Görüş Bildir
Haberler
Futbolun Kalbi Fransa'da Atacak! İşte Tüm Takımların Euro 2016 Kadroları

Futbolun Kalbi Fransa'da Atacak! İşte Tüm Takımların Euro 2016 Kadroları

Fransa'da düzenlenecek olan Euro 2016 öncesi heyecan had safhada. Ülkemizin de yer alacağı turnuvada tüm takımlar 23 kişiden oluşan kadrolarını açıkladı.

İşte 24 takımın Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek kadroları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

A Grubu

Fransa

Fransa

Ev sahibi Fransa, genç ve iddialı kadrosuyla turnuvanın favorilerinden. Payet, Griezmann, Pogba, Kante, Coman gibi genç yıldızlarıyla şampiyonluk kovalayacaklar. Şantaj skandalında davalık olan Mathieu Valbuena ve Karim Benzema ise teknik direktör Didier Deschamps tarafından kadroya dahil edilmediler.

İsviçre

İsviçre

Son yılların turnuvalarına gedikli takımı İsviçre'de Kasımpaşa’dan Eren Derdiyok ve Galatasaray’ın İtalya ekibi Genoa’ya kiraladığı Blerim Dzemaili kadroya dahil edildi. Premeir Lig şampiyonu Leicester City’nin Türk asıllı futbolcusu Gökhan İnler ise kadroya alınmadı.

Romanya

Romanya

Genç ve başarılı bir jenerasyon yakalayan Romanya'da, Gençlerbirliği forması giyen Bogdan Stancu ile Osmanlıspor'dan Gabriel Torje tanıdık isimler. 

Arnavutluk

Arnavutluk

İlk kez Avrupa Şampiyonası'na katılacak olan Arnavutluk'un EURO 2016 kadrosunda Süper Lig'de Medipol Başakşehir forması giyen Cikalleshi'nin yanı sıra bir dönem Galatasaray'da da top koşturan Loric Cana da yer buldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

B Grubu

İngiltere

İngiltere

Yeni jenerasyonuyla büyük heyecan yaratan ve kupanın favorilerinden gösterilen İngiltere'de ilk milli maçında gol atan en genç futbolcu unvanını elinde bulunduran Manchester United'ın 18 yaşındaki oyuncusu Marcus Rashford da kadroda yer aldı. Fabian Delph, Andros Townsend ve Danny Drinkwater gibi oyuncular ise kadroda yer bulamadı.

Galler

Galler

Galler, Real Madrid'in yıldız futbolcusu Gareth Bale önderliğinde Arsenal'li Aaron Ramsey ve Liverpool'dan  Joe Allen'lı kadrosuyla turnuvada sürpriz yapması beklenen takımlardan. 

Slovakya

Slovakya

Son yılların güçlü takımı Slovakya Maret Hamsik'li kadrosuyla turnuvada sürpriz kovalayacak. Fenerbahçe'nin bu sezon Bursaspor'da kiralık olarak forma giyen Slovak oyuncusu Miroslav Stoch ve bir dönem Bursaspor forması da giyen Stanislav Sestak da kadroda yer alıyor. 

Rusya

Rusya

Kadroya Rus vatandaşlığına geçen Schalke 04'ün Alman asıllı orta saha oyuncusu Roman Neustadter ve Lokomotiv Moskova'nın Brezilya asıllı kalecisi Guilherme de dahil edildi. Sakatlığı bulunan CSKA Moskovalı Alan Dzagoev ile Zenit'in tecrübeli futbolcuları Yuri Zhirkov ve Aleksandr Kerzhakov'a yer verilmedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

C Grubu

Almanya

Almanya

Turnuvanın en büyük favorisi Almanya'da Beşiktaş'ın golcüsü Mario Gomez ve Galatasaraylı Lukas Podolski kadrodaki yer buldu. Dortmund'un yıldız oyuncusu Marco Reus, fiziken hazır olmaması nedeniyle Euro 2016 kadrosundan çıkarıldı.

Polonya

Polonya

''Futbol birleştirir' sloganıyla Euro 2016'da mücadele edecek olan Polonya'da takımın en önemli ismi Robert Lewandowski. Turnuvanın en merak edilen takımlarından biri olan Polonya'nın göstereceği performans merak konusu.

Kuzey İrlanda

Kuzey İrlanda

Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele edecek olan Kuzey İrlanda Milli Takımı Premier Lig tecrübesi olan oyuncularıyla sürpriz yapmaya çalışacak.

Ukrayna

Ukrayna

Beşiktaş forması giyen kaleci Denys Boyko'nun da yer aldığı kadroda Sevilla'lı oyuncu Yevhen Konoplyanka takımın en büyük kozu olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

D Grubu

Türkiye

Türkiye

Turnuvanın en zor gruplarından birinde mücadele edecek takımımızda Serdar Aziz, Yasin Öztekin, Alper Potuk, Gökhan Töre ve Mevlüt Erdinç gibi oyuncular kadroda yer almadı. 

İspanya

İspanya

Gruptaki en zorlu rakibimiz İspanya Milli Takımı alışıldık kadrosuyla turnuvada yer alacak. Genç yetenek Saul Niguez,  Juan Mata ve Real Madridli Isco'nun dahil edilmediği kadrosuyla İspanya yine favorilerden biri.

Hırvatistan

Hırvatistan

Sürpriz yapabilecek takımlardan biri olan Hırvatistan'da Liverpool'lu savunma oyuncusu Lovren ve geleceğin yıldızı olarak gösterilen Barcelona'lı Alen Halilovic kadroda yer almadı.

Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti

Euro 2016 elemelerinde de aynı grupta yer aldığımız Çek Cumhuriyeti'nde Bursaspor forması giyen Tomas Sivok ile Tomas Necid, Kasımpaşalı David Pavelka ile geçen sezon Fenerbahçe forması giyen ve Sparta Prag ile anlaşan Michal Kadlec'de kadroda yer buldu. 36 yaşındaki Tomáš Rosický de kadrodaki isimlerden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

E Grubu

İtalya

İtalya

Napolili orta saha oyuncusu Jorginho ve Riccardo Montolivo'nun alınmadığı kadroyla İtalya uzun süre sonra zayıf bir kadroyla turnuvaya katılıyor. Ama 4 Dünya Kupası sahibi takımın ne yapacağı hiçbir zaman belli olmaz?

İsveç

İsveç

Zlatan Ibrahimovic önderliğindeki İsveç'te Kasımpaşa'dan kaleci Isaksson, Trabzonspor'dan Erkan Zengin ve daha önce ülkemizde Gençlerbirliği forması giyen Jimmy Durmaz da yer alıyor. Turnuvanın potansiyel sürpriz adaylarından İsveç'in performansı merak ediliyor.

Belçika

Belçika

Altın jenerasyonu yakalayan Belçika'da  geçen sezon Galatasaray'da oynayan Jason Denayer kadroda yer alırken, Trabzonsporlu Luis Pedro Cavanda kendisine 23 kişilik kadroda yer bulamadı. Kadroda sakatlığı bulunan Vincent Kompany'nin yanı sıra Nacer Chadli ve Adnan Januzaj da yer almadı.

İrlanda

İrlanda

Efsane golcü Robbie Keane'nin de yer aldığı kadrosuyla İrlanda yine turnuvaya renk katacak takımlardan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

F Grubu

Portekiz

Portekiz

Fenerbahçe'den Luis Nani ve Bruno Alves ile Beşiktaş'tan Ricardo Quaresma'nın da bulunduğu kadroyla Portekiz, Cristiano Ronaldo önderliğinde bu sefer şampiyon olmak amacında.

Macaristan

Macaristan

1972'ten bu yana ilk kez turnuvaya katılacak olan Macaristan'da Bursaspor forması giyen Balazs Dzsudzsak da yer aldı. Pijama altıyla maça çıkan 40 yaşındaki efsane kaleci Gábor Király de yine kadroda kendine yer bulanlardan.

İzlanda

İzlanda

Euro 2016 elemelerinde grubumuzdan lider olarak çıkan İzlanda sürpriz yapabilecek kapasitede. Premier Lig tecrübesi olan oyuncuları ve fiziki kuvvetleriyle bunu başarabilirler.

Avusturya

Avusturya

Uzun süre sonra bu kadar güçlü bir takımla turnuva oynayacak olan Avusturya'da Ramazan Özcan ve Marc Janko gibi tanıdık isimler kadroda yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
111
28
14
7
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BazarovTheBlack

Çakma imparator Semih Kaya'yı kadroya alıp Serdar Aziz ya da Ersan Gülüm'den birini almayarak rengini yine belli etti.Bu seneki gs defansını ve Semih'in hata... Devamını Gör

BazarovTheBlack

Serdar Aziz'in sakat olduğunu bilmiyordum.Bırak Ersan'ı daha kimleri alabilirdi Semih'in yerine.Adam tel tel döküldü.Olcay desen öyle Alper'in hakkı yendi.

Halil Arslan

İtalya'nın kadrosuna zayıf demek de biraz şov bence, Kale ve savunma anlamında tunuvadaki net en iyi takım. Orta saha olarak da Verratti'nin olmayışı büyük e... Devamını Gör

BazarovTheBlack

Nerde o Cassano, Pazzini, Gilardino ve Del Piero'lu Azzurri yaa...Yeni yetme Insigne, Zaza, devşirme Eder'i görünce insanın güvenesi gelmiyor.

republicofturkey

Beyler demedi demeyin belcika sampiyon olur biz ya finalde yada yari finalde kaybederiz..