Görüş Bildir
Haberler
Dokunulmazlıklar İçin İlk Görüşme

Dokunulmazlıklar İçin İlk Görüşme

Batuhan
18.03.2016 - 13:04 Son Güncelleme: 18.03.2016 - 16:32

Başbakan Davutoğlu’nun 'milletvekillerinin tamamının dokunulmazlığını kaldıralım' açıklamasının ardından, partiler arasındaki ilk görüşme bugün gerçekleşti. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP ve MHP Grup Başkanvekillerinin ardından HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile görüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda dün bir açıklama yapmış, hakkında 506 dokunulmazlık dosyası bulunan milletvekillerinin tamamının dokunulmazlığının kaldırılabileceğini söylemiş ve 'hodri meydan' demişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, muhalefet partilerinden konuyu görüşmek üzere bugün randevu istedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı

İlk görüşme CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile gerçekleştirildi. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile görüşmesinin ardından açıklama yapan Levent Gök, şunları söyledi:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gök: 'Yapılacak değişikliğin 83. maddede yapılmasının daha doğru olacağını kendilerine ifade ettik'

Gök: 'Yapılacak değişikliğin 83. maddede yapılmasının daha doğru olacağını kendilerine ifade ettik'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök

'CHP olarak geçici bir maddenin ötesinde, daha kalıcı hale gelmesi açısından Anayasa’nın 83. maddesindeki bir değişikliği ifade etmiştik. CHP’nin duruşu çok nettir. CHP kürsü dokunulmazlığı dışında bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını çok öteden beri ifade etmektedir, parti programında vardır, seçim beyannamemizde vardır. 

Yapılacak değişikliğin 83. maddede yapılmasının daha doğru olacağını kendilerine ifade etmekle beraber, önerilerini görüşerek kendileriyle tekrar bir araya gelmeyi kararlaştırdık. AKP’nin bu önerisini yetkili makamlarımıza ulaştıracağım, yapacakları değerlendirmelerden sonrasında görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşma fırsatı bulacağız. 

Kendileri bugün görüşmelerini sürdürecekler. En kısa zamanda biz de görüşlerimizi kendileriyle paylaşacağız. '

Kılıçdaroğlu: 'Kürsü dokunulmazlığı hariç hiçbir dokunulmazlık olmasın'

Kılıçdaroğlu: 'Kürsü dokunulmazlığı hariç hiçbir dokunulmazlık olmasın'

Diğer yandan Antalya'da gazetecilere konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Kürsü dokunulmazlığı hariç hiçbir dokunulmazlık olmasın. Madem Anayasa'yı değiştireceğiz, 83. maddeyi komple değiştirelim. Böylece eski vekillerle yeni vekiller arasında çifte standartı kaldıralım. Tüm vekiller için geçerli olsun' dedi.

Vural: 'Geçici değil kalıcı çözüm olmalı'

Vural: 'Geçici değil kalıcı çözüm olmalı'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vural, AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'AKP'ye terörle bağlantılı olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını önerdik. Bunun ardından dokunulmazlıkların sınırlandırılması konusunda adım atılabilir.'

Öncelikle 'terör' ile ilgili fezlekelerin karma komisyonda görüşülerek Genel Kurula indirilmesi gerektiğini belirten Vural, 'Ondan sonra dokunulmazlıklarla ilgili geçici değil kalıcı çözüm, anayasanın 83. maddesiyle ilgili konuda MHP adım atmaya hazır' dedi.

Vural, AKP'nin önerisini partisinin yetkili kurullarında görüşeceklerini de bildirdi.

Önder: 'Daha önce ne dediysek söylediklerimizin arkasındayız'

Önder: 'Daha önce ne dediysek söylediklerimizin arkasındayız'

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder

Görüşmenin ardından Sırrı Süreyya Önder, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bostancı'nın tekliflerini kendilerine ilettiğini belirtti. Önder, partinin eş genel başkanları ve yöneticilerinin, Nevruz etkinlikleriyle ilgili seçim bölgelerinde olduğunu hatırlatarak, 'İlkesel olarak bu konuda daha önce ne dediysek, milim şaşmadan söylediklerimizin arkasındayız. Pratiğimizde buna göre şekillenecektir'' dedi.

Önder, ilk izlenimlerini paylaştığını ifade ederek kendilerinin bu meselenin kalıcı ve köklü bir revizyonla ele alınmasından yana olduklarını, 'geçici, bir defaya mahsus değil, kürsü dokunulmazlığının dışında her türlü dokunulmazlığın bütün milletvekilleri için geçerli olmamasından yana olduklarını,bunun kendilerinin ilkesel yaklaşımı olduğunu' vurguladı. 

Önder, 'Hem pratik olarak hem de gereğini yapmak gerektiğinde bu tutumumuzdan zerrece taviz vermeyeceğiz. Gelinen noktada bu getirilen teklifi nevruz etkinliklerimiz bittikten sonra başta eş genel başkanlarımız, parti yetkili kurullarımız ve Meclis grubumuzla ayrıntılı olarak ele alıp cevabımızı bildireceğiz' diye konuştu.

Ajanslar ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
111
9
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İsimsiz Kardeş

Dokunulmazlıklar kaldırılmalıdır.Bölücü terörist cenazesine giden milletvekilleri direk yargılanmalı;cumhuriyetimize ve halkımıza hesap vermelidirler.

kartacali

topluca kaldırın boşa dır dır etmeyin

Soykan Saatman

Dokunulmazlık; çocuk, kadın, doğa ve hayvanlar için uygulanmalıdır. İnsan, kim olduğu fark etmeksizin hangi meslek ile uğraştığının bir önemi yoktur ki dokun... Devamını Gör