Görüş Bildir
Haberler
Gençlik Ateşini Hissedip Zamanı Geriye Almak İsteyeceğiniz Netflix'in Birbirinden Keyifli Lise Dizileri

Gençlik Ateşini Hissedip Zamanı Geriye Almak İsteyeceğiniz Netflix'in Birbirinden Keyifli Lise Dizileri

R.G.
12.04.2021 - 11:16

Netflix'in dizi, film ve belgesellerinin tadına bakmayan yoktur. Özellikle pandemi döneminde hafta sonu yasaklarını Netflix dizileriyle değerlendirmeye bayılıyoruz. Netflix'in gençlik dizileri de hem dünyada hem de Türkiye'de bir hayli meşhur. İzleyici ile tanıştığından bu yana bizi her yıl yeni lise dizileri ile buluşturan Netflix, bu yönüyle hem gençlere hem de gençlik yıllarına geri dönmek isteyenlere hitap ediyor. İsterseniz, pandemi günlerinde günün yorgunluğundan ve stresinden kurtulmak için şahane bir çözüm olan Netflix lise dizilerini listeleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gossip Girl

1. Gossip Girl

Yüksek bir IMDB puanına sahip olan Gossip Girl, şimdiye kadar birçok kişinin çoktan izleyip bitirdiği lise dizilerinden biri. Ama hala izlemeyen kalmış olabilir diye ilk sırada paylaşıyoruz. Gossip Girl, bir grup zengin ergenin arkadaşlık ve aşk hayatlarını konu alan harika bir dizi. Dizinin içinde ne arasanız var: Aşk, eğlence, romantizm, dram... Bu türü seviyorsanız Gossip Girl'e bayılacaksınız!

2. Riverdale

2. Riverdale

Dizi sakin bir kasaba gibi görünen Riverdale'de geçiyor. Ancak gizemli olayların merkezi olan Riverdale, düşünüldüğü gibi sakin değil. 2017 yılında izleyici ile buluşan dizinin konusu ise Riverdale lisesinde okuyan bir gencin nehirde boğulması üzerine şekilleniyor. Gencin cesedini bulamayan kasaba halkı derin bir üzüntü yaşarken New York'tan yeni gelen Veronika bazı gençlerle arkadaş oluyor. Böylece olaylar silsilesi hareketli bir şekilde başlıyor. Acaba Veronica ve arkadaş grubunun başına neler gelecek?

3. Teen Wolf

3. Teen Wolf

6 sezon süren ve her sezonunda izleyiciyi büyülemeyi başaran Teen Wolf fantastik türden bir dizi olarak Netflix'te yerini alıyor. Lise öğrencisi olan ana karakter Scot, bir kurt adam tarafından ısırılınca hem güç hem de popülerlik kazanıyor. Durum böyle olunca düşmanları da artıyor tabii. Aksiyonu, dramı ve fantastik olayları bol olan Teen Wolf sıra dışı diziler arayan izleyicilerin seveceği türden bir dizi.

4. Skins

4. Skins

Sorunlu lise ergenleri üzerine ihtisas yapan Skins, tahmin ettiğiniz gibi masum bir dizi değil. İngiltere'de yaşayan bir grup gencin lise hayatlarının son iki yılını konu alan Skins; karamsar, gerçekleri sarsıcı bir şekilde ortaya koyan ve bir o kadar da dramatik bir dizi. Dizinin içinde neler var diye sorarsanız; aileler ve gençler arasındaki sorunlu ilişkiler, madde bağımlılığı, cinsellik, aşk, arkadaşlık gibi konuları sayabilirim. Bu tür konuları izlemeyi sevenler Skins'e bayılacaktır. Ama dikkat, bu dizi fena halde sarsabilir!

5. Elite

5. Elite

Entrika sevenlerin dikkatine! Elite, Netflix dizileri arasında en entrikalı dizilerden biri. Öyle ki her sahnede ayrı bir olay, ayrı bir gelişme oluyor. Suç, dram, gerilim temaları üzerine gelişen konusu ise şöyle: Bir deprem sonrası okullarını kaybeden öğrenciler farklı okullara yerleştiriliyor. Alt tabakadan gelen üç öğrenci ise İspanya'nın en zengin okullarından biri olan Las Encinas'a gönderiliyor. Sonra ise olaylar silsilesi başlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aşk 101

6. Aşk 101

Bir Netflix Türkiye yapımı olarak izleyici karşısına çıkan Aşk 101, 2020'nin en çok konuşulan Türk dizilerinden biri olmayı başardı. Çok izlenip adından bolca söz ettirdi açıkçası. 90'lı yıllarda geçen Aşk 101, nostalji sevenlerin gönlünü fethediyor. Gittikleri okulun belalısı haline gelen bir grup gencin hikayesini anlatan dizide bir taraftan okul müdürü bu gençleri okuldan atmaya çalışırken diğer taraftan onları koruyan idealist öğretmen de gençlerle birlikte savaşıyor. Entrika üstüne entrika anlayacağınız... Tadından yenmez!

7. 13 Reasons Why

7. 13 Reasons Why

Lise hayatının gizemli dünyasına bayılan izleyiciler 13 Reason Why'ı çok sevecek. Türkiye'de 'Ölmek İçin 13 Sebep' adıyla bilinen dizi lise çağındaki Hannah'nın gizemli intiharı ile başlıyor. Hannah, ölmeden önce kendisini ölüme sürükleyen 13 sebebi bir kasete kaydediyor. En yakın arkadaşı Clay da bu kaseti bulunca sürükleyici olaylar başlıyor. 13 Reason Why Trailer, gizemli kurgusu ve merak uyandırıcı olaylarıyla adeta içinde kaybolacağınız bir dizi.

8. Never Have I Ever

8. Never Have I Ever

'Yemek yerken izlemelik dizi arıyorum.' kafasındaysanız Never Have I Ever tam size göre! 2020'de izleyici ile buluşan dizi çerezlik diye tanımlayabileceğimiz eğlence dizilerinden. Günün stresinden anında uzaklaştıran Never Have I Ever, Amerika'ya göç eden Devi ismindeki bir lise öğrencisinin hayatını konu alıyor. Kısa sürede en sevilen diziler arasına adını altın harflerle yazdıran dizimiz gençliğin sıra dışı dünyasını eğlenceli bir bakış açısıyla önünüze getiriyor.

9. Sex Education

9. Sex Education

En ünlü Netflix dizilerinden biri olan Sex Education, öyle bir dizi ki hem seveni hem de nefret edeni bol. Dizimizin baş karakterleri Otis ve Maeve. Olaylar da bu ikisi etrafında gelişiyor. Hiç arkadaşı edinemeyen Otis, lise hayatının böyle devam etmeyeceğinin farkına varıyor ve olaylar başlıyor. Otis'in bir özelliği daha var. Gencimiz annesi seks terapisti olduğu için seks konusunda geniş bir bilgiye sahip. Sex Education komedi ve dram temalarında ilerleyen keyifli bir Netflix dizisi.

10. The Society

10. The Society

Netflix lise dizilerinden biri olan The Society, zengin lise öğrencilerini konu alıyor. Bir grup sosyetik ve sorumsuz öğrenci bir gün tek başlarına kalıyor. Fantastik olayların olduğu kasabada bu gençlerin hayatta kalması da bir hayli zorlaşıyor. Yine aksiyon ve fantastik sevenlere 'İşte bu!' dedirten bir diziden bahsediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. On My Block

11. On My Block

3 sezonunu izleyicisiyle buluşturan On My Block dizisi, liseye yeni başlayan dört öğrencinin hayatını konu alıyor. Yakın arkadaş olan bu dört öğrenci çeşitli sorunlarla karşılaşıyor. Hem arkadaşlıkları hem de yaşam tarzları için savaşan öğrenciler hem komik hem de dramatik olayların içine düşüyor. Bakalım gençler sorunlarla nasıl başa çıkıyor?

12. Atypical

12. Atypical

Atypical, otizm hastası olan Sam'ın verdiği savaşı konu alıyor. Onun yaşadığı zorluklar, arkadaşlarının yanında olmak için verdiği mücadele ve sosyalleşme süreci komedi türünde ilerleyerek anlatılıyor. Diziyi izlerken kendinizi hem Sam'ın yerine koyuyor hem de komik olaylara bir hayli gülüyorsunuz. Duygu yükünü komedi ile birleştiren dizileri seviyorsanız Atypical tam size göre!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
4
2
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın