Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan 'Pankartla Dolaşmak Adalet Getirmez' Dedi ve Ekledi: 'Yargı Yarın Sizleri de Davet Ederse Şaşırmayın'

etiket Erdoğan 'Pankartla Dolaşmak Adalet Getirmez' Dedi ve Ekledi: 'Yargı Yarın Sizleri de Davet Ederse Şaşırmayın'

Ulaş
17.06.2017 - 18:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından partililer tarafından başlatılan 'Adalet Yürüyüşü' için 'baskı unsuru olma gayreti içerisine girersiniz unutmayın ki 138. madde sadece siyasetçiler için çalışmaz. 138. madde A'dan Z'ye herkes için çalışır. Ve yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Kurulu'nda konuşan ve 'Anayasa'nın hükümlerini ayak altına alacak şekilde vatandaşları sokağa dökmek, sokağa çağırmak hiçbir zaman ne kendilerinin yararınadır, ne de ülkenin yararınadır' ifadelerini kullanan Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

'Şimdi bütün bu olaylar olurken bazı STK'ların kalkıp da yargının bu zatla ilgili vermiş olduğu karara adeta destek çıkıyormuş gibi, anayasanın 138. maddesini çiğniyor olmasının hiçbir izahı yoktur. Eğer yargı bu tür baskılar altında kalırsa biz yargıdan adaleti nasıl bekleyeceğiz. Ve ürkeklik, yargıya baskı kusura bakmayın adaletin gelişini sağlamaz. Öyle elde 'adalet' pankartlarıyla dolaşmak da adaleti getirmez. Eğer adaleti arıyorsan, adaleti aramanın makamı da yeri de Türkiye'de parlamentodur. Ve parlamento kürsüde ne diyeceksen adalet uğruna de. Orada bunu dile getir. Ama istediğin adalet kadar sen de adaletle davran. Acaba başında olduğunuz kurumda ne kadar adalet var? Önce ona bak. Bütün bu olanlar Türkiye'de kendi içimizde bu tür bazı sıkıntıları meydana getirmek ülkeye bir şey kazandırmaz. Çünkü biz bir şeyi konuşuyoruz; yasama, yürütme, yargı. Bu üç grubun, üç farklı kurumun birbiriyle olan ilintisi, dayanışması ülke için çok önemli. Kuvvetler ayrılığına bizler saygı duymazsak, sivil toplum kuruluşlarımız saygı duymazsa o zaman biz bir yere varamayız. Ve bu konuda söylenecek bir şey varsa bunu söylersiniz. Ama baskı unsuru olma gayreti içerisine girersiniz unutmayın ki 138. madde sadece siyasetçiler için çalışmaz. 138. madde A'dan Z'ye herkes için çalışır. Ve yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın'

CHP'den ilk yanıt: 'İki gün önce yargı bağımsızdır diyen Erdoğan bugün savcılara talimat veriyor'

CHP'den ilk yanıt: 'İki gün önce yargı bağımsızdır diyen Erdoğan bugün savcılara talimat veriyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TİM Genel Kurulu'nda CHP'nin yürüyüşü ile ilgili sözlerini değerlendirdi. Tezcan şunları söyledi:

'Cumhurbaşkanı Erdoğan yine yargıya talimat vermeye başladı. Bu adaletsiz sürecin en önemli sorumlusu kendisi, adaleti ortadan kaldıran kendisidir. Kendi adalet sistemini kurmak için talimatla hakimler ve savcılar oluşturan kendisidir. 2 gün önce Anayasa'nın 138. maddesi aklına gelip yargı bağımsızdır diyen Erdoğan bugün savcılara talimat veriyor. Kılıçdaroğlu'nu gözaltına alın veya ifadeye çağırın diye. Meclis'te adliyede adalet bırakmazsanız, ana muhalefet partisi başkanı da çıkar sokaklarda halkla birlikte adalet arar. Her yere kilit vurabilirsiniz ama sokaklara vuramazsınız.  O nedenle sokaktayız. 15 Temmuzda halk sizin baskıcı rejiminin için değil, demokrasi için sokaklara çıktı. Sokaklar o zaman kutsaldı da şimdi mi cehennemin kapıları oldu.'

Kortej geçtiğimiz günlerde Güvenpark'ta yapılan basın açıklamasının ardından İstanbul'a doğru yola çıkmıştı.

Yürüyüşün başlamasının ardından Başbakan'ın 'sokakta adalet aranmaz' sözlerine CHP lideri yanıt vermişti.

Erdoğan'ın açıklamaları sosyal medyada konuşuluyor...

Erdoğan'ın açıklamaları sosyal medyada konuşuluyor...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1083
505
264
104
58
51
43
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayhan

Halkı isyana kışkırtmak bir suçtur ve Kemal bu suçu işliyor . Suçluysa elbet cezasını çekmeli .

Can

Birilerinin bir şeylerden şikayet etmesi niye kışkırtmak olsun ya. Herkes sussun o zaman totaliter bir anlayış ile yaşarız.

Ahmet Aksoy

siken sevilir misali bu adam siktikçe çomarlar oy vermeye devam edicek çözüm sadece eğitim.

Birol Resitoglu

Tehdit ederek iktidari elinde tutmaya calisan tek cumhurbaskani Turkiye'de. Sonunuzun gelmesi icin sabirsizlaniyorum yobazlar sizi.

Ahmet

başbakan idam ederek elinde iktidarı tutan insanlar vardı bir zamanlar