Görüş Bildir
Haberler
Gaziantep’te Kebabından Çorbasına Lezzetini Asla Unutamayacağınız Salaş Mekânlar Rehberi

Gaziantep’te Kebabından Çorbasına Lezzetini Asla Unutamayacağınız Salaş Mekânlar Rehberi

Yeter Şirin
28.01.2023 - 07:34

Türk yemekleri denilince ilk akla gelen mutfaklardan olan Gaziantep Mutfağı sadece Türkiye’de değil dünyaca ünlü. Her sene düzenlenen gastronomi festivaliyle de bu lezzetler daha da taçlanıyor. Kebap çeşitleri başta olmak üzere Gaziantep’e kebap çeşitleri, beyran ve saymakla bitmeyecek ünlü Gaziantep yemekleri bulunuyor. Gaziantep’te bilinen yerlerden farklı olarak en iyi salaş yemek yerleri sizin için yazdım sevgili okur. Gaziantep’te ne yenir, nereye gidilir gibi sorularınızın cevabı ve daha fazlası için buyurun yazıya…

Dipnot: Gaziantep seyahatinizde bu yazıda yer alan mekanlarda yediğiniz enfes lezzetlerden dolayı aldığınız kilolardan sorumlu değiliz bilginize... 😁

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sultan Kasabı

Sultan Kasabı

İsmi kasap olabilir ama Sultan kasabı inanın bir kasaptan fazlası. Mekâna geldiğinizde siz sadece hangi eti yemek istediğini söyleyin ustamız sizin için hazırlasın. Kasap Kebapçı olarak yaptıkları etlerin lezzetini anlatmaya kelime bulamıyorum. Gaziantep’e geldiğinizde mutlaka uğramanız gereken bir mekân.

Adres: Aydıntepe, Katip Hoca Cad. No:146, 27500 Şehitkamil/Gaziantep

Açılış – Kapanış saati: 08.00 – 20.30

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Gaziantep’te karnınızı doyurabileceğiniz ayranı istediğiniz kadar içip salatayı her istediğinizde yüzünüze tuhaf bakmayan eti gayet lezzetli ve doyurucu bir mekan iki arkadaş gittik 2 şiş kuşbaşı gayet büyük lokum et, pirzola, sucuk, kıyma 450 TL Antep’e göre gayet iyi.”

Löküs Ciğer

Löküs Ciğer

Gaziantep’e geldiğinizde ciğer yemek için gidilecek birkaç mekandan birisi Löküs Ciğer. Gaziantep Kalesi yakınında bulunan Löküs’te tabure üstünde yiyeceğiniz ciğer, lavaş ve ikramlarla mideniz bayram edecek. Yalnız bu işletmede kredi kartı yada banka kartı geçerli değil nakit para almadan gitmeyin.

Adres: Seferpaşa, Derekenarı Cad No:27, 27400 Şahinbey/Gaziantep

Açılış – Kapanış saati: 09.00- 21.00 (Pazartesi günleri kapalı)

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: Hayatım da yediğim en iyi ciğerdi... Hele ciğerin yanında gelen lavaş ve ikramlar tartışılamaz... Elinize sağlık.”

Küncülü Kebap

Küncülü Kebap

Erken saatte gidip yiyeceğiniz etin tadına doyamayacaksınız. Gaziantep’te salaş ve lezzetli bir mekan arıyorsanız Küncülü aradığınız yer. Dış görünüşüne aldanıp lezzetli değildir demeyin, pişman olabilirsiniz. Bu arada harika adana yapıyorlar bilginize…

Adres: Çakmak, Kadı Cabı Ali Sok. No:3, 27080 Şehitkamil/Gaziantep

Açılış – Kapanış saati: 09.30 – 14.00 (Pazar günleri kapalı)

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Mükemmel lezzet. Kesinlikle tavsiye ederim.”

Muhsinzade

Muhsinzade

Gaziantep Bakırcılar Çarşısında bulunan Muhsinzade'nin küçücük dükkânında inanılmaz lezzetler hazırlanıyor. Fiyat olarak da çok uygun olmasının yanı sıra hangi gün giderseniz gidin asla boş bulamayacağınız bu yer için sıra beklemeyi göze almalısınız.

Adres: Boyacı, Külekçi Çarşısı Sok. 27400 Şahinbey/Gaziantep

Açılış – Kapanış saati: 04.30 – 20.00 (Pazar günleri kapalı)

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu:  Her bütçeye hitap eden, 2015 den kalma fiyatlarıyla hizmet veren asırlık salaş kebapçı. Tesadüfen geçerken kokusuna kapılıp uğradık, pişman da olmadık. Tam fiyat performans.”

Dürümcü Habeş

Dürümcü Habeş

Türkiye’de sadece Gaziantep’te yiyebileceğiniz nohut dürümü denilince akla gelen Habeş, dürümleriyle alışkanlık yapabilir. Nohut dürümünün yanı sıra ökçesi, kızartması, kavurmasıyla sabah erkenden akşama kadar hizmet vermekte. Dürümler o kadar doyurucu ki öğlen tam bir dürüm yediğinizde geceye kadar gayet tok tutuyor, bizzat denendi onaylandı. 😋

Adres: Karagöz, İmeriye Camii Sok. No 6, 27400 Şahinbey/Gaziantep

Açılış – Kapanış saati: 06.30 – 19.30

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: Nohut dürümü süper, şehir dışından arkadaşınızı getirip yedirebilirsinizyukarıda aile yerleri de var.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Et-se Et Şükr- et

Et-se Et Şükr- et

Gaziantep’te kebap çok seviliyor gördüğünü ve anladığınız üzere. Et- se Et Şükr- et de bunu en iyi yapanlardan birisi. Müdaviminin çok olduğu bu mekanda mekanın sahibi başta olmak üzere bütün personel ilgili ve alakalı. Kebabın yanı sıra lahmacun da yapan mekâna Gaziantep’e geldiğinizde mutlaka uğramalısınız.

Adres: Değirmiçem, Emmoglu Apt, Abdullah Çolakoğlu Cad. No: 14/B, 27090 Şehitkamil/Gaziantep

Açılış – Kapanış saati: 09.00 – 21.00

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: Antep’te fiyat anlamında çok uygun, porsiyon olarak hem mideyi hem de gözü doyuracak kadar, lezzet olarak da insanı gayet tatmin ediyor.”

Ciğerci Apo

Ciğerci Apo

Gaziantep Kalesi yanında bulunan Ciğeci Apo, aslında tam bir eski Antep kebapçılığını sürdürüyor. Mekânın salaşlığı, sessizli ve sakinliğine ciğerin ve etin tadı da eklenince gününüz daha da güzel geçecek. Sizde hem kale ve etrafını gezeyim hem de karnım güzelce doysun istiyorsanız Ciğerci Apo’ya uğramadan gezi rotanızı belirlemeyin.

Adres: Türktepe, 27400 Şahinbey/Gaziantep

Açılış – Kapanış saati: Cuma / Cumartesi / Pazar 07.30 – 23.30

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Salaş ve güzel bir mekân.”

Kasap Ekrem’in Yeri

Kasap Ekrem’in Yeri

Çıksorut Camisin çaprazında bulunan Kasap Ekrem salaş görüntüsü ve lezzetli etleriyle baştan Gaziantepliler olmak üzere oraya gidip yemek yiyenleri mest ediyor. Maraş taraklısından adanaya kadar etin her halinin hakkını veren işletme diğer salaş mekânlar gibi kart değil nakit para kabul ediyor.

Adres: Çıksorut, Şht. Şıho Aslancan Sok. No:4, 27080 Şehitkamil/Gaziantep

Açılış – Kapanış saati: 11.30 – 06.30 (Pazar günleri kapalı)

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Kebabı mükemmel, fiyatlar uygun salaş bir yer. Etin yanında yalnızca marul salatası veriyorlar porsiyonu bol. Saat 12.00 - 13.00 arası giderseniz yer bulamıyorsunuz, işletmenin yerini büyütmesi lazım.”

Çorbacı Serkan Usta

Çorbacı Serkan Usta

Gaziantep'te güne çorba ile başlamak istiyorsanız ve erkenden kalktıysanız Çorbacı Serkan’a gitmelisiniz. Salaş görüntüsü sakın gözünüzü korkutmasın çorbaları oldukça leziz. Ciğer ya da kebap yemekten sıkılanlar için bir alternatif Çorbacı Serkan aslında tam bir esnaf çorbacısı. Öğlen kapattığı için erken saatte gitmekte fayda var.

Adres: Yazıcık, Şht. P. Er. Mehmet Çivi Sok. No:13, 27400 Şahinbey/Gaziantep

Açılış – Kapanış saati: 05.30 – 13.30

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Gaziantep'in en lezzetli çorbası.”

Beyrancı Mustafa

Beyrancı Mustafa

Gaziantep’in sabah çorbası olarak kabul edilse de her saat ve öğünde içilen Beyran’ı salaş ama lezzetli bir yerde yemek istiyorsanız Beyrancı Mustafa size göre. Sabah gün doğmadan gidip içmek isteyenlerin sıra oluşturduğu bu lezzetli mekâna siz de mutlaka gitmelisiniz. Sabah saat 10’da kapanıyor ona göre…

Adres: Yazıcık Yazıcık konutları altı 51, D:1b, 27400 Şahinbey/Gaziantep

Açılış – Kapanış saati: 05.30 – 10.00

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “İşletme sahipleri sıcak, samimi ve çok içten her konuda yardımcı oldular çok teşekkür ederiz. Beyran için söylenecek söz yok Gaziantep’in en iyisi. Yolu her düşenin mutlaka uğraması gereken bir yer.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarihi Beyrancı Paçacı Eyüp Usta

Tarihi Beyrancı Paçacı Eyüp Usta

Etin memleketinde olunca sakatat yenmeden dönülmez tabii ki. Paça ve diğer çorbalarda oldukça başarılı olan Eyüp Usta hijyen konusunda gayet başarılı. Lezzetini soracak olursanız, işletmeye ne zaman gidilse kalabalık oluşu bize gereken cevabı veriyor.

Adres: Kozluca, Çiftçi Sok. no 1, 27000 Şahinbey/Gaziantep

Açılış – Kapanış saati: 05.00 – 15.00

Google harita konumu için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Lezzet, fiyat, işletme Antep'in en iyisi olduğunu düşünüyoruz. Babadan oğula geçen böyle yerlerde lezzet sadece damak çatlatıyor. Kardeşlerden biri serviste diğeri aşçı. Giderseniz Kerime selam söyleyin :).”

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?