Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe'ye Saldırı: Deliller Bulundu, Fail Aranıyor

Fenerbahçe'ye Saldırı: Deliller Bulundu, Fail Aranıyor

Fatih
05.04.2015 - 21:32 Son Güncelleme: 06.04.2015 - 10:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Trabzon'da Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırı ile ilgili bölgede yapılan aramada, dere yatağında av tüfeği bulundu. Saldırı öncesinde Twitter hesabından tehditte bulunan bir kişinin ise ifadesi alındı.

Rize'den Trabzon Havalimanı'na giden Fenerbahçe kafilesinin otobüsüne ateş açılmasıyla ilgili soruşturmada kapsamında otobüsün silahlı saldırıya uğradığı bölgede inceleme yapan polis ve jandarma ekipleri, olay yeri yakında bir dere yatağında av tüfeği ile av tüfeği fişeğine ait bir tapa buldu.

Polis ve jandarma ekipleri incelemelerini orta viyadüğün girişindeki refüjde yoğunlaştırdı. Ekipler, otobüsün saldırıya uğradığı yerle tapanın bulunduğu nokta arasındaki yaklaşık 250 metrelik mesafe bulunduğunu belirledi. Ekipler, olayın yaşandığı bölgedeki ormanlık alana çıkan yol kenarındaki bir ağacın dallarında da av tüfeğine ait saçma izi tespit etti. Buraya yaklaşık 100 metre uzaklıktaki dere yatağında da bir adet av tüfeği bulundu. Bulunan tüfekle fişek tapasının saldırıda kullanılıp kullanılmadığı, yapılacak incelemelerin ardından tespit edilecek.

Tweet atan kişinin ifadesi alındı

Anadolu Ajansı'na göre, olay öncesinde, dün sabah saatlerinde Twitter hesabından paylaşımda bulunan M.D, Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, kendisinin saldırıyla bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Araklı ilçesinde ikamet eden M.D. Twitter'daki paylaşımında, “Fenerbahçelileri Trabzon havaalanına, yol güzergahına bekliyoruz. Biz nöbetteyiz. Havaalanına giremeyeceksiniz. Burası Trabzon' ifadelerini kullandı.

DHA'ya göre ise, M.D. ile birlikte bir arkadaşı da gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı: Delillerin önemli kısmı elimizde

Konuyla ilgili açıklama yapan Sebahattin Öztürk, 'Şu an itibariyle size söyleyebileceğim en önemli husus; suç delillerinin önemli bir kısmının elimizde olduğu ama failin henüz elimizde olmadığıdır.' dedi.

Öztürk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'En kısa zamanda failinin bulunmasıyla bu meselenin açıklığa kavuşacağına inanıyorum. Böyle bir güzide kurumumuza yapılmış olan bu menfur saldırının izahı yoktur, akılla izah edilecek bir tarafı yok, taraftarlıkla da izah edilecek bir durumu yok. Böyle şeyler oluyor ama olduğu takdirde de gerekenler yapılacaktır.'

Vali Öz: Av tüfeğiyle iki el ateş edildi

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de, silahlı saldırının gerçekleştiği yerde sabah inceleme yaptı, yetkililerden bilgi aldı. Vali Öz, saldırıyla ilgili görüntü kaydı olduğunu ve bunu izlediğini belirtti:

'Az önce kendim de izledim. Konvoyun arkasından polis ekibinin çektiği kamera görüntüleri var. O ekibimizin çektiği görüntülerde de otobüse iki el, büyük ihtimalle bir av tüfeğiyle, iri saçmalar olduğu gözüküyor; ateş edilmiş olduğu gözüküyor. Bununla ilgili arkadaşlarımız bölgede çalışmalara devam ediyor. Bölge, ormanlık ve arazi yapısı zor bir bölge. Umarız kısa sürede sonuç alırız.'

'Yaralı şoför kendine geldi'

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, silahlı saldırıda yaralanan şoförü de, tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde ziyaret etti. Öz, kendisine gelen ve durumu iye olan şoförün büyük bir cesaret ve kahramanlık gösterdiğini vurguladı:

'Olayın görüntülerini izledikten sonra saldırının ardından aracı sağa çekmesi, büyük kahramanlık ve cesaret gösterdiğini görüyoruz. O yönden bakıldığında gerçekten büyük bir sıkıntının önüne geçildiği görülüyor. Şoför arkadaşımızın sağlık durumu iyi, konuşulanlara cevap verebiliyor. İnşallah kısa zamanda normal servise de alınır.'

'Yerel saldırı ihtimali yüksek ama...'

Gazetecilerin soruları üzerine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, saldırı sırasında arkadaki polis aracından çekilen görüntüleri bir kez daha anlattı:

'Evet, bizim otobüsün arkasından gelen polis aracının çektiği görüntülerde, iki el silah sesi duyuluyor ve bunun üzerine şoförümüz dörtlüleri yakarak aracı sağa çekiyor. Bu gelen silah sesleri ve yaralı şoförümüzün üzerinden çıkan bulgular, saçmalar şekliyle 2 el ateş edildiğini gösteriyor.'

Vali, olayın terör bağlantısı olup olmadığı sorusu üzerine, şu anki bulgularla bunu söylemenin doğru olmadığı söyledi.

Öz, 'Av tüfeğiyle yerel bir saldırı olma ihtimali yüksek ancak tüm ihtimalleri de gözden uzak tutmamak gerekiyor. Bütün yönleriyle değerlendiriyoruz' şeklinde konuştu.

Şoförün vücudundan çıkan parçalar emniyete verildi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü ise, şoförün vücudundan çıkan parçalar için, 'Ben bir hekim olarak o konuda yorum yapamam. Birtakım metal parçalar çıkardık, o parçaları emniyet güçlerine teslim ettik. Onlar sanıyorum bu konuda inceleme yapıp sizi aydınlatacaklardır ama ben 'saçma mıydı kurşun muydu' diye yorum yapamam' ifadelerini kullandı.

'Çok profesyonelce bir eylem'

Yaralı şoförü ziyaret edenlerden biri de, Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan'dı. Hastane çıkışı gazetecilere konuşan Aslan, saldırının Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında son yıllarda yaşanan gerilimle ilgisinin olup olmadığı yolundaki soru üzerine şunları söyledi:

'Bunları konuşmak doğru değildir. Bunlar tamamen farklı şeyler. Şu anda Fenerbahçe'yle bizim ne maçımız var ne de yakında verilmiş bir demecimiz var. Maç bizimle ilgili değil, Rize'yle ilgili. Bununla alakalı değil, ötesi bir şey bu. Bunun en kısa zamanda açıklanması, gerçeğin açığa çıkması, futbol camiasının da rahatlatılması gerekiyor. Çok profesyonelce yapılmış bir eylem. Ciddi bir suikast girişimine benzer bir durum bu.'

Cumartesi akşamı oynanan Rizespor maçı sonrası İstanbul'a dönmek için Rize'den Trabzon Havalimanı'na giden Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsüne Trabzon'un Araklı ilçesi girişindeki viyadükte seyir halindeyken bir cisim isabet etmişti. Olayda araç sürücüsü Ufuk Kıran yüzünden yaralandı. Takım otobüsü teknik heyetin müdahalesiyle güçlükle durdurulabildi. Trabzon valisi ilk açıklamada otobüsün camına taş isabet ettiğini söyledi. Ancak daha sonra olayın silahlı saldırı olduğu anlaşıldı.

Kulüplerden ve TFF'den kınama

Trabzonspor Kulübü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Çaykur Rizespor maçı sonrası Trabzon Havalimanına dönerken Sürmene istikametinde Fenerbahçe kafilesinin içinde bulunduğu otobüse yapılan, spor ve insanlıkla bağdaşmayan çirkin ve ahlaksız saldırıyı esefle kınıyoruz. Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun diyor, saldırıda yaralanan otobüs şoförüne acil şifalar diliyoruz. Bu saldırıyı yapanların biran önce emniyet güçlerimiz tarafından bulunup, adalete teslim edilmesini bekliyoruz.'

Çaykur Rizespor'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada da 'Maç sonrası havaalanına dönerken Sürmene yakınlarında Fenerbahçe kafilesi otobüsüne yapılan silahlı saldırıyı kınıyor ve kabul edilemez buluyoruz. Saldırıda yaralanan otobüs şoförüne acil şifalar diliyoruz' ifadelere kullanıldı. Milli futbolcular Arda Turan ve Salih Uçan da sosyal medya hesaplarından, saldırıyı kınadılar.

Beşiktaş, Galatasaray, Altınordu, Orduspor, Gaziantepspor, Torku Konyaspor ve İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü de 'geçmiş olsun' mesajı yayımladı.

Uslu: Hedef tüm takımı öldürmekti

Olayla ilgili konuşan Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, 'Viyadükten geçiyoruz. Otobüse saldırıyorlar. Şoförü yaralıyorlar. Amaçları belli; otobüs devrilsin, futbolcular ölsün. Bu saldırı doğrudan şoförü öldürmeye yönelik. Hedef tüm takımı öldürmekti' dedi.

Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya da Başkan Aziz Yıldırım ile konuştuklarını, Yıldırım'ın geniş güvenlik önlemleri alınmadan yola çıkmamalarını söylediğini aktardı.

Ekşioğlu: Bu bir vahşet

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Ekşioğlu, futbol takımlarını taşıyan otobüse yapılan saldırıyla ilgili olarak 'Bu bir vahşet, bu bir son nokta. Taşı falan geçtik, silah var' dedi.

FBTV'ye açıklamada bulunan Ekşioğlu, saldırı nedeniyle otobüs şoförünün yaralandığını belirterek, 'Öncelikle dualarımız şoför arkadaşlarımızla. İnşallah hafif atlatır, oradan gelecek haberi bekliyoruz ama Allah korudu hepimizi. Söyleyebilecek hiçbir şey yok. Bu bir vahşet. Bunu körükleyenler ve kaşıyanlar utansın. Bu bir vahşet, bu bir son nokta. Otobüsü gördünüz. Silah vardı, silahtan bahsediyoruz. Taşı falan geçtik, silah var. Söylenebilecek hiçbir şey yok' değerlendirmesinde bulundu.

Yarsuvat: Bu akıl dışı saldırı hiçbir şekilde savunulamaz

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, sarı kırmızılı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, Fenerbahçeli sporcular ve yöneticilerin saldırıdan yara almadan kurtulmalarının sevindirici olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

'Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırı Türk sporuna vurulmak istenen bir darbedir. Fenerbahçeli sporcuların ve idarecilerin bu saldırıdan yara almadan kurtulmaları sevindiricidir. Bu akıl dışı saldırı hiçbir şekilde savunulamaz. Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun diyoruz.'

Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Altınordu, Orduspor, Gaziantepspor, Torku Konyaspor ve İstanbul Başakşehir de yaptıkları açıklamarla olayı kınadı ve 'geçmiş olsun' mesajı yayımladı. Milli futbolcular Arda Turan ve Salih Uçan da sosyal medya hesaplarından, saldırıyı kınadılar.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıklaması ise şöyle

'Bu saldırıyı sadece güzide bir kulübümüze değil Türk futboluna yapılmış bir saldırı olarak addediyor ve sorumluların yakalanıp bir an önce hak ettikleri cezayı almaları için Türkiye Futbol Federasyonu olarak olayın takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz. Bu vesileyle tüm futbol camiasına, medyaya ve özellikle de yöneticilerimize, futbol ortamını geren, şiddeti kışkırtan beyanatlarından uzak durmaları ve tam bir sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri gereğini bir kez daha önemle hatırlatmak istiyoruz.'

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Kurtulmuş kınadı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, twitter hesabından açıklama yaparak 'Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıyı kınıyorum. Tüm spor camiasına ve Fenerbahçe Spor Kulübü'ne geçmiş olsun. Trabzon valimizle görüştüm ve her türlü tedbirin alınması yönünde talimat verdim. Faillerin en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edilmesi için tüm çalışmalar titizlikle sürmektedir' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı kınadı. Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, 'alçakça' olarak nitelediği saldırıyı, nefretle kınadığını belirtti.

Olayda yaralanan araç sürücüsüne acil şifalar dileyen Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe Kulübü yöneticilerine, futbolcularına ve taraftarlarına da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yapılan saldırıyı twitter hesabından yayımladığı bir mesajla kınadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse saldırı hakkında yetkililerden bilgi aldı.

'Birlik beraberlik içinde durmamız gerekiyor'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın saldırıyla ilgili açıklaması şöyle:

'Başta Fenerbahçe Spor Kulübü'nün tüm yönetici, futbolcu ve gönül verenlerine geçmiş olsun. Hiçbir şekilde sporla, insanlıkla ilgisi olmayan bir olay olduğunu hepimizin açık seçik olarak dile getirmesi gerekiyor. Valimiz açıklama yaptı. Maalesef şoförün yüzüne isabet edenin kurşun yarası olduğuna dair elimizde bilgi var. Ne olduğu, tam olarak yapılan incelemelerden sonra ortaya çıkacak. Bu akşam yapılan alçakça saldırı, tamamen bir insanlık dışı davranıştır. Hiçbirimiz bunu hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bunu yapanların da sporla, taraftarlıkla ilgisi yoktur. Tüm spor camiamızın, medyasından yöneticisinden futbolcusundan herkes bir olarak, beraber olarak karşısında en şiddetli ve birlik beraberlik içinde durmamız gerekiyor.'

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
0
0