Görüş Bildir
Haberler
Ege Üniversitesi'ndeki Kavgada Bir Öğrenci Yaşamını Yitirdi

Ege Üniversitesi'ndeki Kavgada Bir Öğrenci Yaşamını Yitirdi

Deniz Gök
20.02.2015 - 20:18 Son Güncelleme: 21.02.2015 - 17:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ege Üniversitesi Kampüsü'nde Cuma akşamı karşıt görüşlü öğrenci grubu arasında çıkan kavgada bir öğrenci hayatını kaybederken, bir öğrenci ağır yaralandı. 

Kavgaya karıştıkları belirlenen 7 kişi gözaltına alınırken, polisin olay yerinde 5 bıçak bulduğu bildirildi.

Ege Üniversitesi Kampüsü’nde, karşıt görüşlü öğrenci grubu arasında, iddiaya göre 2 gündür gerginlik yaşanıyordu. Dün akşam saatlerinde gerginliğin büyümesi üzerine kavga başladı. Yaklaşık 300 öğrencinin karıştığı kavgada, bıçak, sopa ve taş kullanıldı.

Kavga sırasında 2 öğrenci bıçakla ağır yaralanırken, çok sayıda öğrenci de hafif şekilde yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine kampüse çok sayıda ambulans yönlendirilirken, çevik kuvvet polis ekipleri kampüse girerek olaya müdahale edip grubu ayırdı.

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Fırat Yılmaz Çakıroğlu, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker haberi Twitter'dan doğruladı.

Hayatını kaybeden öğrencinin kimliği belli oldu

Hayatını kaybeden öğrencinin kimliği belli oldu

Çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi olduğu ve bir yıldan beri Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi sorumlusu olduğu öğrenildi. 

Aslen Konya Akşehirli olan Çakıroğlu'nun okulunu bitirdikten sonra akademik öğrenimine devam etmek istediği de belirtildi.

Ağır yaralı Nurullah S.'nin ise tedavisinin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ettiği, hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Oktay Vural: 'Bu kardeşim beni birkaç kere aradı'

Oktay Vural: 'Bu kardeşim beni birkaç kere aradı'

Hürriyet'in haberine göre; TBMM Genel Kurulu'nda söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural; 'Ege Üniversitesi'nde, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi mensubu Fırat Yılmaz Çakıroğlu maalesef şehit edilmiştir. Bu kürsüden ve Parlamentoda, hükümete, PKK'nın üniversitedeki örgütlenmesine karşı tedbir alınmasını defalarca ifade etmiş, Ege Üniversitesi yönetiminin de PKK'nın bu yapılanmasıyla ilgili hiçbir tedbir almamasıyla ilgili, bu konuda, hem Rektörlüğü hem emniyet teşkilatını uyarmıştım. 

Bu değerli kardeşim beni birkaç kere aradı. Dün çıkan bir gerginlik ve bu gerginlikten sonra bugün sınava girecekler, polise söylüyorlar ' tedbir alınız.' diye ama maalesef sınava girerken polis yok, saldırıya uğruyorlar ve bıçaklanarak ölüyor. Sayın Başkanım, yani 45 dakika ambulans gelmiyor, kan kaybından ölüyor. Aldığım bilgilere göre, inşallah öyle değildir ama, oradaki bir polis arabasıyla gönderilmesi talebi uygun görülmüyor. Bunun sorumlusu kim? Elinizi vicdanınıza koyunuz. İç güvenlikte buna alacağınız ne tedbir var? dedi. 

Konuşurken gözleri dolan ve duygulanan Vural, 'Allah rahmet eylesin.' dedikten sonra daha fazla konuşamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7 kişi gözaltına alındı

7 kişi gözaltına alındı

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından polis, olay yerinde 5 bıçak buldu, 7 kişiyi de gözaltına aldı.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayda kullanıldığı belirlenen 5 bıçağı ele geçirdi. Çakıroğlu'nun öldürüldüğü cinayet aletinin belirlemesi için ele geçirilen bıçakların kriminal incelemeye gönderildiği bildirildi.

Çakıroğlu'nun hayatını kaybettiği kavgada 7 kişinin daha yaralanarak farklı hastanelere kaldırıldığı, yapılan müdahalelerin ardından 5'inin taburcu edildiği 2'sinin ise halen tedavi altında tutulduğu öğrenildi. Taburcu edilenlerin gözaltına alınan 6 kişi arasında olduğu, gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

Öte yandan hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na İzmir Adli Tıp Kurumunda otopsi yapıldı.

İzmir Adliye Sarayındaki Adli Tıp Kurumu önüne gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir ve annesi Özlem Çakıroğlu'na baş sağlığı dileğinde bulundu, burada bekleyen öğrencilerden olayla ilgili bilgi aldı.

Vural, gazetecilerin soruları üzerine konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyeceğini yanıtını vererek Adli Tıp Kurumu'ndan ayrıldı.

  • Kaynak: İHA, AA  ve Hürriyet
Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber...

Çakıroğlu'nun Ölümü Sosyal Medyanın Gündeminde

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
3
3
2
1
1
1