)

11 Aralık One Last Deal (Bir Anlaşma)

12 Aralık Dead Man Walking (Ölüm Yolunda)

12 Aralık Dead Man Walking (Ölüm Yolunda)

Tecavüz ve cinayet suçuyla yargılanan bir idam mahkumunun bir rahibeden yardım istemesi sonrasında gelişen olayları konu edinen film, ölümü bekleyen bir mahkumu merkeze alarak ölüm cezası üzerine düşünmeye davet ederken, izleyiciyi vicdan muhakemesine gark etmekte ve empati kabiliyetinin sınırlarını keşfetmek üzere yolculuğa çıkarmaktadır.

13 Aralık Giraffada (Zürafa)

13 Aralık Giraffada (Zürafa)

Yasin, Filistin’de Batı Şeria’da kalan tek hayvanat bahçesinde görevli bir veterinerdir. 10 yaşındaki oğlu Ziad ile yaşamaktadır. Ziad’ın hayvanat bahçesindeki iki zürafa ile özel bir bağı vardır ve onlarla çok iyi iletişim kurmaktadır. Ne yazık ki, İsrail’in bir hava saldırısı sonucu, erkek zürafa ölür. Dişi zürafa Rita ise veteriner ona yeni bir eş bulamazsa ölecektir. Yeni bir erkek zürafa getirebilecek tek hayvanat bahçesi ise Tel Aviv’dedir.

14 Aralık The Search (Arayış)

14 Aralık The Search (Arayış)

İkinci Çeçen Savaşı'nın yaşandığı 1999 yılında geçen filmde, birbirlerine dokunan dört farklı hayatın hikayesi ela alınıyor. Küçük Hadji savaş sırasında Çeçen köyünde yaşayan bir çocuktur. Gözleri önünde anne ve babası öldürüldükten ve ablasını kaybettikten sonra Hadji de köydeki bir grup insanla birlikte yollara düşer. Mülteciler hep birlikte köyden kaçarken küçük çocuk kendini şehir merkezinde bulur. Carol ise Avrupa Birliği'nin Heyet Başkanı olan başarılı bir kadındır. Bölgede görevli olan Carol, küçük Hadji ile kaçtığı yerde karşılaşır ve onu koruma altına alır. Bu sırada Hadji'nin ablası Raissa da tüm imkanlarıyla kardeşini aramaktadır. Hikayenin bir diğer kahramanı olan Kolia ise 20 yaşındaki bir Rus gencidir. Kolia esrar taşırken yakalanıp orduya asker olarak gönderilince dünyanın daha önce hiç görmediği bir yanıyla tanışacaktır.

15 Aralık Nokta

15 Aralık Nokta

Ahmet, yapacağı hırsızlık olayının vicdanında nasıl bir kırılma yaratacağından habersiz, bir arkadaşının gazına gelerek kötü bir yol seçer: Tarihi bir Kuran-ı Kerim'i çalmak! Bu meşum görevi yerine getirmek için yola koyulduğunda çok kısa bir süre içinde azap içinde kalacağının farkında değildir. Ahmet’in işlediği bu büyük suç onu dev bir vicdansal çıkmaz sokağa doğru sürükleyecektir. Bu sokakta, insana dair tüm etik duygular birbirleriyle çarpışma fırsatını tadacaklardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16 Aralık Collateral Beauty (Gizli Güzellik)

16 Aralık Collateral Beauty (Gizli Güzellik)

Manhattanlı bir reklam yöneticisi olan Howard'ın sakin ve güzel yaşamı büyük bir trajedinin gerçekleşmesi ile değişir. Kendini insanlardan soyutlayan ve içine kapanan Howard yakın arkadaşlarıyla bile iletişim kurmaktan kaçınmaya başlayınca, arkadaşları ona ulaşabilmek ve onu anlayabilmek için çaba sarf etmeye başlar. Howard içine sıkıştığı yalnızlığının içinde içini dökebilmek için aşka, ölüme ve zamana mektuplar yazmaya başlar. Ve günün birinde bu mektuplara kişiler karşılıklar almaya başlayınca, hayatın nasıl iç içe geçmiş ve kompleks bir ilerleyişi olduğunu keşfetmeye başlar...

17 Aralık The Mirror (Ayna)

17 Aralık The Mirror (Ayna)

Birçoklarına göre Tarkovsky’nin en derinlikli eseri olan Ayna, yönetmenin kendi yaşamından yola çıkarak aşk, anılar, bağlılık ve belki de hayatın kendisi üzerine şiirsel bir film. Tarkovsky’ninki olup olmadığı belirsiz, orman içinde bir kulübede, II. Dünya Savaşı’nın öncesinde, yönetmenin eski karısı, annesi, babası, kendi ve ebeveynlerinin kuşakları arasında gidip gelerek anlatılan bir rüya, Ayna’nın yansıttıkları.

18 Aralık Blind Chance (Kör Talih)

18 Aralık Blind Chance (Kör Talih)

Soğuk Savaş döneminin ilk 25 yılını konu alan filmde, Doğu Bloğundaki “Parti Teşkilatı”nın insan yaşantısının merkezinde olduğu, film içerisinde eleştirel bir üslupla sürekli olarak dile getirilmektedir. Öyle ki Witek; parti teşkilatı gençlik kollarında aktif olarak görev almakta, bazı film karakterleri parti toplantıları için evini kullandırmakta ve parti yayınları izinsiz olarak gizli yer altı hücrelerinde çoğaltılmaktadır. Yine ana karakter Witek, farklı yaşam alternatifleri içerisinde politik ya da apolitik bir yaşam sürse de; kör talih (blind chance) hiçbir şekilde peşini bırakmamaktadır.

19 Aralık Frequency (Frekans)

19 Aralık Frequency (Frekans)

Zamanda geriye yolculuk etme şansınız olsaydı ve hayatınızda sadece tek bir olayı değiştirebilseydiniz bu ne olurdu? John Sullivan için bu sorunun sadece tek bir yanıtı vardı. 12 ekim 1969 da kontrolden çıkan Bruxton yangınında kahramanca ölen itfaiyeci babası frankin geri gelmesini sağlamak. John'un çocukluğundan beri tek hayali bu talihsiz günü engelleyebilmektir. doğaüstü bir olay sonucu John düşlediği hayale tam olarak kavuşabileceği inanılmaz bir fırsat yakalar. hem de istediğinden fazlasını...

20 Aralık The County (Kasaba)

20 Aralık The County (Kasaba)

İzlanda’da küçük bir çiftçilik topluluğunda geçen bu filmde, The County filmi Inga’nın hikayesini anlatır. Inga, orta yaşlı ve elini kaybettiği için yalnız olan bir mandıra çiftçisidir ve oldukça güçlü büyük şirketlere karşı baş kaldıran bir asidir. Inga, diğer çiftçileri de kendisiyle beraber Şirket’in yozlaştırmasına karşı baş kaldırmaları için ikna etmeye çalışır fakat oldukça güçlü bir direnişle karşı karşıya kalır. Inga, bütün bu olayların sonucunda, topluluğun sırtının dayandığı ve sadık olduğu girişimle yüzleşmek zorunda kalır. Inga’nın artık yapması gereken tek şey, zekasını ve yeteneklerini kullanarak, içinde bulunduğu durumdan kendisini kurtarmak ve de hayatını sonunda kendi şartlarına ve isteklerine göre yaşamaktır. Topluluğunda oluşan yozlaşmayı ve adaletsizliği ortadan kaldırmaya çalışmak, çok istediği bir şey haline gelen Inga, ne olursa olsun buna karşı savaşmaya devam edecek gibi görünüyordur ve bunun sonucunda da yeni bir hayat inşa edip edemeyeceği, yine kendisine bağlıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21 Kasım Raging Bull (Kızgın Boğa)

21 Kasım Raging Bull (Kızgın Boğa)
www.esenshop.com

Başkanların Hizmetkarı'nda Cecil Gaines, 1920'lerde beyaz bir aileye hizmet eden bir ailenin oğludur ve zamanla ailesinin parçalanışına tanık olur. Bunun ardından hayatta neredeyse tek başına kalır; otellerde vale olarak başladığı yaşam mücadelesinde, Beyaz Saray’da görevli bir kahya olmaya kadar yükselir. Beyaz Saray'daki görev süresi boyunca 8 Başkan değiştiren Amerika’da insan hakları hareketlerine, başkan suikastlerine, Vietnem işgaline ve daha pek çok önemli olaya tanıklık eder. Bu olaylar sadece ülkesini ve Amerikan toplumunu değil, kendi ailesini ve hayatını da derinden etkiler.

22 Kasım Old and New (Eski ve Yeni)

22 Kasım Old and New (Eski ve Yeni)

Orta yaşlarını süren bekar Nihat bir hastanenin kantininde çalışmaktadır. Genç Ayşe ise aynı kantinde mesai arkadaşıdır. İşe yeni başlayan Ayşe, Nihat'a fazlasıyla ilgi göstermekte ve bu durum Nihat'ı şaşırtmaktadır. Bir akşam Ayşe, Nihat’ı evine akşam yemeğine davet eder. Nihat Ayşe’nin hapisteki kocası yüzünden etrafta dedikodu çıkacağından endişe etse de daveti kabul eder. Fakat evde gördüğü bir düğün fotoğrafı Nihat’ı alt üst edecektir zira Ayşe’nin kocası kendisine ikizi kadar çok benzemektedir. Bu garip ilişki Nihat’ın sıradan hayatında tahmin edemeyeceği değişikliklere yol açacaktır.

23 Aralık Kon-Tiki

23 Aralık Kon-Tiki

Norveçli kaşif Thor Heyerdahl Pasifik Okyanusu'nu 1947'de 5 kişilik bir ekip ile geçmeye kalkar. Amacı ise Güney Amerikalıların Kristof Kolomb öncesi dönemlerde denizleri aşarak Polynesian adalarında yerleştiğini ispat etmektir. Yolculuk için gereken parayı borç ve bağış toplayarak elde eden Heyerdahl, 101 gün sürecek 8 bin kilometrelik bir maceraya yelken açar. Bu esnada dünyanın gözü de üzerindedir...

24 Aralık Savage State (Yaban)

24 Aralık Savage State (Yaban)

Missouri'ye yerleşen Fransız sömürgecilerden oluşan bir aile Amerikan iç savaşı patlak verdiğinde Fransa’ya geri dönmeye karar verir. Edmond, eşi Madeleine ve üç kızı ile birlikte Fransa’ya gitmelerini sağlayacak tekneye binmek için tüm ülkeyi geçmek zorundadır. Bu yolculukta onlara gizemli davranışları olan paralı asker Victor başkanlık eder. Evin küçük kızı Esther’in Victor’a ilgi duymaya başlar. Ancak bu ilişki ve Victor’un geçmişi dengelerin değişmesine neden olur.

25 Aralık Close-Up (Yakın Plan)

25 Aralık Close-Up (Yakın Plan)

Bu filmin ana karakteri Sabzian, derinden hayranlık duyduğu gerçek hayattaki bir film yapımcısı olan Mohsen Makhmalbaf'i taklit eder ve kandırdığı bir aileye sonraki filminde önemli bir roller vermeyi vaat eder. Bundan sonraki süreçte aile kandırıldıklarının farkına varıp Sabzian'a dava açacaktır. Yarı belgesel niteliği taşıyan bu filmde olaya karışan gerçek kişiler, gerçek olayları yeniden canlandırıyor ve ardından filmi gerçekleşen gerçek duruşmanın görüntüleri takip ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26 Aralık Interstellar (Yıldızlararası)

26 Aralık Interstellar (Yıldızlararası)

Yıldızlararası'nda, teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper, geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir; amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaktır. Onlarla yaşayan Büyükbaba Donald çocuklara göz kulak olurken, henüz 10 yaşındaki kızı Murph şaşırtıcı bir zekaya sahiptir. Geçmişte bıraktığı bilim insanı kariyerini özleyen Cooper'un karşısına bir gün beklenmedik bir teklif çıkar ve ailesinin, dahası insanlığın güvenliği için zorlu bir karar alması gerekir...

27 Aralık Gagarine

27 Aralık Gagarine

Kırmızı tuğlalarıyla özdeşleşen Paris’in banliyölerinde yaşayan 16 yaşındaki Youri, kozmonot olmanın hayalini kurar. Yaşadığı yerin yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu öğrenen Youri, harekete geçmeye karar verir. Suç ortakları Diana, Houssam ve semt sakinleri ile birlikte Youri, şehri kurtarmak için direnişe geçer.

28 Aralık Loving Vincent (Vincent'tan Sevgilerle)

28 Aralık Loving Vincent (Vincent'tan Sevgilerle)

Film, Van Gogh'un 17 yaşındayken tablosunu yapmış olduğu Armand Roulin üzerinden ilerliyor. van Gogh'un Fransa, Auvers'te öldüğü haberi, eskiden yaşadığı Arles kasabasına ulaşır. van Gogh ile yakın arkadaş olan emektar postacının oğlu Armand, babasının ısrarları sonucu taziye mektubunu van Gogh'un ağabeyi Theo'ya götürmeye razı gelir. Paris'e vardığında Theo'nun da kardeşinin ardından vefat ettiğini öğrenince mektubu verebileceği bir akraba aramaya başlar. Bu yolculukta ünlü ressamın son günlerini ve ölümünün esrarını da aydınlatmaya başlayacaktır...

29 Aralık Araf

29 Aralık Araf

18 yaşındaki Zehra köyünde ailesi ile birlikte yaşamaktadır. Vardiya arkadaşı Olgun ile birlikte bir benzin istasyonunda çalışmaktadırlar. Bu ikiliyi Olgun'un Zehra'ya olan aşkı dışında Tv izleyerek geçirdikleri hayatlarında, orada gördükleri dünyalara olan özentileri ve bu yaşantıların içine girmek için kurdukları hayaller ve çaba birbirine bağlamaktadır. Bir gün benzin istasyonuna gelen 38 yaşındaki Mahur ile Zehra arasında başlayan aşk ile tüm dengeler alt üst olur...

30 Aralık Nightcrawler (Gece Vurgunu)

30 Aralık Nightcrawler (Gece Vurgunu)

Lou Bloom kariyer peşinde, genç ve hırslı bir adamdır. Hayatta “amaca giden her yol mubahtır” düsturunu benimseyen bu hırslı adam, geceleri şehirde yaşanan suç olaylarını tüm açıklığı ile kamerasına kaydetmeye başlar. Şehrin önde gelen televizyon kanallarından birinde gece muhabiri olarak işe girmesi de uzun sürmez. Fakat ne var ki, kariyerinde benimsediği yolun da bir faturası elbet olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31 Aralık Raoul Taburin

31 Aralık Raoul Taburin

Pierre Godeau tarafından yönetmenliği yapılmış olan Raoul Taburin filminin senaryosu Jean Jacques Sepme, Guillaume Laurant ve Pierra Godeau tarafından kaleme alınmıştır. Komedi türündeki filmde bisiklete binmeyi bilmeden büyüyen küçük bir çocuğun hikâyesi anlatılmıştır. Filmin ana karakterlerini canlandıran oyuncular arasında; Benoit Poelvoorde, Suzanne Clement, Edouard Baer, Ilona Bachelier ve Gregory Gadebois bulunmaktadır. Film Sempe’nin yarattığı bir çizgi romandan uyarlanmıştır. Raoul Taburin, Saint Céron'da profesyonel bir bisiklet tamircisidir. Bisikletler hakkında her şeyi biliyor, şehrin her yerinde tanınıyor. Ancak bir sırrı var, kendi başına bisiklete binemiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
6
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tom_sawyer34

Başarılı bir ay geçecek desene