Görüş Bildir
Haberler
Efkan Ala Kimdir? AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala Siyasi Hayatı

Efkan Ala Kimdir? AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala Siyasi Hayatı

Nur YILMAZ
12.05.2023 - 18:21

AK Parti Dış İlişkiler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, 14 Mayıs 2023 genel seçimi öncesinde dikkat çeken isimlerden biri oldu. 10 Kasım 2020 tarihinde görevine atanan Efkan Ala, Binali Yıldırım'ın başbakan olduğu dönemde İçişleri Bakanı olarak görev yapmıştı. 1988 yılında bürokrasi kariyeri başlayan Efkan Ala'nın 2023 seçimlerinde AK Parti Bursa 1. bölge birinci sıra adayı olduğu açıklandı. Peki, Türkiye'de pek çok makamda görev alan Efkan Ala kimdir, kaç yaşındadır? 

İşte, Efkan Ala'nın siyasi kariyeri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Efkan Ala Kimdir?

Efkan Ala Kimdir?

Efkan Ala, 21 Şubat 1965 senesinde Erzurum Oltu'da dünyaya gelmiştir. Gönül ve Temel Âlâ çiftinin çocuğu olarak dünyaya gelen Ala, eğitim hayatına memleketi Erzurum'da başlamıştır. 

Efkan Ala, Gülseren Ala ile evliliğini sürdürmekte ve iki tane çocuğu bulunmaktadır.

Efkan Ala'nın Eğitim Hayatı

Efkan Ala'nın Eğitim Hayatı

Efkan Ala, ilköğrenim eğitimini Oltu ilçesine bağlı Çanakpınar köyünde tamamladı. Daha sonra ortaöğretim ve lise eğitimi için Erzurum İmam Hatip Lisesi'ne gitti ve buradan mezun oldu. 

1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını ise Karadeniz Teknik Üniversitesinde İktisat alanında yaptı.

Efkan Ala'nın Siyasi Yaşamı

Efkan Ala'nın Siyasi Yaşamı

Efkan Ala, 1988 senesinde yaptığı kaymakamlık stajı ile bürokrasi kariyerine başladı. Sakarya Valiliği'nde göreve başlayan Ala, Bolu'nun Gölyaka ve Isparta'nın Sütçüler ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevini üstlendi. Ardından, yurtdışı stajı için bir yıl da İngiltere'de eğitim gördü.

1991 yılında ise Trabzon'un Dernekpazarı ilçesine kaymakam olarak göreve getirildi. Trabzondaki görevinden sonra iki yıl Ordu Kabataş İlçesi Kaymakamlığı'nı yaptı, ardından iki yıl da Tunceli Vali Yardımcılığı görevini üstlendi.

1999 yılından itibaren İçişleri Bakanlığı'nda Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğü ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevlerini yerine getirdi. 

2001 ila 2003 yıllarında Turizm Bakanlığı'nda, Turizm Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Bakan Müşavirlik gibi görevlerde çalıştı. 

Ocak 2003'te Batman Valiliğine, Eylül 2004'te Diyarbakır Valiliğine atandı. 

26 Aralık 2013 tarihinde 61. Türkiye Hükümeti'nde dışardan atama yoluyla İçişleri Bakanlığı'na ataması yapıldı. 62, 64 ve 65. Hükümet'in İçişleri Bakanı olarak görev yapan Ala, 2016 senesinde ise İçişleri Bakanlığından istifa etti. 

25. Dönem Erzurum, 26. Dönem Bursa Milletvekili olarak seçildi. Efkan Ala, 2020 senesinin Kasım ayında bu yana AK Parti Dış İlişkiler'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın