Görüş Bildir
Haberler
Diyanet: 'Öldürülen Darbecilere Din Hizmeti Verilmeyecek'

etiket Diyanet: 'Öldürülen Darbecilere Din Hizmeti Verilmeyecek'

Onedio Medya
19.07.2016 - 14:29

Diyanet İşleri Başkanlığı, 'TBMM başta olmak üzere kamu kurumları üzerine bomba yağdıran, acımasızca halka karşı silah kullanan ve bu sırada öldürülen darbecilere karşı sala, teçhiz, tekfin ve üzerlerine cenaze namazı kılınması gibi din hizmetleri verilmeyecektir' dedi. 

Habersiz olarak zorla bu olaya sürüklenen ve hayatını kaybeden er-erbaş ve güvenlik görevlilerinin bu uygulama dışında tutulacağını söyleyen Diyanet, darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 492 personelinin görevden uzaklaştırıldığını da açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyanet İşleri Başkanlığı, öldürülen darbecilere din hizmetinin başkanlık tarafından verilmeyeceğini bildirdi.

Açıklamada şöyle denildi:

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde öldürülen darbecilerin cenaze namazları ile ilgili olarak halkımızdan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığımıza gelen yoğun sorular üzerine aşağıdaki açıklamanın kamuoyu ile paylaşılması uygun görülmüştür.

Cenaze namazı, ölen bir Mümin için kardeşleri tarafından yerine getirilen bir tezkiye ve duadır. Bu merasimde Müminler ölen kardeşleri için dua etmekte, ona hüsnü şehadette bulunmakta ve haklarını helal ettiklerini ilan etmektedir. Hâlbuki bu kişiler, giriştikleri eylemler ile sadece bireylerin değil bütün bir milletin hukukunu ayaklar altına almış ve böylece Mümin kardeşlerinin tezkiye ve dualarını hak etmemişlerdir. Bu nedenle ülkemizin meşru yönetimine başkaldırarak milletimizin ve devletimizin bekasını hedef alan, TBMM başta olmak üzere kamu kurumları üzerine bomba yağdıran, acımasızca halka karşı silah kullanan ve bu sırada öldürülen darbecilere karşı Başkanlığımızca sala, teçhiz, tekfin ve üzerlerine cenaze namazı kılınması gibi din hizmetleri verilmeyecektir.

Ancak zorla ve tehdit ile olaya sürüklenmiş, hiçbir şeyden habersiz ne olduğunu bilmeden kendisini çatışmaların içinde bulmuş ve hayatını kaybetmiş, er-erbaş ve askerlerimiz ile güvenlik görevlilerimiz bu uygulamanın dışında tutulacaktır.

492 personel görevden uzaklaştırıldı

492 personel görevden uzaklaştırıldı

Diyanet İşleri Başaknılğı'ndan görevden uzaklaştırılan personel ile ilgili ise yapılan açıklamada şöyle denildi:

'Bu kapsamda 3 il müftüsü, 1 daire başkanı, 1 Başkanlık müşaviri, 1 Başkanlık müftüsü, 5 il müftü yardımcısı, 31 ilçe müftüsü, 2 Diyanet İşleri uzmanı, 1 din hizmetleri ataşesi, 7 eğitim görevlisi, 65 vaiz, 5 uzman vaiz, 1 avukat, 7 cezaevi vaizi, 1 eğitim uzmanı, 187 imam-hatip, 95 Kur'an kursu öğreticisi, 5 memur, 11 murakıp, 40 müezzin kayyım, 1 öğretmen, 2 sayman, 1 şef, 9 şube müdürü, 2 uzman, 1 uzman imam-hatip, 7 VHKİ olmak üzere toplamda 492 personel açığa alınmıştır. Başkanlığımızın bu konuda oluşturduğu komisyonlar kapsamlı çalışmalarını sürdürmektedir.'

Açıklama sosyal medyanın gündeminde...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyanet'in bu kararını doğru buluyor musunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
471
364
87
39
24
19
8