Görüş Bildir
Haberler
Evde Doğal Oyun Hamuru Nasıl Yapılır? Oyun Hamuru Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Evde Doğal Oyun Hamuru Nasıl Yapılır? Oyun Hamuru Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Müge Kakşi
13.01.2022 - 11:05

Çocuklarımızın el becerilerinin ve hayal güçlerinin önemli bir kısmının gelişimine fayda sağlayan oyun hamurları renkli ve aynı zamanda yumuşak dokuları sayesinde çocuklarımızın vazgeçilmez oyunları arasında yer alıyor. Özellikle günümüz teknoloji çağında çocukları biraz olsun tabletlerden ve bilgisayarlardan uzak tutmak için onlara sunabilceğimiz en iyi uğraşlardan biri oluyor oyun hamurları. Fakat dışarıdan alınan oyun hamurları birçok kimyasal içeriyor. Bu nedenden dolayı bazı anne babalar evde oyun hamuru yapmanın detaylarını araştırıyor. Peki, evde doğal oyun hamuru nasıl yapılır? Doğal oyun hamuru yapmanın püf noktaları nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oyun hamurunun ev ortamında yapılıyor olması yani malzemelerinin doğal evlerimizde kullandığımız ürünlerden olması içimizi rahatlatıyor. Çünkü çocuklarımızın bazen dayanamayıp tadına bakmak gibi meraklı hallerine engel olamıyoruz. En azından doğal ürünlerle bu olayı minimum risk seviyesine indirmiş oluyoruz. Oyun hamurunu iki farklı yöntem kullanarak yapabilirsiniz. Oyun hamurunu uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız dayanıklılığı bakımından pişirerek yapmak daha uygundur yalnız bu işlem biraz zahmetli ve süreci uzundur. Diğer yöntem pişirmeden hızlıca yapabileceğiniz türdendir ve özelliklede sabırsız çocuklar için tercih edilebilir. Evde oyun hamuru yapmaya dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Evde Oyun Hamuru Nasıl Yapılır?

Evde Oyun Hamuru Nasıl Yapılır?

Oyun hamurunu evde yapmamızın en önemli yanı doğal malzemeler kullanıyor olmamız . Bir çok anne gıda boyası kullanmadan evdeki doğal sebze ve meyvelerin sularını kullanarak oyun hamurlarını renklendirme yollarını bulmuşlardır. Oyun hamurunun renkleri için kullanabilceğiniz besinler şu şekildedir;

  • Sarı Renk İçin; Zerdeçal

  • Kırmızı ve Tonları İçin; Pancar suyu, vişne suyu, havuç suyu ve böğürtlen suyu.

  • Kahverengi İçin; Toz kakao kullanabilirsiniz. Eğer açık kahve olacaksa daha az koyun, eğer siyaha yakın bir kahve rengi olacaksa daha fazla kakao koyarak bu rengi sağlayabilirsiniz .

  • Yeşil Renk İçin; Ispanak kullanabilirsiniz.

Oyun Hamurunun Malzemeleri

  • 1 çay bardağı un, istediğiniz rengi elde etmek için 1 çay bardağı meyve ya da sebze suyu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı da elma sirkesi (Bakteri ürememesi için)

Oyun Hamuru Yapımının Püf Noktaları

Oyun Hamuru Yapımının Püf Noktaları
  • Şimdi tüm bu malzemeleri küçük teflon bir tencereye koyalım ve bir küçük tahta kaşıkla karıştıralım. Tencereyi ocağın küçük gözüne koymanız ve altını kısık ateşte yakmanız yeterlidir.

  • Hamur tencereden toparlanmaya başlayıp bir araya geldiği anda ocağın altını kapatalım ve hamurumuzu tahta kaşık yardımıyla tezgahımızın üzerine alalım. 

  • Soğuyan hamurumuzu bir güzel yoğuralım, 

  • Artık oyun hamurumuz sihirli parmaklarla buluşmak için hazır. Hava almayacak şekilde oyun hamurumuzu saklayabilirsek 3, 4 haftaya kadar bozulmadan oyunlarımıza eşlik edebilir. Eğer kısa sürede kullanılacaksa pişirmeden aynı malzemeleri bir kabın içinde karıştırabilirsiniz. Hamurunuz cıvık olursa içerisine birazcıkta un karıştırabilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın