Görüş Bildir
Haberler
Dostluğun Önemini Anlatan Arkadaşlık Temalı Filmler

Dostluğun Önemini Anlatan Arkadaşlık Temalı Filmler

Beyza
20.05.2023 - 13:17

Arkadaşlık kavramı hayattaki en önemli kavramlardan biridir. Çünkü bazen herkes bize yüz çevirdiğinde yanımızda yine onlar vardır. Kan bağı olmadan kurulan en güzel ilişki olan arkadaşlık temalı bu filmleri en sevdiğiniz dostlarınız ile izleyebilir hatta biraz da duygulanabilirsiniz. Şimdiden keyifli seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sex and the City - 2008

Sex and the City - 2008

IMDb: 5,7

Özet: Televizyon dizilerinin, özellikle kadınlar için hazırlanan yapımların vazgeçilmezlerinden biri olan Sex and the City, 'özgür kadın' hayat tarzına farklı bir pencereden bakmaya çalışan, eğlenceli bir film.

Yönetmen: Michael Patrick King

Oyuncular: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon

Waiting To Exhale - 1995

Waiting To Exhale - 1995

IMDb: 5,9

Özet: Savannah, Bernadine, Gloria ve Robin’in aşk hayatı pek de yolunda değildir. Bernadine, kocası onu başka bir kadın için terk edene kadar mutluydu. Savannah ve Robin profesyonel yaşamlarında ne kadar başarılılarsa aşk hayatında da o kadar başarısızlar. Bir süre önce boşanan Gloria ise yeni flörtü ile sahnelere geri döner. Erkekler, kariyer ve aileler onları farklı yönlere götürdükçe birbirlerinden destek alan kadınların arasındaki gittikçe daha güçlü bir hal alır.

Yönetmen: Forest Whitaker

Oyuncular: Angela Bassett, Whitney Houston, Lela Rochon

Tatlı Yalanlar - 1997

Tatlı Yalanlar - 1997

IMDb: 6,2

Özet: Romy ve Michelle, lisedeyken büyük çoğunluk tarafından imrenilen türde yakın iki arkadaşlardı. Hatta aynı odayı bile paylaşırlardı. Okul yıllarının ardından 10 yıl sonra bir gün mezunlar buluşması düzenlendiğinde, her ikisi de aslında hayatlarının pek de etkileyici olmadığını fark ederler. Bu buluşmaya gideceklerdir ancak diğer insanlar arasında bir şekilde başarılı görünmek gereksinimi duyarlar.

Yönetmen: David Mirkin

Oyuncular: Mira Sorvino, Lisa Kudrow, Janeane Garofalo

Kız Gecesi (Girls Trip) - 2017

Kız Gecesi (Girls Trip) - 2017

IMDb: 6,2

Özet: Bir zamanlar aralarından su sızmayan dört yakın arkadaş, zamanlar birbirlerinden uzaklaşır. Ancak içlerinden biri iş gezisine çıkması gerektiğinde, bunu yıllar sonra yeniden toplanmak için bir fırsat olarak görür. Hayatlarında türlü sorunlarla boğuşan dört kadın, beraber çıktıkları bu kış tatili sayesinde kaybettiklerini düşündükleri bağları yeniden canlandırma fırsatı bulur.

Yönetmen: Malcolm D. Lee

Oyuncular: Regina Hall, Queen Latifah, Jada Pinkett Smith

Yakalandın! – 2018

Yakalandın! – 2018

IMDb: 6,5

Özet: Beş yakın arkadaş çocukluklarından beri yılda bir kez “elim sende” oynar. Bu durum artık onlar için bir gelenek haline gelmiştir. Herkes bu yılki oyuna hazırlanmıştır. Fakat bu sene oyun zamanı gruptan birinin düğününe denk gelir. Grubun asla yenilmeyen oyuncusu bu koşullarda kolay bir hedef olarak görülür. Fakat o kendini her şeye karşı hazırlamıştır.

Yönetmen: Jeff Tomsic

Oyuncular: Ed Helms, Jake Johnson (XVI), Annabelle Wallis

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezgin Pantolon Kardeşliği (The Sisterhood of the Traveling Pants) - 2005

Gezgin Pantolon Kardeşliği (The Sisterhood of the Traveling Pants) - 2005

IMDb: 6,5

Özet: Tibby, Lena, Carmen ve Bridget birbirleriyle çok iyi geçinen dört kadın arkadaştırlar. Gençlik dönemleri bitmeye yaklaştığında ve her biri hayatında farklı bir yola sapmak üzere olduklarında birbirlerine bağlı kalabilmek adına bir karar alırlar. Birbirlerinin bedenine tam uyum sağlayan bir kot pantolonu sürekli olarak değiştirecek ve bu şekilde sürekli olarak temas halinde kalacaktırlar.

Yönetmen: Ken Kwapis

Oyuncular: Amber Tamblyn, America Ferrera, Alexis Bledel

Nedimeler (Bridesmaids) - 2011

Nedimeler (Bridesmaids) - 2011

IMDb: 6,8

Özet: Nedimeler, Amerikalı bekarlarının bitmek bilmeyen evlilik öncesi sendromuna ve bu sendromun en iyi arkadaşlar üzerindeki travmalarına komedi çerçevesinden yaklaşıyor.

Yönetmen: Paul Feig

Oyuncular: Kristen Wiig, Rose Byrne, Maya Rudolph

Kötü Kızlar (Mean Girls) - 2004

Kötü Kızlar (Mean Girls) - 2004

IMDb: 7,1

Özet: Afrika’da doğup büyüyen Cady’nin anne ve babası zoologtur. Bu vesile ile büyümek yolunda ilerlerken hayata dair şu ilkeyi temel alarak şekillenmiştir: Doğada güçlü olan hayatta kalır! Yalnız yaşı on beş olduğunda ve liseye başlayınca kafasındaki o orman kanunlarının pek de sandığı gibi olmadığını görür.

Yönetmen: Mark Waters

Oyuncular: Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried

Terabithia Köprüsü - 2007

Terabithia Köprüsü - 2007

IMDb: 7,1

Özet: Yaşamın tatsız ve soğuk gerçekliklerine uzak, kendi dünyalarında yarattıkları enteresan gerçek üstü maceraları konu edinen bu filmde, okulun en farklı çocuklarından Jesse, aynı sınıfa düşen yeni öğrenci Leslie’nin de en az kendisi kadar tuhaf ve hayal gücü kuvvetli biri olduğunu keşfeder. Oturduklara yere çok yakın olan bir ormanda sadece kendilerinin bildiği ve görebildiği, içinde devler, cinler, periler, troller ve daha bir dolu gizemin bulunduğu, Terabithia isminde bir dünya yaratırlar.

Yönetmen: Gábor Csupó

Oyuncular: Josh Hutcherson, AnnaSophia Robb, Zooey Deschanel

Ezberci İnekler (Booksmart) - 2019

Ezberci İnekler (Booksmart) - 2019

IMDb: 7,1

Özet: İki yakın kız arkadaş, liseden mezun olmanın arifesinde, ansızın daha az çalışmaları ve daha fazla eğlenmeleri gerektiğinin farkına varır. Akranlarının gerisinde kalmamak için hala vakti olan kızlar, dört yıllık eğlenceyi tek bir geceye sığdırmaya çalışır.

Yönetmen: Olivia Wilde

Oyuncular: Kaitlyn Dever, Beanie Feldstein, Skyler Gisondo

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arkadaş (Our Friend) - 2019

Arkadaş (Our Friend) - 2019

IMDb: 7,3

Özet: Nicole’ün yaşamak için sadece altı ayı kalmıştır. Hastalığı nedeniyle karısının öleceğini öğrenen Matthew, büyük bir yıkıma uğrar. Onları bu zorlu dönemlerinde yalnız bırakmak istemeyen Matthew’ın en yakın arkadaşı, destek olabilmek için çiftin evine taşınmaya karar verir. Arkadaşlarının eve taşınmasının etkisi ise, onların hayal ettiklerinden de fazla olur.

Yönetmen: Gabriela Cowperthwaite

Oyuncular: Dakota Johnson, Casey Affleck, Jason Segel

Salak ile Avanak (Dumb and Dumber) - 1994

Salak ile Avanak (Dumb and Dumber) - 1994

IMDb: 7,3

Özet: Llyod Christmas ve Harry Dunne kirli ve dağınık bir evde yaşıyan, sık sık işlerinden kovulan birbirinden avanak iki arkadaştır. Llyod Rhode Island’da limuzin şöförlüğü yapmakta iken bir gün güzel ve zengin bir kadın olan Mary Swanson’ı havaalanına götürür, bu esnada ona aşık olur. Mary havaalanında bir çanta unutur, çantayı alan Llyod Mary’nin gözüne girme umuduyla çantasını ona geri götürmeyi kafasına koyar.

Yönetmen: Peter Farrelly, Bobby Farrelly

Oyuncular: Jim Carrey, Jeff Daniels, Brady Bluhm

Sen, Sen Değilsin - 2014

Sen, Sen Değilsin - 2014

IMDb: 7,3

Özet: Klasik piyanist Kate, bir gün hayatını tamamen değiştirecek bir haber alır. Genç kadına, ALS tanısı konmuştur. Bu hastalık kısa sürede onu bir asistan aramaya zorlar ve bu sayede Bec ile tanışır. Aşkını ve özel hayatını düzenlemekte zorlanan, kaotik bir öğrenci olan Bec ile Kate, birbirlerinden tamamen farklıdır. Ancak zamanla Kate ve Bec, birlikte zayıf ve güçlü yanlarını keşfederler ve hayatlarının zorluklarıyla yüzleşmeleri gereken kadınlara dönüşürler.

Yönetmen: George C. Wolfe

Oyuncular: Hilary Swank, Emmy Rossum, Josh Duhamel

Birdy - 1984

Birdy - 1984

IMDb: 7,3

Özet: Vietnam Savaşı'nda birlikte savaşan iki yakın arkadaş olan Birdy ve Al, savaşın ardından evlerine dönmüştür. Savaştan dönen çoğu askerin yaşadığı psikolojik sorunlar iki askerde de mevcuttur. Al, savaşta ağır bir şekilde yaralanmışken, Birdy ise psikolojik olarak derin yaralar edinmiştir. Öyle ki kendisini çocukluğundan bu yana düşkün olduğu kuşlardan biri zannetmektedir.

Yönetmen: Alan Parker

Oyuncular: Matthew Modine, Nicolas Cage, John Harkins

İyi Adamlar (The Nice Guys) - 2016

İyi Adamlar (The Nice Guys) - 2016

IMDb: 7,3

Özet: 1970’ler Los Angeles’ında, şanslı ama sakar özel dedektif Holland March ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy bir gizemi çözmek için bir araya gelir. Birlikte, herkesin aradığı ve önemli bir sırrı saklayan kayıp kızı bulmaları gerekmektedir. 

Yönetmen: Shane Black

Oyuncular: Ryan Gosling, Russell Crowe, Margaret Qualley

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimdi ya da Asla - 2007

Şimdi ya da Asla - 2007

IMDb: 7,4

Özet: Bir hastalığın pençesinde iki ayrı hayatlardan gelen farklı insan. Her ikisi de hastane odasında kanser ile mücadelede. Önemli bir ortak noktaları var. Gerçeği farkındalar ancak hayatta daha yapmadıkları ve yapmayı istedikleri çok şey var. O halde bir liste çıkartmak gerek. Bu iki kafadar oturup hayat boyu yapmak isteyip de yapamadıklarının listesini çıkartarak yola koyulurlar. 

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes

Thelma ve Louise - 1991

Thelma ve Louise - 1991

IMDb: 7,5

Özet: Erkek arkadaşından bıkan Arkansaslı garson kız Louise (Susan Sarandon), ihmalkar ve cinsiyet ayrımcısı kocasıyla birlikte sıkıcı bir hayatı olan arkadaşı Thelma’yı (Geena Davis) ayartır. Birlikte özgürlükle dolu bir haftasonu araba seyahatine çıkarlar.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Susan Sarandon, Geena Davis, Harvey Keitel

Çok Fena - 2007

Çok Fena - 2007

IMDb: 7,6

Özet: Liseden mezun olmak üzere olan, nerd tabir edilen 'asosyal' denebilecek iki ergen gencin ibret dolu serüvenlerini alaycı bir dille anlatıyor. 

Yönetmen: Greg Mottola

Oyuncular: Jonah Hill, Michael Cera, Christopher Mintz-Plasse

Çizgili Pijamalı Çocuk (The Boy in the Striped Pajamas) - 2008

Çizgili Pijamalı Çocuk  (The Boy in the Striped Pajamas) - 2008

IMDb: 7,7

Özet: 2. Dünya Savaşı’nın kara günlerinde, arkadaş olmaya çalışan iki çocuğun hikayesi. 8 yaşındaki Bruno ailesiyle Berlin'den ayrılır ve Polonya'da yaşamaya başlar. Babasının işi için taşındıkları bu yerde bir de arkadaş edinir. Arkadaşı tellerin arkasında kalan bir Yahudi'dir.

Yönetmen: Mark Herman

Oyuncular: Asa Butterfield, Vera Farmiga, David Thewlis

Kahvaltı Kulübü (The Breakfast Club) - 1985

Kahvaltı Kulübü (The Breakfast Club) - 1985

IMDb: 7,8

Özet: 1985 yılına ait bir gençlik klasiği ile karşı karşıyayız. Filmde bir nerd 'inek öğrenci modeli', atletik bir sportmen, bir freak 'ucube anarşist', bir entelektüel ve bir 'sarışın' aralarında keşfedecekleri ortaklığa doğru yol alacaklardır.

Yönetmen: John Hughes

Oyuncular: Emilio Estevez, Anthony Michael Hall, Paul Gleason

İçeriğin Devamı Aşağıda

E.T. the Extra - 1982

E.T. the Extra - 1982

IMDb: 7,8

Özet: Meraklı bir uzaylı grubu, ziyaret etmek ve meraklarını gidermek üzere dünyaya gelirler. Geri dönüşleri esnasında aralarından bir kişiyi memleketlerine döndürmeyi unuturlar. 3 milyon yılı uzaktan gelen bu sevimli yaratık korku içerisinde, hiç tanımadığı bir yerde tek başına kalmıştır. Elliot isimli, 10 yaşlarında bir çocuk, yapayalnız olan bu yaratığı sahiplenip evine götürmeye karar verir. Elliot, sadece E.T'yi tanırken değil; önyargıları yıkmaya çabalarken de büyük bir efor sarf edecektir.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Henry Thomas, Drew Barrymore, Dee Wallace

Saksı Olmanın Faydaları – 2012

Saksı Olmanın Faydaları – 2012

IMDb: 8

Özet: Charlie, arkadaşları tarafından daima küçümsenen ve görmezden gelinen, kendi dünyasındaki kişisel sorunlarıyla boğuşmakta olan sorunlu bir gençtir. Gerek sınıf gerekse okul arkadaşlarının acımasızca alay ettiği Charlie, en yakın arkadaşının intihara teşebbüs etmesiyle iyice dibe batar.

Yönetmen: Stephen Chbosky

Oyuncular: Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller

Kadın Kokusu - 1992

Kadın Kokusu - 1992

IMDb: 8

Özet: Bir kolej öğrencisi olan Charlie, paraya ihtiyacı olduğundan kör bir adama, bir nevi 'bebek bakıcılığı' yapmaya razı olur ama iş, umduğu kadar basit olmayacaktır. Çünkü Emekli Albay Frank Slate’in haftasonu için çok özel bir planı vardır.

Yönetmen: Martin Brest

Oyuncular: Al Pacino, Chris O'Donnell, James Rebhorn

Hachiko: A Dog’s Story - 2009

Hachiko: A Dog’s Story - 2009

IMDb: 8,1

Özet: Hachi: A Dog’s Tale, Richard Gere’in canlandırdığı profesör Parker Wilson’ın, tren istasyonunda bulduğu Japon kökenli meşhur Akita inu cinsi köpeği evine almasıyla başlar. İlk önce eşinin sert tepkilerini gören profesörün köpekle aralarındaki bağ gün geçtikçe daha da sağlamlaşır. Kısa zamanda tüm aileye kendini sevdiren Hachi, Wilson ailesinin köpeği olur Profesörü işe giderken her gün tren istasyonuna kadar yolcu eder ve döneceği saatte her zaman yerinde olup onu bekleyen bir yol arkadaşı olur.

Yönetmen: Lasse Hallström

Oyuncular: Richard Gere, Joan Allen, Sarah Roemer

Benimle Kal - 1986

Benimle Kal - 1986

IMDb: 8,1

Özet: Film bir yazar olan Gordie Lachance’nın gözünden anlatılır. Gordie gazetelere göz gezdirirken bir çocukluk arkadaşının öldüğü haberini görür. Daha sonrasında birlikte atıldıkları maceralı yolculuğu hatırlamaya başlar…

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: River Phoenix, Richard Dreyfuss, Corey Feldman

İçeriğin Devamı Aşağıda

3 Aptal - 2009

3 Aptal - 2009

IMDb: 8,4

Özet: 3 Aptal'da Rancho Chhanched, Farhan Qureshi ve Raju Rastogi Hindistan'ın en önemli bir okulunda mühendislik okuyan ve okulun yurdunda aynı odada kalan üç öğrencidir. Raju ailesini fakirlikten kurtarma gibi bir ideale sahipken Farhan ailesinin isteği doğrultunda bu bölümü seçmiştir. Rancho ise makinelere duyduğu tutku nedeniyle mühendis olmayı istemektedir. Bu üçlü ve profesörleri Viru arasında yaşananlar, dostluk kavramını beyaz perdeye yansıtırken eğitim sistemini de sert ve eğlenceli bir şekilde eleştirir niteliktedir.

Yönetmen: Rajkumar Hirani

Oyuncular: Aamir Khan, Madhavan, Kareena Kapoor

Sevginin Gücü - 1994

Sevginin Gücü - 1994

IMDb: 8,5

Özet: Onların birbirlerinden başka kaybedecek hiçbir şeyleri yok. Erkek duygusuzca öldürüyor. Zayıf noktasını sadece 12 yaşındaki bir kız biliyor.12 yaşında New York’ta yaşayan Mathilda, üvey ailesinin yanında sevimsiz bir yaşamı paylaşmaktadır. Babası, iki taraflı oynayan bozulmuş polis için uyuşturucu saklamaktadır. Mathilda’yı kaçıp gitmekten tek alıkoyan küçük erkek kardeşidir. Bir gün, tüm ailesinin katledeildiği zaman alışverişte olan Mathilda şans eseri hayatta kalır ve en çok ihtiyacı olduğu sırada Léon’un dairesine saklanarak kendini kurtarır.

Yönetmen: Luc Besson

Oyuncular: Jean Reno, Gary Oldman, Natalie Portman

Can Dostum - 2011

Can Dostum - 2011

IMDb: 8,5

Özet: Zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Philippe, yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonrası felç olur ve boynundan aşağısı kullanamaz hale gelir. Driss ise hapishaneden henüz yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss'i evine yatılı yardımcı olarak alınca ikisinin de dünyası değişecektir.

Yönetmen: Eric Toledano, Olivier Nakache

Oyuncular: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny

Esaretin Bedeli - 1994

Esaretin Bedeli  - 1994

IMDb: 9,3

Özet: Andy Dufresne, genç ve başarılı bir bankerdir. Karısını ve karısının sevgilisini öldürmek suçundan yargılanır ve ömür boyu hapis cezası alır. Shawsank Hapishanesi'nde dayak, işkence, tecavüz, her türlü durum yaşanmaktadır fakat Andy gene de hayata bağlı ve iyimserdir. Bu tutumu etrafındakileri de etkiler. Andy umutlu bakış açısıyla çevresindeki tüm mahkumları, parmaklıklar arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine inandırır. 

Yönetmen: Frank Darabont

Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Derya

Esaretin Bedeli🖤Ben Sen sen değilsin,can dostum,Thelma ve Louise,Hachiko...çok güzel filmlerdi yapılmaz daha böyleleri

Gizem Yenikler

Esaretin Bedeli - 1994