Görüş Bildir
Haberler
Google, Android'den 31 Milyar Dolar Gelir Elde Etmiş

Google, Android'den 31 Milyar Dolar Gelir Elde Etmiş

ATKN
23.01.2016 - 18:51 Son Güncelleme: 23.01.2016 - 22:57

Google bu zamana kadar Android’in ne kadar gelir ve kar ettiği yönünde herhangi bir açıklama yapmadı ve aslına bakarsanız bu yıl da yapmayı düşünmüyordu. Ancak Oracle ile Google arasındaki davanın metninde söz konusu bilgilerin tamamı açığa çıktı. Oracle, Google’ın mobil işletim sistemi Android’den 31 milyar dolar gelir ve 22 milyar dolar kâr elde ettiğini iddia ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bloomberg'in haberine ve dava metninde belirtilenlere göre Google, bu zamana kadar Android’den 31 milyar dolar gelir elde etmiş durumda. Bu gelirlerden Google’ın kârının ise 22 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Google‘ın şirketin bu bilgileri açıklamadığı ve bunların çok hassas bilgiler olduğunu belirtmesinden sonra dava dosyasından bu kısım çıkartıldı ancak tabii ki bu bilgiler çoktan internet aleminde dolaşmaya başladı. 

Google’ın Android platformundan elde ettiği kar yüksek gibi görünebilir ancak Apple’ın bu parayı yalnızca tek bir çeyrekte iPhone satışlarından elde ettiğini söylemek gerek. Öte yandan Apple’ın kendi cihazlarını ürettiğini, Google’ın ise yalnızca yazılımla bu sayıya ulaştığını ve kendi bünyesinde bir cihaz geliştirmediğinin altını çizelim.

Önce Apple ile anlaşması gün yüzüne çıkan şimdi ise Android’in elde ettiği gelirle gündeme gelen Google’ın Oracle davasında önümüzdeki dönemlerde neler yaşanacağı merakla bekleniyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
11
10
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Vaay canısına paraya bak amk. Bizim kütük eniste 3 milyara para desin (!) :)

tatlış penguen

Adamlar paraya para demiyor money diyor :P