Görüş Bildir
Haberler
En İyi Eğitim Fakülteleri - 2014

En İyi Eğitim Fakülteleri - 2014

parlakbirgelecek.com
06.04.2015 - 12:57 Son Güncelleme: 06.04.2015 - 15:00

En İyi Eğitim Fakülteleri - 2014

Türkiye’nin geleceği olan genç nesillerimizi emanet ettiğimiz öğretmenleri yetiştiren Eğitim Fakülteleri yaklaşık 40bin adaylık kontenjanı ile de tercihlerde önemli bir yere sahip. Özellikle mezuniyet sonrasında devlette iş bulma imkanları sebebiyle hala birçok adayın hedefinde olan eğitim fakültelerini yerleşen öğrencilerin sınav performansları, kontenjan doluluk oranları, kontenjan başına oluşan talep üniversitelerin programlarının tercih listelerinde yer aldıkları sıralamalar, öğretim görevlisi başına düşen öğrenci oranı, temel akademik kadronun ve profesörlerin toplam öğretim görevlilerine oranı ve kız-erkek öğrenci oranı dikkate alarak sıraladık.

Buna göre en iyi 5 Eğitim Fakültesi şu şekilde sıralanmıştır:

  • Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi: Yüksek kontenjanı ve program çeşitliliği ile öne çıkan Gazi Eğitim Fakültesi sınavlarda başarı gösteren adaylar tarafından tercih edilmesi ile dikkati çekiyor. Kız-erkek dağılımı ve öğrenci akademisyen oranları ile üst seviyelerde olan Fakülte birçok adayın ilk tercihleri arasında yer alıyor.

  • Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi: Gazi Eğitim Fakültesi gibi hem yüksek kontenjanı hem de  program çeşitliliği ile dikkati çeken fakülte başarılı adayların tercihi. 

  • Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi: 6 program ile Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi, listedeki diğer üniversitelere göre daha sınırlı sayıda opsiyon sunuyor. Buna rağmen Fakülte ilk 5 arasında kontenjan başına tercih olarak en yüksek talep alan Fakülte olarak öne çıkıyor.

  • Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi: Teknik Üniversite olmasına rağmen eğitim fakültesi ile de dikkati çeken Yıldız Teknik Üniversitesi yüksek sıralarda tercih ediliyor. Ayrıca fakülte kız-erkek öğrenci dengesi ve öğrenci başına düşen akademisyen sayısıyla ön sıralarda yer alıyor. 

  • İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi: Ünlü eğitmen ve Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in adını taşıyan eğitim fakültesi  kontenjan başına tercih eden aday oranı ile dikkati çekiyor. Üniversite ayrıca açık ve uzaktan öğretim eğitim fakültesi ile de daha geniş sayıda adaya ulaşabiliyor. 

Tercih yapmadan bu linkten 2014’ün en iyi üniversiteleri sıralamamızı da kontrol etmeyi unutma.

Kaynak: http://parlakbirgelecek.com/tr/faydal...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0