Görüş Bildir
Haberler
Ekim Ayında Mutlaka İzlemeniz Gereken Korkuyu İliklerinize Kadar Hissettirecek Filmler

Ekim Ayında Mutlaka İzlemeniz Gereken Korkuyu İliklerinize Kadar Hissettirecek Filmler

Ekim ayı, yaprakların döküldüğü ve günlerin kısalıp gecelerin uzamaya başladığı eşsiz bir ay. Bu kasvetli atmosfer, korku filmi tutkunları için ise adeta altın bir bilet değerinde. Biz de bu yüzden bu ay izleyebileceğiniz korku filmlerini sizler için listeledik. İyi seyirler! 👇 

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Poughkeepsie Tapes, 2007

20. The Poughkeepsie Tapes, 2007

IMDb: 6.0 

Özet: Terk edilmiş bir evde işkence, cinayet ve parçalamayı gösteren yüzlerce video kaset bulunduğunda, bunlar bir seri katilin on yıl süren terör saltanatını ortaya çıkarır ve cinayet dedektiflerinin şimdiye kadar gördüğü en rahatsız edici kanıt koleksiyonu haline gelir. 

Oyuncular: Stacy Chbosky, Ben Messmer, Samantha Robson 

Yönetmen: John Erick Dowdle

19. Lifeforce, 1985

19. Lifeforce, 1985

IMDb: 6.1 

Özet: Halley” kuyruklu yıldızı dünyaya yaklaşırken bir uzay gemisi, bu kuyruklu yıldızı önceden incelemek üzere görevlendirilir. Kuyruklu yıldızı inceleyen ekip, meteorun hemen ön kısmında organik bir uzay gemisi gibi bir şey keşfederler. Bu uzay gemisinin içine araştırma için giren ekip, beraberlerinde dünyaya korkunç bir kabus getireceklerdir.  

Oyuncular: Steve Railsback, Mathilda May, Peter Firth 

Yönetmen: Tobe Hooper

18. The House by the Cemetery, 1981

18. The House by the Cemetery, 1981

IMDb: 6.1 

Özet: Bir doktor, Boston'daki evinin gizemli eski sahibini araştırırken metresini ve kendisini öldürdükten sonra, meslektaşı Dr. Norman Boyle araştırmayı devralır ve ailesini New York'tan Boston'daki malikaneye taşır. Kısa bir süre sonra Boyle'un küçük oğlu Bob, evin içindeki tehlikeye karşı kendisini uyaran genç bir kızın hayalleri tarafından rahatsız edilmeye başlar. 

Oyuncular: Catriona MacColl, Paolo Malco, Ania Pieroni 

Yönetmen: Lucio Fulci

17. City of the Living Dead, 1980

17. City of the Living Dead, 1980

IMDb: 6.2 

Özet: New England’taki küçük bir kasaba olan Dunwich’te bir rahip, güpegündüz mezarlıkta kendini asarak intihar eder. Hiçbir şahidi olmayan bu olay, aslında çok uzaklardaki New York’tan takip edilmektedir. Bir grup psişik güçlerinin doruğundaki medyum, bu olayı yuvarlak masa toplantılarında canlı yayın izlemektedirler.  

Oyuncular: Christopher George, Catriona MacColl, Carlo De Mejo 

Yönetmen: Lucio Fulci

16. Night of the Comet, 1984

16. Night of the Comet, 1984

IMDb: 6.3 

Özet: Vadi'den iki kız uyandıklarında, geçen bir kuyruklu yıldızın dünyalarını yok ettiğini ve arkalarında gizemli kırmızı bir toz ve bir sürü yamyam mutant bıraktığını görürler. Dost canlısı bir kamyon şoförünün yardımıyla, kızlar dünyayı kötü niyetli bir 'düşünce tankından' kurtarır, et yiyen zombileri karate ile doğrar ve elbette alışveriş merkezine gitmek için zaman bulurlar. 

Oyuncular: Catherine Mary Stewart, Kelli Maroney, Robert Beltran 

Yönetmen: Thom Eberhardt

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The House of the Devil, 2009

15. The House of the Devil, 2009

IMDb: 6.3 

Özet: Geçimini sağlamak için çocuk bakıcılığı yapan bir genç kız, bakımını üstleneceği çocuğun evine gittiğinde beklemediği bir ortamın içerisine düşer. Çocuğun ailesi genç kızı ayinlerinde kullanmak istemektedir.  

Oyuncular: Jocelin Donahue, Tom Noonan, Mary Woronov 

Yönetmen: Ti West

14. Maniac, 1980

14. Maniac, 1980

IMDb: 6.4 

Özet: Çocukluğunda yaşadığı tacizden dolayı sorunlu olan psikopat bir adam, New York'ta serbestçe dolaşmakta, genç kadınları ve Amerikalı manken kızları öldürmekte ve kafa derilerini ganimet olarak almaktadır.  

Oyuncular: Joe Spinell, Caroline Munro, Abigail Clayton 

Yönetmen: William Lustig

13. Pontypool, 2008

13. Pontypool, 2008

IMDb: 6.5 

Özet: Mazy, Pontypool kasaba radyosunda program yapmaktadır. Kasabada korkunç şiddet olayları olduğu şeklinde söylenti yayılmaya başlar. Radyo ekibi, bu söylentilerin İngilizceyle yayılmış bir virüsten kaynaklandığını anlarlar. Kurtarılma ümidiyle yayını sürdürürken acaba radyo dalgalarıyla virüsün yayılmasına yardım mı etmektedirler? 

Oyuncular: Stephen McHattie, Lisa Houle, Georgina Reilly 

Yönetmen: Bruce McDonald

12. Slither, 2006

12. Slither, 2006

IMDb: 6.5 

Özet: Amerika'nın sakin Wheelsy kasabası ismi henüz koyulmamış bir kötülükle karşı karşıyadır. Ancak henüz kimse telefon direklerinin kayıp evcil hayvan ilanıyla dolduğunu ve kasabanın en zengin sakini Grant Grant'in tuhaf davranışlar sergilediğini fark etmemiştir. 

Oyuncular: Nathan Fillion, Elizabeth Banks, Michael Rooker 

Yönetmen: James Gunn

11. Child’s Play, 1988

11. Child’s Play, 1988

IMDb: 6.6 

Özet: Chicago’nun güney taraflarında Charles Lee Ray adlı bir seri katil, Mike Norris isimli bir dedektif tarafından vurulur. Gizlice bir oyuncak dükkanına girmeyi başaran Charles, ruhunu dükkandaki meşhur oyuncaklardan birine aktarır. Chucky artık en kısa zamanda ruhunu tekrar aktarabileceği canlı bir kurban bulmalıdır. 

Oyuncular: Catherine Hicks, Chris Sarandon, Alex Vincent 

Yönetmen: Tom Holland

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Addams Family, 1991

10. The Addams Family, 1991

IMDb: 6.9 

Özet: Addams ailesinin kötü kalpli avukatı çok yüklü miktarda para borçlu olduğu tefecisinin üvey oğlunun ailenin 25 yıldır kayıp olan Fester Amcası’na benzediğini öğrendiğinde, Addams ailesinin parasını almak için onu Fester Amca gibi aileye tanıştırır. Sahte amca bu garip aileye hemen uyum sağlasa da Addams ailesinin küçük kızları Wednesday’in “yeni” Fester amcası hakkında bazı şüpheleri vardır. 

Oyuncular: Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd 

Yönetmen: Barry Sonnenfeld

9. The Witch, 2015

9. The Witch, 2015

IMDb: 7.0 

Özet: 17. yüzyılda İngiltere'de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde Hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Aile düzenleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur, büyük kızları Thomasin ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur. 

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie 

Yönetmen: Robert Eggers

8. Hereditary, 2018

8. Hereditary, 2018

IMDb: 7.3  

Özet: Graham ailesinin en yaşlı üyesi anneanne Ellen’ın ölümü sonrası kızı Annie, soyağaçlarının korkunç detaylarını keşfetmeye başlar. Aile üyeleri ardı ardına meşum olaylar yaşamaktadır ve kendilerine miras kalmış bu lanetten kurtulmaya çalıştıkça, kaçınılmaz sona biraz daha yaklaştıklarını fark ederler.  

Oyuncular: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne  

Yönetmen: Ari Aster

7. Possession, 1981

7. Possession, 1981

IMDb: 7.3  

Özet: Mark’tan ayrılmak isteyen Anna, neden olarak eşine geçerli bir neden sunamaz. Başka bir adam olduğunu düşünen Mark, olayı araştırır. Anna’nın sevgilisine ulaşan Mark, onun da karısından uzun süredir haber alamadığını ve Anna’nın garip davranışlarının nedenini bilmediğini söyler. 

Oyuncular: Isabelle Adjani, Sam Neill, Margit Carstensen  

Yönetmen: Andrzej Zulawski

6. Lost Highway, 1997

6. Lost Highway, 1997

IMDb: 7.6  

Özet: Fred Madison, karısının geçmişinden habersiz olarak onunla evlenmiştir ancak bu geçmiş onları rahat bırakmayacaktır.  

Oyuncular: Bill Pullman, Patricia Arquette, John Roselius  

Yönetmen: David Lynch

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Skin I Live In, 2011

5. The Skin I Live In, 2011

IMDb: 7.6    

Özet: Vücudu bir kazada yanmış olan eşini yanık görüntüsünden kurtarmak için yeni bir deri yaratmak üzerine çalışmalar yapan Dr. Robert Ledgard domuz-insan kanı karışımıyla elde ettiği bir deri üretir. Eşinin yanmış vücudunu görmesi üzerine intihar etmesi ve küçük kızlarının da buna şahit olmasından sonra büyük depresyon geçiren aile iyice hassaslaşmıştır.   

Oyuncular: Antonio Banderas, Elena Anaya, Jan Cornet    

Yönetmen: Pedro Almodovar

4. Get Out, 2017

4. Get Out, 2017

IMDb: 7.8  

Özet: Chris, kız arkadaşı Rose ile uzak mesafe ilişkisi yaşayan bir gençtir. Bir gün Rose, Chris’i hafta sonu kaçamağı için ailesinin evine çağırır. Rose’un annesi Missy ve babası Dean de onlara katılır. Başta Chris, Rose’un ailesinden güzel tepki almasına şaşırır, bir yandan da kıllanır. Çünkü dönem gereği bir beyaz ve siyahinin ilişkisine sıcak bakılmamaktadır.   

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford  

Yönetmen: Jordan Peele

3. The Thing, 1982

3. The Thing, 1982

IMDb: 8.2 

Özet: Bir fosil bilimcisi olan Kate Lloyd hayatının en önemli araştırmasını yapmak için Antartika'nın izole edilmiş bir bölgesine gider. Burada bir Norveçli bilim insanlarından oluşan bir araştırma grubuna katılan Kate, milyarlarca yıldır buzun altında donmuş olarak kalan bir organizma keşfeder. Fakat artık yaratığın uyanma vakti gelmiştir. 

Oyuncular: Kurt Russell, Wilford Brimley, Keith David 

Yönetmen: John Carpenter

2. The Shining, 1980

2. The Shining, 1980

IMDb: 8.4  

Özet: Yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır.   

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd  

Yönetmen: Stanley Kubrick

1. Alien, 1979

1. Alien, 1979

IMDb: 8.5  

Özet: Nostromo adlı kargo gemisinin mürettebatı, uyandırıldıklarında bir gezegende yabancı bir yaşam türü keşfederler. Dallas, Lambert ve Kane'den oluşan ekip gezegene iner ve terk edilmiş bir uzay gemisi bulur. Yumurta şeklindeki organizmaları incelediklerinde, bir yaratık Kane'in yüzüne yapışır. Gemiye dönen ekip, karantina kurallarına rağmen Kane'i içeri alır.  

Oyuncular: Sigourney Weaver, Tom Skerritt, John Hurt  

Yönetmen: Ridley Scott

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın