Görüş Bildir
Haberler
Favori Atıştırmalıklarını Seç Sevebileceğin 3 Belgesel Önerelim!

Favori Atıştırmalıklarını Seç Sevebileceğin 3 Belgesel Önerelim!

Penny
27.10.2021 - 14:00 Son Güncelleme: 27.10.2021 - 14:24

Belgeseller son dönemlerde ufuk açmasının yanı sıra aynı zamanda keyif de veriyor. Sen de favori atıştırmalıklarını seç keyif alabileceğin 3 belgesel önerelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle sen belgeseli atıştırmalıklarla mı izlersin yoksa kayıt kalemle not alarak mı?

1. Öncelikle sen belgeseli atıştırmalıklarla mı izlersin yoksa kayıt kalemle not alarak mı?

2. Atıştırmalık denince cips. Peki senin favori cipsin hangisi?

3. Peki bu sağlıklı ciplerden hangisi?

4. Sağlık demişken, kuruyemişlerden hangisi?

5. Yaz bitiyor ama dondurma sevenler için dondurmanın mevsimi olmaz. Bu dondurmalardan hangisi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tarafını seç bakalım;

7. Son olarak bir belgeselden beklentin nedir?

7. Son olarak bir belgeselden beklentin nedir?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sana önereceğimiz belgeseller;

Sana önereceğimiz belgeseller;
  • 100 İnsan

Farklı geçmişlere sahip olan yüz cesur insan; yaş, cinsellik, mutluluk ve insan olmanın diğer yönlerini inceleyen neşeli deneylere katılıyor.

  • Connected: Her şeyin Gizli Bilimi

Connected: Her şeyin Gizli Bilimi, gazeteci Latif Nasser'in birbirimize ve evrene nasıl incelikli ve şaşırtıcı şekilde bağlandığımızı araştırdığı eğlenceli bir belgesel. 

  • The Minimalist Less is Now

Özünde minimalizm olan bir akım kuran eski dostlar Joshua Fields Millburn ve Ryan Nicodemus, daha az şeyle nasıl daha iyi bir hayat sürebileceğimizi anlatıyor.

Sana önereceğimiz belgeseller;

Sana önereceğimiz belgeseller;
  • Son Şaman

İntihardan uzaklaşmak için son bir çaba içinde olan, klinik olarak depresif genç adam eski bir şaman ayinine katılmak için Amazon'a gider.

  • Satıcının Yolculuğu

Gürcistan'da gezgin bir satıcı, para biriminin patates olduğu ve yoksulluğun hevesleri kursakta bıraktığı kırsal bir bölgedeki yaşama göz atmamızı sağlıyor. Bu samimi belgesel, 2018 Sundance Film Festivali'nde belgesel dalında Kısa Film Jüri Ödülü'nü kazandı.

  • Biking Burders

Benzersiz bir bağış toplama macerasını konu alan bu belgeselde sıkı dostlar Max ve Nono, okul inşa etmeye yetecek parayı toplamak için Berlin'den Pekin'e pedal çeviriyor.

Sana önereceğimiz belgeseller;

Sana önereceğimiz belgeseller;
  • İnsan Seli

Ai Weiwei'nin yönetmenliğini yaptığı belgesel, 65 milyon insanın; savaş, açlık ve iklim değişikliği nedeniyle zorla yerlerinden edilmesini anlatıyor. Afganistan, Bangladeş, Fransa, Yunanistan, Almanya, Macaristan, Irak, İsrail, Meksika, Pakistan, Filistin, Sırbistan, Suriye, Türkiye ve diğer ülkelerde 1 yıl boyunca çekilen yapım, ülkelerdeki yaşanan afetleri görüntüler ve fotoğraflarla yansıtıyor.

  • Son Günler

Oscar ödüllü bu belgesel, Holokost'un ve Hitler rejiminin korkunç zulmüne göğüs germek zorunda kalmış beş Macar Yahudisi'nin yürek burkan hikâyelerini ekrana taşıyor.

  • Casusluk Sanatı

Casusluk oyunu ciddi bir iştir. Bu amaçla geliştirilen aletler ve teknolojiler ise tarihler boyunca casusların kendileri kadar önemli olagelmiştir.

Sana önereceğimiz belgeseller;

Sana önereceğimiz belgeseller;
  • Challanger: Son Uçuş

Mühendisler, yetkililer ve mürettebatın aileleri, 1986'da gerçekleşen Uzay Mekiği Challenger felaketini ve bunun ardından yaşananları kendi bakış açılarından aktarıyor. Oscar ödüllü Daniel Junge ve Steven Leckart'ın yönettiği dizinin yapımcısı J.J. Abrams'ın şirketi Bad Robot Productions.

  • Dünyada Gece

Dünya'da Gece, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan hayvanların gizli yaşamlarını gün yüzüne çıkarıyor. ... Dünya'da Gece ile geceye yabancı olan insanoğlunun, yeni teknoloji sayesinde gezegenin mucizelerine, hayvanların bilinmeyen yaşamlarına yaptığı keşif aktarılıyor.

  • Kedilerden Uzak Durun

Sapkın bir suçlunun dehşet verici videolar paylaşmasının ardından insan avına çıkan bir grup amatör internet dedektifi, karanlık bir yeraltı dünyasının içine çekilir. Bu belgesel dizisi En İyi Kurgusal Olmayan Yapım Senaryosu dalında Emmy kazandı.

Sana önereceğimiz belgeseller;

Sana önereceğimiz belgeseller;
  • Yüksek Skor

Oyunlardaki dünyalara ve karakterlere hayat veren yenilikçi insanların görüşlerini yansıtan bu belgesel dizisi, klasik video oyunlarının geçmişine ışık tutuyor. 

  • Elmo Olmak: Bir Kuklacının Hikayesi

Elmo'nun yaratıcısı Kevin Clash'in Baltimore'un işçi mahallelerinden Jim Henson'ın 'Susam Sokağı'na uzanan müthiş serüveni, Whoopi Goldberg tarafından aktarılıyor.

  • This is Pop

Festivallerin, Auto-Tune'un, erkek müzik gruplarının etkisi gibi birçok konuyu ele alan bu belgesel dizisiyle gözde pop şarkılarınızın ardındaki gerçek öyküleri keşfedin. T-Pain, Shania Twain, Boyz II Men, Chuck D, Brandi Carlile ve daha niceleri birinci elden popun öyküsünü anlatıyor.

Sana önereceğimiz belgeseller;

Sana önereceğimiz belgeseller;
  • Sağlık Komploları

Bu film, hem diyet ve hastalık arasındaki bağlantıyı hem de sağlık, ilaç ve gıda sektörlerine yatırılmış olan milyonlarca doları inceliyor. Leonardo DiCaprio tarafından desteklenen 2014 tarihli 'Cowspiracy: Sürdürebilirliğin Sırrı' adlı belgeselin devamı.

  • Explained

Vox'un bu aydınlatıcı dizisi kripto paranın yükselişi, diyetlerin neden başarısız olduğu ve K-popun çılgın dünyası gibi çok çeşitli konuları derinlemesine inceliyor.

  • The Game Changers

Vizyoner bilim insanları ve seçkin sporcularla görüşen bir UFC dövüşçüsü, insan performansı ve sağlığına en uygun beslenme şeklini bulmak için bir yolculuğa çıkar. Yönetmen Oscar ödüllü Louie Psihoyos (“Koy”). Yapımcılar Jackie Chan, Arnold Schwarzenegger ve James Cameron.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
21
14
10
6
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
RedDraco

Son Şaman Satıcının Yolculuğu Biking Burders

kaneki_tokyo.ghoul

Sağlık Komploları Bu film, hem diyet ve hastalık arasındaki bağlantıyı hem de sağlık, ilaç ve gıda sektörlerine yatırılmış olan milyonlarca doları inceliyor.... Devamını Gör

Gizem Yenikler

Yüksek Skor Oyunlardaki dünyalara ve karakterlere hayat veren yenilikçi insanların görüşlerini yansıtan bu belgesel dizisi, klasik video oyunlarının geçmişin... Devamını Gör