Görüş Bildir
Haberler
Beyranı, Baklavası, Kebabı... Vedat Milör'ün Gaziantep Lezzet Rehberi!

Beyranı, Baklavası, Kebabı... Vedat Milör'ün Gaziantep Lezzet Rehberi!

Beyza
26.11.2022 - 06:10

Yemek yemek zaten çok güzelken lezzet şehri Gaziantep söz konusu olduğunda bu güzellik kat be kat artıyor. Yemekleriyle ünlü Gaziantep'te nerede ne yenir? Buyrun efendim...

Beyrancı Mustafa

Beyrancı Mustafa

Beyrancı Mustafa oldukça mütevazı bir mekan. Tek bir yemeğe yani beyrana yoğunlaşarak çalışıyor. Porsiyonları da bir hayli cömert. Tek olumsuz yönü ise saat 10'a kalmadan beyranın bitiyor olması. Hafta sonları ise sabah 8'den önce gitmezseniz yine beyran bulamayabilirsiniz. 

Adres: Beyrancı Mustafa, Yazıcık Mahellesı, Yazıcık konutları 1b D:altı 51, 27400 Şahinbey/Gaziantep

Kullanıcı yorumu: Gaziantep’te yediğim Beyranlar arasında eti ve sarımsağı en bol olan burası idi. Dükkanın tam karşı çaprazında tırnak pide fırınından sıcacık gelen pideyle yemek, keyfi bir kat daha artırıyor. Uykunuzdan feragat etmek dışında sizi üzebilecek bir detay yok.

Baklavacı Zeki

Baklavacı Zeki

İşletmenin sahibi olan Bülent Bey, İTÜ mezunu bir mühendis. İşletmesini ise usta bir aşçı olan büyük dedesi Mehmet Maasinoğlu'nun bilgi mirası ile devam ettiriyor. Şöbiyetleri çıtır çıtır olan bu işletme küçük ölçekli çalışıyor. Şerbetleri ve baklavaları ise oldukça lezzetli. Eğer ziyaret ederseniz su böreğini de mutlaka denemelisiniz. 

Adres: Alleben Mahallesi, Atatürk Blv. 38/B, 27010 Şahinbey/Gaziantep

Kullanıcı yorumu: Gaziantep'te baklava yenilecek ilk yer burasıdır. sadece baklava yemeyin, taze ise şöbiyet (bekleyince içindeki kaymak nedeniyle yumuşuyor) ve bol fıstıklı tereyağlı kurabiyesini kesin denemelisiniz

İmam Çağdaş

İmam Çağdaş

İmam Çağdaş'ın soğanlı lahmacunu oldukça lezzetli. Kuzu eti ile yapılan lahmacunlar hem çok iyi pişiyor hem de içi sulu kalıyor. Eğer yolunuz Gaziantep'e düşerse mutlaka soğanlı lahmacunu denemelisiniz. 

Adres: Şekeroğlu mah, Gümrük Cd. Uzun Çarşı No:49, 34200 Şahinbey/Gaziantep

Kullanıcı yorumu: Gaziantep’te bugün İlk olarak imam çağdaşa geldim sizi tavsiyeniz üzerine önce soğanlı lahmacun yedim gayet iyiydi ama bir şahaser değil ama Ali nazik (şişten) benim için tam bir şaheserdi baklavalara gelince finalde bi kare baklava bi midye yedim baklava gayet iyiydi ama midye orta segment beklentimin altında kaldı ama yine de imam çağdaş Antep’e giden için vazgeçilmeden gidilecek bi yer.

Kebapçı Halil Usta

Kebapçı Halil Usta

Kebapçı Halil Usta'nın gerçek bir et uzmanı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Halil Usta 8 yaşından beri kasaplık yapıyor ve lokantasında yalnızca koyun eti kullanıyor. Lokantaya gittiğinizde yapmanız gereken tek şey ise seçimi Halil Usta'ya bırakmak. Size kalan ise odun ateşinde yavaş yavaş pişen yemeklerin tadını çıkarmak. 

Adres: Halil Usta, Karşıyaka Mah., Tekel Cad. Öcükoğlu Sok. No:6, 27500 Şehitkamil/Gaziantep

Kullanıcı yorumu: Favori kebapçım burası. Gaziantep’e gidince kesin uğrarım. Keme mantarı zamanında giderseniz onu denemeden dönmeyin

Ünal Et Lokantası

Ünal Et Lokantası

Ünal Et Lokantası, merkezden biraz uzak ancak gidilmeye değer. Burayı bu kadar değerli kılan şey ise katmerleri. Katmerler, kaymağın kendi yağı ile ve taş fırınında pişiyor. Bu mekanda aynı zamanda değişimli çıkan yemekler ve beyran da var. Seçim sizin!

Adres: 1 Organize Sanayi Bölgesi, 27600, Şehitkamil/Gaziantep

Kullanıcı yorumu: Antep’in en iyi et lokantası demek abartı olmaz. Menüdeki tüm seçenekler çok başarılı.Hafta içi öğlen saatlerinde giderseniz kendinizden geçmeniz kuvvetle muhtemel.

Tadım Lokantası

Tadım Lokantası

Tadım Lokantası'nın asıl sahiplerinin mesleği kasaplık. Ancak 2022 yılından bu yana işletmecilik yapıyorlar. Yemekleri ise genellikle yöresel ve sezona uygun şekilde çıkıyor. 

Adres: Sanayi Mahallesi, Göllüce Cd., 27110 Şehitkamil/Gaziantep

Kullanıcı yorumu: Gaziantep’te sulu ve fırın yemekleri ile soğan kebabı, patlıcan kebabı, soğanlı lahmacun gibi lezzetleri aynı anda mükemmel yapan tek gerçek esnaf lokantası.

Dukat Beyran

Dukat Beyran

Dukat Beyran, daha önce bahsettiğimiz Metanet Lokantası'ndan ayrılan Harun Usta tarafından kurulan bir işletme. Burada kelle paça ya da beyran yemeyi tercih edebilirsiniz nacak eğer beyran için gidiyorsanız günün erken saatlerini seçmeniz gerekiyor. 

Adres: Fevzipaşa Mahallesi, Korutürk Caddesi No:36, 27665 Şehitkamil/Gaziantep

Kullanıcı yorumu: Beyran çok güzeldi, bunun yanında et kavurma yedik harikaydı. Pideleri de güzeldi. Muhakkak ziyaret edilmeli

Bu içerikleri de okumak isteyebilirsiniz;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın