Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Yüreğinize Dokunup İçinizi Isıtacak En İyi Disney Yapımları

İzlerken Yüreğinize Dokunup İçinizi Isıtacak En İyi Disney Yapımları

Eda Özkan
26.03.2022 - 11:00

Çizgi filmler, yüreklerimizde bir yerlere dokunarak içimizdeki çocuğu canlı tutmamızın en büyük değerlerinden bir tanesidir. Onedio olarak sizler için yüreğinize dokunup içinizi ısıtacak en iyi Disney çizgi filmlerini derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Lion King (1994)

1. The Lion King (1994)

IMDb: 8,5

Özet: Afrika'nın vahşi ortamında yeni doğan bir aslan yavrusu, doğanın süregelen düzeninin değişimine şahitlik edecektir. Simba, Ormanın kralı olan babasının tacını devralacaktır. Kötülüklerle dolu bu doğada büyüdükçe öğrenen Simba'nın sorumlulukları üstlenme başarısı, yeni kuralların belirlenerek kartların tekrar dağılmasına olanak sağlar.

Oyuncular: Matthew Broderick , Jonathan Taylor , James Earl Jones

Yönetmen: Roger Allers , Rob Minkoff

2. Coco (2017)

2. Coco (2017)

IMDb: 8,4

Özet: Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz, 12 yaşındaki Miguel'in en büyük kahramanıdır ancak çok önceden hayatını kaybetmiştir ve ne yazık ki Miguel'in onunla tanışma imkanı yoktur. Onun şarkılarıyla büyüyen Miguel, bir gün şans eseri Cruz'un gitarını bulur. Ancak gitarı çaldığı an, kendisini bambaşka bir dünyada bulur: Ölüler Diyarı'nda! Çıkış yolunu aradığı sürede düzenbaz bir adam olan Hector'la karşılaşırlar. İkili, Miguel'in aile tarihi hakkındaki gerçek hikayeyi keşfetmek için bilmedikleri bir yolculuğa çıkarlar!

Oyuncular: Anthony Gonzalez (VIII), Benjamin Bratt, Gael García Bernal

Yönetmen:  Lee Unkrich, Adrian Molina

3. Toy Story (1995)

3. Toy Story (1995)

IMDb: 8,3

Özet: Andy, oyuncaklarına çok değer veren ve onlardan koleksiyon yapan küçük bir çocuktur. Ancak onun oyuncakları hakkında bilmediği bir şey vardır: Andy yokken oyuncaklar hayata geliyordur. Bir gün Andy'nin Buzz-Lightyear adında son model hediye bir oyuncak alır. Bu hediye, oyuncaklar arasında ego tartışmalarına neden olacaktır.

Oyuncular: Tim Allen, Don Rickles, Jim Varney

Yönetmen: John Lasseter

4. Up (2009)

4. Up (2009)

IMDb: 8,2

Özet: Carl ve Ellie, çocukluktan beri birbirlerinin yanından hiç ayrılmayan bir ikilidir. Ellie'nin tek hayali, dünyayı gezebilmek ve maceracı ruhunu doyurabilmektir. Carl ise sessiz sakin görünen ancak Ellie kadar maceraperest ruhlu bir adamdır. Onunsa tek isteği, Ellie'nin mutluluğudur. Bu ikili birlikte büyüdükleri süre zarfında evlenir ve yaşlanır. Bir gün ölüm Ellie'nin kapısını çaldığında, Carl sevdiği kadını kaybetmiştir. Artık geri kalan yaşamında tek amacı, Ellie'nin hayat boyu istediği şeyi gerçekleştirebilmektir. 

Oyuncular: Edward Asner, Jordan Nagai, Bob Peterson

Yönetmen: Pete Docter, Bob Peterson

5. Beauty and the Beast (1991)

5. Beauty and the Beast (1991)

IMDb: 8,1

Özet: Dilenen yaşlı bir adam genç prense bir gül vererek karşılığında sadece bir gecelik kalabileceği bir yer ister. Prensin bu teklifi reddetmesi üzerine yaşlı adam sinirlenerek genç prens ve hizmetkarlarını lanetler. Artık bir canavara dönüşen prens ve mobilyalara dönüşen hizmetkarları birlikte bir yaşam sürmektedir. Dilencinin prense bıraktığı iki şey vardır: Ayna ve bir gül. Eğer prens lanetin kalkmasını istiyorsa 25 yaşına kadar gerçekten sevip sevilebilmeyi öğrenmelidir.

Oyuncular: Paige O'Hara, Robby Benson, Richard White

Yönetmen: Gary Trousdale, Kirk Wise

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aladdin (1992)

6. Aladdin (1992)

IMDb: 8,1

Özet: Aladdin ve maymunu, Agrabah şehrinin kalbinde Prenses Yasemin'i kurtarmak için oldukça büyük bir mücadele vermektedirler. Bir gün Aladdin'in sihirli bir lambayı ovalaması ile ortaya çıkan cin, hayatlarını büyük ölçüde değiştirecektir.

Oyuncular: Scott Weinger , Robin Williams , Linda Larkin

Yönetmen: John Musker , Ron Clements

7. Monsters, Inc. (2001)

7. Monsters, Inc. (2001)

IMDb: 8,1

Özet: Canavarlar Dünyası isminde bir dünyada yaşayan ve hayatta kalabilmek için insanlara muhtaç olan ilginç oldukları kadar sevimli de olan canavarların, o dünyalarında insanlarla karşılaştığı an ortaya çıkan trajikomik hikayeyi anlatır 'Sevimli Canavarlar' filmi. Bu canavarların dünyasında canavarlar yaşayabilmek için insanlara ihtiyaç duyarlar çünkü insanları korkuttuklarında insanlardan kopan çığlıklar bu canavarlar için adeta bir enerji kaynağıdır. Küçük ve tatlı bir kız çocuğunun yanlışlıkla bu enteresan dünyaya yolunun düşmesi işleri çığırından çıkarır. Çünkü canavarlar, insanlar tarafından ters etkiyle karşılaşırlar. Bu noktada paniğe kapılan canavarlar, dünyalarında salgın bir hastalığın yayılmasından endişe duyarlar. Peki bu küçük kız canavarların düşündüğü gibi onlar için bir tehdit midir?

Oyuncular: John Goodman, Billy Crystal, Steve Buscemi

Yönetmen: Pete Docter, David Silverman, Lee Unkrich

8. Inside Out (2015)

8. Inside Out (2015)

IMDb: 8,1

Özet: Ters Yüz, 11 yaşındaki Riley ile ailesinin, başka bir şehre taşınma hikâyesini ve bu süreçte yaşadıklarını anlatıyor. Ailenin aldığı bu karar, yaşadıkları süreçte Riley’in iç dünyasının karışmasına neden olur. Riley’in iç dünyasının nelerden etkilendiğini ve onun deneyimlerine yön veren duyguların nasıl çalıştığını bizlere gösteren bu filme, Riley ile birlikte başrolü paylaşan beş temel duygu da hâkim: Neşe, Üzüntü, Öfke, Korku ve Tiksinti. Riley’in duygularını bizlere anlatmak ve onlara sembol olmak isteyen bu beş duygu sayesinde, olayları hem dışarıdan hem de içeriden, yani Riley’in gözünden izleyebiliyoruz.

Oyuncular: Aysun Topar, Murat Şen, Suzan Acun

Yönetmen:  Pete Docter, Ronaldo Del Carmen

9. The Incredibles (2004)

9. The Incredibles (2004)

IMDb: 8,0

Özet: Bob Parr, Mr. Incredible adıyla tanınan ve tüm dünyanın kahraman olarak benimsediği bir adamdır. Kötülüklerle mücadele eden bu adam, hayatının bu yorucu temposundan uzaklaşmak isteyerek emekli olmaya karar verir. Artık eşi ve çocukları ile birlikte daha huzurlu ve sıradan bir hayat yaşamaktadır ancak bir zaman sonra bu düzenden de sıkılır. Çünkü sıradan bir hayat, alıştığı düzene aykırıdır. Bir gün evren ona başka bir şans verir: Bob, şimdi bir adada gizli bir görev yürütecektir.

Oyuncular: Michael Bird, Jason Lee, Brad Bird

Yönetmen: Brad Bird

10. Ratatouille (2007)

10. Ratatouille (2007)

IMDb:8,0

Özet: Remy, hayalindeki tek şey aşçı olabilmek olan yemeğe düşkün, şişman bir faredir. Hayallerini gerçekleştirebilmek için Paris'e doğru yola koyulur ve şans eseri kendini şehrin en iyi restoranının kanalizasyonunda bulur. Restorana yeni gelen çöpçü ile bir anlaşma yapar: Tüm hünerlerini sergileyebileceği o büyülü mutfağa ulaşmalıdır. Ancak hayallerini gerçekleştirmek, tüm dünyada farelerden iğrenen insanlar varken pek kolay olmayacaktır. 

Oyuncular: Patton Oswalt, Brad Garrett, Lou Romano

Yönetmen: Brad Bird

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Zootopia (2016)

11. Zootopia (2016)

IMDb: 8,0

Özet: Zootropolis, modern memelilerin yaşadığı benzersiz bir metropolistir. Bu metropoliste tüm hayvanlar istediği şekilde yaşayabilmektedir. Polis memuru Judy Hopps bu şehre geldiğinde büyük, sert mizaçlı hayvanlarla yaşamanın ve polislik yapmanın çok da kolay olmayacağını fark eder. Görevinde başarılı olmak ve kendini kanıtlamak için, Nick Wilde adında numaracı bir tilki ile ortak olarak gizemli bir olayı çözmeye çalışacaktır.

Oyuncular: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Jared Bush

Yönetmen: Byron Howard, Rich Moore, Jared Bush

12. Big Hero 6 (2014)

12. Big Hero 6 (2014)

IMDb: 7,8

Özet: Hiro Hamada, oldukça zeki bir robot tasarımcısıdır. Bir gün, hiç beklemediği şekilde kendisini bir suç örgütünün içinde bulur. Bu adamların amacı çok yüksek bir teknolojiye sahip olan 'San Fransokyo' kentini dağıtarak, yerle bir etmektir. Hiro, şehri kurtarmak için en yakın arkadaşı Baymax'ın yardımıyla şehrin kurtulması için çabalayan gönüllüler ordusuna katılır. Macera bağımlısı Gogo Tamaga, sistematik Wasabi No-Ginger, kimyager Honey Lemon ve fanatik Fred gibi arkadaşları da, onları yalnız bırakmayacaktır.

Oyuncular: Scott Adsit, Ryan Potter, T.J. Miller

Yönetmen: Don Hall, Chris Williams (II)

13. Fantasia (1940)

13. Fantasia (1940)

IMDb: 7,7

Özet: Fantasia, Walt Disney'in baş yapıtı olarak sunulan ve izleyicileri görsel şovu, eşsiz müzikleri ile büyüleyen başarılı yapımlarından bir tanesidir. 

Oyuncular: Paul J. Smith , Walt Disney , Corey Burton

Yönetmen:  Ben Sharpsteen , James Algar , Samuel Armstrong

14. Tangled (2010)

14. Tangled (2010)

IMDb: 7,7

Özet: Flynn Rider adında genç bir adam, yıllardır hapsedildiği kuleden çıkma yolları arayan Rapunzel tarafından esir alınır. Bu meraklı kız ve adam bir anlaşma yapacaklardır. Bu ikili aşırı korumacı bir bukalemun ve süper polis bir at eşliğinde haydutların da olduğu bir maceraya yelken açar.

Oyuncular: Mandy Moore, Zachary Levi, Donna Murphy

Yönetmen: Byron Howard, Nathan Greno

15. Wreck-It Ralph (2012)

15. Wreck-It Ralph (2012)

IMDb: 7,7

Özet: Devam filmi niteliğinde yapılan bu filmde Ralph, bir kez daha kurtarma görevine atılmak üzeredir. Oyun alanının Turbo'nun saldırısının altından kurtarılmasından sonra üzerinden çok zaman geçmiştir. Ancak şimdi de Sugar Rush isimli oyun bir tehlike altına girmiştir. Bozulan oyunun tekrar çalışabilmesi yeni bir parçaya bağlıdır ve Ralph, oyunu kurtarabilmek için büyük bir mücadele verecektir.

Oyuncular: John C. Reilly , Sarah Silverman , Bill Hader

Yönetmen: Rich Moore , Phil Johnston

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Snow White and the Seven Dwarfs (1937)

16. Snow White and the Seven Dwarfs (1937)

IMDb: 7,6

Özet: Kötü kalpli bir kraliçe, kendini çok beğenmekte ve her gün sihirli aynasına 'Ayna ayna, söyle bana, var mı benden güzeli bu dünyada?' diye soru sorarak cevap almaktadır. Her seferinde sorunun cevabı kendisinden başka birinin olmadığı yönündedir ki bir gün işler değişir. Aynanın bir gün 'Pamuk Prenses' cevabı vermesi üzerine Kötü Kraliçe, prensesi öldürmenin bir yolunu bularak yeniden dünyadaki en güzel kadın olmaya çalışacaktır.

Oyuncular: Adriana Caselotti , Lucille La Verne , Moroni Olsen

Yönetmen: David Kerrick Hand

17. The Jungle Book (1967)

17. The Jungle Book (1967)

IMDb: 7,6

Özet: Mowgli, ormanda kurtlar tarafından yetiştirilen genç bir çocuktur. Bir gün yakınlarda Shere Kahn adında vahşi bir kaplanın sesini duyan kurtlar, Mowgli'yi insanların yaşadığı bir yerli kabilesine yollama kararı alır. Ancak köye gittiği bu yolculukta Mowgli'nin başına birçok olay gelecek ve Shere Kahn onun varlığını öğrenerek izini sürecektir.

Oyuncular: Phil Harris , Sebastian Cabot , Bruce Reitherman

Yönetmen: Wolfgang Reitherman

18. The Little Mermaid (1989)

18. The Little Mermaid (1989)

IMDb: 7,6

Özet: Denizin derinlerinde yaşayan her deniz kızının hayali bir gün normal bir insan olmak ve yakışıklı bir prensle evlenmektir. Ariel de o deniz kızlarından biridir.  Ancak o, hayallerinin gerçeğe dönüşmesi için çabalamaya hazırdır. Bir gün Ursula adlı kötü kalpli bir denizaltı büyücüsüne giderek bir anlaşma yapmaya karar verir. Ursula'nın tek istediği şey, Ariel'in sesine sahip olmaktır. Bu sayede Ariel, bir çift bacak kazanır ve karaya çıkarak Prens Eric ile tanışma fırsatı elde eder. Tüm bu olanlar sırasında çevresindekiler onu ne kadar uyarsa da Ariel dinlemez. Bu kararı, başına birçok olay gelmesine neden olacaktır. 

Oyuncular:  Jodi Benson, Claire Guyot, Christopher Daniel Barnes

Yönetmen: John Musker, Ron Clements

19. Moana (2016)

19. Moana (2016)

IMDb:7,6

Özet: Antik Polenezya'da yaşayan bir kabile şefinin, Moana adında cesur bir kızı vardır. Moana, doğanın içinde büyüdüğünden güçlü ve korkusuz yetişmiştir. Ancak yarı tanrı Maui'nin yaptığı korkunç bir lanet, onun adasına kadar ulaşmış ve ekinlerine su vermez, balıklarını avlatmaz olmuştur. Maui, tanrıça Te Whiti'nin kalbini çalmıştır ve onu geri alabilecek tek kişi, Moana'dır. Güney Pasifik'ten yola çıkan bu genç kız, hedefine ulaşabilecek midir?

Oyuncular:  Auli'i Cravalho, Dwayne Johnson, Alan Tudyk

Yönetmen: John Musker, Ron Clements

20. Pinocchio (1940)

20. Pinocchio (1940)

IMDb: 7,5

Özet: Gepetto Usta, yaşlı bir oyuncak tamircisidir. Bu adamın en çok istediği şey Pinokyo adını vererek tahtalardan ürettiği çocuk görünümlü kuklanın oğlu olmasıdır. Derken Mavi Peri gelir ve beklenmedik bir şekilde Gepetto'nun istediği şeyi gerçekleştirerek Pinokyo'ya hayat verir. Yaşlı adam artık bu kuklanın babasıdır ve onun sorumluluğunu üstlenecektir. Pinokyo'yu okula gönderir ancak okuldaki bazı arkadaşları, genç kuklanın başına bela açacaktır. 

Oyuncular: Dickie Jones , Walter Catlett , Frankie Darro

Yönetmen:  Norman Ferguson , Ben Sharpsteen , Bill Roberts

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)

21. The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)

IMDb: 7,5

Özet: Pooh ve arkadaşlarının soğuk ve rüzgarlı bir günde Yüz Dönüm Ormanı'na yemek bulmaya gitmeleri, maceralı bir arayışa dönüşecektir.

Oyuncular: John Fiedler, Sterling Holloway

Yönetmen: Wolfgang Reitherman , John Lounsbery

22. Alice in Wonderland (1951)

22. Alice in Wonderland (1951)

IMDb: 7,4

Özet: Alice, hayal dünyası oldukça geniş genç bir kızdır. Bir gün beyaz bir tavşanı takip eden adımları onu Harikalar Diyarı'na götürecek ve burada birbirinden değişik karakterleri tanıyarak inanılmaz maceralar yaşayacaktır.

Oyuncular:  Richard Haydn , Sterling Holloway , Verna Felton

Yönetmen: Hamilton Luske , Wilfred Jackson

23. Dumbo (1941)

23. Dumbo (1941)

IMDb: 7,3

Özet: Bir leylek tarafından sirke verilen Jumbo, yavru bir fildir. Yeni doğan bu fili, büyük kulaklarından dolayı sirkte Dumbo olarak çağırmaktadırlar. Sirkin palyaço alanına gönderilen Dumbo, orada bir fare ile tanışarak dostluk kuracak ve bu fare sayesinde yavru filin yetenekleri ortaya çıkacaktır.

Oyuncular: Verna Felton , Herman Bing , Billy Bletcher

Yönetmen: Ben Sharpsteen , Norman Ferguson ,  Wilfred Jackson

24. Bambi (1942)

24. Bambi (1942)

IMDb: 7,3

Özet: Bir gün dişi bir karaca, ileride ormanın kralı olacak Bambi isimli bir geyik yavrusunu dünyaya getirir. Orman kralının görevi, hayvanları avcılardan ve tehlikelerden korumaktır. Şimdilerde ise bu görevi Bambi'nin babası yürütmektedir. Genç Bambi'nin edindiği en yakın arkadaşı olan Thumper bir tavşandır. Bu tavşan ona konuşmayı ve yürümeyi öğretir. Bambi zamanla içinde bulunduğu ormandaki çeşitli türlerde arkadaş edinecek ve ormanın tehlikelerini sorgulamaya başlayacaktır. 

Oyuncular: Hardie Albright, Ann Gillis, Thelma Boardman

Yönetmen: David Kerrick Hand, James Algar, Samuel Armstrong

25. The Lady and the Tramp (1955)

25. The Lady and the Tramp (1955)

IMDb: 7,3

Özet: Dişi bir köpek olan Lady'nin kendisine bakan sahipleri ile mutlu bir yaşamı vardır. Günün birinde sahiplerinin eve yeni bir bebek getirmesi sevimli köpeğin kendini ikinci plana atılmış gibi hissetmesine ve artık istenmediğini düşünerek kaçmasına neden olacaktır. Kaçtığı sırada Tramp adında erkek bir köpekle karşılaşarak tanışması ise hayatını tamamen değiştirecektir.

Oyuncular: Peggy Lee , Verna Felton , Alan Reed

Yönetmen: Hamilton Luske , Clyde Geronimi , Wilfred Jackson

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Sleeping Beauty (1959)

26. Sleeping Beauty (1959)

IMDb: 7,3

Özet: Disney'in en başarılı yapımlarından biri olan Sleeping Beauty, efsanevi masaldan uyarlanarak beyazperdeye aktarılmıştır.

Oyuncular: Eleanor Audley , Verna Felton , Marvin Miller

Yönetmen: Marvin Miller , Eric Larson , Les Clark

27. 101 Dalmatians (1961)

27. 101 Dalmatians (1961)

IMDb: 7,3

Özet: İki dalmaçyalı köpek olan Pongo ve Perdita'nın 15 tane yavruları vardır. Roger ve Anita adındaki sahipleri tarafından bakılan köepkler, mutlu bir hayat sürmektedirler. Bir gün Cruella De Vil adındaki Anita'nın yakın arkadaşı olan kadın, köpekleri satın almak istediğini söyler. Ancak niyeti bu köpeklerle dostluk kurmaktan çok, kendine onlardan yeni bir kürk yapmaktır. Bu teklifi reddeden Anita ve Pongo'ya rağmen Cruella, köpekleri kaçırmak için Caspar ve Simon adındaki iki hırsızla anlaşacaktır.

Oyuncular: Lisa Davis , Cat Bauer , Ben Wright

Yönetmen: Clyde Geronimi , Hamilton Luske , Wolfgang Reitherman

28. Cinderella (1955)

28. Cinderella (1955)

IMDb: 7,3

Özet: Ella, annesinin trajik ölümünden sonra tüccar babasının evlendiği yeni bir kadın ve üç kızıyla aynı evde yaşamaya başlar. Fakat bir gün Ella'nın babası da aniden ölünce, bu üç zalim kadın ve kızı ile baş başa kalır. Zalim kadınlar, Ella'yı kısa bir zaman sonra kendi evinde hizmetçi olarak kullanmaya başlar. Umutsuzluğa kapılan Ella'nın tek kurtuluş yolu, saray tarafından düzenlenen kentteki tüm genç kızların katılacağı o balodur. 

Oyuncular: Eleanor Audley, Verna Felton, William Phipps

Yönetmen: Wilfred Jackson, Hamilton Luske, Clyde Geronimi

29. Hercules (1997)

29. Hercules (1997)

IMDb: 7,3

Özet: Hepimizin bildiği Herkül, Zeus ve Hera'nın göklere doğan biricik oğludur. Hades ise Zeus'tan nefret ederek Herkül'ün doğuşunu fırsat bilmektedir. Bu kötü kalpli adamın amacı, genç adamı yanına çekmektir. Bir gün Hades'in verdiği bir iksirin yarısını içen Herkül, bir ölümlüye dönüşecek ve yeryüzüne inecektir. Ancak Herkül, hala içinde barınan tanrısal güçleri muhafaza etmektedir.

Oyuncular: Tate Donovan , Danny DeVito , James Woods

Yönetmen: John Musker , Ron Clements

30. Encanto (2021)

30. Encanto (2021)

IMDb: 7,3

Özet: Özel güçleri olan bir ailenin hikayesini konu alan bu yapım, izleyicileri oldukça keyiflendiriyor. Madrigal ailesi, Encanto adı verilen sihirli bir yerde yaşamaktadır. Bu ailede yalnız Mirabel hariç her çocuk kendisine ait özel bir hediye ile kutsanmaktadır. Encanto'nun sihri tehlikededir ve tehdit altında olan bu ailenin tek umudu Mirabel olacaktır.

Oyuncular: Stephanie Beatriz , John Leguizamo , Wilmer Valderrama

Yönetmen: Byron Howard , Jared Bush , Charise Castro Smith

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Peter Pan (1953)

31. Peter Pan (1953)

IMDb: 7,3

Özet: Var olmayan Ülke'de yaşayan ve büyümeyi reddeden Peter Pan haylaz bir çocuktur. Bu adada, Tinker Bell adındaki küçük peri arkadaşı ve Kayıp Çocuklar adlı çocuk çetesiyle birlikte bir hayat sürdürmektedir. Bu çocuklar her seferinde Kaptan Hook ve mürettebatına karşı birçok maceraya atılırlar. 

Oyuncular: Bobby Driscoll, Hans Conried, Tom Conway

Yönetmen: Hamilton Luske, Clyde Geronimi, Wilfred Jackson

32. The Fox and the Hound (1981)

32. The Fox and the Hound (1981)

IMDb: 7,3

Özet: Tod, küçük bir tilki yavrusudur. Annesi avcılar tarafından avlanınca yetim kalan küçük tilki, bir çiftçi tarafından sahiplenilir. Toby adında küçük bir yavru köpeğin de aralarına katılması ile bu üçlünün arasında sevgi dolu bir bağ gelişir. Günün birinde yetişkin birer hayvan olacak olan Tod ve Toby'nin, içgüdüleri ile arkadaşlıkları arasında bir seçim yapmaları gerekecektir.

Oyuncular:  Jack Albertson , Mickey Rooney , Morvan Salez

Yönetmen: Richard Rich , Ted Berman , Art Stevens

33. Tarzan (1999)

33. Tarzan (1999)

IMDb: 7,3

Özet: Geçirdiği gemi kazası sonrasında ormanda goriller tarafından bulunarak büyütülen küçük bir çocuğa, Tarzan adı verilmiştir. Tarzan, goriller tarafından yetiştirildiği için ormana büyük oranda uyum sağlamış ve tüm zorluklara rağmen koşullara adapte olmayı başarabilmiştir. Bir gün ormanda başka insanlara rast gelmesi, hayatının alt üst olmasına neden olacak ve Jane adında bir kadında aşkı tadacaktır. 

Oyuncular: Tony Goldwyn , Minnie Driver , Rosie O'Donnell

Yönetmen: Kevin Lima , Chris Buck

34. Lilo & Stitch (2002)

34. Lilo & Stitch (2002)

IMDb: 7,3

Özet: Galaksinin en popüler uzaylılarından bir tanesi olan Stitch, bir gün, dünyaya geldiği bir sırada Hawai açıklarında yaşayan Lilo isimli genç bir kızla karşılaşır. Lilo, karşısındaki bu yaratığı köpek zannederek yanına alır ve Stitch aslında ismini burada alır. Lilo'nun sandığının aksine Stitch, bir laboratuvar mahsulüdür. Tüm yabancılığına rağmen Stitch, dünyanın sevgisini kazanacak ve Lilo ile aralarında güçlü bir bağ kurulacaktır.

Oyuncular: Daveigh Chase, Chris Sanders, Tia Carrere

Yönetmen: Dean DeBlois, Chris Sanders

35. Raya and the Last Dragon (2020)

35. Raya and the Last Dragon (2020)

IMDb: 7,3

Özet: Yalnız bir savaşçı olan ve Lumandra'yı kurtarmak için son ejderhanın izini süren Raya'nın hikayesini konu ediniyor Raya and The Last Dragon filmi. Lumandra'nın fantastik dünyasında insanlar ve ejderhalar yıllarca huzur içinde yaşarlar. Ülkeyi tehdit eden Druun adındaki canavarlar yüzünden ejderhalar insanlığın kurtulması için kendilerini feda ederler. Bu olaydan 500 yıl sonra canavarlar ülkeye geri döner. Bu canavarları sonsuza kadar durdurmanın tek yolunun son ejderhanın bulunması olduğunu fark eden Raya, ülkesini kurtarmak adına son ejderhayı bulmak için yola çıkar. Bu yolda dünyayı kurtarması için ejderha sihrinden çok daha fazlasına ihtiyacı olduğunu fark edecektir.

Oyuncular: Kelly Marie Tran, Awkwafina, Gemma Chan

Yönetmen:  Don Hall, Carlos Lopez Estrada, Paul Briggs

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. The Sword in the Stone (1963)

36. The Sword in the Stone (1963)

IMDb: 7,2

Özet: Kral Arthur hikayesini konu edinen film, Disney'in başarılı yapımlarından bir tanesidir.

Oyuncular: Sebastian Cabot, Karl Swenson, Rickie Sorensen

Yönetmen: Wolfgang Reitherman

37. The Aristocats (1970)

37. The Aristocats (1970)

IMDb: 7,1

Özet: Duchess ve üç yavru kedisine, milyoner bir aile tarafından Paris'in kalbinde yüklü bir miras kalır.  Ancak ailenin aç gözlü kahyasının bu zengin kedileri kaçırması, büyük bir maceranın başlangıcı olacaktır.

Oyuncular: Phil Harris , Eva Gabor , Sterling Holloway

Yönetmen: Wolfgang Reitherman

38. The Princess and the Frog (2009)

38. The Princess and the Frog (2009)

IMDb: 7,1

Özet: Maldonya Ülkesi'nin yakışıklı prensi Naveen, bir gece kendini Mississippi rıhtımında bulur. Yakışıklı prens, sorumsuz, üşengeç ve biraz da şımarık olan gerçek bir jazz hayranıdır. Bugünlere kadar cazibesi ve yakışıklılığı ile gelen prensin asilliği, Dr. Facilier adındaki bir kara büyücünün dikkatini çeker. Bu büyücü, yakışıklı prensin ayrıcalıklarına sahip olabilmek için Naveen'i bir kurbağaya dönüştürür. Naveen, masallardaki çözüme güvenerek Tiana adındaki genç bir kızla öpüşse de, Tiana'nın da bir kurbağaya dönüşmesine engel olamaz. Bu ikili, eski hayatlarını geri alabilmek için peşlerindeki kurbağa avcılarından kaçmalı ve Lousiana bataklıklarındaki büyücü Mama Odie'yi bulmaya çalışmalıdır.

Oyuncular:  Anika Noni Rose, Bruno Campos, Keith David

Yönetmen: Ron Clements, John Musker

39. Brave (2012)

39. Brave (2012)

IMDb: 7,1

Özet: Kral Fergus ve Kraliçe Elinor'un okçuluk konusunda fazlasıyla yetenekli fakat bir o kadar da asi olan kızlarının adı Merida'dır. Merida, kaderinin kendi elinde olduğuna inanır ve ülkede yüzyıllardan beri gelen bir geleneğe karşı gelmektedir. Merida'nın kararları krallık içerisindeki düzeni bozar. Çünkü Lord MacGuffin, Lord Macintosh ve Lord Dingwall bu kızıl saçlı ve yetenekli kızdan hiç hoşlanmazlar. Merida, Bilge Kadın'a başvurduğunda ise maalesef uğursuz bir dileğin onu beklediğini öğrenir. Merida artık sık sık gelen tehlikeli güçlerin farkına varmıştır ve daha da vakit kaybetmeden uğursuz laneti ortadan kaldırmaya çalışacaktır.

Oyuncular: Kelly Macdonald, Billy Connolly

Yönetmen: Mark Andrews, Brenda Chapman, Steve Purcell

40. The Hunchback of Notre Dame (1996)

40. The Hunchback of Notre Dame (1996)

IMDb: 7,0

Özet: Kambur olan Quasimodo, çocukluğundan beri Notre Dame Kilisesi'nin bodrum katında saklanmaktadır. Bu adamın görevi, kilisede çan çalmak olsa da Quasimodo, kendini hapis hayatı yaşıyor gibi hissetmektedir. Bir gün arkadaşları ile birlikte bir şenliğe katılan genç adam, burada Esmeralda adındaki güzel bir çingeneyle tanışır. Bu genç ve güzel kadına gönlünü kaptıran Quasimodo ise tek değildir. Başrahip Frollo da bu kervanın bir parçasıdır.

Oyuncular: Tom Hulce , Demi Moore , Tony Jay

Yönetmen: Gary Trousdale , Kirk Wise

İçeriğin Devamı Aşağıda

41. Brother Bear (2003)

41. Brother Bear (2003)

IMDb: 6,8

Özet: Kenai, abisinin bir ayı tarafından öldürülmesi ile birlikte kendini bir ayı bedenine hapsolmuşken bulur. Ölen abisinin ruhu, Kenai'yi ziyaret ederek eğer tekrar insan olmak istiyorsa kuzey ışıklarına gitmesi gerektiğini söyler. Bunun üzerine ışıkların dünyaya dokunduğu bu yere yolculuğa çıkan Kenai, birçok macera yaşayacak ve bu yolculukta, Koda adında genç bir ayıyla tanışacaktır. 

Oyuncular:  Danny Mastrogiorgio , Joaquin Phoenix , Jeremy Suarez

Yönetmen: Bob Walker , Aaron Blaise

42. Oliver & Company (1988)

42. Oliver & Company (1988)

IMDb: 6,7

Özet: Oliver, New York sokaklarında dolanarak kendisini sahiplenecek birilerini arayan yavru bir kedidir. Bu arayış sürecinde kimse onu sahiplenmese de, tesadüf eseri Dodger adında bir sokak köpeği ile tanışması, köpek çetesinin içine girmesine olanak sağlayacaktır. 

Oyuncular: Joseph Lawrence , Billy Joel , Richard Mulligan

Yönetmen: George Scribner

43. Pocahontas (1995)

43. Pocahontas (1995)

IMDb: 6,7

Özet: Özgür ruhlu prenses Pocahontas, Meeko adındaki yaramaz rakun, Flit adındaki bir sinekkuşu, Smith adında bir kaptan ile güçlü bir arkadaşlık tohumu atarlar. Birbirinden çok farklı iki kültüre sahip olan Pocahontas ve Smith arasında bir gerilim yaşanmaya başlar. Herkesin barış içinde yaşamasının bir yolunu bulmaya çalışan Pocahontas, Söğüt Nine'den akıl almaya karar verir.

Oyuncular: Mel Gibson, Linda Hunt, Christian Bale

Yönetmen: Mike Gabriel

44. Chicken Little (2005)

44. Chicken Little (2005)

IMDb: 6,5

Özet: Gökyüzünden yere düşen bir meşe palamudunu yanlış anlayarak ortalığı ayağa kaldıran bir civcivin itibarı yerle bir olmuştur. Çevresindekilerin saygısını yeniden kazanmaya kararlı olan bu civciv, beysbol takımına girerek takımını başarıdan başarıya taşır. Her şey yolunda gittiği ve insanların saygısını yeniden kazandığı sırada ise bu sefer tepesine gerçekten gökyüzünden bir parça düşmesi, kasabayı rahatsız etmeden dünyayı kurtarmaya çalışan civcivin işlerini epey zorlaştıracaktır. 

Oyuncular: Zach Braff , Joan Cusack , Garry Marshall

Yönetmen: Mark Dindal

45. The Three Caballeros (1944)

45. The Three Caballeros (1944)

IMDb: 6,4

Özet: Başrolünde Donald Duck'ın bulunduğu bu yapım, animasyon ve gerçek sahnelerin bir arada yer aldığı müzikal Disney Klasiklerinden biridir. 

Oyuncular: Aurora Miranda, Carmen Molina, Dora Luz

Yönetmen:  Norman Ferguson

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
21
5
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın