Görüş Bildir
Haberler
Depremde Kaybolan 35 Çocuğun Kimliği DNA Testi ile Bulunacak

Depremde Kaybolan 35 Çocuğun Kimliği DNA Testi ile Bulunacak

Kahramanmaraş'da 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardında binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti on binlerce vatandaşımız ise evsiz kaldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Musa Şahin, bugün TBMM Deprem Araştırma Komisyonu bilgi verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Musa Şahin, deprem felaketinden 11 ilde toplam 13 milyon 309 bin insanın etkilendiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Musa Şahin, deprem felaketinden 11 ilde toplam 13 milyon 309 bin insanın etkilendiğini söyledi.

Depremde 1740 çocuk ailesiz kaldı ve devlet bakımı altında. 8 çocuk evlat edinildi. 1582 çocuk koruyucu aile yanında kalıyor.

Depremde 1740 çocuk ailesiz kaldı ve devlet bakımı altında. 8 çocuk evlat edinildi. 1582 çocuk koruyucu aile yanında kalıyor.

Şahin, 'Deprem bölgesinde çocuk kuruluşları olarak bakım altında olan 1740 çocuğumuz, devletimizden bakım almaktadır. Bu bölgede yine 40 bin 759 çocuğumuzu ailesi yanında destekliyoruz. 8 çocuğumuz, bu bölgedeki ailelerimiz tarafından evlat edinilmiş, yine 1126 koruyucu ailenin yanında da 1582 çocuğumuzun bakımları devam etmektedir' diye konuştu.

35 çocuğun ailesi DNA örnekleri ile bulunmaya çalışılacak.

35 çocuğun ailesi DNA örnekleri ile bulunmaya çalışılacak.

Şahin, refakatçisi olmayan ya da kimliği tespit edilemeyen çocuklara ilişkin 'Bakanlığımız tarafından refakatsiz olarak tespit ettiğimiz, kayıtlarımıza aldığımız 1915 çocuğun 1766'sını aileleri veya yakınlarıyla kavuşturduk. Şu an 62 çocuğumuzun hastanelerde tedavileri devam etmektedir. 81 çocuğumuz şu anda bizim kuruluşlarımızda bakım altında. Bu 81 çocuğumuzun da 35'inin DNA örnekleri verildi; ama henüz kimlik tespiti yapılamadı. İhbar sistemimize güncel olarak 1118 ihbar geldi. Bu ihbar sisteminden de 70 çocuğun ailesine ulaştığını ve tedavisinin devam ettiğini ihbar sahibine bildirdik. 181 çocuğumuzun ailesine teslim edildiğini, 463 çocuğumuzun vefat ettiğini ve 50 çocuğumuzun da bakanlığımız kuruluşlarında koruma altında olduğunu ihbar sahiplerine geri bildirim olarak yaptık' bilgisini paylaştı.

Depremle birlikte vatandaşlardan evlat edinme ve koruyucu aile olma anlamında yoğun talep geldiğine dikkat çeken Şahin, şu ana kadar 325 binin üzerinde vatandaşın koruyucu aile, 67 binin üzerinde vatandaşın ise evlat edinme başvurusunda bulunduğunu söyledi.

'

"Vakıf ya da cemaate verecek bir çocuğumuz bile yok"

"Vakıf ya da cemaate verecek bir çocuğumuz bile yok"

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin’in, deprem bölgesindeki çocukların bazı cemaatlerce alıkonduğu iddialarını dile getirmesi üzerine; basına yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

'İstanbul'da yaşanan bir olay, Suriyeli aileler ve yanlarında çocukları bulunuyor. Bu çocuklar, daha önce ismi geçen vakıf tarafından Hatay'da bakımları ve ihtiyaçlarının karşılandığı çocuklar. Depremden sonra kaldıkları evlerin zarar görmesi nedeniyle, ihtiyaçlarını karşılayan STK veya vakıf tarafından, İstanbul'da kendilerine ait kuruluş ve evlere aileleriyle birlikte buraya getirilerek annelerinin gözetiminde olan çocuklar. Oradaki çocuklar, refakatsiz çocuklar değil. Yine basına yansıyan Kocaeli'deki olay, yabancı uyruklu ailelerin Gaziantep'ten düzensiz şekilde Kocaeli'ye gelmesi, orada yabancı bir vakıf tarafından kendilerine yer sağlanması ve bahsi geçen Kur’an kursunda da oradan gelen çocuklara bir akşam yemeği verilmesiyle alakalı. Bu çocukların da yanlarında ailesi var. Bir diğeri de 'Adıyaman'da 1100 çocuk x tarikatının elinde' diye bir haber yapılmıştı. O bölgedeki devre mülk sahiplerinin, evlerini Adıyaman'da evleri yıkılan ailelere açmasıyla aileler o bölgeye yerleştirildi. O bölgede yaşayan çocukların hepsi ailesinin yanında. Orada refakatsiz 1100 çocuğun verilmesi gibi bir durum kesinlikle yok. Haber çıkmadan günler önce bu bilgi bize geldiğinde gidip, yerinde gördüğümüz bir durumdur. Ama kasıtlı olarak çarpıtılmaya çalışılıyor. Bizim herhangi bir vakıf ya da cemaate verecek bir çocuğumuz bile yok.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
9
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kamoo

bence bu çocuklara en büyük iyilik yurt dışına göndermek burda helak olurlar yurtdışına teslim edin en azından rahat yaşarlar

Renee DesignLab

Renee Design Lab: Uzman Dijital Pazarlama Ajansı Sosyal medya şirketlerinden biri olan Renee Design Lab Ajansı’nın markanız için nasıl bir fark yaratacağını ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Allah sorumluların ömürlerini sizlere versin çocuklar..Uzun ve başarılı hayatınız olsun ❤️🙏