Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray'ın Şampiyonluk Öyküsü

Galatasaray'ın Şampiyonluk Öyküsü

Enver K.
25.05.2015 - 23:24 Son Güncelleme: 26.05.2015 - 09:56

2014-15 sezonuna Cesare Prandelli ile giriş yapan Galatasaray, Ekim ayından sonra Hamzaoğlu ile beraber şampiyonluk yolunda dev adımlar attı. İşte şampiyonluğa giden yol...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Roberto Mancini ile yolları ayıran G.Saray yönetimi, 2014-2015 sezonunda da 'İtalyan' modeli ile devam kararı aldı. İtalya Milli Takımı'ndan ayrılan Prandelli, sezona Cimbom ile başladı.

Cimbom, Prandelli yönetiminde ilk üç haftada tek galibiyet alınca homurdanmalar da başladı. Balıkesirspor yenilgisi, akıllara 'Bu sezon kabus mu olacak?' sorusunu getirdi.

G.Saray'da yapılan seçimde Ünal Aysal, bayrağı 25 Ekim 2014'te Duygun Yarsuvat'a bıraktı.

Prandelli yönetimindeki Cimbom, Ekim ayında TT Arena'da yarıştaki rakibi F.Bahçe'yi 2-1 yendi. Bu galibiyet, Sneijder ile geldi ve Prandelli'nin de ömrünü uzatmış oldu.

F.Bahçe galibiyetinden sonra 26 Ekim'de Başakşehir deplasmanına giden Cimbom, 4-0 gibi şok bir yenilgi aldı. Bu skor, Prandelli tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

G.Saray'a Duygun Yarsuvat yönetimi ile beraber geri dönen Abdurrahim Albayrak, kısa vadede Prandelli ile devam edecekleri yönünde açıklamalar yapsa da, işler planladıkları gibi gitmedi.

Başakşehir yenilgisinden sonra Kasımpaşa ve Karabük maçlarını kazanan Prandelli'nin G.Saray'ını bitiren maç, TT Arena'daki Trabzonspor karşılaşması oldu. Trabzon, maçtan 3-0 galip ayrıldı. Cimbom ise -2 averajla 3. sırada kaldı.

Trabzonspor yenilgisi sonrası Prandelli ile yolları ayıran G.Saray yönetimi, 29 Kasım'daki Gaziantepspor deplasmanına Taffarel yönetiminde çıktı ve çok kritik bir galibiyet aldı. Bu maç, dönüm noktalarından biri oldu...

G.Saray yönetimi, 1 Aralık'ta teknik adamlık koltuğuna Hamza Hamzaoğlu'nu getirdiğini duyurdu. Hamzaoğlu, bu sırada Türkiye'de Fatih Terim'in yardımcılığını yapıyordu.

Hamzaoğlu yönetimindeki Cimbom, 6 Aralık'ta Akhisar maçını 2-1 kazandı. Hamzaoğlu, Mart Saracoğlu'nda oynanacak olan F.Bahçe derbisine kadar 29 puan topladı ve takımı liderlik yarışında tutmayı başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8 Mart'ta Kadıköy'de oynanan derbiyi Fenerbahçe 1-0 kazandı. Ancak daha sonra F.Bahçe'nin yaşadığı kayıplar, G.Saray'ın iddiasının sürmesini sağladı.

G.Saray, ligin ilk yarısında 3-0 yenildiği Trabzonspor'a, Hamzaoğlu yönetiminde de deplasmanda 2-1 kaybetti. Ancak Cimbom buna rağmen 26. haftayı yine F.Bahçe'nin önünde lider geçmeyi başardı.

G.saray'ın Trabzonspor yenilgisinden sonra aldığı 1-0'lık kritik galibiyetler, şampiyponluk yolundaki kırılma anlarından oldu. TT Arena'da oynanan Gaziantepspor maçı bunlardan biriydi. Cimbom, Hakan Balta'nın 85. dakikadaki golüyle 1-0 kazandı.

G.Saray, en kritik galibiyetlerden birini de Konyaspor karşısında aldı. Kocaman'ın çalıştırdığı Konya karşısında zorlanan Cimbom, 84. dakikada Selçuk İnan'ın golüyle galibiyete uzandı.

G.Saray, 19 Nisan'da kaybettiği Trabzonspor maçından sonra hem gol yemedi, hem de 6'da 6 yaparak aldığı 18 puanla liderliğini korumayı başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yasin Öztekin, kritik maçlarda attığı gollerle G.Saray'a kritik maçlar kazandırdı. Bunlardan biri de 12 Mayıs'taki Mersin deplasmanı oldu.

33. haftada daha önceden şampiyonluk şansını kaybeden Beşiktaş'ı konuk eden G.Saray, rakibini 2-0 yendi ve son haftaya da 76 puanla lider girmeyi başardı.

4. yıldızı takan Galatasaray, daha önce de 3. yıldıza Fenerbahçe'den önce ulaşmayı başarmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
16
4
1
1
0
0