Görüş Bildir
Haberler
En Ufak Bir Fikriniz Olmasa Bile, Hemen İzlemek İçin Sabırsızlanmanıza Sebep Olacak 25 Film Afişi

En Ufak Bir Fikriniz Olmasa Bile, Hemen İzlemek İçin Sabırsızlanmanıza Sebep Olacak 25 Film Afişi

Oyuncular, yönetmen, alınan ödüller gibi kriterler bir filmi izlemeye karar vermemizi sağlayan faktörlerden sadece birkaçı. Bazen dikkat etmesek bile bir filmin afişi de o filmi izlememiz için yeteri bir sebep olabilir. Özellikle o filmin afişi daha ilk bakışta bizi derin derin düşündürüyorsa... Bu başarıyı yakalayabilen film afişi sayısı oldukça az. Ancak filmin özünü yansıtabilen ama sürprizini kaçırmayan, oyuncularını öne çıkaran ancak bunu filmin önüne geçmeden yapan afiş tasarımları da mevcut. Biz de bu film afişlerini sizler için derledik. Keyifli okumalar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Anons (2018)

1. Anons (2018)

IMDb: 6.8

Anons, ordudan tasfiye edilmiş dört askerin bir gece boyunca süren sıra dışı yolculuğunu konu ediyor. 1963 yılının Mayıs ayında Ankara’da başlayacak olan bir darbenin hazırlık çalışmaları vardır. Teğmen Şinasi, Binbaşı Kemal, Binbaşı Rıfat ve Albay Reha darbenin İstanbul ayağında görevlidir. Etkili bir bildirinin darbenin başarısında önemli olacağını, halkı bu sayede yanlarına çekeceklerini düşünen dört asker, darbe gecesi Ankara’daki radyolarda okunacak darbe bildirisinin bir benzerini İstanbul’da okumayı planlar. Askerler darbenin başarılı olacağına çok emindir. Onlar yaptıkları planlama ve askeri güçle her şeyin üstesinden gelebileceklerini düşünür. Fakat hesap etmedikleri bir şey vardır o da sivil hayatın görünmeyen gücü.

2. Ay (2009) Moon

2. Ay (2009) Moon

IMDb: 7.9

Astronot Sam Bell, Lunar Industries ile üç senelik bir kontrata imza atmıştır. Sözleşmede gezegenimizi besleyen önemli enerji kaynaklarından olan Helium-3'ü keşfetmek üzere Ay'ın karanlık bir köşesine gönderilmesi yer almaktadır. Bu meşakkatli görevde yalnızlık artık kaderi olacaktır. Görevi esnasında başına talihsiz bir kaza geliverir. Uydu bağlantısının da kopmasıyla tüm iletişimi kaybeden Sam'i zor zamanlar beklemektedir. Neyse ki Ay'da çekmek zorunda olduğu çile günlerinin sonlarına yaklaşmıştır ve evine dönüp karısına ve kızıyla özlem gidermeye ramak kalmıştır. Sonunda Sarang üssünden ayrılacak ve bir robot olan Gerty'den başka kişilerle konuşabilecektir. Tabi ki şanssızlıklar Sam'in peşini bırakmaz çünkü bu defa da sağlığından olmuştur. Sam halüsinasyonlar görmeye başlar ve hafızasını da yitirmeye, oraya nasıl geldiğini dahi unutmaya başlar. Sam o andan itibaren etrafında neler olup bittiğini anlamak için savaşmaya başlayacaktır.

3. Düşman (2013) Enemy

3. Düşman (2013) Enemy

IMDb: 6.9

Son yılların en başarılı yönetmenlerinden olan Denis Villeneuve’ün bu filmi José Saramago’nun romanından uyarlandı. Romanın tekinsiz atmosferini ve karanlığını beyaz perdeye çok başarılı bir şekilde aktaran bu film başrol oyuncusunu kullandığı bu güzel afişte onun film boyunca yaşayacağı açmazları ve zorlukları leb demeden leblebiyi anlatır şekilde ortaya koyuyor.

4. Düşüş (2006) The Fall

4. Düşüş (2006) The Fall

IMDb: 7.9

Bir çekim sırasında sakatlandığı için yataktan çıkamayan Roy, Alexandria'ya Vali Odious'tan çeşitli sebeplerden nefret eden ve onu öldürmek isteyen 6 adamın hikayesini anlatmaya başlar. Fakat Roy, yaşadığı sorunlar sebebiyle hikayeyi giderek daha karamsar bir hale sokar. Bir süre sonra masal ile gerçeği birbirine karıştıran Roy, kendi acılarından kurtulmak için Alexandria'yı da kullanmaya başlayacaktır.

5. Ejderha Dövmeli Kız (2011) The Girl with the Dragon Tattoo

5. Ejderha Dövmeli Kız (2011) The Girl with the Dragon Tattoo

IMDb: 7.8

Asılsız bir iddia ile suçlanan Mikael Blomkvist (Daniel Craig), adını temize çıkartmak için elinden geleni yapmaya and içer. İsveç’in zengin endüstri patronları arasında yer alan Henrik Vanger ise, çok sevdiği ve uzun zamandır kayıp olan yeğeni Harriet’ın ortadan kaybolmasının ardındaki gerçeği aydınlatması için gazeteci Blomkvist'i görevlendirir. Başı zaten dertte olan gazeteci, yeğenin ölümünden muhtemelen sorumlu olan ailenin malikanesine doğru yol alır. Bu sırada, Milton Güvenlik adına çalışan sıra dışı 'hacker' Lisbeth Salander (Rooney Mara) da Blomkvist’in geçmişini araştırmakla görevlendirilir. Yolları kesişen ikili geçmişten bugüne uzanan bir cinayetler zincirini çözmeye çalışırken, aralarında hassas bir güven köprüsü de oluşacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fargo (1996)

6. Fargo (1996)

IMDb: 8.1

Esrarengiz bir kiralık katil olan Lorne Malvo, iş üzerindeyken geçirdiği kaza sonucu hastaneye kaldırılır. Hastanede Lester Nygaard ile tanışan Malvo, genç adamın hayatının değişmesine neden olur. Sıradan bir hayatı olan Lester’in geçmişi başarısızlıklar doludur ve ailesi tarafından sürekli küçümsenir. Malvo ile yaptığı konuşmalardan etkilenen Lester, karısını öldürerek farklı bir dünyanın kapısını aralar. O, artık herkesin tanıdığı insan değildir. İşlediği suçtan sonra Malvo’dan yardım isteyen Lester artık bir arada çalışmaya başlar. Bemidji Polis Departmanı‘nın hırslı polisi Molly Solverson ve Duluth Polis Departmanı'nda görevli Gus Grimly bir takım olup işlenen cinayetleri çözmeye çalışacaktır. 

Sinema tarihinin en güzel kara filmlerin biri olan Fargo sanki filmde her şey çiçek-böcekmişçesine bir afişle karşımıza çıkmış ve kafalarımızı karıştırmıştı. Ama bu zaten Coen kardeşlerin en sevdiği şeylerden biri değil mi?

7. İnanılmaz Örümcek Adam (2012) The Amazing Spider-Man

7. İnanılmaz Örümcek Adam (2012) The Amazing Spider-Man

IMDb: 7.0

Peter Parker gerçek ailesi tarafından terk edilmiş dayısı ve yengesinin büyüttüğü dahası sosyal hayatta zayıf karakterli, lise çağında bir gençtir. Her ergenin yaşadığı 'Ben kimim?', 'Nereye aitim?' sorunları daha derin sormaktadır. Bir yandan da Gwen Stacy'ye kör kütük aşıktır. Bir gün babasına ait bir çanta bulan Parker, anne ve babasının ortadan kaybolmasının ardındaki sırları çözmeye karar verir. Karşısına Oscorp şirketi ve babasının eski ortağı olan Dr. Curt Connor’ın laboratuvarı çıkar. Artık hiçbir şey Peter Parker eskisi gibi olmayacaktır...

8. Kanıma Gir (2010) Let Me In

8. Kanıma Gir (2010) Let Me In

IMDb: 7.1

Alıştığımız vampir filmlerine hiç benzemeyen bu kalburüstü film afişiyle de göz dolduruyor. Klasik vampir dişi, seksi vampir kadınlar gibi detayları barındırmayan bu afiş filmin karanlığına yakışan siyah fonun üstünde hangi türe ait olduğunu belirten çok şık bir çizim kullanıyor sadece…

9. Kara Şövalye Yükseliyor (2012) The Dark Knight Rises

9. Kara Şövalye Yükseliyor (2012) The Dark Knight Rises

IMDb: 8.4

Christopher Nolan’ın elleri değince bambaşka bir noktaya taşınan Batman filmlerinden biri olan The Dark Knight Rises’ın afişi filmin bütün görkeminden uzak, sade, gösterişsiz görünümünün altında aslında filmi izleyenlerin çok iyi bilebileceği gibi çok şey anlatan bir afiş.

10. Kardeşler (2018) Brothers

10. Kardeşler (2018) Brothers

IMDb: 7.1

Bir namus cinayetinin gölgesinde birbirlerinin kaderini yaşamak zorunda kalan iki kardeşin hesaplaşmasının anlatıldığı filmin başrollerini genç oyuncular Yiğit Ege Yazar, Caner Şahin ve Gözde Mutluer paylaşıyor. Ömür Atay’in yönetmenliğini üstlendiği Kardeşler Karlovy Vary Film Festivali’nde yarışmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kış Uykusu (2014)

11. Kış Uykusu (2014)

IMDb: 8.2

Aydın emekli bir tiyatrocudur; oyunculuğu bıraktıktan sonra Kapadokya'ya babasından yadigar kalan butik oteli işletmek için geri döner. Aydın o günden sonra başlayan kış uykusu bu gözlerden ırak otelin içerisindeki gündelikleriyle, kah yerel bir gazeteye köşe yazıları yazarak kah her zaman niyetlendiği ancak bir türlü başlayamadığı tiyatro tarihi kitabını yazmayı düşünerek geçer. Nuri Bilge Ceylan yönetmenliğindeki Kış Uykusu’nun senaryosunun yanı sıra filmin her saniyesi de bir tablo güzelliğinde ve yine aynı ustalıkla yönetilmiş. Filmin afişi de kahramanlarının taşradaki sıkışmışlıklarını ve yalnızlıklarını çok güzel aktarıyor.

12. Koku: Bir Katilin Hikayesi (2006) Perfume: The Story of a Murderer

12. Koku: Bir Katilin Hikayesi (2006) Perfume: The Story of a Murderer

IMDb: 7.5

Dünyanın en mükemmel kokusunun peşine düşerken kapkaranlık bir yazgının kurbanı olan ve vahşet dolu bir hikayenin baş kahramanı olan Jean-Baptiste Grenouille’ün hikayesi sinema tarihinde kendine unutulmaz bir yer buldu. Afişin estetik anlamdaki güzelliği filmin içerdiği şiddetle ters orantılı ama bu güzelliğinden hiçbir şey kaybettirmiyor.

13. Kuzuların Sessizliği (1991) The Silence of the Lambs

13. Kuzuların Sessizliği (1991) The Silence of the Lambs

IMDb: 8.6

Seri katil filmlerinin en güzide örneklerinden biri olan, bizi Hannibal Lecter karakteriyle tanıştıran, Jodie Foster’a Oscar kazandıran bu film adında da geçen o suskunluğu afişinde ancak bu kadar güzel gösterebilirdi.

14. Arakçılar (2018) Shoplifters

14. Arakçılar (2018) Shoplifters

IMDb: 8.1

Hirokazu Kore-eda’nın Cannes’dan Altın Palmiye’yle dönen yeni filmi, yönetmenin sevilen tarzını yansıtan dokunaklı bir aile dramı. Filmin kahramanları, ufacık bir evde yaşayan ve geçinmek için süpermarketlerden yiyecek çalan bir aile. Sokakta terk edilmiş küçük bir kızı kendilerince evlat edinen aile böylece büyüyor, ancak bu iyilik cezasız kalmıyor. Bu özel afiş ise en az filmin kendisi kadar dokunaklı.

15. Mean Streets (1973)

15. Mean Streets (1973)

IMDb: 7.3

New York’ta yaşanan mafya savaşları, büyük balığın küçük balığı yediği kirli bir düzen ve bu düzende ayakta kalmaya, sonrasında da yükselmeye çalışan iki adamın hikayesini izlediğimiz Mean Streets filminin afişi o bozuk düzeni ve sokakların tekinsizliğini bire bir yansıtmayı başarabilmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Paris'ten Sevgilerle (2010) From Paris with Love

16. Paris'ten Sevgilerle (2010) From Paris with Love

IMDb: 6.5

Fransa’daki Amerikan Büyükelçiliği’nde görevli James Reece’in Paris’te kıskanılacak bir hayatı ve güzel bir sevgilisi vardır. Elçilikte CIA için alt düzey bir görevde çalışmaktadır. Ancak tek istediği daha yüksek mertebeli bir ajan olmaktır. Üst düzey görevli olarak bir işe atandığında, ne kadar şanslı olduğuna inanamaz. Ta ki yeni ortağı özel ajan Charlie Wax ile tanışıncaya kadar.

17. Rüzgar Gibi Geçti (1939) Gone with the Wind

17. Rüzgar Gibi Geçti (1939) Gone with the Wind

IMDb: 8.2

Aşk, tutku, savaş, yıkım, hüzün… Sinema tarihinin bu en önemli filmlerinden birinde başrollerde oynayan Clark Gable ve Vivien Leigh aralarındaki ateşli, gelgitli ve yıkıcı aşkı öyle güzel aktarıyorlar ki afiş de bir yangının ortasında kalmış gibi görünüyor adeta.

18. Savaş Tanrısı (2005) Lord of War

18. Savaş Tanrısı (2005) Lord of War

IMDb: 7.6

Bir silah kaçakçısı ve peşine düşen Interpol ajanının kaçma kovalamaca hikayesi olarak özetlenebilecek bu film afişinde yer alan mermilerden aslında başrol oyuncusuyla gösterdiğinden çok daha fazlasını söylüyor.

19. Sessiz Çığlık (2015) Louder Than Bombs

19. Sessiz Çığlık (2015) Louder Than Bombs

IMDb: 6.6

Bir kazada hayatını kaybeden başarılı bir fotoğrafçının ölümünden yıllar sonra adına düzenlenen sergi geçmişin karanlığında kalmış soruları su yüzüne çıkarır ve ailesini zor duruma sokar. Minimalist ama çok anlamlı afişte Joachim Trier’in bu filmi hakkında ipuçları ile dolu.

20. Sıradışı (2007) Premonition

20. Sıradışı (2007) Premonition

IMDb: 5.9

Linda Hanson ile Jim Hanson, kızları ile birlikte yaşadıkları evlerinde rutin bir ilişki sürdürmektedirler. Bir Perşembe sabahı, bölge şerifi Linda’yı ziyarete gelir ve kocasının, önceki gün bir trafik kazasında öldüğünü haber verir. Ertesi sabah Linda, Jim’i yaşıyor olarak görür ve evde sesini duyar. Ailesi ise onun giderek aklın yitirmekte olduğunu düşünürler. Linda, içine düştüğü bu gizemli zaman bulmacasını çözmenin peşine düşecektir. Filmin afişi de bu maceranın ipuçlarından biri gibi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Cabinet of Dr. Caligari (1920)

21. The Cabinet of Dr. Caligari (1920)

IMDb: 8.1

Hipnozla uğraşan bir doktor uyurgezer bir adamı cinayet işlemek için maşa haline getirir. Afiş de bu ürkütücülüğü fazlasıyla yansıtıyor.

22. The Lobster (2015)

22. The Lobster (2015)

IMDb: 7.1

Yorgos Lanthimos’un bu şaheser filminin afişi ilk görücüye çıktığında herkesi çok heyecanlandırmış. Afişte boşluğa sarılır gibi görünen bu insanlar film hakkında o kadar çok şey söylüyor bir yandan da ser verip sır vermiyor...

23. Vertigo (1958)

23. Vertigo (1958)

IMDb: 8.3

Her yönüyle, ama en çok da teknik üstünlüğü ve sinema sanatına kazandırdığı birçok yenilikle tarihe adını altın harflerle yazdırmış Alfred Hitchcock, bu filminin afişinde de kendisi gibi insanı hipnotize ediyor.

24. Yolun Sonu (2015) The End of the Tour

24. Yolun Sonu (2015) The End of the Tour

IMDb: 7.3

Bir yazarın ölümünden sonra onunla yaptığı röportajları ve birlikte geçirdikleri zamanı hatırlayan bir başka yazar… Jason Segel ve Jesse Eisenberg’in kafalarındaki her şeyi izlediğimiz filmin afişi de bu bağlamda oldukça anlamlı ve güzel tasarlanmış.

25. Yuva (2018)

25. Yuva (2018)

IMDb: 5.2

Yuva, şehir hayatını terk ederek ormanda yaşayan bir adamın hikayesini anlatıyor. Filmin yönetmenliğini dünya prömiyerini 32. Venedik Uluslararası Eleştirmenler Haftası’nda yapan ve katıldığı birçok festivalden ödülle dönen Körfez filminin de yönetmen koltuğunda oturan Emre Yeksan üstleniyor. 75. Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan Yuva’nın çekimleri İğneada’da gerçekleşmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
18
5
4
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Movie Lover

12. Koku: Bir Katilin Hikayesi (2006) Perfume: The Story of a Murderer. Hala seyretmediyseniz seyredin derim naçizane.