Görüş Bildir
Haberler
Gaziantep'teki Terör Saldırısına Dünyadan Tepkiler

Gaziantep'teki Terör Saldırısına Dünyadan Tepkiler

ATKN
21.08.2016 - 17:39

Gaziantep'te 51 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili dünyadan çok sayıda kınama ve taziye mesajı geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep'te dün akşam meydana gelen ve 51 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı terör saldırısıyla ilgili dünya liderlerinden kınama ve taziye mesajları geldi.

Hollande: 'Taziye dileklerimizi sunuyoruz'

Hollande: 'Taziye dileklerimizi sunuyoruz'

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısını 'şiddetle' kınadığını bildirdi. 

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 'Cumhurbaşkanı dün akşam bir düğün sırasında en az 50 kişinin ölümüne yol açan alçak terör saldırısını şiddetle kınamaktadır. Fransa olarak Türk yetkililere ve Türk halkına taziye dileklerimizi sunuyoruz. Teröre karşı savaşan herkesin yanındayız.' ifadelerine yer verildi.

Hollande, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin taziye mesajını resmi Twitter hesabı üzerinden de paylaştı.

Putin'den Erdoğan'a taziye mesajı

Putin'den Erdoğan'a taziye mesajı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gaziantep'de yaşanan terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. 

Kremlin resmi internet sitesinde yayımlanan mesajda, 'Düğün merasimini hedef alan bu saldırı, terörizmin medeni toplum kuralları ve en temel ahlaki değerleri bile tanımadığını bir kez daha gösterdi. Yaşanan olay, uluslararası toplumun terörle mücadelede gerçek bir işbirliği yapması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Türk partnerlerimizle terörle mücadeledeki işbirliğini her yönüyle geliştirmeye hazırız.' ifadeleri kullanıldı. 

Putin, saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı dilerken, yaralılar için acil şifa dileklerini iletti.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, terör saldırısını kınadı

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, terör saldırısını kınadı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Gaziantep'te düzenlenen, 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı.

Akıncı, terör saldırısıyla ilgili olarak yayımladığı mesajda, 'Terör vahşeti bu kez de Gaziantep'te bir düğün ortamında kendini gösterdi. Bu terör saldırısını kınıyorum.' ifadesini kullandı.

Bu insanlık dışı eylemin amacının kuşkusuz ki masum insanların canı pahasına Türkiye'yi kaosa ve istikrarsızlığa sürüklemek olduğuna işaret eden Akıncı, 'KKTC halkı adına bu acı gününde Türkiye halkı ile olan dayanışmamızı bir kez daha belirtirim. Bu alçak saldırı sonucu yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.' ifadesine yer verdi.

Aliyev'den Erdoğan'a taziye mesajı

Aliyev'den Erdoğan'a taziye mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gaziantep'teki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığının resmi sitesinde yayımlanan mesajda, Erdoğan'a 'Aziz kardeşim' diye hitap eden Aliyev, Gaziantep'te düzenlenen terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden son derece sarsıldığını bildirdi.

Bu kanlı olaydan duyduğu öfkeyi ifade eden Aliyev, mesajında şunları kaydetti:

'Terörün tüm çeşitlerine karşı hep birlikte, kararlılıkla ve devamlı mücadele yürütülmesi gerekiyor. Yaşanan facia nedeniyle size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkel, Başbakan Yıldırım'a taziyelerini iletti

Merkel, Başbakan Yıldırım'a taziyelerini iletti

Almanya Başbakanı Angela Merkel, teröre karşı mücadelede Türkiye'nin yanında olduklarını bildirdi.

Merkel, Gaziantep'teki terör saldırısı dolayısıyla Başbakan Binali Yıldırım'a taziye mektubu gönderdi.

Mektubunda, terör saldırısını en sert şekilde kınadığını belirten Merkel, şunları kaydetti:

''Sayın Başbakan, Gaziantep'teki dün kına gecesinde meydana gelen saldırıyı dehşet içinde haber aldım. Yine masum erkekler, kadınlar ve çocuklar bu korkunç ve korkak saldırının kurbanları oldular. Bu saldırıyı en sert şekilde kınıyorum. Düşüncelerimiz hayatını kaybedenler ve aileleriyle beraber. Sizden ricam aile yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerimizi iletmenizdir. Federal hükümet olarak teröre karşı mücadelede Türkiye'nin yakın bir şekilde yanında olduğumuzun teminatını veriyorum.''

İspanya'dan kınama

İspanya'dan kınama

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo

İspanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'İspanya, Türkiye'nin güneydoğusundaki Gaziantep kentinde cumartesi akşamı meydana gelen ve en az 50 kişinin ölümüne 94 kişinin yaralanmasına neden olan korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır.' ifadesi kullanıldı.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına en derin başsağlığı dileğinde bulunan İspanya hükümeti, ayrıca Türkiye'deki resmi otoriteler ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

Ürdün, Bahreyn ve Katar'dan terör saldırısına kınama

Ürdün resmi haber ajansı Petra'da yayımlanan Ürdün Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumeni'nin açıklamasında da, 'Gaziantep'teki bir düğün salonununu hedef alan saldırıyı kınıyoruz.' denildi.

Bu korkak saldırının karanlık terör örgütlerinin ve şer odaklarının, dünyanın her yerinde masumları hedef alan insan ve yaşam düşmanlığının yeni bir göstergesi olduğu ifade edildi.

Saldırının ayrıca bölge ülkeleri ve uluslararası toplumun tamamının terör örgütleriyle mücadelede el ele vermesi gerektiğini de gösterdiği kaydedildi.

Ürdün'ün terörle mücadele de Türkiye'nin yanında olduğu, Türk hükümetine taziyelerini sunduğu ve yaralılara acil şifa dilediği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsveç: Türkiye bizim desteğimiz konusunda hiç şüphe duymasın

İsveç: Türkiye bizim desteğimiz konusunda hiç şüphe duymasın

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Gaziantep'teki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek 'Türkiye ile teröre karşı her türlü ortak mücadele için işbirliğine varız.' dedi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Wallström, dün Gaziantep'i hedef alan terör saldırısını lanetlediğini ifade ederek Türk milletine başsağlığı diledi.

Türkiye'nin İsveç için çok önemli bir ülke olduğunu söyleyen Wallström, ''Türkiye hakkında Dışişleri departmanında özel toplantı yaptık. Türkiye'nin eskiden olduğu gibi Avrupa Birliği'ne (AB) üye olabilmesi için güçlü desteğimizi devam ettirdiğimiz gerektiğini kararlaştırdık. Türkiye bizim desteğimiz konusunda hiç şüphe duymasın. Türkiye ile teröre karşı her türlü ortak mücadele için işbirliğine varız.'' dedi.

Papa Franciscus: Herkes için barış diliyorum

Papa Franciscus: Herkes için barış diliyorum

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Gaziantep’teki terör saldırısında yaşamını yitirenler ve yaralılar için dua etti. 

Vatikan’ın ünlü Aziz Petrus meydanına bakan Papalık Sarayı’nın penceresinden Pazar günleri Angelus Duası’nı yapan Papa Franciscus, bugünkü duada Gaziantep’te dün akşam bir düğüne yapılan, 50 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı terör saldırısına da değindi. 

Franciscus, 'Sevgili Türkiye’yi vuran kanlı saldırıya dair üzücü haberi almış bulunmaktayım. Saldırının kurbanları, ölenler, yaralılar için dua edelim.' dedi. 

Papa, sözlerini 'Herkes için barış diliyorum.' diye tamamladıktan sonra bir süre sessizce dua etti.

Mısır yönetimi, terör saldırısını kınadı

Mısır Dışişleri Bakanlığı resmi sözcüsü Ahmed Ebuzeyd tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'Türkiye’nin Gaziantep şehrinde gerçekleştirilen, onlarca insanın ölümüne ve yüzlercesinin de yaralanmasına neden olan bombalı terör eylemini kınıyoruz. Mısır halkı böyle kritik bir dönemde Türk halkının yanında yer almaktadır.' ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada ayrıca yaralılara acil şifalar, ölenlerin ailelerine ise başsağlığı dilendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Irak terör saldırısını kınadı

Irak terör saldırısını kınadı

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Cemal

Irak Dışişleri Bakanlığı, Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Cemal tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısını kınıyoruz. Irak devleti olarak terör ve her türlü aşırılığı reddediyoruz.' denildi.

'Komşu Türkiye ve bölge ülkelerinde meydana gelen saldırılar terör gruplarının benimsediği fikrin ne kadar vahşi ve insanlık değerlerinden uzak olduğunu gösteriyor.' denilen açıklamada, terör saldırılarının önlenmesi için uluslararası çabanın artması çağrısı yapıldı.

Barzani de kınadı

Barzani de kınadı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Gaziantep'teki terör saldırısını kınadı. 

Barzani'nin ofisinden yayımlanan mesajda, 'İnsanlık dışı terör saldırısını şiddetle kınayıp, hayatını kaydeden vatandaşların yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz' ifadeleri kullanıldı.

Almanya'dan kınama

Almanya'dan kınama

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Gaziantep'te yaşanan, 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı.

Steinmeier, sosyal paylaşım hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, korkunç bir saldırının Türkiye'yi tekrar sarstığını belirterek, ''Bir kez daha terörün barbar yüzüyle karşılaştık ve yine masum insanlar hayatlarını kaybetti.'' ifadesini kullandı.

Mutluluğun bayramı olan kına gecesinin kabusa dönüştüğünü vurgulayan Steinmeier, ''Düşüncelerimiz hayatını kaybedenler ve onların aile ve dostlarıyla beraber. Bizler de onlarla beraber yas tutuyoruz.'' ifadesine yer verdi.

AB'den saldırıya tepki

AB'den saldırıya tepki

Avrupa Birliği (AB), Gaziantep'teki terör saldırısı sonrası Türkiye'yle olan dayanışmasını ifade etti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili ortak yazılı açıklama yaptı.

Dün geceki patlamanın düğünde eğlenen kadınları, erkekleri ve çocukları vurduğu ifade edilen açıklamada, hayatını kaybedenlerin aileleri ve dostlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dilendi. 

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz da saldırıyı güçlü bir şekilde kınayarak 'Teröristler, sevginin ve hayatın kutlandığı bir yerde ölüm ve keder saçtı.' ifadesine yer verdi.

Suudi Arabistan saldırıyı şiddetle kınadı

Suudi Arabistan saldırıyı şiddetle kınadı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel bin Ahmed Al-Jubeir

Suudi ArabistanGaziantep'te yaşanan terör saldırısını şiddetle kınadı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Suudi Arabistan'ın terörle mücadele konusunda Türkiye'nin yanında yer aldığı ve tam bir dayanışma içerisinde olduğu belirtildi.

Açıklamada, Suudi Arabistan'ın saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine, Türk halkına ve hükümetine taziyelerini sunduğu kaydedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere, Avusturya, Gürcistan, Romanya ve Pakistan saldırıyı kınadı

İngiltere, Avusturya, Gürcistan, Romanya ve Pakistan, Gaziantep'te yaşanan, 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, sosyal paylaşım hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, PKK’nın bu hafta gerçekleştirdiği saldırıları ve son olarak Gaziantep’e yönelik terör saldırısını kınadığını kaydetti.

Johnson, İngiltere’nin teröre karşı mücadelede Türkiye’nin yanında olduğunu bildirdi.Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Gaziantep'te yaşanan, 50 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısını kınadı. 

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gaziantep'te dün gece düzenlenen terör saldırısı karşısında Türkiye'nin yanında yer aldığını bildirdi.

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Gaziantep'teki alçak ve menfur saldırı karşısında Fransa Türkiye'nin yanındadır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum.' ifadelerine yer verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda