Görüş Bildir
Haberler
Google Chromecast, Apple TV'yi Geçti

Google Chromecast, Apple TV'yi Geçti

Onedio Medya
10.12.2014 - 16:08 Son Güncelleme: 10.12.2014 - 16:10

Google, büyük bir savaşın yaşandığı bu alanda Apple'ı geride bırakmayı başardı!

ABD'deki ev kullanıcıları arasında yapılan pazar araştırmasında, Chromecast'in, Apple TV'yi geride bırakarak ikinciliğe yükseldiği ortaya çıktı. Video streaming cihazları arasında Chromecast ikinciyken, birincilik Roku'ya ait.

Roku geçtiğimiz yılki araştırmada yüzde 50'ye yakın oranla birinci çıkmıştı. Apple TV ise yüzde 25 oranla ikinciydi. Bu yıl, ev kullanıcıları arasında büyük beğeni toplayan Chromecast atağa kalkarak Apple TV'yi yüzde 17 seviyesine indirirdi. Aynı zamanda Roku'nun pazar payını da yüzde 27'ye çekti. Dördüncü basamakta Amazon Fire TV bulunuyor.

Temmuz 2013'te pazara giren Chromecast bu hızla büyümeye devam ederse, 2015'te pazar lideri olacak gibi görünüyor.

Chromecast, You Tube ve Netflix gibi popüler kanallarla uyumlu olduğu için popüler olurken Apple TV ise çok kolay kurulumu ile diğerlerinden ayrılıyor. Ayrıca ABD'de iOS ve Mac OS X kullanımı çok yaygın olduğu için, bu sistemlerle uyumlu olan Apple TV, stream video cihazları arasında güçlü bir alt yapıya sahip. Ancak şimdi Google da, Android'in gücünü ve You Tube gibi önemli bir kaynağa sahip olmasının avantajını kullanarak Chromecast'i birinciliğe taşımaya kararlı gibi görünüyor.

Chip

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/google-c...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0