Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan, ABD'den IŞİD'le Birlikte Suriye'de Rejimi Vurmasını da İstedi

Erdoğan, ABD'den IŞİD'le Birlikte Suriye'de Rejimi Vurmasını da İstedi

Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantılarına katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , gezisinin son gününde iki önemli görüşme gerçekleştirdi.

Al Jazeera'nin haberine göre, kaldığı otelde ABD Başkan yardımcısı Joe Biden 'la yaklaşık bir buçuk saat boyunca görüşen Erdoğan, bu buluşma öncesinde de ABD Başkanı Barack Obama ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre telefon görüşmesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın New York'ta konakladığı The Peninsula otelinde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bir araya gelmesi öncesinde oldu.

Görüşmede iki liderin, IŞİD dahil olmak üzere bölgedeki örgütlerle mücadele ve Suriye meselesi gibi konularda Türkiye ve ABD'nin ortak bir stratejiyle birlikte çalışmaya devam edeceklerini vurguladıkları öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama'nın önümüzdeki süreçte de yakın temas içinde olmaları konusunda mutabık kaldıkları belirtildi.

Erdoğan, bu görüşmenin ardından ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bir araya geldi.

Bu görüşmedeki en önemli gündem maddesi sınırın Suriye tarafında bir 'güvenli bölge' ve 'uçuşa yasak bölge' oluşturulması önerisi. Türkiye, hava harekâtının IŞİD'in yanı sıra rejime ait güçleri de hedef alması için ısrarlı.

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/erdogan-abdde...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0