Görüş Bildir
Haberler
Doğu Ekspresi'ni Özleyenler Buraya: Adeta Sizi Uzun Bir Yolculuğa Çıkaracak Trende Geçen 18 Eşsiz Film

Doğu Ekspresi'ni Özleyenler Buraya: Adeta Sizi Uzun Bir Yolculuğa Çıkaracak Trende Geçen 18 Eşsiz Film

Begüm
05.06.2021 - 11:00

Hepsi birbirinden farklı!

Not: Film açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Küs Kardeşler Limited Şirketi (2007)

1. Küs Kardeşler Limited Şirketi (2007)

IMDb: 7,2

Bambaşka yapılarda üç kardeş bir gün uzun bir yolculuğa çıkacak olduklarından habersizdirler. Hayat her insana kendi içsel yolculuğu için sınırsız imkanlar tanır ve bu bazen sevdiklerimizin ölümü de olabilir. Üç farklı karakterde kardeşin babaları ölür. Bu olayın ardından Hindistan’a yolculuğa çıkarlar. İşte o yolculukta fantastik maceralar beklemektedir kardeşleri. Film, Wes Anderson’ın elinden çıkmadır. Ayrıca son derece zengin bir oyuncu kadrosu söz konusu diyebiliriz rahatlıkla. Bol kahkaha vaat eden bir film.

2. Yaşam Şifresi (2011)

2. Yaşam Şifresi (2011)

IMDb: 7,5

Hızlı trende uyanan ve burada nasıl bulunduğuna dair hiçbir fikri olmayan Yüzbaşı Colter Stevens (Jake Gyllenhaal), karşısında Christina (Michelle Monaghan) adlı kendisinin tanımadığı birini bulur. Kadının hareketlerinden Colter'ı tanıdığı anlaşılır. Ne olup bittiğini anlamaya çalışan Colter, tuvalette kendine sığınacak yer ararken aynada kendi yerine başkasının yüzünü görmesiyle şok olur. Cüzdanında da bir sınıf öğretmeni olan Sean Fentress'ın kimliği bulunuyordur. 

Bu sırada aniden trende büyük bir patlama yaşanır. Hemen ardından Colter kendini yüksek teknolojili bir yerde bulur ve üniformalılardan Goodwin (Vera Farmiga) ona bilmesi gereken her şeyi anlatır. Colter Chicago'da bir treni bombayla havaya uçuran ve daha onlarcasını da öldürmeyi planlayan bombacının kimliğini tarif edebilmek için çok gizli bir göreve atanmıştır. 'Yaşam şifresi' adı verilen bu görev sayesinde Colter paralel bir evrende yolcu Sean'ın yerine geçebilmektedir. Trene her dönüşünde Colter'ın bombacının kimliğini üslerine bildirmesi için sadece sekiz dakikası vardır. Her seferinde yeni bilgiler edinse de avı onu atlatmayı başarır. Daha fazla delil buldukça, bu ölümcül faciayı önleyebileceğine daha çok inanır, elbette zaman onun önüne geçmezse.

3. İşe Yarar Bir Şey (2017)

3. İşe Yarar Bir Şey (2017)

IMDb: 7,7

Leyla, gece treniyle çıktığı uzun bir yolculukta manzarayı ve insanları iştahla izlerken hemşirelik öğrencisi Canan’ı fark eder. Bu genç kızı son istasyonda, Yavuz’un evinde, çok ağır bir sorumluluk bekliyordur. Leyla, Canan’ın anlattıklarından ve anlatmadıklarından bir hikâye kurar, kendini kaptırır ve ona eşlik etmeye karar verir. Hikâyenin sonunda bir iyilik meleği mi yoksa bir katil mi olacaklarını henüz bilmiyordur. 

Genç yönetmen Pelin Esmer'in 11'e 10 Kala ve Gözetleme Kulesi'nden sonraki üçüncü uzun metrajlı filmi olan yapım Kültür Bakanlığı'nın fonlarından destek ile hayata geçti. Filmin yapımcılığını ise Sine Film üstleniyor. Senaryosunda Barış Bıçakçı'nın da imzası olan yapımda Başak Köklükaya, Yiğit Özşener ve Öykü Karayel başrolleri paylaşıyor.

4. Zombi Ekspresi (2016)

4. Zombi Ekspresi (2016)

IMDb: 7,6

Sok-woo, yoğun iş temposundan dolayı sürekli kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayan Sok -woo, onu eski eşinin yanına götürmek için gönülsüzce Seul'den kalkıp Busan'a gidecek olan trene biner. Tren kalkmak üzereyken, Güney Kore'yi etkisi altına alan yıkıcı bir zombi virüsünden etkilenen bir kadın, virüsü trendekilere yaymaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan'a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.

5. Snowpiercer (2013)

5. Snowpiercer (2013)

IMDb: 7,1

Gelecekte başarısızlığa uğrayan bir deney büyük bir felaketle sonuçlanır ve yeryüzündeki yaşamı büyük ölçüde bitiren bir küresel ısınma olur. Dünyanın çevresinde kesintisiz bir güçle dönen bir tren hayatta kalan insanların son sığınağı olacaktır. Fakat güç bela yaşamın sürdüğü bu yeni dünyada sınıfsal farklılıklar halen en büyük silahtır... Yönetmenliğini Koreli sinemacı Joon-ho Bong'un üstlendiği 'kıyamet sonrası' temalı filmin kadrosu, Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton, John Hurt, Ed Harris ve Octavia Spencer gibi yıldız isimler oluşuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kutup Ekspresi (2004)

6. Kutup Ekspresi (2004)

IMDb: 6,6

Geçirdiği Noel'ler nedeniyle artık Noel babaya olan bir inancı kalmayan küçük bir erkek çocuğu, oldukça tuhaf bir trene atlayarak hiç bilmediği yollara düşer. İnancını sorguladığı için gideceği yere varmak onun için çok da heyecan uyandırıcı değildir. Ancak trenin içi kesinlikle öyledir. İçerisinde bir sürü mucizenin yaşandığı bu tren, Noel Baba'nın ikamet ettiği Kuzey Kutbu'na doğru yol almaktadır.

Robert Zemeckis'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin büyük bir kısmını Tom Hanks seslendiriyor.

7. Hayat Treni (1998)

7. Hayat Treni (1998)

IMDb: 7,7

Yahudilerle dolu bir köy, ansızın Naziler’in gelmekte olduğu haberi ile sarsılır. Haberi veren köyün delisi Shlomo’dur. Yıl 1941’dir. O sırada diğer civardaki tüm köylerde Yahudiler çoktan öldürülmüşlerdir bile. Sıra kendilerine gelmiştir ve kimsenin ne olacağı belli değildir. Bir şekilde hayatta kalmak zorundadırlar. Tüm köy halkı Rabbi’nin önderliğinde birlikte bir karar vermeye çalışırlar. Shlomo ortaya enteresan bir fikir atar. Söz konusu Naziler’i bir trenle kandıracaklardır. Trendeki insanların bir kısmı Nazi subayları rolüne girecek, diğer kısmı da sürülen Yahudileri oynayacaktır. Trenin makinisti köylülerden olacaktır. İşte bu hayali hayat trenidir onların tek kurtuluş yolu.

8. Trendeki Yabancı (1951)

8. Trendeki Yabancı (1951)

IMDb: 8,0

Bir yanda mutsuz giden evliliğinden kurtulmaya çalışan bir adam, diğer yanda ise nefret ettiği babasından kurtulmaya çalışan bir evlat... Yolları bir trende kesişen iki yabancının mutlu olabilmesi bu kurtulma olayına bağlıdır. Ünlü tenisçi Guy, geçimsiz karısıyla ayrılmak istemekte, böylece sevgilisi Anne'a kavuşma planları yapmaktadır. Ancak inatçı kadın para hırsı nedeniyle kocasından ayrılmayı kabul etmeyecektir. Trende karşılaştığı Bruno, akli problemler yaşayan, babasından kurtulmak isteyen bir adamdır. Bruno tren yolculuğu esnasında çılgın bir plan tasarlayarak Guy'a hem karısından hem de babasından kurtulma teklifi edecektir.

En İyi Sinematografi kategorisinde Oscar'a aday gösterilen film usta yönetmen Alfred Hitchcock'un en önemli filmlerinden biri.

9. Trendeki Kız (2016)

9. Trendeki Kız (2016)

IMDb: 6,5

Gerilim ve gizem türü film işsizlik çeken, alkol problemleri olan ve günlerini tren yolculukları yapıp sorunsuz ve muhteşem çiftleri gözlemleyerek geçiren bir kadına odaklanıyor. Genç kadın mükemmel olduğunu düşündüğü bir çifti izlerken mükemmel çiftteki kadının cinayete kurban gitmesiyle sarsılıyor. Cinayetin gizemini çözmeye çalışan kadın cevapsız sorular içinde bir cevap arıyor.

Paula Hawkins'in dünya çapında 2 milyondan fazla satan romanından uyarlanan filmin oyuncu kadrosunda Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux, Luke Evans, Allison Janney, Edgar Ramirez, Lisa Kudrow ve Laura Prepon gibi isimler yer alıyor. Duyguların Rengi ve Get On Up gibi filmlerin yönetmenliğini yapmış olan Tate Taylor, Trendeki Kız filminin de yönetmen koltuğunda yer alıyor.

10. Avrupa (1991)

10. Avrupa (1991)

IMDb: 7,6

Savaş sonrasının Avrupa atmosferinde, Amerika'da yaşayan ve ülkesine olan borcunu ödemek için Almanya'ya geri dönen Leopold Kessler son derece idealist bir genç adamdır. Yaşamak için çalışmak zorunda olan Kessler, Zentropa isimli bir tren firmasında çalışan amcasının yanında önemsiz işlerde çalışmaya başlar. Bu trende başlayan yolculuk aşk, tutku, vatan, sadakat ve ihanet kavramlarıyla dolu bir deneyime dönüşür. 

'Dogville', 'Dancer in the Dark' ve 'Antchrist' gibi sarsıcı yapıtlara imza atan sıradışı yönetmen Lars Von Trier'in yönettiği filmin başrollerinde Barbara Sukowa, Jean-Marc Barr ve Udo Kier yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Durdurulamaz (2010)

11. Durdurulamaz (2010)

IMDb: 6,8

Geçtiğimiz günlerde intihar ederek yaşamına son veren ve sinemaseverleri yasa boğan Tony Scott'un yönettiği Durdurulamaz, içinde bol miktarda kimyevi madde ve bir vagon dolusu küçük çocuk olan yük treninin kontrolünü kaybederek son sürat şehre doğru yol almaya başlamasını ve tehlike yaratan bu trenin durdurulma hikayesini anlatıyor. Denzel Washington'ın soğuk kanlı bir şekilde bu faciayı önleme çabası izlemeye değer.

12. 2046 (2004)

12. 2046 (2004)

IMDb: 7,4

Bir roman yazarı, gelecekte geçen bir roman yazmaya başlar. Ancak bu esasında geçmişte yaşanan olayları bir araya getirir. Bu romanda, gizemli bir tren vardır ve bu tren, yolcularını geri dönmek istedikleri hatıralarına ulaştırmaktadır. Bu da 2046 isimli bir durağa ulaştıklarında mümkün olacaktır. Ancak insanlara göre bu sadece bir söylentidir, çünkü 2046'ya giden kimse bir daha geriye dönememiştir. Bir kişi hariç...

Wong Kar Wai dünya sineması için son derece büyük anlamlara sahip bir sinemacı. Uzak Doğudan anlattığı tüm hikayeler, kıtalararası yayılma başarısını gösterdi. 2046 ise bu yapıtlar arasında en çok sivrilenlerden.

13. Sibirya Ekspresi (2008)

13. Sibirya Ekspresi (2008)

IMDb: 6,7

Woody Harrelson'ın canlandırdığı Roy ile Emily Mortimer'in hayat verdiği Jessie karakteri, Amerikalı, uyumlu görünen, değişik karakterde iki insanın oluşturduğu bir çifttir. En son Pekin'de yaşamlarını dürdürürken memleketlerine dönmeye karar vermişlerdir. Yolculuk için yerlerini aldıkları trende kompartıman arkadaşları Carlos ve Abby adlı, en az kendileri kadar tuhaf bir çift oluverir. Filmde Carlos karakterini yakışıklı oyuncu Eduardo Noriega canlandırırken, gizemli kız arkadaşı rolünde Kate Mara yer alıyor. Aralarında hızlı bir şekilde evlerinden uzaktaki gezginler arasında kurulan temelleri çok da sağlam olmayan bir bağ kurulur. Roy durakların birisinde trenden ayrılır. Jessie yeni arkadaşlarının göründükleri gibi olmadıklarını anlamaya başlar. Fakat bu unutulmayacak seyahatin gerçek tehlikeleri yeni yeni su yüzüne çıkmaya başlamıştır. Başlangıçta basit bir tren yolculuğu gibi gözüken gezi macerası, giderek Rus polisler (Ben Kingsley ve Thomas Kretschmann), mafya, işkence, uyuşturucu ve cinayetle dolu korkutucu bir kovalamacaya dönüşecektir.

14. Doğu Ekspresinde Cinayet (2017)

14. Doğu Ekspresinde Cinayet (2017)

IMDb: 6,5

1930'lu yıllarda İstanbul ve Paris arasında sefer yapan ünlü Şark Ekspresi'nde bir cinayet işlenir. Amerikalı bir milyoner trende ölü bulunur. Trende çok sayıdaki yolcu arasında ünlü Belçikalı dedektif Hercule Poirot da vardır. Trenin kara saplanıp durması, Poirot'a yerel yetkililer duruma el koymadan önce cinayeti çözmesi için birkaç saat zaman verecektir.

15. Kaybolan Kadın (1938)

15. Kaybolan Kadın (1938)

IMDb: 7,8

Bir yolculukta gerçekleşen tuhaf bir olayın izinden giden bir kadının hikayesi anlatılmaktadır. Iris Henderson, tren yolculuğu ile kendi ülkesine dönmektedir. Bir soru nedeni ile tren arızalanır ve bu durumda yolcular küçük bir kasabadaki bir otele yerleşirler. Iris burada yaşlı bir kadın olan Bayan Froy ile tanışır. Şartların normale dönüşü ile beraber tren yeniden hareket ettiğinde Bayan Froy ortalıkta görünmez. Ancak çok geçmeden Iris onun kıyafetlerini giyen bir başka yolcunun olduğunu fark eder. Bu durumu kendisi ile beraber seyahat etmekte olan diğer kişilere anlatır ama kimse olayın farkında değildir. Tek bir kişi dışında. Müzisyen Gilbert.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Dehşet Treni (2008)

16. Dehşet Treni (2008)

IMDb: 6,0

Metroyu kendine mesken edinmiş psikopat bir seri katil dehşet saçmaktadır. Fotoğrafçı Leon, Metro Kasabı diye adlandırılan bu manyağın peşine düşer. Tüm riskleri almış, tehlikeleri sırtlanmış ve katilin fotoğraflarını çekmeyi kafasına koymuştur. Çektiği fotoğraflardan yola çıkarak ipuçlarını oluşturacaktır. Yıllarca metroda kaybolan insanlara ne olduğunun gizemini çözmeye çalışmaktadır. Yaptığı araştırmalarla, çok geçmeden seri katilin kim olduğuna ulaşacaktır. Filmin konusu, korku hikayesi yazarı Clive Barker’ın kısa hikayesi olan ve aynı ismi taşıyan The Midnight Meat Train (1984) adlı eserden esinlenmiştir.

17. Yarına Tek Bilet (2020)

17. Yarına Tek Bilet (2020)

IMDb: 5,6

Yarına Tek Bilet, Ankara'dan İzmir'e doğru çıktıkları yolculuklarında yolları kesişen iki yabancının hikayesini konu ediyor. Yolculuk sırasında tanışan ve birbirlerinden oldukça farklı karakterde olan iki yabancı, başlarda sürekli atışsa da birbirlerini tanıdıkça aralarında farklı bir çekim oluşur. Hayatlarında yeni bir sayfa açmak isteyen ikili, birlikte vakit geçirdikçe kendi gerçekleri ile yüzleşmeye başlar.

18. Hugo (2011)

18. Hugo (2011)

IMDb: 7,5

Hugo Cabret Paris tren istasyonunun duvarları arasında gizlice yaşayan ve saatlerin düzgün çalışmasından sorumlu olan kimsesiz bir çocuktur. Bir müze yangınında saat ustası babasını kaybeden Hugo, ondan yadigar kalan bir 'automaton'u da gizlice tamir etmeye çalışır. Bu arada Paris tren istasyonunun güvenlik görevlisinden sürekli saklanır, oyuncak dükkanı sahibi Bay Georges'tan (Méliés) çaktırmadan mekanik parça aşırır. Bir gün Georges'un manevi kızı Isabella ile tanışması Hugo'ya yeni bir dünyanın kapılarını daha açacaktır... 

Usta yönetmen Martin Scorsese'nin de ilk 3D denemesi olan Hugo Brian Selznick’in 'The Invention of Hugo Cabret' adlı çocuk romanından uyarlanan bir yapım. 2008 Caldecott nişanına sahip olan bu kitabın esas ilham kaynağı ise sinemanın babası olarak sayılabilecek Georges Méliés filmleri ve yönetmenin mekanik figür koleksiyonları...

Sinema tarihine bir saygı duruşu niteliğinde de olan Hugo, 84. Akademi Ödülleri'nde En İyi Film de dahil olmak üzere tam 11 dalda aday.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın