Görüş Bildir
Haberler
Düzenli Olmanı Kolaylaştıracak 5 İpucu

Düzenli Olmanı Kolaylaştıracak 5 İpucu

parlakbirgelecek.com
28.04.2014 - 19:46 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 21:12

Düzenli Olmanı Kolaylaştıracak 5 İpucu

Dersler, ödevler ve diğer aktiviteler sebebiyle üniversite öğrencileri hem yoğun bir hayata hem de belirli zaman aralığı içinde tamamlamaları gereken pek çok işe sahipler. Teslim tarihleri, sınavlar ve diğer sorumluluklar bir araya geldiğinde kimi zaman içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Bu konuda sana yardımcı olabilecek ve bu karmaşadan seni kurtarabilecek bazı ipuçları hazırladık:

Program Yap

Program yapmak için bir ajanda, defter, takvim ya da akıllı telefon veya bilgisayarındaki uygulamaları kullanabilirsin. Sınav ve ödev teslim tarihlerini, ders saatlerini, kulüp toplantılarını ve spor antrenmanlarını buraya not et. Bu tüm sorumluluklarını zamanında hatırlamanı ve hiçbirini kaçırmamanı sağlayacaktır.

Aylık ve haftalık olarak programını güncelle. Bu şekilde ödevlerine ve sınav çalışmalarına yeterince zaman ayırabilirsin. Bir planlayıcıya sahip olmak hem yapman gerekenleri hatırlamanı sağlayacak hem de zamandan tasarruf ederek zamanı daha etkin kullanmana yardımcı olacaktır. Bunların yanı sıra Küçük Değişikliklerle Zaman Kazan yazımızda zamanını daha etkin kullanman konusunda sana yardımcı olabilir.

Çalışma Alanını Yenile

Ders çalışmak veya ödev hazırlamak dünyanın en keyifli aktivitesi olmayabilir. Ancak çalışma alanının düzenli olmasının yanı sıra keyif alacağın bir yer hale gelmesi de önemli. Dikkatini dağıtmayacak kadar fotoğraf, ahşap boyaları ve ders aralarında keyif alacağın birkaç dergi ya da kitap işine yarayabilir.

Renkleri Kullan

Renkli kağıtlar, not alma kağıtları ve post-itler dersleri ve konuları birbirinden ayırmana yardımcı olacaktır. Böylece aradığın konuya ya da derse ilişkin notları kolaylıkla bulabilirsin.

Çalışma Alanını Genişlet

Ders notları, kitaplar, kıyafetler ve diğer eşyaların dolaplara sığmıyor, bir şeyler hep açıkta kalıyor olabilir. Eşyalarını hem daha düzenli bir hale getirmek hem de çalışma alanını genişletmek için kutuları, çekmeceli dolapları ve çeşitli boylardaki sepetleri kullanabilirsin. Bu şekilde ders notlarını kategorize edebilir ve aradığında kolaylıkla bulabilirsin.

Önemli Belge ve Notları Sakla

Bir klasörde ya da kutuda geçmiş derslere ilişkin notlarını tutman devam dersleri ve birbiriyle bağlantılı dersler için faydalı olabilir. Ders notlarının yanı sıra harç dekontları ve öğrenci belgesi gibi çeşitli evrakları da bir dosyada muhafaza etmen yararlı olabilir.

Düzenli olman ihtiyacın olan şeyleri rahatlıkla bulabilmen, kullanabilmen ve kaybetmemen konularında sana yardımcı olacaktır.

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
3
2
1
1
1