Görüş Bildir
Haberler
Gizli Düşünceler ve Gülümsemenin Arasında: Kara Mizahın İz Bırakan Filmleri

Gizli Düşünceler ve Gülümsemenin Arasında: Kara Mizahın İz Bırakan Filmleri

Beyza
23.12.2023 - 14:01

Kara mizahın sıra dışı ve çarpıcı dünyasını keşfetmeye hazır mısınız? Bu özel tür, izleyicileri hem güldürürken hem de düşündüren filmlerle doludur. İşte size, mizahi yönü ağır basan ancak aynı zamanda derinlikli mesajları olan kara mizahın en iyi örneklerinden oluşan bir liste.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Jumping the Broom (2011)

20. Jumping the Broom (2011)

IMDb: 5,7

Özet: Sabrina Watson (Paula Patton) varlıklı bir ailenin kızıdır ve tek gecelik ilişkiler yaşamakta ama artık buna bir son vermek istemektedir. Bir süre sonra karşısına çıkan Jason ile ciddi bir ilişkiye girmiştir, ilişkilerinin beşinci ayında Jason’a iş için Çin’e gitmesi gerektiğini ama ilişkilerini uzak mesafeden de yürütebileceklerini söyler fakat Jason bunun bu şekilde yürümeyeceğini söyleyerek Sabrina’ya evlenme teklif eder. 

Yönetmen: Salim Akil

Oyuncular: Angela Bassett, Paula Patton, Laz Alonso

19. Daddy's Little Girls (2007)

19. Daddy's Little Girls (2007)

IMDb: 5,8

Özet: Edgewood, Atlanta'da Monty James kendi dükkanına sahip olma hayali kuran bir tamircidir. Üç kızı Sierra, Lauryn ve anneanneleri Kat ile yaşar. Akciğer kanserinden ölmeden önce Kat, Monty'den onları gözaltına almasını ister, çünkü kızı/Monty'nin eski karısı Jennifer kızlarla hiçbir ilgisi yoktur.

Yönetmen: Tyler Perry

Oyuncular: Gabrielle Union, Idris Elba, Louis Gossett Jr.

18. Just Wright (2010)

18. Just Wright (2010)

IMDb: 5,9

Özet: Leslie Wright, NBA All-Star oyuncusu Scott McKnight ile çalışan bir fizik terapi uzmanıdır. Her şey yolunda gitmektedir, ta ki Leslie Scott’a aşık olmaya başladığını fark edene kadar... McKnight ise Leslie’nin çocukluk arkadaşı Morgan ile ilgilenmektedir. Leslie en iyi arkadaş rolünü sonuna kadar üstlenebilecek midir yoksa Scott aslında istediği şeyin yanıbaşında olduğunu görebilecek midir?

Yönetmen: Sanaa Hamri

Oyuncular: Queen Latifah, Common, Paula Patton

17. The Photograph (2020)

17. The Photograph (2020)

IMDb: 6,1

Özet: The Photograph, geçmişte ve günümüzde iç içe geçen aşk hikayelerini konu ediyor. Film, merhum annesinin hayatını araştıran gazeteciye aşık olan ünlü bir fotoğrafçının ayrı yaşayan kızının hikâyesini anlatıyor.

Yönetmen: Stella Meghie

Oyuncular: Issa Rae, Lakeith Stanfield, Chanté Adams

16. Southside with You (2016)

16. Southside with You (2016)

IMDb: 6,3

Özet: 1989 yılında Barack Obama, Chicago’da bir öğleden sonra, Harvard’da hukuk stajyerliği yaptığı zamanlarda, aynı hukuk bürosunda çalışan iş arkadaşı Michelle Robinson ile baş başa konuşabileceği bir fırsat yakalar. Michelle bunun sadece arkadaşça bir görüşme olduğunu düşünür.

Yönetmen: Richard Tanne

Oyuncular: Parker Sawyers, Tika Sumpter, Vanessa Bell Calloway

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Voices (2014)

15. The Voices (2014)

IMDb: 6,3

Özet: Hayat dolu olduğu kadar garip bir küvet fabrikası çalışanı olan Jerry, hayvanlarla konuşmakta, insanlarıysa teker teker öldürmektedir. Bir gün hayatına giren kadın, her erkeği olduğu gibi bu sıra dışı adamı da değiştirmeye başlar. 

Yönetmen: Marjane Satrapi

Oyuncular: Ryan Reynolds, Gemma Arterton, Anna Kendrick

14. Brown Sugar (2002)

14. Brown Sugar (2002)

IMDb: 6,5

Özet: Sidney ve Dre, 15 yıl önce, bir New York sokağında, hip-hop müziğiyle tanışmış ve birbirleriyle yakın dost olmuş iki çocuktur. 15 yıl sonra, Sidney, saygın bir müzik eleştirmeni olmuş, Dre ise müzik piyasasında iyi tanınan, başarılı bir yapımcı olmuştur.

Yönetmen: Rick Famuyiwa

Oyuncular: Sanaa Lathan, Taye Diggs, Nicole Ari Parker

13. Medicine for Melancholy (2008)

13. Medicine for Melancholy (2008)

IMDb: 6,6

Özet: Medicine for Melancholy, ilişkilerinde deneme aşamasında olan bir çiftin 24 saatini konu ediniyor. Çift aynı zamanda hızla büyüyen San Francisco'da azınlık olarak yaşamanın zorluğuyla mücadele eder.

Yönetmen: Barry Jenkins

Oyuncular: Wyatt Cenac, Tracey Higgins, DeMorge Brown

12. Beyond the Lights (2014)

12. Beyond the Lights (2014)

IMDb: 6,8

Özet: 1998'de Londra'da genç Noni Jean, annesi Macy tarafından bir yetenek yarışmasındaki performansından önce saçlarını yaptırmak için bir salona götürülür. Noni, Nina Simone'un'Blackbird' performansıyla ikinciliği kazanmaktan mutluluk duyar, ancak annesi birincilik dışında hiçbir şeyi kabul etmez.

Yönetmen: Gina Prince-Bythewood

Oyuncular: Gugu Mbatha-Raw, Nate Parker, Minnie Driver

11. Serial Mom (1994)

11. Serial Mom (1994)

IMDb: 6,8

Özet: Sutphin Ailesi, ilk etapta sıradan bir aile gibi algılanmaktadır. Gerçekten de, her orta sınıf banliyö ailesi gibi dışarıdan kusursuz bir portre çizerler. Fakat evin annesinin bir takım sorunları vardır ve hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Betty, her şey olabilir ve asla olamayacağı tek bir şey vardır: Alâlade bir anne olmak!

Yönetmen: John Waters

Oyuncular: Kathleen Turner, Sam Waterston, Ricki Lake

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Queen & Slim (2019)

10. Queen & Slim (2019)

IMDb: 7,1

Özet: Siyahi bir adam ve siyahi bir kadın Ohio'da ilk kez romantik bir buluşma gerçekleştireceklerdir. Bu sırada yolda trafik ihlalinden dolayı polis tarafından durdurulurlar. Birdenbire tartışmada sesler yükselmeye ve olay kavgaya dönüşmeye başlar. Siyahi adamın ise ölmemek ve kendini korumak için polisi öldürmekten başka çaresi kalmaz. 

Yönetmen: Melina Matsoukas

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Jodie Turner-Smith, Bokeem Woodbine

9. Seven Psychopaths (2012)

9. Seven Psychopaths (2012)

IMDb: 7,1

Özet: Marty, Yedi Psikopat adını koyduğu ama hikayesini bir türlü tam olarak kurgulayamadığı kitabını zar zor yazma çabası içerisinde olan bir yazardır. Çılgın yönleri olan, işsiz aktör Billy ise Marty’nin komşusu ve en yakın arkadaşıdır. Bu aralar geçimini ise zengin köpek sahiplerinin köpeklerini kaçırarak, fidye isteyerek sürdürür. Marty'yi ise piskopat biçimde 'çok' sevmektedir. 

Yönetmen: Martin McDonagh

Oyuncular: Colin Farrell, Woody Harrelson, Abbie Cornish

8. If Beale Street Could Talk (2018)

8. If Beale Street Could Talk (2018)

IMDb: 7,1

Özet: 19 yaşındaki Tish ve 22 yaşındaki Fonny birbirlerine çok aşık olan genç bir çifttir. Bu tutkulu aşk ikiliyi zorlu ailelerinden ve dış dünyanın acımasız yüzünden korumaktadır. İkili nişanlanır ve kısa süre sonra Tish hamile kalır. Çiftin önünde ailelerini planlamak ve huzurlu yıllar geçirmek için güzel bir fırsat vardır. Ancak günün birinde dünyaları tepetaklak olur. 

Yönetmen: Barry Jenkins

Oyuncular: KiKi Layne, Stephan James, Regina King

7. Love & Basketball (2000)

7. Love & Basketball (2000)

IMDb: 7,2

Özet: Monica, basketbolda oldukça yetenekli olan bir kızdır. 11 yaşındaki Monica, aynı mahallede yaşadığı arkadaşı Quincy ile birlikte günlerini basketbol oynayarak geçirir. Gençlerin en büyük hayali Monica’nın babası gibi NBA’de oynayabilmektir. Birlikte büyüyen Monica ve Quincy zamanla birbirlerine aşık olur. 

Yönetmen: Gina Prince-Bythewood

Oyuncular: Sanaa Lathan, Omar Epps, Alfre Woodard

6. Moonlight (2016)

6. Moonlight (2016)

IMDb: 7,4

Özet: İnsan ilişkileri ve insanın kendini keşfetmesi hakkında bir film olan Ay Işığı, genç siyahi bir adamın çocukluğundan yetişkinliğe kadar Miami'nin zor bir mahallesinde, hayatta kendine yer edinme savaşını ve büyüme hikayesini anlatıyor. Chiron'un hayatının 3 ayrı dönemini anlatan film kahramanın annesi ile ilişkisine, okul hayatına, romantik ilişkisine, iş hayatına ve uyuşturucu satıcılığı yapan Juan ile olan ilişkisine değiniyor.

Yönetmen: Barry Jenkins

Oyuncular: Alex R. Hibbert, Ashton Sanders, Trevante Rhodes

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Beetlejuice (1988)

5. Beetlejuice (1988)

IMDb: 7,5

Özet: Barbara ve Adam yeni evlenmişlerdir ve birbirlerine deliler gibi aşıklardır. Bir gün bir araba kazasında hayatlarını kaybederler. Bir anda kendilerini New England'daki evlerinde hayalet olarak bulurlar. Ölümleri üzerine ev satılır ve bu eve sahip olan yeni aile oldukça sinir bozucu şahsiyetlerden oluşmaktadır. 

Yönetmen: Tim Burton

Oyuncular: Michael Keaton, Winona Ryder, Alec Baldwin

4. Shaun of the Dead (2004)

4. Shaun of the Dead (2004)

IMDb: 7,9

Özet: Bir adam can çekişmekte olan hayatını kurtarmaya karar verir. İlk adım olarak da eski kız arkadaşını yeniden kazanmayı planlar. Annesi ile olan ilişkisini düzeltmek ister. Bir gün Kuzey Londra’yı zombiler basar. Sokaklarda ölüler birikmeye başlar. Bütün bunları izleyen Shaun, sevdiklerini kurtarmaya karar verir.

Yönetmen: Edgar Wright

Oyuncular: Simon Pegg, Nick Frost, Dylan Moran

3. In Bruges (2008)

3. In Bruges (2008)

IMDb: 7,9

Özet: İki kiralık katil olan Ray ve Ken zor bir işin ardından patronları Harry Waters tarafından Belçika’nın romantik şehri Brugge’a tatile yollanırlar. Geldiği ilk günden beri bu şehirden nefret eden Ray’i burada pek çok sürpriz beklemektedir. Bunun sadece basit bir tatil olmadığını düşünen Ray burada yeni insanlarla tanışır ve aşkı ile kendi hayatı arasında gelgitler yaşamaya başlar.

Yönetmen: Martin McDonagh

Oyuncular: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ralph Fiennes

2. Life of Brian (1979)

2. Life of Brian (1979)

IMDb: 8

Özet: Brian’ın Hayatı'nda iki bin yıl önce üç bilge adam bir yapıya girip kralları için dua edeceklerdir. Yanlış bir odaya giren adamlar burada kundağa sarılmış bir bebek bulurlar. Bebeği kutsal sayan adamlar ona İsa ismini verirler.

Yönetmen: Terry Jones

Oyuncular: Graham Chapman, Terry Gilliam, John Cleese

1. Fargo (1996)

1. Fargo (1996)

IMDb: 8,1

Özet: Jerry Lundegaard borçları olan bir sahtekârdır. İhtiyaç duyduğu meblağda parayı acilen edinmeli ve borçlarını temizlemelidir. Karısının babası oldukça zengin bir adamdır; ancak gamsız bir sahtekar olan Jerry’ye yardım etmesi imkansız gibi görünmektedir. Jerry’nin aklına şeytani bir fikir gelir. Jerry, karısını kaçırmak ve kayınpederinden fidye istemek üzere iki adam kiralar. Lakin hiçbir şey planlandığı gibi ilerlemeyecektir.

Yönetmen: Joel Coen, Ethan Coen

Oyuncular: William H. Macy, Frances McDormand, Steve Buscemi

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın