Görüş Bildir
Haberler
Eski Avrupa Şampiyonu Reşit Karabacak Hayatını Kaybetti! Reşit Karabacak Kimdir?

Eski Avrupa Şampiyonu Reşit Karabacak Hayatını Kaybetti! Reşit Karabacak Kimdir?

Sunay Korkmaz
19.11.2020 - 12:11

Güreş camiasının unutulmaz isimlerinden Avrupa şampiyonu ve milli takım antrenörü Reşit Karabacak, 66 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Reşit Karabacak kimdir? Reşit Karabacak'ın biyografisi... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, minderde kazandığı başarılarla Türkiye’ye büyük mutluluk yaşatan Avrupa şampiyonu ve milli takım antrenörü Reşit Karabacak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gördüğü Bursa Devlet Hastanesinde yaşamını yitirdi. Karabacak'ın naaşı, bugün ikindi namazına müteakip Bursa Merkez Dikkaldırım Merkezli Camisi'nde kılınacak cenaze namazı sonrası defnedilecek. İşte, Reşit Karabacak'ın başarılarla dolu hayatı...

Reşit Karabacak Kimdir?

Reşit Karabacak Kimdir?

Reşit Karabacak, 1954 yılında Erzurum'da doğdu 1973 yılında İzmir Tekel Spor Kulübünde güreşe başladı. Bursa Tofaş SAS güreş Kulübünde güreşmeye devam etti. 

Karabacak, ilk şampiyonluğunu da güreşe başladıktan bir yıl sonra serbest stilde Balkan birinciliği ile elde etti. Sonrasında Akdeniz ve Avrupa şampiyonu olan Karabacak, dünya şampiyonalarında da elde ettiği başarılarla Türkiye'nin gururu oldu. Karabacak, sporu bıraktıktan sonra Güreş Milli Takımı antrenörü olarak görev yaptı.

Bir süre önce COVID-19 hastalığına yakalanan Karabacak, kalp krizi geçirmişti. Durumu günden güne ağırlaşan şampiyon güreşçi vefat etti. Federasyondan Reşit Karabacak için başsağlığı mesajı da yayımlandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın